G4 Cube je predivan stroj, ali kud baš njega za media centar? On čak niti s upgradeom procesora nije u stanju vrtiti novokodirane HD sadržaje, a čini se kao da ideš u tom smjeru ako spominješ 40" Samsung? Čak bi osnovni novi Mac mini to radio daleko bolje.
G4 Cube može biti predivan office/surf stroj u kakvom fensi uredu, ali za moderni media centar je jednostavno prestar.
Ne bu to radilo. moj Mini 1.25 G4 1GB ne vrti nist osim divxa i dvd-a.
Mislim da ispod 2GHz C2D ne bu zadovoljilo.
Ne bi trebalo mjesati AppleTV koji ima 1 GHz procesor, ali ima mislim hardverski A/V dekoder.
Inace Cube je divan primjer industrijskog dizajna.
Nemoj ga prodavati jer su relativno rijetki, pogotovo ako je potpuno funkcionalan. Inace bez problema ga budes prodao.
Cube je pomalo nepraktican za tu namjenu iz vise razloga. Prvo, racunaj da nemas audio izlaz - uopce, dakle treba ti USB audio adapter. Srecom ovi po 50 kuna rade bez problema na OS X-u. Drugo, treba ti video izlaz, a video kartica za Cube nema analogni video out. Mozes koristiti VGA ili mozes koristiti ADC preko kojeg sa jeftinim ADC na DVI adapterom mozes dobiti DVI izlaz...i jos sa DVI na HDMI adapterom HDMI izlaz. Racunaj odmah da ti svi ti adapteri nece stati ispod Cubea. I konacno, Cube nema snage za vrtiti nikakav HD video materijal, a ponekad zna biti i problema sa ponekim DIVXovima standardne rezolucije. Valja napomenuti da poznatiji media server softveri ne rade na PPC-u te problem daljinskog i slika je zaokruzena.
Stavi ga na policu. Moj je uskrsnuo nakon par mjeseci kao stroj za slanje faxova jer je jos jedini imao modem u sebi.
Mislim da ti može proći VGA kabel, zašto ne bi mogao? Samo - to je analogni video-signal ograničene frekvencije. Na 40" ekranu će ta slika izgledati tragično. Što se tiče kompjutera, neće ga to opteretiti.
Front row meni itekako dobro glumi interface, a misli da i hoce s udaljenog diska cupati muziku (s USB ide). Treba probati i grati se, a mozda ga ipak prodas?
Hajde sretno i obavezno nas informiraj o napretku!
Ne razumijem tvoje pitanje o ADC-u. ADC kabeli ne postoje, postaje samo Appleovi monitori sa ADC kabelima. ADC mozes ili koristiti sa takvim monitorom ili mozes nabaviti ADC na DVI adapter i u tom slucaju imas DVI na raspolaganju, kao sto sam vec napisao u prosloj poruci. Ako ti TV ima DVI ulaz on je u svakom slucaju preporucljiviji od VGA. Ako nema, ima vjerojatno HDMI pa mozes opet preko adaptera...
ja nisam dovoljno precizno napisao
ADC to DVI ili VGA to DVI kabl da trazim
negdje sam procitao da je adc bolji,ali sada nemam vremena da trazim ponovo,kucam neku analizu,pa pitam ovako
vidim na www.cubeowner.com neka komplikovanija resenja,ali cu i njih za vikend da ispitam
VGA na DVI adaptera nema, VGA je analogni signal, DVI je digitalni. ADC konektor je takodjer digitalan, tako da postoje ADC na DVI adapteri koji su jeftini. Mislim da se taj adapter cak isporucivao standardno sa Macovima iz tog doba pa ti ga mozda netko ima za pokloniti. Ako ne, pravac eBay. Nakon toga mozes povezati cube DVI kabelom na TV ako TV ima DVI ulaz, a ako nema onda ce ti trebati DVI na HDMI adapter ili kabel.
@bu2nin mozda si pomjesal DVI na VGA postoji jer je DVI i digitalni i analogni, a kontra ne. Dobro riba veli, zemi ADC na DVI (adapter ili kabel) i onda DVI na HDMI (kabel ili adapter, ovisno o onome prije). A za audio imas dosta USB zvucnih kartica koje buju radile (mislim da za SounBlaster nema problema). lol
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?