PROBLEMI S PRŽENJEM
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PROBLEMI S PRŽENJEM

31.05.2009 | 12:36
Pozdrav svima
molim pomoć ako može jer sam pomalo sluđen svim ovim događanjima..
na stroju Power G5 1.8 Ghz sve je radilo savršeno i onda nakon prženja DVD na ekranu se pojavi poruka :

THE DRIVE REPORTED AN ERROR
SENSE KEY = HARDWARE ERROR
SENSE CODE =0X44,0XD6
INTERNAL TARGET FAILRUE

a nakon toga

LEAD IN OR LEAD OUT FAILED TO BE WRITTEN

napravio sam FIRST AID diska, TOAST-a i sve što se dalo ali nije bilo pomoći.
Zatim sam reinstalirao TOAST nije bilo pomoći, zatim sam INSTALIRAO TOAST 8
nije bilo pomoći. Zatim sam uzeo EXTERNU PRŽILICU da bi mi se na ekranu pojavila ISTA PORUKA . Isključujem kvar na eksternom uređaju jer sa Mac minijem radi super.....molim savjet ...hvala unaprijed
31.05.2009 | 16:11
Externi DVD je USB? Jeli radi stick ili externi disk? Meni smrdi da je OSX ostecen ili neki dio ili je logic board. Bilo bi do OSX-a. Predlagati reinstalaciju nije lijepo. Probaj backup s time machine, pa reimstalacija i test.
31.05.2009 | 16:23
Idemo po redu...

Dakle, Apple Hardware Test DVD i prvo to obavi... čisto da isključimo mogućnost da je kontroler riknuo - jer to je zaista jako malo vjerojatno.
31.05.2009 | 18:49
Ne sicam se koja je meni poruka iskocila al ja sam problem rijesio ciscenjem lece s cd-om za ciscenje. Ako ti je pri ruci, probaj, nemas sto izgubit.. meni nakon toga radi bez problema..
31.05.2009 | 22:59
Kvaka je u tome što čovjek tvrdi da mu se ista greška javlja i s drugom pržilicom. Dakle ili je kontroler ili je softverski nešto zbrljano.
31.05.2009 | 23:46
Pozdrav svima i hvala za savjete
ovako napravio sam u međuvremenu apple test

logic board passed
mass storage passed
video ram passed
memory sve je ok.

Spržio sam audio CD radi sve normalno. Pokušao sam napraviti data DVD i ponovo film ali nije prošao, znači samo je problem sa zapisom na DVD medij.

I još jedna informacija , sad sam se sjetio, prije mjesec do dva zezao me IDVD software. Nikako nije prolazilo prženje kroz njega . Napravio sam tada reinstalaciju OSX i nakon toga je sve bilo ok. Za to vrijeme dok nije radio IDVD mogao sam pržiti preko TOAST-a normalno. Probati ću još jednom externu pržilicu (veza je fire wire). Lijepi pozdrav
01.06.2009 | 00:58
Bok
probao sam još jednom zapržiti DVD sa externom pržilicom
pojavila se
poruka
The drive reported an errror
Sense key = MEDIUM ERROR
Sense code = 0x57
UNABLE TO RECOVER TABLE-OF-CONTENNTS , a zatim ona poruka koju sam spomenuo u prijašnjem postu.

U OČAJU ....
napravim još jednu probu prženja kroz IDVD. Prolaze obje pržilice , nije bilo javlljanja greške, ali nijedan komp mi nije mogao pročitati zapis (izbacuje dvd van).
Pročitao ga je LG player doduše zapis je pun bugova, prekida ali postoji.

Napravio sam još jednu probu sa BURN FOLDEROM prošao je zapis na DVD čita ga komp ali je zapis pun grešaka , promjena boje ili se pojavljuju neke crte u raznim bojama.

Evo to je to , molim još jednom savjet, da li je u pitanju softwarski problem ili hardwerski.
Prilozi:
01.06.2009 | 04:01
Kojom brzinom pržiš i da li se to događa s različtim vrstama medija?
01.06.2009 | 10:22
Da, ja bi isto promijenio vrstu medija i smanjio brzinu, moguce je da mediji koje trenutno koristis ne podnose najbolje brzinu pisanja....jer ako se dogadja i na vanjskoj przilici onda vjerojatno nije hardverski kvar.
01.06.2009 | 21:16
Kaj su podrzane obje vrste medija. Mislim da meni uopce nece snimiti DVD+R. Nisam siguran jer ih nemam priruci da ih isprobam. Ja preferiram Traxdata DVD-R. "Dosad nijesm imao primjedaba."
01.06.2009 | 21:31
Meni sinova lampa ne podržava oba medija (mislim da samo -), ali kaže lijepo "in plain english" da neće taj nego onaj drugi medij. A ne tamo neki mumbo jumbo.
02.06.2009 | 00:49
Bok
pregledao sam sve brzina snimanja je BEST obje pržilice podržavaju medije i +R i -R.
Napravio reinstalaciju OSX i sve radi kako treba. Dodouše trebalo mu je neko vrijeme dok je odlučio napraviti LEAD OUT , ali je prošlo ....
hvala svima još jednom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Tomek, zvone, Anonimci (557)

Novo na Jabučnjaku

Teme