MacPro problem s grafičkom karticom v2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPro problem s grafičkom karticom v2

02.08.2009 | 21:53
Ovako, prije 2-3 mjeseca otisla mi je na MacPro-u (early 2008) grafička kartica ati 2600xt pa sam kupio 8800gt, ispostavilo se da je na kraju atijeva 2600xt proradila samo što joj se nakon par min korištenja fan vrtio na max a par min nakon toga bi riknula slika tj pojavio bi se kernel panic. uglavnom danas je iz dizanja iz sleep moda i 8800gt dala samo crnu sliku - nakon restarta kompa javio se log kojeg nisam uspio iskopirati i postati - a pisalo je nesto vezano za nvram i nvidia drivers. To mi se ponovilo par puta tokom dana i sad pri paljenju mašine imam samo crni ekran s tim da se kartici fan vrti na max.
što uraditi? hardware test je pokazivao da je sve u redu.
stavio sam nazad atijevu 2600xt koju sam sacuvao ali ni ona ne daje nikakvu sliku al sad joj se fan vrti normalno za razliku od proslog puta kad je mogla raditi oko pola sata dok se fan vrtio na max.

dal je imao tko kakvo slicno iskustvo?

Unaprijed hvala svima
02.08.2009 | 23:43
Uh, opisani simptomi barem za 2600xt mi zvuče kao da je došlo do pregrijavanja zbog neadekvatnog hlađenja ili čega već...i kernel panic je karakterističan za to. Za drugu karticu nisam siguran ali kakve su šanse da ti se obje kartice pregriju i crknu...
Možda netko drugi ima što za dodati, jer ja pak nisam nikad imao Mac Pro.
03.08.2009 | 00:16
Opet ću kao papiga po proceduri:

1) Da li stroj sada prolazi Hardware Test s ijednom od tih kartica?

Ako prolazi,

2) Napravi safe-boot, kreiraj novog usera i provjeri diskove, pogledaj malo i logove u konzoli.

Ako ne prolazi,

3) Probaj dići stroj s nekog eksternog ili drugog diska na kojem imaš sistem ili ga digni s DVD-a i napravi clean install s opcijom da sačuvaš postavke.
03.08.2009 | 09:08
@davor
Ne mogu napraviti nista od toga jer uopce nemam slike na ekranu, ne vidi se ni sivi ekran s jabucicom - a u OS ulazi normalno Jer kad "nasljepo" upisem pasvord javi se zvuk skype-a.
Uffff...mislim da je jedino rjesenje slanje u servis i onda cekanje....koji tjedan
20.08.2009 | 16:49
Stigao stroj prije koji dan iz servisa na kojem je bio samo 7 dana. potvrđeno je da su riknule grafičke...tako sam jedan od rijetkih ako ne i jedini kojem su u mjesec dana riknule 2 grafičke u mac pro-u bilo kako bilo sad imam 2 nove grafičke kartice. Moram napomenuti kako mi je ovo bio prvi susret s ikakvim Apple servisom uopće i ugodno sam iznenađen ekipom iz Mac Servisa - susretljivost i usluga 10/10 !!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa