Macbook unibody problem sa zvukom! :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook unibody problem sa zvukom! :(

06.06.2009 | 18:10
Evo, vratih se s faksa i prijatelj mi je rekao da mu je jutros, nakon pola godine odjedamput prestao raditi izlaz za slušalice na njegovom macbook-u.

Jednostavno, radio je normalno...bez ikakvih problema, i odjedamput je prestao slati zvuk na slušalice.

Sad, pitanja su sljedeća:

1. Je li moguće da je problem (ne)hardwerski???

2. Što sa garancijom pošto je računalo kupljeno u U.S.A???

Hvala unaprijed
06.06.2009 | 18:14
I da... kakva je procedura pošto je malo vjerovatno da je problem softwerski?

Je'l zna tko kako se krreću cijene zvučne kartice?
06.06.2009 | 18:14
1. moguce je, al sad sta tocno moze bit, hm...ja bi probo bootat prvo s drugog Maca preko firewire disk modea. Jedino sto unibody nema firewire

2. garancija vrijedi u cijelom svijetu

3. nema procedure, samo procitaju serijski broj, vide da za njega vrijedi garancija i to je to

4. heh, nema zvucne kartice, u slucaju hardverskog kvara ide cijela maticna za PowerBook G4 12" je bila 7-8k kn, znaci za ovaj ne moze bit manje od 5-6k. Al to bi garancija svakako trebala pokrit ako nema tragova fizickih ostecenja
06.06.2009 | 18:16
1. Hvala na odgovoru...

2. To vrijedi i za powercom ili samo za apple store? Jer ja kad sam nosio svog na servis trebao mi je račun!

Pozz
06.06.2009 | 18:18
Editiro sam svoj prosli post s odogovorom na tvoj drugi jer ga nije bilo kad sam krenuo postat.

A sto se racuna tice, ne znam sta mislis pod apple store/powercom (u hr ne postoji apple, pa ni apple store), ali ne vrijedi ovim nasima nista racun iz USA. Tj. ne vrijedi im ni ovaj iz hr, al ga iz nekog razloga traze.
07.06.2009 | 11:47
Nosi ga na servis, cak i ne moras kod nas. Ja sam svojevremeno nosio svojeg na servis u Trst jer mi je bio blize nego Zagreb.
Ako sve propadne, uvijek moze koristiti ove USB zvucne kartice od 60tak kuna...
07.06.2009 | 17:32
mozda je glupo, ali pala mi je na pamet neka blesava misao, Posto je izlaz za slusalice, ujedno i opticki izlaz, mozda je kal upalo u nutra i kad ugura slusalice, on aktivira opticki izlaz (toslimk konektor je dulji od 3.5mm komektora). Neka vidi pod Sound kaj mu pise. Kad stavim toslimk u slusalice, Output se promijeni u Digital Out i naravno nema zvuka
12.06.2009 | 17:13
Zvuk proradio. Nitko ne zna kako!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO