iMac 24” ili iMac 21,5”
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 24” ili iMac 21,5”

18.12.2009 | 19:17
Starom je nakon pet godina krepao iMac. Ima dva kompa u vidu - iMac 24” i iMac 21,5”. Dolje su linkovi. Što da mu kažem, koji da kupi? Njemu to treba za prosječnu upotrebu (Word, PowerPoint prezentacije, Photoshop, internet, igre), ništ specijalnog. Koji je komp ima bolji omjer cijene i kvalitete?

Hvala

www.filex-mac.com.hr/proizvodi/imac/imac...-293ghz---akcija/314

www.filex-mac.com.hr/proizvodi/imac/imac...quot-306-ghz-ati/475
18.12.2009 | 23:45
Ja bih izabrao stari 24". Veliki ekran je najvažnija varijabla za najveći dio poslova.
18.12.2009 | 23:52
Slažem se stari 24" je OK!
19.12.2009 | 12:09
A kad se zanemari ekran, koji je stroj bolji, odn. isplativiji? Naime, tata je do sad imao manji ekran pa mu to ne igra toliku ulogu.
19.12.2009 | 13:34
24" ima 2.93 GHz procesor, a 21.5" marginalno brži 3.06 GHz

24" ima 4 GB kao i 21.5", dakle isto je...

24" ima 640 GB disk, a 21.5" 1 TB, dakle mala prednost za noviji u pogledu prostora...

24" ima GT120 koja je solidna, a 21.5" noviji Radeon 4670 koji je nekih 20-30% brži.

Ostalo je sve slično...
19.12.2009 | 21:18
Dali je ekran možda bolji/kvalitetniji na novom modelu?

I, nisu li rami na novom DDR3? U odnosu na DDR2 na starijem, jel.
19.12.2009 | 21:32
Razlika u brzini memorije je nebitna. Novi ekran je bolji, ali i stari je već bio odličan, a rekao bih da je veličina radne površine važnija.
19.12.2009 | 23:04
Nema razlike u tipu memorije. Memorija je DDR3 kod oba modela, jedino noviji modeli podržavju veću nadogradnju. Ekran je svakako bolji kod novih modela, no 24" je osjetna razlika !
21.12.2009 | 09:21
Vidim da je ovo postalo akademsko pitanje.
Bez obzira na manji ekran, ja bi izabrao 21.5" i dodao jedan monitor sa strane (ako bas nema mjesta). Nvidia sa grije (kao da mi je ostalo u uhu da su bile rasprave na tu temu).
21.12.2009 | 11:45
Pa kad smo već krenuli tim smjerom, nije li, možda, bitnije napomenuti da 21,5 dolazi s bežičnom tipkovnicom i magic mousem, a satri ima žičanu i mightija? Mislim da bi i to nekom moglo biti bitno? A sad, jel se NVIDIja grije ili ne, ne znam. Ali, ako opstaje u miniju, mislim da bi trebala preživjeti i u iMacu....
21.12.2009 | 13:21
Da i ja nesto dodam. imao sam 20", pa 24" bijelog i sada 24" alu. Ja tvrdim da je najveca prednost iMaca veliki i odlicni monitor. Cim veci to bolji. Razlika izmedu 20" i 24 je ogromna. Jedino bi razmisljao o 27". Ako hoces prodam ti ja svojeg 24"
21.12.2009 | 13:29
Nvidia radi kul imac 24" 9,1 vrti cod4 a pod xp vrti pes2010 bez nekog stucanja. Sve temperature su normalne nema nekog pregrijavanja.
22.12.2009 | 00:21
Za audio studio smo kupili prosli tjedan iMac 21.5" i stvarno je odlican i ne zalim zbog velicine ekrana! Sto se tice monitora mislim da treba vise obratiti paznju na rezoluciju nego velicinu samog ekrana. Tak da nakraju ispada da je veca razlika izmedu 20" i 21,5" monitora nego 21,5" i 24" monitora. 24" monitor ima 120 horizontalnih linija vise dok su vertikalne linije iste sto ispada skoro nebitno za neke radnje...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa