PROBLEMI S PRŽENJEM
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PROBLEMI S PRŽENJEM

31.05.2009 | 12:36
Pozdrav svima
molim pomoć ako može jer sam pomalo sluđen svim ovim događanjima..
na stroju Power G5 1.8 Ghz sve je radilo savršeno i onda nakon prženja DVD na ekranu se pojavi poruka :

THE DRIVE REPORTED AN ERROR
SENSE KEY = HARDWARE ERROR
SENSE CODE =0X44,0XD6
INTERNAL TARGET FAILRUE

a nakon toga

LEAD IN OR LEAD OUT FAILED TO BE WRITTEN

napravio sam FIRST AID diska, TOAST-a i sve što se dalo ali nije bilo pomoći.
Zatim sam reinstalirao TOAST nije bilo pomoći, zatim sam INSTALIRAO TOAST 8
nije bilo pomoći. Zatim sam uzeo EXTERNU PRŽILICU da bi mi se na ekranu pojavila ISTA PORUKA . Isključujem kvar na eksternom uređaju jer sa Mac minijem radi super.....molim savjet ...hvala unaprijed
31.05.2009 | 16:11
Externi DVD je USB? Jeli radi stick ili externi disk? Meni smrdi da je OSX ostecen ili neki dio ili je logic board. Bilo bi do OSX-a. Predlagati reinstalaciju nije lijepo. Probaj backup s time machine, pa reimstalacija i test.
31.05.2009 | 16:23
Idemo po redu...

Dakle, Apple Hardware Test DVD i prvo to obavi... čisto da isključimo mogućnost da je kontroler riknuo - jer to je zaista jako malo vjerojatno.
31.05.2009 | 18:49
Ne sicam se koja je meni poruka iskocila al ja sam problem rijesio ciscenjem lece s cd-om za ciscenje. Ako ti je pri ruci, probaj, nemas sto izgubit.. meni nakon toga radi bez problema..
31.05.2009 | 22:59
Kvaka je u tome što čovjek tvrdi da mu se ista greška javlja i s drugom pržilicom. Dakle ili je kontroler ili je softverski nešto zbrljano.
31.05.2009 | 23:46
Pozdrav svima i hvala za savjete
ovako napravio sam u međuvremenu apple test

logic board passed
mass storage passed
video ram passed
memory sve je ok.

Spržio sam audio CD radi sve normalno. Pokušao sam napraviti data DVD i ponovo film ali nije prošao, znači samo je problem sa zapisom na DVD medij.

I još jedna informacija , sad sam se sjetio, prije mjesec do dva zezao me IDVD software. Nikako nije prolazilo prženje kroz njega . Napravio sam tada reinstalaciju OSX i nakon toga je sve bilo ok. Za to vrijeme dok nije radio IDVD mogao sam pržiti preko TOAST-a normalno. Probati ću još jednom externu pržilicu (veza je fire wire). Lijepi pozdrav
01.06.2009 | 00:58
Bok
probao sam još jednom zapržiti DVD sa externom pržilicom
pojavila se
poruka
The drive reported an errror
Sense key = MEDIUM ERROR
Sense code = 0x57
UNABLE TO RECOVER TABLE-OF-CONTENNTS , a zatim ona poruka koju sam spomenuo u prijašnjem postu.

U OČAJU ....
napravim još jednu probu prženja kroz IDVD. Prolaze obje pržilice , nije bilo javlljanja greške, ali nijedan komp mi nije mogao pročitati zapis (izbacuje dvd van).
Pročitao ga je LG player doduše zapis je pun bugova, prekida ali postoji.

Napravio sam još jednu probu sa BURN FOLDEROM prošao je zapis na DVD čita ga komp ali je zapis pun grešaka , promjena boje ili se pojavljuju neke crte u raznim bojama.

Evo to je to , molim još jednom savjet, da li je u pitanju softwarski problem ili hardwerski.
Prilozi:
01.06.2009 | 04:01
Kojom brzinom pržiš i da li se to događa s različtim vrstama medija?
01.06.2009 | 10:22
Da, ja bi isto promijenio vrstu medija i smanjio brzinu, moguce je da mediji koje trenutno koristis ne podnose najbolje brzinu pisanja....jer ako se dogadja i na vanjskoj przilici onda vjerojatno nije hardverski kvar.
01.06.2009 | 21:16
Kaj su podrzane obje vrste medija. Mislim da meni uopce nece snimiti DVD+R. Nisam siguran jer ih nemam priruci da ih isprobam. Ja preferiram Traxdata DVD-R. "Dosad nijesm imao primjedaba."
01.06.2009 | 21:31
Meni sinova lampa ne podržava oba medija (mislim da samo -), ali kaže lijepo "in plain english" da neće taj nego onaj drugi medij. A ne tamo neki mumbo jumbo.
02.06.2009 | 00:49
Bok
pregledao sam sve brzina snimanja je BEST obje pržilice podržavaju medije i +R i -R.
Napravio reinstalaciju OSX i sve radi kako treba. Dodouše trebalo mu je neko vrijeme dok je odlučio napraviti LEAD OUT , ali je prošlo ....
hvala svima još jednom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa