Trebam pomoć. Spojim ovaj hdd na Powerbook sa starim 10.3.9. i ne 'vidim' ga. Postoji li neki 'manuelni' način spajanja, kad automatika ne radi?
Hvala!
Add.1...ili je moguće problem u nekakvom dvostrukom usb kablu (piše da je jedan za prijenos napajanja i podataka a drugi dodatno napajanje koje nije uvijek potrebno)...zar ako gori lampica na hdd-u to nije indikacija (dovoljnog) napajanja?
to je ovaj iz T-com adsl ponude, jel?
meni radi OK na MBP sa 10.4.nešto
i to sa jednim USB spojenim.
jedino... treba mu malo duže da se mounta. neznam do čega je to jer su mi drugi vanjski diskovi firewire i mountaju se brže.
možda je ipak do napajanja, neznam kak je to na PBu.
koji ti je PB?
Ostavio sam ga uključenim barem desetak minuta i ništa...
Powerbook je, mislim zadnji G4 (Titanium?) s dva USB 2.0 (na bočnim stranicama), tako da niti nemogu uključiti usb kabel koji je došao uz hdd (na oba porta)...
Predlažem ti produžni USB (s jedne strane muški, a s druge ženski konektor). Također, meni osobno su uvijek bolje šljakale varijante da kupiš AC adapter s USB izlazom (dakle kao "punjač za mobitel" u koji se ušteka normalni USB kabel). I jedno i drugo nađeš u Chipoteci.
Powerbook je notoran po tome sto ne moze dati bas previse struje na USB portovima, pa dosta diskova koji se napajaju s njih ima problema. Pokusaj nekako dovesti vanjsko napajanje na njega, ovako kako je smayoo predlozio.
vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima