Bluetooth Mouse & Keyboard i Bootcamp / Monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth Mouse & Keyboard i Bootcamp / Monitor

16.12.2009 | 21:49
Bok, imam macbook White i
trebao bi na mac instalirati i windowse zbog jedne simulacije i usb hardware-a; no planirao sam uzeti bezicnu tastaturu i novog miša...

zanima me kakva su vaša iskustva u radu pod windowsima sa tim bluetooth uredjajima.

Druga stvar je da sam razmisljao uzeti eksterni monitor, svakako mi je Apple Cinema 24" upala u oko,
ali postoji li po vama neka jeftinija alternativa (24" pa na dalje)

hvala
Bojan
16.12.2009 | 22:06
Ne znam kako Apple bežična tastatura i miš rade pod Windowsima, ali ako je driver za njih napisan podjednako traljavo kao i za trackpad, onda rade očajno. Ja sam sebi uz MacBookPro pribavio Logitechov bluetooth miš i on radi odlično, i pod MacOS, i pod Windowsima.
17.12.2009 | 00:19
Evo ja sam jucer stavio win xp na macbook i koristim alu bezicnu i mighty mousea i nemam nikakvih zamjerki za sada. Nije proslo dugo vremena za neki bolji review, ali stvarno mislim da nece biti nekih problema. Fasciniralo me to sto je bluetooth tipkovnica radila za vrijeme instalacije windowsa mozda je to normalno, ali meni je bilo fascinantno.
17.12.2009 | 08:48
Apple kakav je, sve mogucnosti periferija imaju punu funkcionalnost samo pod OSX-om. Meni recimo ne radi horizontalni skrol na misu (vertikalni radi). Valjda je i s trackpadom ista situacija. Sto je u jednu ruku i logicno, valjda. Jos gora sivar je s onim eksternim DVD-om za Air. Radi navodno samo sa server minijem ( i airom naravno).
Mada postoje nezavisi developeri (kako mi je to ruzna rijec) koji razvijaju programcice za hardveraj, pa se more i tako rijesiti problem.
17.12.2009 | 10:36
Hvala, za 2-3 sata vikendom kad mi zatrebaju windowsi mi se neda prikopcavati drugu tastaturu i misa, pokusavam smanjiti broj kabela na stolu. Aplikacija ne radi dobro pod virtual machinom, a wine nema jos podrsku za joysticke

Mozete mozda preporucit kakav monitor koji bi bio jeftinija alternativa Cinema 24"?
17.12.2009 | 11:20
Ja dosta gledam u monitore razne i nisam vidio nijednog koji je bitno jeftiniji od Cineme, a da ima tako dobru sliku. Dakle, ovisi o tome što ti je važno.

Ako te prosječno dobra slika zadovoljava, Samsung je prosječno dobar monitor za prosječno dobru cijenu...
17.12.2009 | 20:52
Nisam dovoljno pametan sto uciniti, dvoumim se jer Apple cinema dode 5800kn, a Samsung je u prosijeku oko 1800kn...

No kako sam se rijesio desktop pc-a razmisljao sam malo i o iMacu pa na kraju skuzio da je meni jos jedno racunlo ne treba kad ionako 90% vremena sam na macbook-u ( imam stariji model white 2.4), eventualno veci ekran sa tastaturom i misem da povremeno mogu ugodnije raditi.

No dvoumim se jer malo prije sam vidio ovu sliku i kad vec dosta vremena provodim na tom racunalo moram priznati da bi volio da i moja radna povrsina ovako izgleda...

17.12.2009 | 22:45
Da ja imam radnu sobu koja cijela tako izgleda, i ja bi vjerojatno htio da moja radna površina tako izgleda.
18.12.2009 | 02:49
Instalirao sam jednom klijentu XP i Apple Wireless Keyboard i Wireless Mighty Mouse su radili okej, ali trebalo im je malo više za aktivaciju nego pod Macom. Danas sam prvi put na jedan iMac instalirao Windowse 7, ali nisam isprobavao BT periferiju.
18.12.2009 | 13:59
Imam na iMacu instalirane XP i Win 7 i Logitech V470 Bluetooth radi bez problema. Instalirani su njegovi drajveri jer od OS Xa mu ne podešavaju kao originalni.
Pozdrav !
19.12.2009 | 14:53
bpremus je napisao:
Nisam dovoljno pametan sto uciniti, dvoumim se jer Apple cinema dode 5800kn, a Samsung je u prosijeku oko 1800kn...

Puno je to, no s druge strane - dobiješ kameru, zvučnike, usb hub i sve to na JEDNOM kablu koji spojiš u MacBook. (jedan kabel koji ima tri glave, ako ćemo sitničariti).

Sama komocija kojom ćeš donijeti laptop, metnuti ga na stol i spojiti tri kabla od monitora u njega, te onda dobiti i napajanje stroja i dodatni ekran i sve ostalo, to vrijedi barem 1500 kn! To što je Apple i što se uklapa u Apple filozofiju je još 1000kn Znači, moraš sebe uvjeriti da li ti je za preostalih 1500kn taj monitor dovoljno bolji od Samsunga?
19.12.2009 | 16:54
Hoćeš reći da se MacBook i napaja s monitora? Ne treba napajač?
19.12.2009 | 18:38
Googlam za Apple Cinema 24" pozitivne i negativne stvari, ispravite me ako sam nesto krivo vidio, taj monitor je radjen bas za macbook, procitao sam da trazi macbook novije generacije, to me malo buni, jer spominju Macbook Air i Macbook pro, a ja imam Macbook White 2.4 sa Intel X3100 karticom... ima miniDVI sa strane pa pretpostavljam da bi monitor trebao raditi normalno,
a sad racunica

Apple cinema ima
web kameru, zvucnike, 3 usb porta, napajanje za laptop; predobar dizajn

Apple punjac 750kn
kvalitetniji USB hub oko 200kn
kvalitetnija USB kamera oko 200kn (iako kamera mi ne treba jer ce ionako Track IR doci na monitor)
DVI > Micro DVI konverter oko 150kn
24" Monitor oko 2000kn

3000-3500kn

sto je jos uvijek 2000-2500kn manje

Razlika je recimo sto jedan Samsung ili Dell daju 3 godine jamstva, dok apple samo godinu dana, mozda da su to digli na 3 ne bi razmisljao.
19.12.2009 | 19:14
Pa ova nova 24" Cinema ima Mini-DisplayPort.
19.12.2009 | 19:44
@ smayoo: www.apple.com/displays/features.html
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 55 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Gjuroo, jura22, matijazx, Riba, robertM, rusty, Anonimci (13892)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO