USB slušalice s mikrofonom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB slušalice s mikrofonom

17.02.2009 | 13:49
Pozdrav,

naime, želio bi nabaviti kvalitetne slušalice s mikrofonom (prvenstveno za Skype i sl. VOIP). Bio bi najzadovoljniji s mono slušalicom i mikrofonom, ali kako imam Mac Pro, vjerojatno igra jedino USB verzija. Nekako sam više za "žičani" model.

Ima li tko kakvih prijedloga koji model kupiti i gdje?

Hvala unaprijed.
17.02.2009 | 16:15
Mi u firmi koristimo od Canyona:
www.canyon-tech.com/products/voip/headsets/CN-HS5

Headset radi s Macom normalno, zvuk je ok, i ne smetaju na glavi. Jedno uho je slobodno.
U osnovi, raditi ce ti bilo koje USB slusalice, vjerojatno je najbolje da pogledas sto se nudi po trgovinama i sto ti najvise odgovara na vlastitoj glavi... trenutno nisam nasao tko kod nas prodaje taj Canyonov model.
17.02.2009 | 16:30
Gledao sam Plantronics DSP-100.. to bi isto trebalo biti ok? Obzirom da se ništa ne kužim u tu problematiku... a canyon ću potražiti da vidim cijenu i eventualno isprobam.
17.02.2009 | 16:39
Plantronics bi trebao biti kao dobra firma, no osobnih iskustava nemam. Kod Canyona mi se svidja sto ima diskretan mikrofon napred (u stvari mikrofon je u slusalici, napred je samo plasticna cjevcica koja sluzi kao zvukovod...sto je korisno kad zaboravis na to pa ga zaguras u usta zajedno s krafnom...)
Mislim da je kod tih slusalica najbitnija fizicka konstrukcija nego 'elektronika'. Sve ce one zadovoljavati zvukom namjenu za koju su predvidjana, pa bi ja osobno najprije isprobao odgovara li ti to za glavu.
17.02.2009 | 16:54
OK, znači trebale bi sve raditi na Macu samo trebam odabrati ergonomiju. Hvala na savjetu!
17.02.2009 | 17:35
Da se ogradim - iz mojeg iskustva rade sve, probao sam nekoliko USB headseta i nekoliko USB zvucnih kartica, i sve su bile prepoznate i radile su na 10.5, no mozda postoje i neke koje ne rade. To je malo vjerojatno jer vrlo vjerojatno svi koriste isti chipset, ali svakako je preporucljivo isprobati prije kupovine.
17.02.2009 | 17:37
Eh da, jos jedan detalj ako ti se dogodi isto... Imao sam u jednom trenutku dva modela, jedan je bio plastican i imao je mikrofon ispred usta, i radio je dobro. Spomenuti Canyon je imao strahovit brum/sum dok je na PC-u radio. Na kraju sam skuzio da sve radi kako treba ako Macbook spojim u uticnicu sa zicom koja ima i uzemljenje, a ako koristim smao onaj nastavak na ispravljacu, headset je neupotrebljiv.
23.02.2009 | 17:26
OK, sada i meni treba, želim na oba uha, i to dobar zvuk i dobar mic na ustima (pilotski). Što ima po našim trgovinama, ima tko kakvu preporuku? Imam neku londonsku ekipu koja rejda na Ventu, a mic u iSightu je predaleko, pa moram biti glasan, a to ne mogu po noći...
24.02.2009 | 00:38
S ovim vjerojatno ne mozes pogrijesiti. Ima i par jeftinijih modela na istom mjestu.
24.02.2009 | 00:59
Mmm... ovo izgleda solidno! Baš me zanima ima li tko u Rijeci, pa da se zaletim uzeti...
21.03.2009 | 23:23
Pitanje: kako Skype-ati na prvoj generaciji MacMinija? On ima samo ulaz za slusalice, ne i za mikrofon - ako se ne varam. Znaci li to da mi trebaju neke USB slusalice? To dize cijenu, ali ako nema drugog rjesenja, ubost cemo USB
iThnx!
22.03.2009 | 00:02
Uzmi bilo koji bluetooth handsfree za mobitel (kojeg već imaš kupljenog npr.).
22.03.2009 | 00:09
Hm, da, skužio sam da je ovo prilično blesav odgovor. Meni je normalno da imam stari BT handsfree koji više ne koristim u autu jer tamo sad imam ugrađeni, ali to baš i nije normalno većini ljudi. Sorry...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 59 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!