Target mode MBP i OSX koji je virtual machin na PC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Target mode MBP i OSX koji je virtual machin na PC

04.01.2009 | 20:09
Pozdrav svima,

Mislim da mi je crko Macbook pro, post je ovdje www.jabucnjak.hr/forum/hardver/32015-mac...t-boot-at.html#32018

Da li je tko pokusao instalirati Mac OS X leopard kao virtual machine na PC-u i pokusao se spojiti s Macbook Pro laptopom preko firewire-a ili etherneta u target modu?

Da li je to uopce moguce?
04.01.2009 | 23:00
Moj je kolega uspješno instalirao Leopard kao virtual machine na PCu, ali nakon dosta za*ebancije i skidanja nekih hack skripata za VirtualPC tako da VPC bude u mogućnosti emulirati točno onaj hardware koji Leo podržava. Ali nikad nije uspio upogoniti USB komunikaciju sa stvarnim uređajima da radi bez problema. A mislim da FW nije ni probavao.

Sve u svemu, ne vjerujem da je to dobar put. Bolje je probati u blizini naći nekog s Macom. Alternativno, za spasiti podatke može se disk izvaditi iz Macbooka i pročitati na nekom PC-u uz pomoć komada softwarea za čitanje Mac formata HDD-a.
05.01.2009 | 00:02
Smayoo, hvala, pokusat cu i sam, nije da mislim da cu uspit, nego cu sigurno dosta toga naucit pokusavajuci

Jedno pitanje, kad se mac ide ubacit u target mode, da li se pri boot-anju cuje boot akord ili ne?
05.01.2009 | 19:38
Ja sam samo jednom do sad to radio (sinovu lampu sam digao u target mode na svog Minija). Nije se čuo akord, samo se pojavi plavi ekran i po njemu skakuće ogroman žuti FW logo.
06.01.2009 | 02:52
Definitivno ti je otisao logic board, skupljaj pare za novi stroj

Ne znam jel se chime cuje kad iz OS Xa restartas u disk mode, ali da bi rucno usao u njega, MORA se cuti chime i onda nakon chimea drzis T.

A sto se tog modea tice, ja sam mislio da se MacBookovi u njemu ponasaju kao obicni externi fw diskovi, da ne rade samo na Macovima nego i na PCju, ne?
06.01.2009 | 08:41
Da, ovo ima logike. Mac ne može znati da s druge strane FW nije Mac. Ali problem je vjerojatno u tome što na PC-u treba imati dodatni software za čitanje Mac diska.
06.01.2009 | 22:36
Nema sreće

Nece Mac u target mode, odn, nema chimea, tipke ne reagiraju, da budem siguran, na PC sam instalira MacDrive 7, njega sam prije koristio u windows xp preko bootcampa. Nista, ko da sam krepanu mačku spojio na pc pa ni mjau.

Izvadit cu disk vani pa cu ga spojit preko ladice na pc i spasit sto se spasit da a onda idem okusat srecu sa servisom. Ako bude ispod 4000kn popravljam, ako ne, MBP ide u djelove i na Ebay.

Jeli znate nekog da je popravljao MBP kod nas, i koliko bi dosao servis, odn. zamjena logic boarda? Cisto da se psihickim pripremim. Gledao sam vani na forumima, ako ga se da apple geniousu, oni naplate oko 310$ za zamjenu logicboarda sto i nije pre kriticno no sumljam da je i ovdje tako.

U ljeto kad se vratim s poslovnog puta, kupujem unibody MBP (to mi je bio plan anyway, samo sto sam mislio dio toga MBP-a financirati od prodaje ovog). Ovog puta cu uzet i apple care pa nakon nakon tri godine me ionaok nece bas bit puno briga ako rikne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa