Bluetooth Mouse & Keyboard i Bootcamp / Monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth Mouse & Keyboard i Bootcamp / Monitor

16.12.2009 | 21:49
Bok, imam macbook White i
trebao bi na mac instalirati i windowse zbog jedne simulacije i usb hardware-a; no planirao sam uzeti bezicnu tastaturu i novog miša...

zanima me kakva su vaša iskustva u radu pod windowsima sa tim bluetooth uredjajima.

Druga stvar je da sam razmisljao uzeti eksterni monitor, svakako mi je Apple Cinema 24" upala u oko,
ali postoji li po vama neka jeftinija alternativa (24" pa na dalje)

hvala
Bojan
16.12.2009 | 22:06
Ne znam kako Apple bežična tastatura i miš rade pod Windowsima, ali ako je driver za njih napisan podjednako traljavo kao i za trackpad, onda rade očajno. Ja sam sebi uz MacBookPro pribavio Logitechov bluetooth miš i on radi odlično, i pod MacOS, i pod Windowsima.
17.12.2009 | 00:19
Evo ja sam jucer stavio win xp na macbook i koristim alu bezicnu i mighty mousea i nemam nikakvih zamjerki za sada. Nije proslo dugo vremena za neki bolji review, ali stvarno mislim da nece biti nekih problema. Fasciniralo me to sto je bluetooth tipkovnica radila za vrijeme instalacije windowsa mozda je to normalno, ali meni je bilo fascinantno.
17.12.2009 | 08:48
Apple kakav je, sve mogucnosti periferija imaju punu funkcionalnost samo pod OSX-om. Meni recimo ne radi horizontalni skrol na misu (vertikalni radi). Valjda je i s trackpadom ista situacija. Sto je u jednu ruku i logicno, valjda. Jos gora sivar je s onim eksternim DVD-om za Air. Radi navodno samo sa server minijem ( i airom naravno).
Mada postoje nezavisi developeri (kako mi je to ruzna rijec) koji razvijaju programcice za hardveraj, pa se more i tako rijesiti problem.
17.12.2009 | 10:36
Hvala, za 2-3 sata vikendom kad mi zatrebaju windowsi mi se neda prikopcavati drugu tastaturu i misa, pokusavam smanjiti broj kabela na stolu. Aplikacija ne radi dobro pod virtual machinom, a wine nema jos podrsku za joysticke

Mozete mozda preporucit kakav monitor koji bi bio jeftinija alternativa Cinema 24"?
17.12.2009 | 11:20
Ja dosta gledam u monitore razne i nisam vidio nijednog koji je bitno jeftiniji od Cineme, a da ima tako dobru sliku. Dakle, ovisi o tome što ti je važno.

Ako te prosječno dobra slika zadovoljava, Samsung je prosječno dobar monitor za prosječno dobru cijenu...
17.12.2009 | 20:52
Nisam dovoljno pametan sto uciniti, dvoumim se jer Apple cinema dode 5800kn, a Samsung je u prosijeku oko 1800kn...

No kako sam se rijesio desktop pc-a razmisljao sam malo i o iMacu pa na kraju skuzio da je meni jos jedno racunlo ne treba kad ionako 90% vremena sam na macbook-u ( imam stariji model white 2.4), eventualno veci ekran sa tastaturom i misem da povremeno mogu ugodnije raditi.

No dvoumim se jer malo prije sam vidio ovu sliku i kad vec dosta vremena provodim na tom racunalo moram priznati da bi volio da i moja radna povrsina ovako izgleda...

17.12.2009 | 22:45
Da ja imam radnu sobu koja cijela tako izgleda, i ja bi vjerojatno htio da moja radna površina tako izgleda.
18.12.2009 | 02:49
Instalirao sam jednom klijentu XP i Apple Wireless Keyboard i Wireless Mighty Mouse su radili okej, ali trebalo im je malo više za aktivaciju nego pod Macom. Danas sam prvi put na jedan iMac instalirao Windowse 7, ali nisam isprobavao BT periferiju.
18.12.2009 | 13:59
Imam na iMacu instalirane XP i Win 7 i Logitech V470 Bluetooth radi bez problema. Instalirani su njegovi drajveri jer od OS Xa mu ne podešavaju kao originalni.
Pozdrav !
19.12.2009 | 14:53
bpremus je napisao:
Nisam dovoljno pametan sto uciniti, dvoumim se jer Apple cinema dode 5800kn, a Samsung je u prosijeku oko 1800kn...

Puno je to, no s druge strane - dobiješ kameru, zvučnike, usb hub i sve to na JEDNOM kablu koji spojiš u MacBook. (jedan kabel koji ima tri glave, ako ćemo sitničariti).

Sama komocija kojom ćeš donijeti laptop, metnuti ga na stol i spojiti tri kabla od monitora u njega, te onda dobiti i napajanje stroja i dodatni ekran i sve ostalo, to vrijedi barem 1500 kn! To što je Apple i što se uklapa u Apple filozofiju je još 1000kn Znači, moraš sebe uvjeriti da li ti je za preostalih 1500kn taj monitor dovoljno bolji od Samsunga?
19.12.2009 | 16:54
Hoćeš reći da se MacBook i napaja s monitora? Ne treba napajač?
19.12.2009 | 18:38
Googlam za Apple Cinema 24" pozitivne i negativne stvari, ispravite me ako sam nesto krivo vidio, taj monitor je radjen bas za macbook, procitao sam da trazi macbook novije generacije, to me malo buni, jer spominju Macbook Air i Macbook pro, a ja imam Macbook White 2.4 sa Intel X3100 karticom... ima miniDVI sa strane pa pretpostavljam da bi monitor trebao raditi normalno,
a sad racunica

Apple cinema ima
web kameru, zvucnike, 3 usb porta, napajanje za laptop; predobar dizajn

Apple punjac 750kn
kvalitetniji USB hub oko 200kn
kvalitetnija USB kamera oko 200kn (iako kamera mi ne treba jer ce ionako Track IR doci na monitor)
DVI > Micro DVI konverter oko 150kn
24" Monitor oko 2000kn

3000-3500kn

sto je jos uvijek 2000-2500kn manje

Razlika je recimo sto jedan Samsung ili Dell daju 3 godine jamstva, dok apple samo godinu dana, mozda da su to digli na 3 ne bi razmisljao.
19.12.2009 | 19:14
Pa ova nova 24" Cinema ima Mini-DisplayPort.
19.12.2009 | 19:44
@ smayoo: www.apple.com/displays/features.html
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 54 minuta
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO