šta s macbookom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

šta s macbookom?

• cif
  • Posjetitelj
13.08.2009 | 14:39
Bok.

Kupio sam nedavno kompjuter macbook pro.
Kompjuter mi služi za slušanje glazbe i čitanje vijesti na internetu. I youtube.

Šta još mogu s macbookom raditi?
13.08.2009 | 15:34
Mozes sjeckat mrkvu na njemu ili mozes podklocnat auto ako moras promijeniti gumu na nizbrdici.
mislim da bi to bilo to...
13.08.2009 | 17:02
Nije li onda bilo jeftinije kupiti iPhone? On je dovoljan za slušanje glazbe, internet i YouTube.

Inače, MacBook Pro možeš koristiti kao alat za zaradu kruha na tisuće načina.
13.08.2009 | 17:14
@ cif Šta još mogu s macbookom raditi?
Ako neznaš, ukucaj u Google pitanje, na hrvatskom ili engleskom ( a može i neki drugi jezik ), a ako i onda ne buš znao daj ga nekom koji će ga znati koristiti.Ili si kupio modni gadget?
13.08.2009 | 17:33
Jbt, napali ste čovjeka iz svih oružja...

Cif, možeš raditi sve ono što bi mogao i s PC laptopom, samo ugodnije, brže, lakše.

Pitanje je sad - što ti od toga treba. Počnimo od toga što inače u životu radiš?
13.08.2009 | 17:38
Mirisalo je na provokaciju, a kada sam vidio da se čovjek zove Nema Potrebe, mislim da nema potrebe truditi se dalje.

Ako je ozbiljan i cijeni naše vrijeme za odgovore, onda bi bilo pristojno i da poštuje pravila domaćina, a pravila ponašanja na Jabučnjaku su jednaka za sve i jasno napisana kod registracije.
13.08.2009 | 18:59
Mozes se ovako zabaviti, doduse kratkotrajno...

Ili ga posalji meni, pa cu ja vec nesto smisliti

komentari??
bok!
13.08.2009 | 19:20
Pa, nije baš ni jednostavno
13.08.2009 | 19:21
Pa i nije baš kratkotrajno...
Ja sam svojedobno jednog HPa, nakon što se 3. put vratio sa servisa i nastavio nasumično resetirati, jednim dobro odmjerenim udarcem o metalnu ogradu u sekundi rastavio na 4 komada (2 komada od monitora i 2 komada od donjeg dijela). I nije mi pomoglo. Ovdje je čovjek ispucavao svoju frustraciju skoro 5 minuta.

Davore, i meni je palo na pamet da provocira, ali sam u životu već sreo ljude koji iskreno ne znaju što se sve može računalom napraviti. Ali dobro...
13.08.2009 | 21:01
Naravno da ima zbunjenih ljudi ali oni sigurno ne kupuju MB i to Pro iz ciste dosade i sigurno ne nastupaju ovako na forumu. Smatram da ako se netko ne predstavi kad dodje na forum ne zasluzuje niti da mu se odgovori na pitanje a posebno sam alergican na one tipove koji ulete kao da je cijeli forum tu samo zbog njih i netko im je duzan odgovoriti.
13.08.2009 | 21:40
kako sam prije 2 dana postala sretna vlasnica macbooka pro-a otvorih topic misleći da ću saznati nekih novih informacija.. ali sam se samo nasmijala kroz korištenje vjerojatno ću i ja biti puna pitanja, nadam se pametnijih od ovoga! za početak me zanima koji program za prženje skinuti? preporučen mi je toast titanium. zanimaju me vaša iskustva i prijedlozi????
13.08.2009 | 21:54
O tome se već pisalo puno puta. Imaš "sticky" temu pod Switch. Za obično jednostavno prženje sve što ti treba - dobila si s macbookom. Ako želiš alat koji može sve to, još puno više i svašta oko toga (sličan Neru na Windowsima), onda je to Toast.
13.08.2009 | 22:03
Hvala, naime nakon postanja sam shvatila da vjerojatno već postoji puno na tu temu koliko sam vidjela toast se plaća, postoji li nešto slično besplatno?
13.08.2009 | 22:06
bo* otvori svoj topic jer imam osjecaj da ce ovaj otici brzo u smece
Inace, kao sto Smayoo kaze za pocetak ti ne treba nista iako vecina switchera hoce neki "nero". Toast je odlican i ima stvarno hrpetinu mogucnosti koju vecina nece nikada ni koristiti ali je daleko ispred Nere koji je postao strasan bloatware u zadnjih par verzija. Osim Toasta postoji i dosta popularan Burn koji je potpuno free i Disco koji je nesto izmedju ali nije free.
www.macupdate.com pa u trazilicu upises jedno od ovih imena za vise detalja
13.08.2009 | 22:12
Samo for the record, ne koristim prakticki softver za przenje, ali sam probao taj Toast Titanium jer ga svi hvale kao da je naj naj. Instalacija mi je zauzela nekih 800MB diska, ono WTF Za fakin program za przenje... Ugl, ima Disk Utility pa ak eventualno zatreba s njim cu

bok!
13.08.2009 | 22:23
hvala vam na odgovorima, da otvorit ću novi topic uskoro kad skupim ponešto pitanja tako da ne zamaram s jednim po jednim vjerujem da ću ih imati puuunnno, trudim se sama skužiti neke stvari kada zapnem obratit ću se vama činiti se skroz ok ekipa

josh jednom hvala
13.08.2009 | 23:03
Ok a vidim da Nero 9 treba 1,5 GB za instalaciju, pa se tješim !
14.08.2009 | 00:01
jzelko je napisao:
Ok a vidim da Nero 9 treba 1,5 GB za instalaciju, pa se tješim !

Hmm, ja dok sam bio na Windozima koristio sam Nero Lite, koji je zauzimao nekih 100MB... nije imao 20 ekstra programa u sebi, nego samo Burning ROM za przenje... Danas Nero ima Wave editor, AntiVirus (LOL), Cover Creator i sta sve ne... pfff

komentari??
bok!
14.08.2009 | 01:07
ice t- djubre jedno bolesno..ovo boli
14.08.2009 | 09:51
Ja sam maknuo Tiatanium jer je poceo smrdit na Nerona, po velicini i po stekanju.
Disk utility je prilicno nespretan za przenje.
Na kraju otkrih Burn! (kako rece MoschuS). Fino 15 Mb i radi zasad kakt vurica, plus je badava.
14.08.2009 | 10:13
Hm. Ja sam Titaniumom 10 vrlo zadovoljan. Naravno, on je puno više od alata za prženje, ali meni to odgovara jer neke stvari s prebacivanjem npr. filmova iz formata u format (već sam o tome pisao ovdje) radi beskrajno jednostavnije I BRŽE! od npr. iMovie + iDVD kombinacije.

Kad sam bio pitao ovdje kako da riješim te probleme, dobio sam savjete da ja, kao totalni amater u tom području, s vrlo povremenim takvim potrebama - nabavim FCP!!?? A ono što meni treba Toast super radi.

Tako da, velik jest, ali dosta i nudi za tu veličinu, a moram dodati da meni ne šteka ni najmanje.

Plus, da ne kažem koliko je puta jeftiniji od FCP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 20 minuta
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO