Target mode MBP i OSX koji je virtual machin na PC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Target mode MBP i OSX koji je virtual machin na PC

04.01.2009 | 20:09
Pozdrav svima,

Mislim da mi je crko Macbook pro, post je ovdje www.jabucnjak.hr/forum/hardver/32015-mac...t-boot-at.html#32018

Da li je tko pokusao instalirati Mac OS X leopard kao virtual machine na PC-u i pokusao se spojiti s Macbook Pro laptopom preko firewire-a ili etherneta u target modu?

Da li je to uopce moguce?
04.01.2009 | 23:00
Moj je kolega uspješno instalirao Leopard kao virtual machine na PCu, ali nakon dosta za*ebancije i skidanja nekih hack skripata za VirtualPC tako da VPC bude u mogućnosti emulirati točno onaj hardware koji Leo podržava. Ali nikad nije uspio upogoniti USB komunikaciju sa stvarnim uređajima da radi bez problema. A mislim da FW nije ni probavao.

Sve u svemu, ne vjerujem da je to dobar put. Bolje je probati u blizini naći nekog s Macom. Alternativno, za spasiti podatke može se disk izvaditi iz Macbooka i pročitati na nekom PC-u uz pomoć komada softwarea za čitanje Mac formata HDD-a.
05.01.2009 | 00:02
Smayoo, hvala, pokusat cu i sam, nije da mislim da cu uspit, nego cu sigurno dosta toga naucit pokusavajuci

Jedno pitanje, kad se mac ide ubacit u target mode, da li se pri boot-anju cuje boot akord ili ne?
05.01.2009 | 19:38
Ja sam samo jednom do sad to radio (sinovu lampu sam digao u target mode na svog Minija). Nije se čuo akord, samo se pojavi plavi ekran i po njemu skakuće ogroman žuti FW logo.
06.01.2009 | 02:52
Definitivno ti je otisao logic board, skupljaj pare za novi stroj

Ne znam jel se chime cuje kad iz OS Xa restartas u disk mode, ali da bi rucno usao u njega, MORA se cuti chime i onda nakon chimea drzis T.

A sto se tog modea tice, ja sam mislio da se MacBookovi u njemu ponasaju kao obicni externi fw diskovi, da ne rade samo na Macovima nego i na PCju, ne?
06.01.2009 | 08:41
Da, ovo ima logike. Mac ne može znati da s druge strane FW nije Mac. Ali problem je vjerojatno u tome što na PC-u treba imati dodatni software za čitanje Mac diska.
06.01.2009 | 22:36
Nema sreće

Nece Mac u target mode, odn, nema chimea, tipke ne reagiraju, da budem siguran, na PC sam instalira MacDrive 7, njega sam prije koristio u windows xp preko bootcampa. Nista, ko da sam krepanu mačku spojio na pc pa ni mjau.

Izvadit cu disk vani pa cu ga spojit preko ladice na pc i spasit sto se spasit da a onda idem okusat srecu sa servisom. Ako bude ispod 4000kn popravljam, ako ne, MBP ide u djelove i na Ebay.

Jeli znate nekog da je popravljao MBP kod nas, i koliko bi dosao servis, odn. zamjena logic boarda? Cisto da se psihickim pripremim. Gledao sam vani na forumima, ako ga se da apple geniousu, oni naplate oko 310$ za zamjenu logicboarda sto i nije pre kriticno no sumljam da je i ovdje tako.

U ljeto kad se vratim s poslovnog puta, kupujem unibody MBP (to mi je bio plan anyway, samo sto sam mislio dio toga MBP-a financirati od prodaje ovog). Ovog puta cu uzet i apple care pa nakon nakon tri godine me ionaok nece bas bit puno briga ako rikne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 28 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Gjuroo, jura22, matijazx, Riba, robertM, Anonimci (12392)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO