šta s macbookom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

šta s macbookom?

• cif
  • Posjetitelj
13.08.2009 | 14:39
Bok.

Kupio sam nedavno kompjuter macbook pro.
Kompjuter mi služi za slušanje glazbe i čitanje vijesti na internetu. I youtube.

Šta još mogu s macbookom raditi?
13.08.2009 | 15:34
Mozes sjeckat mrkvu na njemu ili mozes podklocnat auto ako moras promijeniti gumu na nizbrdici.
mislim da bi to bilo to...
13.08.2009 | 17:02
Nije li onda bilo jeftinije kupiti iPhone? On je dovoljan za slušanje glazbe, internet i YouTube.

Inače, MacBook Pro možeš koristiti kao alat za zaradu kruha na tisuće načina.
13.08.2009 | 17:14
@ cif Šta još mogu s macbookom raditi?
Ako neznaš, ukucaj u Google pitanje, na hrvatskom ili engleskom ( a može i neki drugi jezik ), a ako i onda ne buš znao daj ga nekom koji će ga znati koristiti.Ili si kupio modni gadget?
13.08.2009 | 17:33
Jbt, napali ste čovjeka iz svih oružja...

Cif, možeš raditi sve ono što bi mogao i s PC laptopom, samo ugodnije, brže, lakše.

Pitanje je sad - što ti od toga treba. Počnimo od toga što inače u životu radiš?
13.08.2009 | 17:38
Mirisalo je na provokaciju, a kada sam vidio da se čovjek zove Nema Potrebe, mislim da nema potrebe truditi se dalje.

Ako je ozbiljan i cijeni naše vrijeme za odgovore, onda bi bilo pristojno i da poštuje pravila domaćina, a pravila ponašanja na Jabučnjaku su jednaka za sve i jasno napisana kod registracije.
13.08.2009 | 18:59
Mozes se ovako zabaviti, doduse kratkotrajno...

Ili ga posalji meni, pa cu ja vec nesto smisliti

komentari??
bok!
13.08.2009 | 19:20
Pa, nije baš ni jednostavno
13.08.2009 | 19:21
Pa i nije baš kratkotrajno...
Ja sam svojedobno jednog HPa, nakon što se 3. put vratio sa servisa i nastavio nasumično resetirati, jednim dobro odmjerenim udarcem o metalnu ogradu u sekundi rastavio na 4 komada (2 komada od monitora i 2 komada od donjeg dijela). I nije mi pomoglo. Ovdje je čovjek ispucavao svoju frustraciju skoro 5 minuta.

Davore, i meni je palo na pamet da provocira, ali sam u životu već sreo ljude koji iskreno ne znaju što se sve može računalom napraviti. Ali dobro...
13.08.2009 | 21:01
Naravno da ima zbunjenih ljudi ali oni sigurno ne kupuju MB i to Pro iz ciste dosade i sigurno ne nastupaju ovako na forumu. Smatram da ako se netko ne predstavi kad dodje na forum ne zasluzuje niti da mu se odgovori na pitanje a posebno sam alergican na one tipove koji ulete kao da je cijeli forum tu samo zbog njih i netko im je duzan odgovoriti.
13.08.2009 | 21:40
kako sam prije 2 dana postala sretna vlasnica macbooka pro-a otvorih topic misleći da ću saznati nekih novih informacija.. ali sam se samo nasmijala kroz korištenje vjerojatno ću i ja biti puna pitanja, nadam se pametnijih od ovoga! za početak me zanima koji program za prženje skinuti? preporučen mi je toast titanium. zanimaju me vaša iskustva i prijedlozi????
13.08.2009 | 21:54
O tome se već pisalo puno puta. Imaš "sticky" temu pod Switch. Za obično jednostavno prženje sve što ti treba - dobila si s macbookom. Ako želiš alat koji može sve to, još puno više i svašta oko toga (sličan Neru na Windowsima), onda je to Toast.
13.08.2009 | 22:03
Hvala, naime nakon postanja sam shvatila da vjerojatno već postoji puno na tu temu koliko sam vidjela toast se plaća, postoji li nešto slično besplatno?
13.08.2009 | 22:06
bo* otvori svoj topic jer imam osjecaj da ce ovaj otici brzo u smece
Inace, kao sto Smayoo kaze za pocetak ti ne treba nista iako vecina switchera hoce neki "nero". Toast je odlican i ima stvarno hrpetinu mogucnosti koju vecina nece nikada ni koristiti ali je daleko ispred Nere koji je postao strasan bloatware u zadnjih par verzija. Osim Toasta postoji i dosta popularan Burn koji je potpuno free i Disco koji je nesto izmedju ali nije free.
www.macupdate.com pa u trazilicu upises jedno od ovih imena za vise detalja
13.08.2009 | 22:12
Samo for the record, ne koristim prakticki softver za przenje, ali sam probao taj Toast Titanium jer ga svi hvale kao da je naj naj. Instalacija mi je zauzela nekih 800MB diska, ono WTF Za fakin program za przenje... Ugl, ima Disk Utility pa ak eventualno zatreba s njim cu

bok!
13.08.2009 | 22:23
hvala vam na odgovorima, da otvorit ću novi topic uskoro kad skupim ponešto pitanja tako da ne zamaram s jednim po jednim vjerujem da ću ih imati puuunnno, trudim se sama skužiti neke stvari kada zapnem obratit ću se vama činiti se skroz ok ekipa

josh jednom hvala
13.08.2009 | 23:03
Ok a vidim da Nero 9 treba 1,5 GB za instalaciju, pa se tješim !
14.08.2009 | 00:01
jzelko je napisao:
Ok a vidim da Nero 9 treba 1,5 GB za instalaciju, pa se tješim !

Hmm, ja dok sam bio na Windozima koristio sam Nero Lite, koji je zauzimao nekih 100MB... nije imao 20 ekstra programa u sebi, nego samo Burning ROM za przenje... Danas Nero ima Wave editor, AntiVirus (LOL), Cover Creator i sta sve ne... pfff

komentari??
bok!
14.08.2009 | 01:07
ice t- djubre jedno bolesno..ovo boli
14.08.2009 | 09:51
Ja sam maknuo Tiatanium jer je poceo smrdit na Nerona, po velicini i po stekanju.
Disk utility je prilicno nespretan za przenje.
Na kraju otkrih Burn! (kako rece MoschuS). Fino 15 Mb i radi zasad kakt vurica, plus je badava.
14.08.2009 | 10:13
Hm. Ja sam Titaniumom 10 vrlo zadovoljan. Naravno, on je puno više od alata za prženje, ali meni to odgovara jer neke stvari s prebacivanjem npr. filmova iz formata u format (već sam o tome pisao ovdje) radi beskrajno jednostavnije I BRŽE! od npr. iMovie + iDVD kombinacije.

Kad sam bio pitao ovdje kako da riješim te probleme, dobio sam savjete da ja, kao totalni amater u tom području, s vrlo povremenim takvim potrebama - nabavim FCP!!?? A ono što meni treba Toast super radi.

Tako da, velik jest, ali dosta i nudi za tu veličinu, a moram dodati da meni ne šteka ni najmanje.

Plus, da ne kažem koliko je puta jeftiniji od FCP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 44 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (306)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?