Problem s AirPortom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s AirPortom

22.09.2009 | 16:23
Pozdrav,

Prije svega se ispricavam ako sam otvorio temu koja vec postoji iako istu nisam uspio naci u trazilici...
U slucaju da ista tema vec postoji, molio bi moderatora da ovaj post pridruzi toj temi...

Zadnjih desetak dana me muci AirPort na MacBook 2.13MGz modelu, starom neke dvije godine...
Naime za vrijeme surfanja web-om, wireless signal mi se cesto gubi pa znam biti 5 do 10 minuti bez internetske konekcije koja se potom sama vrati...
Isticem da sam provjerio situaciju s drugim racunalom koji ima odlcan signal dok moj signala nema uopce, cime sam uklonio opciju kvara T-Com wireless mreze...
Mozda nije na odmet spomenuti da sam otprilike u isto vrijeme kada sam poceo gubiti signal napravio i software update pa ne znam dali to ima ikakve veze...
Ako netko ima ikakva iskustva ili prijedloge neka savjetuje...

Hvala!
22.09.2009 | 16:57
Dakle wireless router je od T-Coma? Siemens? Osobno to nemam ali se nekako kroz maglus jecam da su se ljudi zalili da imaju problema sa nekim T-Com routerima kada se spajaju sa Maca. S druge strane tebi je prije radilo dobro. Za pocetak pokusaj na routeru promijeniti wireless channel koji koristi. Imas li problema sa spajanjem i odrzavanjem veze na druge wireless routere, to bi bilo zgodnbo probati ako imas priliku.
22.09.2009 | 17:41
Vjerovatno ima veze s updateom. Meni se ista stvar događala nakon jednog updatea Lea, ne sječam se više kojeg... Uglavnom, pokušaj riješiti problem instalacijom combo updatea.
22.09.2009 | 18:28
Pisalo se o dosta problema s wirelessom nakon zadnjeg 10.5.8 updatea. Čak i nakon onog prvog idućeg security updatea.
23.09.2009 | 12:01
Imam ja dosta iskustava po tom pitanju. Na titanium powerbooku G4 je nakon instalacije 10.5 prijem airporta bil komatozno loš. NO, kak su ti kompovi ionak poznati po lošem dosegu airporta mislil sam da kartica rikava i to je to. No, onda sam ga downgradeal na 10.3 (ne pitaj za razloge) i odjednom je airport počel raditi punom snagom!
Drugo iskustvo imam sa siemensovim ruterima: imal sam jednog doma na posudbi i njegovu mrežu ponekad nije vidio novi macmini (nVIDIA) i aluminum powerbook G4 (drugi, nema veze s onim titaniumom). Također, događalo se da ne bi htio kom na neku stranicu. Samo na tu i neće. Onda promijeniš pet šest adresa i vratiš se na tu i onda hoće...
Ukratko: mislim da se SIEMENS I OSX baš ne vole, a 10.5 ima neka čudna ponašanja s airportom u nekim slučajevima. Bojim se da ti nisam baš pomogel....
23.09.2009 | 16:34
Problem nije u Siemens router-u jer koristim Thompson Speed-Touch router koji zajedno objedinjuje internet i max tv...
Takoder ne vidim razlog zasto bi bio problem i ovom router-u jer ga koristim vise od godinu dana...osim ako isti nije pokvaren iako sumnjam i u to jer sam signal testirao s drugim racunalima,a i max tv radi bez problema...

Prema iskustvima koja ste postali ovdje, vjerojatno je problem s updateom, sto i nije nekakav veliki problem s obzirom da mi je prva slutnja pala na rikavanje uredaja...

Budem vidio dali cu uspjeti otkloniti problem...

U slucaju da netko ima nekakav prijedlog neka slobodno predlozi...

Tnx!
24.09.2009 | 17:33
pozdrav ....ja ima sličan problem.....thompson ruter i dešava se ...žicom konekcija super ali Air portom dođem na ruter ..ali to mi je zadnja granica...probao sam doslovno sve ali nisam naišao na kombinaciju koja radi....carnetov je server.Bilo je riječi i o tome da leo ima problema ...ali sada sam stavio SL i sve je nepromjenjeno...ako imate kakvu ideju ...zahvalan do groba
25.09.2009 | 09:49
Evo i ja mogu potvrditi isti problem kod još jednog korisnika Macbook Pro nakon upgradea na 10.6.
25.09.2009 | 11:37
Evo, dečki, našel sam ovo. Možda pomogne? osxdaily.com/2009/09/01/how-i-fixed-my-d...lem-in-snow-leopard/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa