iMac G5 !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G5 !

06.05.2004 | 15:32
Tipu ocigledno dojadilo cekati Applea pa je napravio svog iMaca G5!

www.applefritter.com/node/view/2241
06.05.2004 | 21:34
Zbilja je faca, ful je profi to odradio .
  • User
  • Posjetitelj
07.05.2004 | 11:59
Ludilo, nek Apple samo prihvati boju i vrati se ljepšim, bijelim strojevima i prilagodi GUI OSa 10.4, bit će savršeno! Samo, mislim da će pravi iMac G5 imati bitno drugačije kućište(all in one), a ovako nešto bi bolje bilo predstaviti kao G5 mini ili nekakav special edition(kolekcionarsko izdanje) ...Ipak, Apple nije microsoft da većinom kupuje gotove ideje... Oni su malo inventivniji, jedva čekam njihov "odgovor" na ovog malog ljepotana ...
07.05.2004 | 13:46
Argh modanje ! Daj poglejte tipa, taj has no life ... iMac MB u Alu kučište ? Da ima bar koji slot
07.05.2004 | 15:48
Oni su malo inventivniji, jedva čekam njihov "odgovor" na ovog malog ljepotana..

Moja stara baka, pokoj joj dusi, bila je inventivnija od onih lijenjivaca iz Cupertina.

Pogle, covjek je za par dana sklepao kuciste koje je sasvim funkcionalno i sjajno izgleda. Appleu treba godinu dana samo izmedju 2 bezvezna apdejta, dignut' takt za 60 MHz i ugraditi bolju graficku, a najmanje 3-4 godine izmedju redizajna.

Mislim da bi Jobs konacno trebao otpustiti sav razvojni kadar i zaposliti ovakve majstore, koji su ucinkovitiji od satnije nesposobnih i preplacenih mudrijasa.
  • User
  • Posjetitelj
08.05.2004 | 10:59
Jedno je prekopirat dizajn kucista, drugo je izmislit potpuno novo kuciste... A Apple u odnosu na neke druge kompanije itekako brine o ljepoti svojih strojeva i operativnih sistema. Najbolji primjer su iMacovi G4 u odnosu na standardno PC kuciste (tajvance). O iMacu ne moram govorit a vecina tajvanaca ima takvo kuciste koje su probali poljepsati pa su samo napravili jos gore... Ja protiv Appleovog dizajna nemam nista, samo primjedbu na "metalne" prozore u pantheru(a ne iskljucuje mi se toolbar jer onda mi za svaki folder otvara zaseban prozor) i na boju G5ice... Bijelo mi daleko vise pase. Probajte si zamislit bijeli G5, sa plastikom od iMaca pa cete shvatiti sto mislim, uz 24" Studio Display. Takodjer nisam vidio da je Apple izbacio na trziste "metalizirane" keyboardove, miseve i monitore pa se nikako ne slazu... Sto se iAplikacija tice, to bih jedino ostavio kako je...
09.05.2004 | 08:23
Sto se iAplikacija tice, to bih jedino ostavio kako je...

Ja bi ih sve fino poslao kuci, da love rakovice.
Nikad bezveznije 2 godine u hardwerskom pogledu - prosla, koja je trebala biti laptopska godina, i ova 2004, koja je jos i velika godisnjica. U dvije te godine jedino je izisao G5, i to jedna revizija. Da, i jos oni posteri koje su prodavali na pocetku godine ... I ti mi reci da je to okej?
  • link
  • Posjetitelj
10.05.2004 | 15:54
Cekajte malo, pa vidjeti cemo sto ce se dogoditi ovo ljeto, vjerovatno ce izici novi G5.
iMac: lijepa ideja ali mislim da se udaljava od osnovnog koncepta iMac-a, tj. sve u jednom,
a ovaj tip je napravio G5 kuciste sa iMac procesorom bez ekrana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO