Igre - na kojem su bolje iMac ili MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Igre - na kojem su bolje iMac ili MBP

17.07.2009 | 15:13
Odlucujem se izmedju dva dosta razlicita modela i iako nisam neki gamer, htio bi i oko tog dijela biti siguran da dobro odlucujem. Zanima me na kojem modelu igre bolje rade, bolje izgledaju i lakse s igraju. Macbook Pro 15" 2.4GHz 9600M ili iMac 20" 2.66GHz 9400M. Znam da je jedna kartica bolja od druge, ali treba uzeti u obzir i igranje na trckpadu od MBP-a i mali ekran jednog i veliki ekran drugog. BTW, ne mislim igrati neke najzahtjevnije moguce igre na najvisim postavkama.
Kakva su vasa iskustva?
17.07.2009 | 17:42
Ja igram igre i sa 9400 i 9600GT na MBPu i razlike su minimalne što se tiče performansi. Samo što se 9600 puno previše grije i zna srušit cijeli komp od pregrijavanja ako sam ne podesim ventilator sa smc-om.
Ne igram igre pod Windozama.
17.07.2009 | 18:48
Slabija graficka na vecem ekranu sigurno nece postic ni kvalitetu slike ni fps koji ce jaca na manjem ekranu.

I iMac je u osnovi takodjer laptop tako da nema bas neku prednost za igranje osim eventualno nesto boljeg hladenja.

Mis uvijek mozes spojit i na MacBook Pro.
17.07.2009 | 18:58
Ja pak volim velik ekran za igranje i uvijek za igre preporučujem stolna računala. Imam onaj osjećaj da se notebook, kakav god bio, uvijek muči s igrama - čak i kada ima jaki GPU ventilatori uvijek rade na 100%, a kako su malecni, onda to vrišti... evo sada smo čuli da čak može doći i do pregrijavanja koje onda napravi forsani shutdown. No, dobar MacBook Pro je dovoljno snažan za igre ako korisnik to baš želi.

Danas za igre ne bi trebalo uzeti ispod iMaca s GT 120 jer će sve novije izgledati skromno. Ostaje činjenica da Appleu u matrici proizvoda nedostaje jedan stolni stroj za gamersku publiku.

Mogao bi to biti nekakav Mac Pro mini - quad procesor, samo jedan slot za proširenje, mjesto za dva diska i to je to! Mislim da bi bio hit kupovina za gomilu klijenata jer veliki Mac Pro je mnogima overkill.
17.07.2009 | 19:09
Da, a u Hrvatskoj bi kostalo ok 100 000...
17.07.2009 | 19:29
Mislim da se svi slazemo da fali nesto izmedu minija i Proa. Kad vec MacBook izgleda isto ko MacBook Pro, nek naprave jednog Maca koji izgleda ko Mac Pro samo je manji i kosta bar duplo manje od najjef...errr, najmanje skupog Mac Proa.
18.07.2009 | 19:29
Kupi si plejstejšn 3 i igraj se do mile volje. Bude in bar pet godina i 4-5 hiljadarki bus platil skupa s par legalnih igrica. Slika je za krepat, zvuk isto. BD plejer dobiješ, a za ostalo zemeš neki pristojni MAC.
Imam jedno pitanj i dvoumim se: Dali je bolji iMac ili Mac Pro za izmjeriti visinu zgrade?
Samo ozbiljno s odgovorima!
18.07.2009 | 21:11
Joj zabac, ispuco si tu foru vec tamo s kondomima, nije vise smjesno

Slazem se da je neka konzola bolji izbor ako ti je igranje primarna namjena, al on ne trazi komp za igranje nego mu je to usputni faktor pri odluci za kupnju kompa.
19.07.2009 | 09:21
Grrr, jedino je svicarski nozic svestran.
Dajte vidite, dvoumi se izmedju prijenosnog i stolnog racunala. Naslov teme "Igre - nakojem su bolje iMac ili MBP".
Sorry, ali mi nije jasno dvoumljenje.
Uzmi iMAC, ima veci ekran, posto slutim da ti komp nikud nebus teglil.
19.07.2009 | 16:03
Vec sam kupio MBP. Ali hvala. Nisam jos probao neku igru, jer se zabavljam sa OS-om.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, tino1, Anonimci (521)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds