USB slušalice s mikrofonom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB slušalice s mikrofonom

17.02.2009 | 13:49
Pozdrav,

naime, želio bi nabaviti kvalitetne slušalice s mikrofonom (prvenstveno za Skype i sl. VOIP). Bio bi najzadovoljniji s mono slušalicom i mikrofonom, ali kako imam Mac Pro, vjerojatno igra jedino USB verzija. Nekako sam više za "žičani" model.

Ima li tko kakvih prijedloga koji model kupiti i gdje?

Hvala unaprijed.
17.02.2009 | 16:15
Mi u firmi koristimo od Canyona:
www.canyon-tech.com/products/voip/headsets/CN-HS5

Headset radi s Macom normalno, zvuk je ok, i ne smetaju na glavi. Jedno uho je slobodno.
U osnovi, raditi ce ti bilo koje USB slusalice, vjerojatno je najbolje da pogledas sto se nudi po trgovinama i sto ti najvise odgovara na vlastitoj glavi... trenutno nisam nasao tko kod nas prodaje taj Canyonov model.
17.02.2009 | 16:30
Gledao sam Plantronics DSP-100.. to bi isto trebalo biti ok? Obzirom da se ništa ne kužim u tu problematiku... a canyon ću potražiti da vidim cijenu i eventualno isprobam.
17.02.2009 | 16:39
Plantronics bi trebao biti kao dobra firma, no osobnih iskustava nemam. Kod Canyona mi se svidja sto ima diskretan mikrofon napred (u stvari mikrofon je u slusalici, napred je samo plasticna cjevcica koja sluzi kao zvukovod...sto je korisno kad zaboravis na to pa ga zaguras u usta zajedno s krafnom...)
Mislim da je kod tih slusalica najbitnija fizicka konstrukcija nego 'elektronika'. Sve ce one zadovoljavati zvukom namjenu za koju su predvidjana, pa bi ja osobno najprije isprobao odgovara li ti to za glavu.
17.02.2009 | 16:54
OK, znači trebale bi sve raditi na Macu samo trebam odabrati ergonomiju. Hvala na savjetu!
17.02.2009 | 17:35
Da se ogradim - iz mojeg iskustva rade sve, probao sam nekoliko USB headseta i nekoliko USB zvucnih kartica, i sve su bile prepoznate i radile su na 10.5, no mozda postoje i neke koje ne rade. To je malo vjerojatno jer vrlo vjerojatno svi koriste isti chipset, ali svakako je preporucljivo isprobati prije kupovine.
17.02.2009 | 17:37
Eh da, jos jedan detalj ako ti se dogodi isto... Imao sam u jednom trenutku dva modela, jedan je bio plastican i imao je mikrofon ispred usta, i radio je dobro. Spomenuti Canyon je imao strahovit brum/sum dok je na PC-u radio. Na kraju sam skuzio da sve radi kako treba ako Macbook spojim u uticnicu sa zicom koja ima i uzemljenje, a ako koristim smao onaj nastavak na ispravljacu, headset je neupotrebljiv.
23.02.2009 | 17:26
OK, sada i meni treba, želim na oba uha, i to dobar zvuk i dobar mic na ustima (pilotski). Što ima po našim trgovinama, ima tko kakvu preporuku? Imam neku londonsku ekipu koja rejda na Ventu, a mic u iSightu je predaleko, pa moram biti glasan, a to ne mogu po noći...
24.02.2009 | 00:38
S ovim vjerojatno ne mozes pogrijesiti. Ima i par jeftinijih modela na istom mjestu.
24.02.2009 | 00:59
Mmm... ovo izgleda solidno! Baš me zanima ima li tko u Rijeci, pa da se zaletim uzeti...
21.03.2009 | 23:23
Pitanje: kako Skype-ati na prvoj generaciji MacMinija? On ima samo ulaz za slusalice, ne i za mikrofon - ako se ne varam. Znaci li to da mi trebaju neke USB slusalice? To dize cijenu, ali ako nema drugog rjesenja, ubost cemo USB
iThnx!
22.03.2009 | 00:02
Uzmi bilo koji bluetooth handsfree za mobitel (kojeg već imaš kupljenog npr.).
22.03.2009 | 00:09
Hm, da, skužio sam da je ovo prilično blesav odgovor. Meni je normalno da imam stari BT handsfree koji više ne koristim u autu jer tamo sad imam ugrađeni, ali to baš i nije normalno većini ljudi. Sorry...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa