USB slušalice s mikrofonom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB slušalice s mikrofonom

17.02.2009 | 13:49
Pozdrav,

naime, želio bi nabaviti kvalitetne slušalice s mikrofonom (prvenstveno za Skype i sl. VOIP). Bio bi najzadovoljniji s mono slušalicom i mikrofonom, ali kako imam Mac Pro, vjerojatno igra jedino USB verzija. Nekako sam više za "žičani" model.

Ima li tko kakvih prijedloga koji model kupiti i gdje?

Hvala unaprijed.
17.02.2009 | 16:15
Mi u firmi koristimo od Canyona:
www.canyon-tech.com/products/voip/headsets/CN-HS5

Headset radi s Macom normalno, zvuk je ok, i ne smetaju na glavi. Jedno uho je slobodno.
U osnovi, raditi ce ti bilo koje USB slusalice, vjerojatno je najbolje da pogledas sto se nudi po trgovinama i sto ti najvise odgovara na vlastitoj glavi... trenutno nisam nasao tko kod nas prodaje taj Canyonov model.
17.02.2009 | 16:30
Gledao sam Plantronics DSP-100.. to bi isto trebalo biti ok? Obzirom da se ništa ne kužim u tu problematiku... a canyon ću potražiti da vidim cijenu i eventualno isprobam.
17.02.2009 | 16:39
Plantronics bi trebao biti kao dobra firma, no osobnih iskustava nemam. Kod Canyona mi se svidja sto ima diskretan mikrofon napred (u stvari mikrofon je u slusalici, napred je samo plasticna cjevcica koja sluzi kao zvukovod...sto je korisno kad zaboravis na to pa ga zaguras u usta zajedno s krafnom...)
Mislim da je kod tih slusalica najbitnija fizicka konstrukcija nego 'elektronika'. Sve ce one zadovoljavati zvukom namjenu za koju su predvidjana, pa bi ja osobno najprije isprobao odgovara li ti to za glavu.
17.02.2009 | 16:54
OK, znači trebale bi sve raditi na Macu samo trebam odabrati ergonomiju. Hvala na savjetu!
17.02.2009 | 17:35
Da se ogradim - iz mojeg iskustva rade sve, probao sam nekoliko USB headseta i nekoliko USB zvucnih kartica, i sve su bile prepoznate i radile su na 10.5, no mozda postoje i neke koje ne rade. To je malo vjerojatno jer vrlo vjerojatno svi koriste isti chipset, ali svakako je preporucljivo isprobati prije kupovine.
17.02.2009 | 17:37
Eh da, jos jedan detalj ako ti se dogodi isto... Imao sam u jednom trenutku dva modela, jedan je bio plastican i imao je mikrofon ispred usta, i radio je dobro. Spomenuti Canyon je imao strahovit brum/sum dok je na PC-u radio. Na kraju sam skuzio da sve radi kako treba ako Macbook spojim u uticnicu sa zicom koja ima i uzemljenje, a ako koristim smao onaj nastavak na ispravljacu, headset je neupotrebljiv.
23.02.2009 | 17:26
OK, sada i meni treba, želim na oba uha, i to dobar zvuk i dobar mic na ustima (pilotski). Što ima po našim trgovinama, ima tko kakvu preporuku? Imam neku londonsku ekipu koja rejda na Ventu, a mic u iSightu je predaleko, pa moram biti glasan, a to ne mogu po noći...
24.02.2009 | 00:38
S ovim vjerojatno ne mozes pogrijesiti. Ima i par jeftinijih modela na istom mjestu.
24.02.2009 | 00:59
Mmm... ovo izgleda solidno! Baš me zanima ima li tko u Rijeci, pa da se zaletim uzeti...
21.03.2009 | 23:23
Pitanje: kako Skype-ati na prvoj generaciji MacMinija? On ima samo ulaz za slusalice, ne i za mikrofon - ako se ne varam. Znaci li to da mi trebaju neke USB slusalice? To dize cijenu, ali ako nema drugog rjesenja, ubost cemo USB
iThnx!
22.03.2009 | 00:02
Uzmi bilo koji bluetooth handsfree za mobitel (kojeg već imaš kupljenog npr.).
22.03.2009 | 00:09
Hm, da, skužio sam da je ovo prilično blesav odgovor. Meni je normalno da imam stari BT handsfree koji više ne koristim u autu jer tamo sad imam ugrađeni, ali to baš i nije normalno većini ljudi. Sorry...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, tino1, Anonimci (545)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.47 Seconds