new iMac 21,5' -fleka na displeyu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

new iMac 21,5' -fleka na displeyu

06.01.2010 | 20:59
Imam novi iMac 21,5' oko mjesec dana i prezadovoljan sam no danas sam primjetio fleku na displeyu i to me brine.
Nalazi se na lijevoj strani displeya u sredini, izgleda da fleka od tri potegnuta prsta, smeđe boje u biti kao nakupina prasine, to sam i mislio da je no nakon što sam ocistio displey u potpunosti i ona je ostala shvatio sam da je to ipak nešto interno.
Primjeti se samo kad je bijela boja u pozadini, kad je pozadina u boji ne kuzi se. Pokušao sam to sa GRAB-om uslikati pa da stavim tu ali naravno ne vidi se kad uslikam, jer je ocito nesto na samom displeyu...
Znima me ima li tko slicna iskustva, da li ce to mozda nestati. Ici cu u ponedjeljak u servis ako ne ode, iako se stvarno nisam nadao vidjeti servisa, a pogotovo ne u prvih mjesec dana,
ali cisto da cujem vasa iskustva,
Hvala
06.01.2010 | 21:40
Par postova ispod tvog na MK http://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=11557

Ja bih iskoristio jamstvo i odnio ga u servis.
06.01.2010 | 21:42
Malo je još rano za iskustva kada je novih iMac modela isporučeno tek par komada. Malo izguglaj što kažu vani, ali ono što sam ja čitao se svodi na žute ekrane, treperenje ili razbijeno staklo. Čudno bi mi bilo da se nekakva mikroprašina uvuče u ekran za samo mjesec dana - kao što se događalo na starim serijama, ali tek nakon koju godinu.
06.01.2010 | 21:51
Pa, prvo se kod ovakvog problema treba skinuti zaštitno staklo, da nije možda stvarno od otisaka kod satavljanja. Onda se može tvrditi da je do ekrana, a nije navedeno da je skinuto. Ako je to već napravio , onda ok.
07.01.2010 | 17:18
Nisam nista skidao jer imam garanciju, zvao servis i nosim ga sutra pa cu vidjeti, thanks
08.01.2010 | 09:17
Snapshoot ne bu dal te fleke, jer skida videomemoriju. lol
08.01.2010 | 09:49
zabac je napisao:
Snapshoot ne bu dal te fleke, jer skida videomemoriju. lol

Žabac, sorry malo je OT, ali ne kužim što je toliko smiješno u ovoj gornjoj rečenici.
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.01.2010 | 10:26
pa vjerojatno je njemu smiješno to što je zaključio da će snepšot biti učinjen sistemskim grebanjem sadržaja ekrana ili nekim od alata tipa Skitch koji spreme u slikovnu datoteku sadržaj cijelog ili određenog dijela ekrana, ali vuku podatke iz izlznih informacija GPUa..

mrlja bi se vidjela ukoliko bi snepšot bio napravljen digitalnim ili analognim foto aparatom..

meni osbono nije smiješno još, al moram popit kavu pa bum ponovo pročital..
08.01.2010 | 11:54
Dijete je napisao:
meni osbono nije smiješno još, al moram popit kavu pa bum ponovo pročital..

Mda, ja sam to procitao prije i poslije kave, ali izgleda da kava nije bila dovoljno jaka.
Možda uz malo trav...arice bude smiješnije...
08.01.2010 | 16:05
Sto je "GRAB"? Fotoaparat? Pojava je dugo poznata na prethodnim modelima, ocito nisu ni sad spretno rijesili i/ili uklonili problem. Da je panel toliko los, da se vide fleke, to bi valjda kod kontrole kvalitete bilo skartirano.
*
I mislim da se "Laughing Out Loud" pise velikim slovima (kao LOL). Ispravite ako je krivo. Ovo je vise kao smile lol (kao ne vidim i ne govorim). Dobro ispadne s ovim fontom. Mozda ipak trebam promijeniti u /ol
08.01.2010 | 17:17
zabac je napisao:
Sto je "GRAB"? Fotoaparat? Pojava je dugo poznata na prethodnim modelima, ocito nisu ni sad spretno rijesili i/ili uklonili problem. Da je panel toliko los, da se vide fleke, to bi valjda kod kontrole kvalitete bilo skartirano.

?!?
I mislim da se "Laughing Out Loud" pise velikim slovima (kao LOL). Ispravite ako je krivo. Ovo je vise kao smile lol (kao ne vidim i ne govorim). Dobro ispadne s ovim fontom. Mozda ipak trebam promijeniti u /ol

Aha, znači WTF u slobodnom prijevodu tumačimo kao: "Koja pi... materina?", a kada je napisano malim slovima 'wtf' znači "Koja pičkica materinica"?
08.01.2010 | 21:35
Ti si dobil pesju gripu. Tumaci kak hoces.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO