Igre - na kojem su bolje iMac ili MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Igre - na kojem su bolje iMac ili MBP

17.07.2009 | 15:13
Odlucujem se izmedju dva dosta razlicita modela i iako nisam neki gamer, htio bi i oko tog dijela biti siguran da dobro odlucujem. Zanima me na kojem modelu igre bolje rade, bolje izgledaju i lakse s igraju. Macbook Pro 15" 2.4GHz 9600M ili iMac 20" 2.66GHz 9400M. Znam da je jedna kartica bolja od druge, ali treba uzeti u obzir i igranje na trckpadu od MBP-a i mali ekran jednog i veliki ekran drugog. BTW, ne mislim igrati neke najzahtjevnije moguce igre na najvisim postavkama.
Kakva su vasa iskustva?
17.07.2009 | 17:42
Ja igram igre i sa 9400 i 9600GT na MBPu i razlike su minimalne što se tiče performansi. Samo što se 9600 puno previše grije i zna srušit cijeli komp od pregrijavanja ako sam ne podesim ventilator sa smc-om.
Ne igram igre pod Windozama.
17.07.2009 | 18:48
Slabija graficka na vecem ekranu sigurno nece postic ni kvalitetu slike ni fps koji ce jaca na manjem ekranu.

I iMac je u osnovi takodjer laptop tako da nema bas neku prednost za igranje osim eventualno nesto boljeg hladenja.

Mis uvijek mozes spojit i na MacBook Pro.
17.07.2009 | 18:58
Ja pak volim velik ekran za igranje i uvijek za igre preporučujem stolna računala. Imam onaj osjećaj da se notebook, kakav god bio, uvijek muči s igrama - čak i kada ima jaki GPU ventilatori uvijek rade na 100%, a kako su malecni, onda to vrišti... evo sada smo čuli da čak može doći i do pregrijavanja koje onda napravi forsani shutdown. No, dobar MacBook Pro je dovoljno snažan za igre ako korisnik to baš želi.

Danas za igre ne bi trebalo uzeti ispod iMaca s GT 120 jer će sve novije izgledati skromno. Ostaje činjenica da Appleu u matrici proizvoda nedostaje jedan stolni stroj za gamersku publiku.

Mogao bi to biti nekakav Mac Pro mini - quad procesor, samo jedan slot za proširenje, mjesto za dva diska i to je to! Mislim da bi bio hit kupovina za gomilu klijenata jer veliki Mac Pro je mnogima overkill.
17.07.2009 | 19:09
Da, a u Hrvatskoj bi kostalo ok 100 000...
17.07.2009 | 19:29
Mislim da se svi slazemo da fali nesto izmedu minija i Proa. Kad vec MacBook izgleda isto ko MacBook Pro, nek naprave jednog Maca koji izgleda ko Mac Pro samo je manji i kosta bar duplo manje od najjef...errr, najmanje skupog Mac Proa.
18.07.2009 | 19:29
Kupi si plejstejšn 3 i igraj se do mile volje. Bude in bar pet godina i 4-5 hiljadarki bus platil skupa s par legalnih igrica. Slika je za krepat, zvuk isto. BD plejer dobiješ, a za ostalo zemeš neki pristojni MAC.
Imam jedno pitanj i dvoumim se: Dali je bolji iMac ili Mac Pro za izmjeriti visinu zgrade?
Samo ozbiljno s odgovorima!
18.07.2009 | 21:11
Joj zabac, ispuco si tu foru vec tamo s kondomima, nije vise smjesno

Slazem se da je neka konzola bolji izbor ako ti je igranje primarna namjena, al on ne trazi komp za igranje nego mu je to usputni faktor pri odluci za kupnju kompa.
19.07.2009 | 09:21
Grrr, jedino je svicarski nozic svestran.
Dajte vidite, dvoumi se izmedju prijenosnog i stolnog racunala. Naslov teme "Igre - nakojem su bolje iMac ili MBP".
Sorry, ali mi nije jasno dvoumljenje.
Uzmi iMAC, ima veci ekran, posto slutim da ti komp nikud nebus teglil.
19.07.2009 | 16:03
Vec sam kupio MBP. Ali hvala. Nisam jos probao neku igru, jer se zabavljam sa OS-om.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 9 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!