USB slušalice s mikrofonom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB slušalice s mikrofonom

17.02.2009 | 13:49
Pozdrav,

naime, želio bi nabaviti kvalitetne slušalice s mikrofonom (prvenstveno za Skype i sl. VOIP). Bio bi najzadovoljniji s mono slušalicom i mikrofonom, ali kako imam Mac Pro, vjerojatno igra jedino USB verzija. Nekako sam više za "žičani" model.

Ima li tko kakvih prijedloga koji model kupiti i gdje?

Hvala unaprijed.
17.02.2009 | 16:15
Mi u firmi koristimo od Canyona:
www.canyon-tech.com/products/voip/headsets/CN-HS5

Headset radi s Macom normalno, zvuk je ok, i ne smetaju na glavi. Jedno uho je slobodno.
U osnovi, raditi ce ti bilo koje USB slusalice, vjerojatno je najbolje da pogledas sto se nudi po trgovinama i sto ti najvise odgovara na vlastitoj glavi... trenutno nisam nasao tko kod nas prodaje taj Canyonov model.
17.02.2009 | 16:30
Gledao sam Plantronics DSP-100.. to bi isto trebalo biti ok? Obzirom da se ništa ne kužim u tu problematiku... a canyon ću potražiti da vidim cijenu i eventualno isprobam.
17.02.2009 | 16:39
Plantronics bi trebao biti kao dobra firma, no osobnih iskustava nemam. Kod Canyona mi se svidja sto ima diskretan mikrofon napred (u stvari mikrofon je u slusalici, napred je samo plasticna cjevcica koja sluzi kao zvukovod...sto je korisno kad zaboravis na to pa ga zaguras u usta zajedno s krafnom...)
Mislim da je kod tih slusalica najbitnija fizicka konstrukcija nego 'elektronika'. Sve ce one zadovoljavati zvukom namjenu za koju su predvidjana, pa bi ja osobno najprije isprobao odgovara li ti to za glavu.
17.02.2009 | 16:54
OK, znači trebale bi sve raditi na Macu samo trebam odabrati ergonomiju. Hvala na savjetu!
17.02.2009 | 17:35
Da se ogradim - iz mojeg iskustva rade sve, probao sam nekoliko USB headseta i nekoliko USB zvucnih kartica, i sve su bile prepoznate i radile su na 10.5, no mozda postoje i neke koje ne rade. To je malo vjerojatno jer vrlo vjerojatno svi koriste isti chipset, ali svakako je preporucljivo isprobati prije kupovine.
17.02.2009 | 17:37
Eh da, jos jedan detalj ako ti se dogodi isto... Imao sam u jednom trenutku dva modela, jedan je bio plastican i imao je mikrofon ispred usta, i radio je dobro. Spomenuti Canyon je imao strahovit brum/sum dok je na PC-u radio. Na kraju sam skuzio da sve radi kako treba ako Macbook spojim u uticnicu sa zicom koja ima i uzemljenje, a ako koristim smao onaj nastavak na ispravljacu, headset je neupotrebljiv.
23.02.2009 | 17:26
OK, sada i meni treba, želim na oba uha, i to dobar zvuk i dobar mic na ustima (pilotski). Što ima po našim trgovinama, ima tko kakvu preporuku? Imam neku londonsku ekipu koja rejda na Ventu, a mic u iSightu je predaleko, pa moram biti glasan, a to ne mogu po noći...
24.02.2009 | 00:38
S ovim vjerojatno ne mozes pogrijesiti. Ima i par jeftinijih modela na istom mjestu.
24.02.2009 | 00:59
Mmm... ovo izgleda solidno! Baš me zanima ima li tko u Rijeci, pa da se zaletim uzeti...
21.03.2009 | 23:23
Pitanje: kako Skype-ati na prvoj generaciji MacMinija? On ima samo ulaz za slusalice, ne i za mikrofon - ako se ne varam. Znaci li to da mi trebaju neke USB slusalice? To dize cijenu, ali ako nema drugog rjesenja, ubost cemo USB
iThnx!
22.03.2009 | 00:02
Uzmi bilo koji bluetooth handsfree za mobitel (kojeg već imaš kupljenog npr.).
22.03.2009 | 00:09
Hm, da, skužio sam da je ovo prilično blesav odgovor. Meni je normalno da imam stari BT handsfree koji više ne koristim u autu jer tamo sad imam ugrađeni, ali to baš i nije normalno većini ljudi. Sorry...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi