Macmini snimljen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macmini snimljen

21.02.2009 | 09:15
Gospodo, čini se da se približava čas da vidimo novi macmini (konačno!). Pojavila se jedna slika i mali video. Zanimljivo je da se izvana mini nije promijenio. Po meni je možda samo riječ o razvojnom prototipu pa zato ima kućište starog minija, ali je puno zanimljivije da ima 5 USB portova i FW800. U svakom slučaju, vrlo zanimljivo i nadam se uskoro dostupno. Tko nije još vidio, evo linkova ispod

www.appleinsider.com/articles/09/02/19/p...ini_in_the_wild.html

www.appleinsider.com/articles/09/02/20/v...surfaces_online.html
21.02.2009 | 10:35
Nadam se da to nije to, barem su ga mogli upola "stanjit", mada mislim da je video fake ( nadam se ), 5xusb wtf???
21.02.2009 | 11:55
Pa sad, zbilja ne cidim potrebu za tim da komp bude manji nego što jest sad? A USB-a nikad preveč..... Mene samo zanima da ga konačno izbace. ja ne bum propil budžet za njega, kak se Riba boji, ali mogla bi se sredstva preusmjeriti u neke druge tokove zbog više sile....
21.02.2009 | 15:34
I meni osobno ne bi uocpe smetalo tih 5 USB-a. Ovo sto imam na iMacu mi je vec premalo.

Ali fejk je to, vec su neki experti napravili analize i vidjeli da to nije kako treba poravnato sa maticnom plocom na zadnjoj strani uredjaja...
22.02.2009 | 00:26
Mislim da su USB glupost, ima HUBOVA svakavih i mozete spojiti koliko zelite uredaja, a sto se tice velicine tesko da ce ga smanjiti, ovo je stvarno minimalno, ako i imaju imaju jako malo lufta. A sto se tice ove verzije nevjerujem da je to novi mac mini...
22.02.2009 | 10:06
Gle, ima hubova, ali to je petljanje sa žicama, najapanjem i polako se klizne prema Picijaškom stolu koji j epretrpan žicama i kablovinjem inim... Kaj se mene tiče, mini može ostati ove veličine i nek samo ima 5 USB-a i FW800...
A fejk ili ne? Nemrem suditi, samo molim boga da ga već jednom šutnu van konačno....
22.02.2009 | 17:42
meni je nezamislivo da 1. nakon toliko vremena, 2 s obzirom na sve ostale macove mini zadrži ovaj whit plastic (bez kritike prema tom dizajnu misljeno) look. Svi su macovi sad alu + black ... kako onda da mini ovak zgleda :/
22.02.2009 | 18:12
A kako izgleda Airport Extreme stanica i Apple TV?
22.02.2009 | 19:29
Staro
22.02.2009 | 20:28
ponavljam da me niti taj stari look nebi odvratio od nabave, iako dopuštam, pače vrjerujem, kak je uslikan razvojni prototip na kojem su samo potrpani protovi da se vidi jel to moguće utrpati unutra itd bla bla truć. Uostalom, nije li se na eBayu nedavno pojavil macoob air koji je bootal tiger? Baš je bila riječ o razvojnom prototipu koji je tko zna kojim kanalima završil na eBayu....
23.02.2009 | 13:26
Djuro genijalac je napisao:
Gle, ima hubova, ali to je petljanje sa žicama, najapanjem i polako se klizne prema Picijaškom stolu koji j epretrpan žicama i kablovinjem inim... Kaj se mene tiče, mini može ostati ove veličine i nek samo ima 5 USB-a i FW800...
A fejk ili ne? Nemrem suditi, samo molim boga da ga već jednom šutnu van konačno....

Ja ne kuzim tvoj nacin razmisljanja. Nek ima samo dva USB porta ako treba i ako se time pojednostavi koristenje istih. Ako mi treba dodatnih portova ili duza zica, onda prikljucim dodatni hub ili duzu zicu (2 ili 3 ako treba dosegnut do printera). Jebo filozofiju, ako ti treba za obavit posao onda ti treba... ako ce ti stajat na stolu kao statusni simbol, onda je to drugi par rukava.
23.02.2009 | 19:01
Pa ja moram priznati da ne kužim tebe. Ako mogu utrpat 5 USB-a, nek ih utrpaju. Kaj kraj kompa moram odmah kupiti još i USB hub za 300+ kuna? Mislim, zbilja ne kužim. Govorimo o stolnom računalu, ne o prijenosniku gdje bi taj način razmišljanja još mogao i prihvatit. Ali, dobro, dopuštam da su me možda godine načele i da sam staromodan....
23.02.2009 | 23:18
Ja sam kao NenadX ,
2-3 USB porta su dosta u kućnoj upotrebi.U jednoga imam upiknut HUB sa 4 ulaza koji je sa strane i dostupan za priključit bilo šta, šta se povremeno koristi.Printer i skener su stalno IN odozada i elegantnije je nekaj upiknut na stolu nego mi ići iza kompa.
Na poslu je druga stvar, ali mislim da tamo Mini nije ni predviđen.
23.02.2009 | 23:29
Meni je na mom iMacu Alu malo 3 USB-a. Onaj na tipkovnici ne treba niti racunati jer gotovo nikada nema dovoljno snage za normalan rad.

Racunalo je doma, na poslu je druga prica, ali scenarij kod mene je slijedeci:

1. Canon Pixma za fotke i kucnu color uporabu - 1 USB
2. C/B Laserski Samsung za knjige, tutoriale, PDF-ove, testove i sl - 1 USB
3. Alu tipkovnica - ode i treci USB

Imam dva usb sticka, jedan moze a jedan ne u onaj jedini preostali (lijevi USB na tipkovnici), jer je u desnom mis.

Hocu puniti iPhone moram istekati printer recimo - 1 USB NEDOSTAJE

Hocu prebaciti slike sa digitalca, dosta cesto to radim - jos 1 USB NEDOSTAJE

Donesem neki externi HD (vecinom su USB) opet mi fali portova

Nije mi uopce jasno zasto u Apple-u na tome stede. Najjefinija PC maticna ploca od 300kn ima barem 8 USB portova. To je stvarno po meni minus.

Externi powered USB Hub nije skup ali svejedno je moglo i bez toga, ako iMac vec reklamiraju kao All in One racunalo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO