MacBook PRO i pregrijavanje...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook PRO i pregrijavanje...

29.04.2009 | 11:19
Ovako:
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro3,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 6 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: MBP31.0070.B07
SMC Version: 1.18f4
Serial Number: W872522KXA9
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
--
System Version: Mac OS X 10.5.6 (9G55)
Kernel Version: Darwin 9.6.0
Boot Volume: MacBook_PRO_500GB
--

Problem:
Dok je na bateriji sve 5. Grije se onoliko koliko treba i koliko ga se "rauba".
No dočim ga spojim na struju, temperatura mu se penje preko 90°C, ventilatori se vrte i preko 6000rpm, a ja ne radim ništa pametno. Otvorena Opera i eventualno email ili Firefox.
Pokušam li napraviti bilo što pametno (npr. neki video export), mogu jaja peći na njemu. Jel imao tko sličnih iskustava??
29.04.2009 | 11:25
uz jaja baci malo pancete, uff , ogladnija san
29.04.2009 | 11:32
_RUS_ je napisao:

lako se tebi zaje... . Ja sam si sve dlake skurio na rukama.
29.04.2009 | 13:40
Kad se grije jako, pogledaj u Activity Monitor je li to zato jer mu je CPU opterecen ili je do neceg drugog. Onda cemo dalje...
29.04.2009 | 13:59
Tomek je napisao:
_RUS_ je napisao:

lako se tebi zaje... . Ja sam si sve dlake skurio na rukama.

pa kad ti ne mogu pomoć stručnim savjetom, bar da ti pomognem smjehom
29.04.2009 | 14:34
Riba je napisao:
Kad se grije jako, pogledaj u Activity Monitor je li to zato jer mu je CPU opterecen ili je do neceg drugog. Onda cemo dalje...

Finder CPU 96 ?!?!
29.04.2009 | 16:24
Odlicno...rekao si u prvoj poruci da se grije samo kad je ukljucen na adapter ili je to samo iluzija kada se samo jos vise grije nego kad je na bateriji (sto je normalno). Da li ti je finder stalno zabijen na >90% ili smao kada spojis napajanje?
Imas li instalirane kakve utilityje vezane uz finder? Ako kreiras novog korisnika, sve je ok ili ne?
29.04.2009 | 17:21
Riba je napisao:
Odlicno...rekao si u prvoj poruci da se grije samo kad je ukljucen na adapter ili je to samo iluzija kada se samo jos vise grije nego kad je na bateriji (sto je normalno). Da li ti je finder stalno zabijen na >90% ili smao kada spojis napajanje?
Imas li instalirane kakve utilityje vezane uz finder? Ako kreiras novog korisnika, sve je ok ili ne?

Hmmm, mislim da nije iluzija, jer se i venilatori brže vrte (kad je na struji).
Finder nije stalno nabijen >90% ali dosta varira. Ono kaj sam primjetio je da se to sve dešava dok se puni. Kad baterija dođe do 100% stvar se malo normalizira.
Prije nisam previše pridavao tome pažnju, no nemam para za opet neki servis ili mjenanje strojeva ili djelova.
29.04.2009 | 18:06
kad sam tek uzeo MBP (prva generacija s LED ekranom, dakle 2.2 C2D) isto mi se pojačano grijao kod punjenja, no već dugo vremena se ne grije. prije su se i ventilatori oglašavali jako. ne sjećam se točno kada je prestalo, ali čisto vidi da li si skinuo s apple stranica update za bateriju? imaš nekakav proggy koji ti upuca novi FW na elektroniku baterije.
29.04.2009 | 18:32
hal9000 je napisao:
kad sam tek uzeo MBP (prva generacija s LED ekranom, dakle 2.2 C2D) isto mi se pojačano grijao kod punjenja, no već dugo vremena se ne grije. prije su se i ventilatori oglašavali jako. ne sjećam se točno kada je prestalo, ali čisto vidi da li si skinuo s apple stranica update za bateriju? imaš nekakav proggy koji ti upuca novi FW na elektroniku baterije.

Sad kad si ovo spomenuo, pada mi na pamet, da je to od kada sam uzeo "drugu" zamjensku bateriju a koja nije od Applea original. Hm, hm...
30.04.2009 | 00:45
Hm, ma da bi to moglo biti i zbog tvojih 6GB memorije. Taj stroj mislim da nije predviđen da radi sa toliko memorije..Ali meni se također MBP podosta grije, naravno ni približno spomenutom..
30.04.2009 | 08:37
serafin je napisao:
Hm, ma da bi to moglo biti i zbog tvojih 6GB memorije. Taj stroj mislim da nije predviđen da radi sa toliko memorije..Ali meni se također MBP podosta grije, naravno ni približno spomenutom..

mislim da nije previše 6GB:

Picture_3-144498729e8372a86981839b18bb1466.png
30.04.2009 | 10:21
Tomek je napisao:

Sad kad si ovo spomenuo, pada mi na pamet, da je to od kada sam uzeo "drugu" zamjensku bateriju a koja nije od Applea original. Hm, hm...

Hm, bojim se da smo nasli glavnog sumnjivca. Jesi li probao sa drugim userom da barem eliminiramo softverske probleme?
30.04.2009 | 10:57
Riba je napisao:
Tomek je napisao:

Hm, bojim se da smo nasli glavnog sumnjivca. Jesi li probao sa drugim userom da barem eliminiramo softverske probleme?

Definitivno se radi o bateriji. Evo, jutros izvađen stroj iz ruksaka, rađeno na njemu cca 2 sata na bateriji, nakon toga "uštekam ga struju" i ventilator skače na 6000 rpm, temperatura, za sada nije preko 60, ali ima tendenciju rasta, ali čini mi se (možda subjektivno) da je i cijeli stroj, kada je na punjaču, nešto sporiji !?!?! Možda mi se to samo čini.
Još nisam probao pod drugim juzerom. Budem danas pa ču javiti.

Ali ako je ovo problem do baterije, jel ima tu pomoći??
30.04.2009 | 12:59
Ima, kupovina originalne baterije. O kojoj se zamjenskoj bateriji radi, mozda je i ona neispravna?
30.04.2009 | 13:14
Riba je napisao:
Ima, kupovina originalne baterije. O kojoj se zamjenskoj bateriji radi, mozda je i ona neispravna?

Radi se o ovoj: Battery, Rechargeable: MacBook Pro 17, TruePower, kupljen preko Fastmac-a
Čitao sam prije nego li sam je naručio, dosta pozitivnih recenzija. I problem je, sada definitivno potvrđujem, samo dok puni bateriju.
Evo sada, konkretno, stroj je na struji, baterija je 100% fan je na 2000rpm a temp. 60°C.
Već vidim da ču morati nabaviti uskoro novu bateriju.
30.04.2009 | 14:23
A kakva je situacija ako izvadiš bateriju pa stroj radi samo na struji?
30.04.2009 | 14:27
smayoo je napisao:
A kakva je situacija ako izvadiš bateriju pa stroj radi samo na struji?

Nisam probao, no sada je situacija da je baterija 100% i sve je 5.
30.04.2009 | 16:17
Pa onda je dakle prilično sigurno da imaš problem s baterijom. S obzirom da Finder šizi, problem je vjerojatno firmware. Što ne potražiš info kod onog tko ti je prodao - možda postoji firmware update makar i nije originalna?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 30 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO