MacPro problem s grafičkom karticom v2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPro problem s grafičkom karticom v2

02.08.2009 | 21:53
Ovako, prije 2-3 mjeseca otisla mi je na MacPro-u (early 2008) grafička kartica ati 2600xt pa sam kupio 8800gt, ispostavilo se da je na kraju atijeva 2600xt proradila samo što joj se nakon par min korištenja fan vrtio na max a par min nakon toga bi riknula slika tj pojavio bi se kernel panic. uglavnom danas je iz dizanja iz sleep moda i 8800gt dala samo crnu sliku - nakon restarta kompa javio se log kojeg nisam uspio iskopirati i postati - a pisalo je nesto vezano za nvram i nvidia drivers. To mi se ponovilo par puta tokom dana i sad pri paljenju mašine imam samo crni ekran s tim da se kartici fan vrti na max.
što uraditi? hardware test je pokazivao da je sve u redu.
stavio sam nazad atijevu 2600xt koju sam sacuvao ali ni ona ne daje nikakvu sliku al sad joj se fan vrti normalno za razliku od proslog puta kad je mogla raditi oko pola sata dok se fan vrtio na max.

dal je imao tko kakvo slicno iskustvo?

Unaprijed hvala svima
02.08.2009 | 23:43
Uh, opisani simptomi barem za 2600xt mi zvuče kao da je došlo do pregrijavanja zbog neadekvatnog hlađenja ili čega već...i kernel panic je karakterističan za to. Za drugu karticu nisam siguran ali kakve su šanse da ti se obje kartice pregriju i crknu...
Možda netko drugi ima što za dodati, jer ja pak nisam nikad imao Mac Pro.
03.08.2009 | 00:16
Opet ću kao papiga po proceduri:

1) Da li stroj sada prolazi Hardware Test s ijednom od tih kartica?

Ako prolazi,

2) Napravi safe-boot, kreiraj novog usera i provjeri diskove, pogledaj malo i logove u konzoli.

Ako ne prolazi,

3) Probaj dići stroj s nekog eksternog ili drugog diska na kojem imaš sistem ili ga digni s DVD-a i napravi clean install s opcijom da sačuvaš postavke.
03.08.2009 | 09:08
@davor
Ne mogu napraviti nista od toga jer uopce nemam slike na ekranu, ne vidi se ni sivi ekran s jabucicom - a u OS ulazi normalno Jer kad "nasljepo" upisem pasvord javi se zvuk skype-a.
Uffff...mislim da je jedino rjesenje slanje u servis i onda cekanje....koji tjedan
20.08.2009 | 16:49
Stigao stroj prije koji dan iz servisa na kojem je bio samo 7 dana. potvrđeno je da su riknule grafičke...tako sam jedan od rijetkih ako ne i jedini kojem su u mjesec dana riknule 2 grafičke u mac pro-u bilo kako bilo sad imam 2 nove grafičke kartice. Moram napomenuti kako mi je ovo bio prvi susret s ikakvim Apple servisom uopće i ugodno sam iznenađen ekipom iz Mac Servisa - susretljivost i usluga 10/10 !!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 1 sat
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, IgorD, miomika, rusty, zvone, Anonimci (480)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO