Macbook pro "problem" s ekranom! : (
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro "problem" s ekranom! : (

21.04.2009 | 23:03
Dobro večer. Nadam se da ćete mi uspjeti pomoći jer me je želudac zabolio od nervoze!
Naime, prije par dana dijagnosticirana mi je "mrlja" tj. par mrtvih pixela na ekranu macbook pro-a kojeg su mi uredno zamjenili.

Naime, problem tek slijedi. Ekran zapravo i nije bio za zamjenu jer je tih par mrtvih pixela bijele boje bilo kod dock-a pa se uopće nisu vidjeli.

Otkako sam promjenio ekran boje na njemu su jednostavno lošije. Ekran je nekako preosvjetljen i nema onu dozu stvarnosti boja kao prije.

Također, koliko god nevjerojatno zvučalo kontrast mi se čini nekako lošiji nego prije.

Sada, moje pitanje je...koji vrag se dogodio? Jesam li pušeći pola godine pred njim zaista ga potamnio pa mi se ovaj čini presvjetao ili se dogodilo to da novi ekran radi lošije od starog.

Molim vas za pomoć, prilično mi je hitno...
22.04.2009 | 01:26
Za početak nađi isti ili sličan stroj, pa pogledaj situaciju ekran do ekrana.
22.04.2009 | 11:21
Boje, kontrasti i osvjetljenje su subjektivan osjecaj.

Prvo, poigraj se sa system preferences-ima oko display-a (boje -broj bita, rezolucije...).

Ako nema pomoci onda zovi servis koji je izvrsio zamjenu i predstavi problem. Zahtjevaj da odes tamo i da se uvijeris na drugim strojevima kakva je slika. Trazi pojasnjenje.
22.04.2009 | 11:27
Obzirom da novi ekran nemora biti nuzno od istog proizvodjaca moguce da je razlicit,
e sad, ljudi se znaju naviknuti na jednu sliku pa im druga nije toliko dobra
a koja je vjernija to je napamet tesko reci bez instrumenata.

Jos iz doba crt-a znalo se dogoditi da crt vremenom pocrveni, pozeleni ili poplavi lagano i da se korisnici toliko priviknu
na "obojenu" sliku da nakon servisa i podesavanja rgb-a nisu sretni sa slikom kakva bi trebala biti vec
su trazili da im se vrati na staro.

Neovisno o tome jer promjene boje na lcd ekranima se dogadjaju tek kad lampe oslabe a za to mora proci puno radnih sati, mozda si prije imao samsung a sad chungwa panel, sasvim sigurno ta dva panela nemaju potpuno identicnu svjetlinu i kontrast,
pa cak ni dva panela istog proizvodjaca nisu skroz identicna samo se uklapaju u specifikaciju i toleranciju +/- nekoliko posto.

A kad smo kod zeluca mozes probati po onom vicu kad covjek dodje doktoru i kaze da sere ko vidra a ovaj mu zabunom prepise
apaurine i pozove ga na kontrolu za 3 dana. Kad je covjek dosao ponovo pita doktor kako je a ovaj kaze ma i dalje serem
ali bas me briga!

Znaci, peptorani za zeludac i briga te za svjetlinu!
22.04.2009 | 15:48
Izvinjavam se što kasnim s novijim postom. Evo maloprije sam računalo nosio na sevis da mi kažu što je... Naravno, osjećao sam se kao u mentalnoj bolnici jer ispada kao sa umišljam.

Prvo vam se želim zahvaliti na odgovorima. A nadalje, scenarij ide ovako: Osim što je ekran sjeban lap top se slabo zatvara, tj. dogodi se da se usred noći otvori...i kad sam ga nosio u torbi se otvorio do servisa.

Njihov odgovor na sve je taj da nemaju oni što reklamirati jer je sve u redu. Nema mrtvih pixela i to je najvažnije! A to što na slikama sad izgledam blijed kao da mi je umrlo pola obitelji nije problem. I što laptop zijeva kao da je umoran isto nije problem. Na to su mi rekli da je najbolje da kupim još jednu navlaku za njega u kojoj ću ga držat.

Probao sam stvarno sve, imam od ujca uređaj isti kao ovaj iste starosti i preformansa...i kad ga vidim, to je to! Ovo je govno!

Stvarno nisam neki profesjonalac, i ne volim stvarati problem gdje to nije potrebno ali jednostavno nisam zadovoljan.

Sve sebi mogu objasniti, i to da ći imati usran ekran, i da sam se zajebo sa svim tim, ali nikako ne mogu objasniti kako tako velike razlike postoje, i kako to netko nemarno može prihvatiti na stroju koji košta 16000 kn...

Sad razmišljam da ako budem naručivao novi ekran, da ga naručim glossy ekran...jer ako ću se ovako kockati sa kvalitetom na računalu koje stvarno nije ni jeftino ni obično onda ne znam što više ima smisla...
22.04.2009 | 15:51
Ne znam...ja calibraciju jednostavno ne mogu podesiti da izgleda lijepo jer boje postaju preumjetne...

Molim vas da mi odgovorite što da radim...ako budem opey naručivao ekran:
a) da stavim srtari ekran kojeg sam mjenjao
b) da naručim novi mat ekran
c) da naručim GLOSSY varijantu
d) nešto drugo...

Hvala vam puno još jednom na odgovorima, pravi ste!
22.04.2009 | 16:10
Imao sam glossy ekran lap. i dao sam ga sinu, super zadovoljan je njime (Acer Laptop).
Ako ti glossy ne smeta stavi njega.Moj iMac je glossy i meni je čisto ok.
PS Time Capsule mi radi ko sat. Sretno
22.04.2009 | 20:18
Evo gledam upravo 2 ista macbook pro-a i opet je razlika ogromna. Ako zanemarimo intezitet boja onda je kut gledanja daaaaleko daleko lošiji na mom.

Izgleda mi kao moj stari Samsungov LCD ekran od kojeg bi me vrat zabolio dok bi pogledao film jer se nisam smio micati?

Ne znam koliko imateiskustva sa servisom, ali mislite da bi ovo moglo ići pod granciju?

Samo me zanima vaše mišljenje!

Usput, jzelko...WD radi odlično! Pozdrav

Hvala svima unaprijed
22.04.2009 | 22:52
Ma onda trazi u servisu da ti vrate stari display. Jeb*s par mrtvih piksela koji se ionako ni ne primjecuju jer su u dijelu docka... Ako ti je stari display prijatniji za oci... nece ti biti zao nakon godinu dana koriscenja MBP tih kuna i par mrtvih piksela.

Ako ces narucivati ful novi, onda moj glas ide mat display-u bez dvojbe!

Za zatvaranje: ne bi trebao da se otvara sam od sebe! vidi da li je sa bravicom sve u redu ili da li je case iskrivljen. I jedno i drugo, naravno, potpada pod garanciju. Ja sam imao iskustvo sa iskrivlejnim caseom u dijelu cd slota i zamjenili su ga bez pitanja u kompletu!
23.04.2009 | 01:23
Hvala puno na odgovoru. Imam još fore do petka i tada se moram odlučiti. Hvala puno na savjetu, mislim da ću ipak uzeti mat diplay, čini mi se onaj koji sam imao.

Ne znam...da li da se kockam i da naručim još jedan?

I da, tip mi kaže da ako budem htio vratiti stari da ću im morati platiti par radnih sati???
  • lex
  • Korisnik
  • 5
23.04.2009 | 09:39
Traži ga račun za tih par radinh sati.
23.04.2009 | 15:11
hoj,

moj MB 13.3 ima užasan glossy ekran, očigledno je to neka low-cost matrica ispod stakla. uspoređivao sam sa 15 MBP i tamo je slika puno bolja. ocito su ti uvalili lcd slabije kvailitete.
24.04.2009 | 20:54
Definitivno se slažem sa "ales" uvaljen ti je lcd stare serije, a dečki na servisu su zaboravili da staklo prednje nije isto i na taj način dobivaš drugačije boje.

Ili biti tvrdoglav i tražiti da ti otvore pred tobom laptop kako bi vidio dali su identični lcd (vizuelno + tekst.)
Opcija 2 vratite mi stari ekran i nemaju ti šta naplatiti jer nisu ni prvi posao napravili kako treba.
Samo ih podsjeti na zakon o potrošačima gdje servis neispravnog i oštečenja na ispravno nije dužan snositi kupac već servis ili proizvođač.
30.04.2009 | 19:43
Ekran je sređen!
01.05.2009 | 12:30
Detalji?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Tomek, zvone, Anonimci (571)

Novo na Jabučnjaku

Teme