USB dock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB dock

21.11.2008 | 13:18
Dečki i cure,

Pitanjce. Ima li tko iskustva s USB dockovima? Mislim na one uređajčiće koji se uštekaju u USB port i s druge strane nude recimo 4 USB priključka. Moj je problem ovakav: imam dva printera (HP laserjet P1006 i canon MP210) te USB externi hard disk kao time mashine. Znamo svi da iMac ima tri usb porta, a u jednog moram utaknut i tipkovnicu. Problem nastaje jer Externi hard disk treba biti uštekan u komp da bi radil, a i HP printer isto. Canon radi preko USB docka, hp neće, radi samo kad zaštekan izravo u komp. Moje je pitanje: postoje li razlike među tim dockovima? Pretpostavljam da postoje.Ili alternativno: zna li tko kako natjerati hp koji ima vlastito napajanje da radi preko docka? Ovako sam moral otkvačit time mashine i sad razmišljam ili o kupovini airporta express da na njega krknem jedan printer ili o externom hardu firewire pa da tak oslobodim USB port... Ima li netko neku pametniju (čitaj jeftinijiu) ideju?

Hvala unaprijed,
21.11.2008 | 14:46
ispravni naziv je usb hub, potraži neki s dodatnim napajanjem - meni dva d-linkova rade već dulje vrijeme...

btw, hub na tipkovnici je usb 1.0, pa ti možda zato printer ne radi...
21.11.2008 | 15:07
Koliko vidim tvoj hub nema dodatno napajanje? Ako nema napajanje normalno da ti veci potrosaci nece raditi (ili par manjih zajedno) jer jednostavno ne mogu povuci dovoljno struje iz kompa. Uzmi neki hub sa eksternim napajanjem i rijesen problem, ja imam Kensington Dome sa 7 portova i osim sto izgleda super radi bez greske. Evo i slicica
21.11.2008 | 15:31
Bok !
Kad sam već tu,imam alu tipkovnicu i preko nje (pomoću produžnog kabla) ne radi TV tuner.DIREKTNO u Imac radi,a u tipkovnicu direktno se ne može ušteketi jer je debeli za bočno uštekat.Nemam podatke za tipkovnicu,ali čini mi se da bi trebao biti USB2.0.Spajam ga na Trust-ov HUB bez da priključim dodatno napajanje i normalno radi.
Ispada li to da tipkovnica ne podržava tuner.Lexmarkov printer radi na tipkovnicu,znači da je u pitanju tipkovnica.
21.11.2008 | 16:53
Hvala na savjetima. Moschus, printer ne radi, a on ipak ima vlastito napajanje, kaj ne?

A za TV karticu izričito piše da se mora utaknuti izravno u komp, ne preko tipkovnice....

U svakom slučaju ovaj Kensigton za 350 kuna ne izgleda loše i to bi moglo rješenje mojih problema.

Fala još jednom

PS: USB hub, da nisam se mogel sjetit, grebi ga....
21.11.2008 | 19:52
Djuro, neće ti pomoći hub s vanjskim napajanjem za HP printer. Samo za vanjski disk.

HP proizvodi se na USB-u uvijek i oduvijek ponašaju ćudljivo. Ni meni moj ne radi preko huba. I ne samo to. Nisam mogao instalirat windoze na BootCamp dok nisam odštekao HP printer-scanner-copier (jer se govno prilikom boota stroju ne predstavlja kao printer, nego kao "other devices" pa onda stroj pokušava s njega bootati...). I ne samo to, nego dok HP skenira (a to ne želi ničim drugim nego vlastitim softwareom), sav drugi USB promet škripi (uključivo i miš i tipk.).

I to ne samo na OS X, nego i na Windowsima (dakle, ni na windowsima ne radi HP sa USB huba, nego samo izravno).

Ali, koliko sam ja probao, TIPKOVNICA I MIŠ rade s USB hub-a.

Dakle u iMac uštekaj hub, HP i disk, a u hub uštekaj Canon i tipkovnicu i miša.
21.11.2008 | 20:29
Djuro genijalac je napisao:
Hvala na savjetima. Moschus, printer ne radi, a on ipak ima vlastito napajanje, kaj ne?

Ofkors, nije mi palo na pamet
U svakom slucaju ako ti treba hub preporucujem ovog kojeg i ja imam, imas i manji model sa 4 rupe i on je crni i nesto je jeftiniji. Zgodno je na njima sto su im rupe iza a naprijed su samo lampice tako ne radis jos vecu guzvu na stolu i ima jednu rupu gore na vrhu koja je zgodna za ustekat usb stick. Jedina "mana" je sto su mu ledice zelene a ne bijele jer bio onda stvarno bio kao rodjen za Apple strojeve
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 55 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku