Macmini snimljen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macmini snimljen

21.02.2009 | 09:15
Gospodo, čini se da se približava čas da vidimo novi macmini (konačno!). Pojavila se jedna slika i mali video. Zanimljivo je da se izvana mini nije promijenio. Po meni je možda samo riječ o razvojnom prototipu pa zato ima kućište starog minija, ali je puno zanimljivije da ima 5 USB portova i FW800. U svakom slučaju, vrlo zanimljivo i nadam se uskoro dostupno. Tko nije još vidio, evo linkova ispod

www.appleinsider.com/articles/09/02/19/p...ini_in_the_wild.html

www.appleinsider.com/articles/09/02/20/v...surfaces_online.html
21.02.2009 | 10:35
Nadam se da to nije to, barem su ga mogli upola "stanjit", mada mislim da je video fake ( nadam se ), 5xusb wtf???
21.02.2009 | 11:55
Pa sad, zbilja ne cidim potrebu za tim da komp bude manji nego što jest sad? A USB-a nikad preveč..... Mene samo zanima da ga konačno izbace. ja ne bum propil budžet za njega, kak se Riba boji, ali mogla bi se sredstva preusmjeriti u neke druge tokove zbog više sile....
21.02.2009 | 15:34
I meni osobno ne bi uocpe smetalo tih 5 USB-a. Ovo sto imam na iMacu mi je vec premalo.

Ali fejk je to, vec su neki experti napravili analize i vidjeli da to nije kako treba poravnato sa maticnom plocom na zadnjoj strani uredjaja...
22.02.2009 | 00:26
Mislim da su USB glupost, ima HUBOVA svakavih i mozete spojiti koliko zelite uredaja, a sto se tice velicine tesko da ce ga smanjiti, ovo je stvarno minimalno, ako i imaju imaju jako malo lufta. A sto se tice ove verzije nevjerujem da je to novi mac mini...
22.02.2009 | 10:06
Gle, ima hubova, ali to je petljanje sa žicama, najapanjem i polako se klizne prema Picijaškom stolu koji j epretrpan žicama i kablovinjem inim... Kaj se mene tiče, mini može ostati ove veličine i nek samo ima 5 USB-a i FW800...
A fejk ili ne? Nemrem suditi, samo molim boga da ga već jednom šutnu van konačno....
22.02.2009 | 17:42
meni je nezamislivo da 1. nakon toliko vremena, 2 s obzirom na sve ostale macove mini zadrži ovaj whit plastic (bez kritike prema tom dizajnu misljeno) look. Svi su macovi sad alu + black ... kako onda da mini ovak zgleda :/
22.02.2009 | 18:12
A kako izgleda Airport Extreme stanica i Apple TV?
22.02.2009 | 19:29
Staro
22.02.2009 | 20:28
ponavljam da me niti taj stari look nebi odvratio od nabave, iako dopuštam, pače vrjerujem, kak je uslikan razvojni prototip na kojem su samo potrpani protovi da se vidi jel to moguće utrpati unutra itd bla bla truć. Uostalom, nije li se na eBayu nedavno pojavil macoob air koji je bootal tiger? Baš je bila riječ o razvojnom prototipu koji je tko zna kojim kanalima završil na eBayu....
23.02.2009 | 13:26
Djuro genijalac je napisao:
Gle, ima hubova, ali to je petljanje sa žicama, najapanjem i polako se klizne prema Picijaškom stolu koji j epretrpan žicama i kablovinjem inim... Kaj se mene tiče, mini može ostati ove veličine i nek samo ima 5 USB-a i FW800...
A fejk ili ne? Nemrem suditi, samo molim boga da ga već jednom šutnu van konačno....

Ja ne kuzim tvoj nacin razmisljanja. Nek ima samo dva USB porta ako treba i ako se time pojednostavi koristenje istih. Ako mi treba dodatnih portova ili duza zica, onda prikljucim dodatni hub ili duzu zicu (2 ili 3 ako treba dosegnut do printera). Jebo filozofiju, ako ti treba za obavit posao onda ti treba... ako ce ti stajat na stolu kao statusni simbol, onda je to drugi par rukava.
23.02.2009 | 19:01
Pa ja moram priznati da ne kužim tebe. Ako mogu utrpat 5 USB-a, nek ih utrpaju. Kaj kraj kompa moram odmah kupiti još i USB hub za 300+ kuna? Mislim, zbilja ne kužim. Govorimo o stolnom računalu, ne o prijenosniku gdje bi taj način razmišljanja još mogao i prihvatit. Ali, dobro, dopuštam da su me možda godine načele i da sam staromodan....
23.02.2009 | 23:18
Ja sam kao NenadX ,
2-3 USB porta su dosta u kućnoj upotrebi.U jednoga imam upiknut HUB sa 4 ulaza koji je sa strane i dostupan za priključit bilo šta, šta se povremeno koristi.Printer i skener su stalno IN odozada i elegantnije je nekaj upiknut na stolu nego mi ići iza kompa.
Na poslu je druga stvar, ali mislim da tamo Mini nije ni predviđen.
23.02.2009 | 23:29
Meni je na mom iMacu Alu malo 3 USB-a. Onaj na tipkovnici ne treba niti racunati jer gotovo nikada nema dovoljno snage za normalan rad.

Racunalo je doma, na poslu je druga prica, ali scenarij kod mene je slijedeci:

1. Canon Pixma za fotke i kucnu color uporabu - 1 USB
2. C/B Laserski Samsung za knjige, tutoriale, PDF-ove, testove i sl - 1 USB
3. Alu tipkovnica - ode i treci USB

Imam dva usb sticka, jedan moze a jedan ne u onaj jedini preostali (lijevi USB na tipkovnici), jer je u desnom mis.

Hocu puniti iPhone moram istekati printer recimo - 1 USB NEDOSTAJE

Hocu prebaciti slike sa digitalca, dosta cesto to radim - jos 1 USB NEDOSTAJE

Donesem neki externi HD (vecinom su USB) opet mi fali portova

Nije mi uopce jasno zasto u Apple-u na tome stede. Najjefinija PC maticna ploca od 300kn ima barem 8 USB portova. To je stvarno po meni minus.

Externi powered USB Hub nije skup ali svejedno je moglo i bez toga, ako iMac vec reklamiraju kao All in One racunalo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi