cube media centar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

cube media centar

02.09.2009 | 01:10
Uzeo sam prije izvjesnog vremena G4 Cube,a namjerom da ga smjestim kao media centar
Sad sam uzeo gajbu,i krenuo u proceduru

Koja su vasa iskustva sa povezivanjem g4 sa velikim monitorima
(pricamo o samsungu 40" )

i preko cega je bolje da povezujem vga ili adc?
02.09.2009 | 02:35
G4 Cube je predivan stroj, ali kud baš njega za media centar? On čak niti s upgradeom procesora nije u stanju vrtiti novokodirane HD sadržaje, a čini se kao da ideš u tom smjeru ako spominješ 40" Samsung? Čak bi osnovni novi Mac mini to radio daleko bolje.

G4 Cube može biti predivan office/surf stroj u kakvom fensi uredu, ali za moderni media centar je jednostavno prestar.
02.09.2009 | 09:01
Ne bu to radilo. moj Mini 1.25 G4 1GB ne vrti nist osim divxa i dvd-a.
Mislim da ispod 2GHz C2D ne bu zadovoljilo.
Ne bi trebalo mjesati AppleTV koji ima 1 GHz procesor, ali ima mislim hardverski A/V dekoder.
Inace Cube je divan primjer industrijskog dizajna.
Nemoj ga prodavati jer su relativno rijetki, pogotovo ako je potpuno funkcionalan. Inace bez problema ga budes prodao.
02.09.2009 | 11:19
Inače, na apple fritter sam videl kak je neko u cube smjestil novi mini pa bi mu onda mogel poslužiti kao medijski centar.......
02.09.2009 | 17:19
Ne bih prodao ni za sto,jedva sam ga nabavio

Osnovna funkcija ce mu biti pustanje muzike,eventualno dvd neki
ali hoce li biti problema da saradjuje 40"plazmom
kocenje,blokiranje....

moze li proci vga kabl,moram li traziti adc?

a sta si sve ljudi trpali u cube-akvarijum je najjaci
http://att.macrumors.com/attachment.php?attachmentid=168529&d=1240717504
02.09.2009 | 18:24
Cube je pomalo nepraktican za tu namjenu iz vise razloga. Prvo, racunaj da nemas audio izlaz - uopce, dakle treba ti USB audio adapter. Srecom ovi po 50 kuna rade bez problema na OS X-u. Drugo, treba ti video izlaz, a video kartica za Cube nema analogni video out. Mozes koristiti VGA ili mozes koristiti ADC preko kojeg sa jeftinim ADC na DVI adapterom mozes dobiti DVI izlaz...i jos sa DVI na HDMI adapterom HDMI izlaz. Racunaj odmah da ti svi ti adapteri nece stati ispod Cubea. I konacno, Cube nema snage za vrtiti nikakav HD video materijal, a ponekad zna biti i problema sa ponekim DIVXovima standardne rezolucije. Valja napomenuti da poznatiji media server softveri ne rade na PPC-u te problem daljinskog i slika je zaokruzena.

Stavi ga na policu. Moj je uskrsnuo nakon par mjeseci kao stroj za slanje faxova jer je jos jedini imao modem u sebi.
02.09.2009 | 18:27
Mislim da ti može proći VGA kabel, zašto ne bi mogao? Samo - to je analogni video-signal ograničene frekvencije. Na 40" ekranu će ta slika izgledati tragično. Što se tiče kompjutera, neće ga to opteretiti.
02.09.2009 | 18:38
Front row meni itekako dobro glumi interface, a misli da i hoce s udaljenog diska cupati muziku (s USB ide). Treba probati i grati se, a mozda ga ipak prodas?
02.09.2009 | 18:41
imam ovo za daljinac
i radi super
\

ma ima da ga spojim,pa kud puklo da puklo
da placem ako ne dobije tu centralnu poziciju u kuci

...audio out sam potpuno zaboravio da nema...
al rijesicu
nego vga ili adc da kupim kabl
02.09.2009 | 18:48
Hajde sretno i obavezno nas informiraj o napretku!

Ne razumijem tvoje pitanje o ADC-u. ADC kabeli ne postoje, postaje samo Appleovi monitori sa ADC kabelima. ADC mozes ili koristiti sa takvim monitorom ili mozes nabaviti ADC na DVI adapter i u tom slucaju imas DVI na raspolaganju, kao sto sam vec napisao u prosloj poruci. Ako ti TV ima DVI ulaz on je u svakom slucaju preporucljiviji od VGA. Ako nema, ima vjerojatno HDMI pa mozes opet preko adaptera...
02.09.2009 | 18:56
ja nisam dovoljno precizno napisao
ADC to DVI ili VGA to DVI kabl da trazim
negdje sam procitao da je adc bolji,ali sada nemam vremena da trazim ponovo,kucam neku analizu,pa pitam ovako
vidim na www.cubeowner.com neka komplikovanija resenja,ali cu i njih za vikend da ispitam

javljam obavezno
02.09.2009 | 19:04
VGA na DVI adaptera nema, VGA je analogni signal, DVI je digitalni. ADC konektor je takodjer digitalan, tako da postoje ADC na DVI adapteri koji su jeftini. Mislim da se taj adapter cak isporucivao standardno sa Macovima iz tog doba pa ti ga mozda netko ima za pokloniti. Ako ne, pravac eBay. Nakon toga mozes povezati cube DVI kabelom na TV ako TV ima DVI ulaz, a ako nema onda ce ti trebati DVI na HDMI adapter ili kabel.
02.09.2009 | 19:57
@bu2nin mozda si pomjesal DVI na VGA postoji jer je DVI i digitalni i analogni, a kontra ne. Dobro riba veli, zemi ADC na DVI (adapter ili kabel) i onda DVI na HDMI (kabel ili adapter, ovisno o onome prije). A za audio imas dosta USB zvucnih kartica koje buju radile (mislim da za SounBlaster nema problema). lol
03.09.2009 | 00:01
lol,vidjecemo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 2 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, IgorD, miomika, rusty, Tomek, zvone, Anonimci (649)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO