cube media centar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

cube media centar

02.09.2009 | 01:10
Uzeo sam prije izvjesnog vremena G4 Cube,a namjerom da ga smjestim kao media centar
Sad sam uzeo gajbu,i krenuo u proceduru

Koja su vasa iskustva sa povezivanjem g4 sa velikim monitorima
(pricamo o samsungu 40" )

i preko cega je bolje da povezujem vga ili adc?
02.09.2009 | 02:35
G4 Cube je predivan stroj, ali kud baš njega za media centar? On čak niti s upgradeom procesora nije u stanju vrtiti novokodirane HD sadržaje, a čini se kao da ideš u tom smjeru ako spominješ 40" Samsung? Čak bi osnovni novi Mac mini to radio daleko bolje.

G4 Cube može biti predivan office/surf stroj u kakvom fensi uredu, ali za moderni media centar je jednostavno prestar.
02.09.2009 | 09:01
Ne bu to radilo. moj Mini 1.25 G4 1GB ne vrti nist osim divxa i dvd-a.
Mislim da ispod 2GHz C2D ne bu zadovoljilo.
Ne bi trebalo mjesati AppleTV koji ima 1 GHz procesor, ali ima mislim hardverski A/V dekoder.
Inace Cube je divan primjer industrijskog dizajna.
Nemoj ga prodavati jer su relativno rijetki, pogotovo ako je potpuno funkcionalan. Inace bez problema ga budes prodao.
02.09.2009 | 11:19
Inače, na apple fritter sam videl kak je neko u cube smjestil novi mini pa bi mu onda mogel poslužiti kao medijski centar.......
02.09.2009 | 17:19
Ne bih prodao ni za sto,jedva sam ga nabavio

Osnovna funkcija ce mu biti pustanje muzike,eventualno dvd neki
ali hoce li biti problema da saradjuje 40"plazmom
kocenje,blokiranje....

moze li proci vga kabl,moram li traziti adc?

a sta si sve ljudi trpali u cube-akvarijum je najjaci
http://att.macrumors.com/attachment.php?attachmentid=168529&d=1240717504
02.09.2009 | 18:24
Cube je pomalo nepraktican za tu namjenu iz vise razloga. Prvo, racunaj da nemas audio izlaz - uopce, dakle treba ti USB audio adapter. Srecom ovi po 50 kuna rade bez problema na OS X-u. Drugo, treba ti video izlaz, a video kartica za Cube nema analogni video out. Mozes koristiti VGA ili mozes koristiti ADC preko kojeg sa jeftinim ADC na DVI adapterom mozes dobiti DVI izlaz...i jos sa DVI na HDMI adapterom HDMI izlaz. Racunaj odmah da ti svi ti adapteri nece stati ispod Cubea. I konacno, Cube nema snage za vrtiti nikakav HD video materijal, a ponekad zna biti i problema sa ponekim DIVXovima standardne rezolucije. Valja napomenuti da poznatiji media server softveri ne rade na PPC-u te problem daljinskog i slika je zaokruzena.

Stavi ga na policu. Moj je uskrsnuo nakon par mjeseci kao stroj za slanje faxova jer je jos jedini imao modem u sebi.
02.09.2009 | 18:27
Mislim da ti može proći VGA kabel, zašto ne bi mogao? Samo - to je analogni video-signal ograničene frekvencije. Na 40" ekranu će ta slika izgledati tragično. Što se tiče kompjutera, neće ga to opteretiti.
02.09.2009 | 18:38
Front row meni itekako dobro glumi interface, a misli da i hoce s udaljenog diska cupati muziku (s USB ide). Treba probati i grati se, a mozda ga ipak prodas?
02.09.2009 | 18:41
imam ovo za daljinac
i radi super
\

ma ima da ga spojim,pa kud puklo da puklo
da placem ako ne dobije tu centralnu poziciju u kuci

...audio out sam potpuno zaboravio da nema...
al rijesicu
nego vga ili adc da kupim kabl
02.09.2009 | 18:48
Hajde sretno i obavezno nas informiraj o napretku!

Ne razumijem tvoje pitanje o ADC-u. ADC kabeli ne postoje, postaje samo Appleovi monitori sa ADC kabelima. ADC mozes ili koristiti sa takvim monitorom ili mozes nabaviti ADC na DVI adapter i u tom slucaju imas DVI na raspolaganju, kao sto sam vec napisao u prosloj poruci. Ako ti TV ima DVI ulaz on je u svakom slucaju preporucljiviji od VGA. Ako nema, ima vjerojatno HDMI pa mozes opet preko adaptera...
02.09.2009 | 18:56
ja nisam dovoljno precizno napisao
ADC to DVI ili VGA to DVI kabl da trazim
negdje sam procitao da je adc bolji,ali sada nemam vremena da trazim ponovo,kucam neku analizu,pa pitam ovako
vidim na www.cubeowner.com neka komplikovanija resenja,ali cu i njih za vikend da ispitam

javljam obavezno
02.09.2009 | 19:04
VGA na DVI adaptera nema, VGA je analogni signal, DVI je digitalni. ADC konektor je takodjer digitalan, tako da postoje ADC na DVI adapteri koji su jeftini. Mislim da se taj adapter cak isporucivao standardno sa Macovima iz tog doba pa ti ga mozda netko ima za pokloniti. Ako ne, pravac eBay. Nakon toga mozes povezati cube DVI kabelom na TV ako TV ima DVI ulaz, a ako nema onda ce ti trebati DVI na HDMI adapter ili kabel.
02.09.2009 | 19:57
@bu2nin mozda si pomjesal DVI na VGA postoji jer je DVI i digitalni i analogni, a kontra ne. Dobro riba veli, zemi ADC na DVI (adapter ili kabel) i onda DVI na HDMI (kabel ili adapter, ovisno o onome prije). A za audio imas dosta USB zvucnih kartica koje buju radile (mislim da za SounBlaster nema problema). lol
03.09.2009 | 00:01
lol,vidjecemo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO