dodatni RAM za macbook pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

dodatni RAM za macbook pro

13.10.2008 | 01:34
Pozdrav !

molio bi za kakav info do koliko se može dodat RAMa u macbook i kakva je okvirno cijena.. ?

dečki iz kreativnog su mi rekli da se zaletim u 'normalnu' trgovinu po RAM jer se od apple-a ne isplati jer su skupi..

hvala za odgovor
13.10.2008 | 02:20
macbooci mogi imati do 4gb RAM-a. Imaju dva slota (utora) tako da moraš staviti 2 X po 2Gb RAM ako želiš imati toliko.
Ako odeš na /About This Mac/More info tu istovremeno možeš vidjti i koliko več imaš rama i koji su tip rama (ddr ... 667 Mhz ... whatever) ... ako tražiš memoriju sa istim tim opisom nečeš faliti. (Ja recimo imam kingston memoriju iako nije da mora biti taj brand).
Zamjena harda i memorije na macbooku:

www.mackorisnik.com/2008/08/17/zamjena-t...-diska-na-macbook-u/

Za macbook pro:

Enjoy
13.10.2008 | 13:51
ok..

hvala

EDIT:

evo ovo sam našao na apple.com
2GB (two SO-DIMMs) 667MHz DDR2 memory (PC2-5300)

btw.. znaš možda približno za cijenu ?
13.10.2008 | 14:23
Koji je macbook u pitanju? core duo su mogli drzati 2 GB ali core 2 duo 4... pa pazi nemoj se zaletit... memoriju kupi u bilo ojem supermarketu tehničke robe... samo da odgovara tim specifikacijama koje si naveo... napravi memtest kad je stavis i goni...
jedan keks od 2 GB te memorije je oko 250 +-30 kn...

ja kad sam kupovao zadnji put jedan keks od 1 GB je bio 900 kn:-(
13.10.2008 | 18:24
ovaj zadnji macbook pro 2.5
13.10.2008 | 19:07
On službeno guca 4 GB rama, ali pogledaj link pa ces vidit da stane i 6... :-D

forums.macrumors.com/showthread.php?t=573906

Procitaj cijeli thread ako mislis stavljat više od 4 jer ljudi imaju problema sa windozama i sa leopardom...
13.10.2008 | 23:02
boki je napisao:
On službeno guca 4 GB rama, ali pogledaj link pa ces vidit da stane i 6... :-D
Procitaj cijeli thread ako mislis stavljat više od 4 jer ljudi imaju problema sa windozama i sa leopardom...

Pročitao sam cijeli thread i prema thredu svi koji su koristili 2gb+4gb su radili uspješno sa time. 8gb (4+4) nije radilo uspješno.
E sad zanima me dali je za zaključiti da ako mogu macbook pro-ovi da mogu i iMac 24" 2.4Ghz, ATI,RadeonHD2600 ... vrititi 6 gb ?
Nije da mi sada treba ali bi bilo lijepo znati da imam free mjesta za upgrade kad mi jednom zatreba.
tnx na linku
10.06.2009 | 18:00
Ugradio sam u MacBook Pro 2,4 GHz Intel Core 2 Duo dvije memorije Transcend 2GB DDR2 SO-DIMM - računalo radi savršeno.
Kupljeno je u Ventex d. o. o., Dujmići 1a, 51221 Kostrena, www.ventex.hr/ (2GB = 200kn. ili 2x2GB 400kn)
13.06.2009 | 00:01
Obrati pažnju na brzinu memorije, cjene su nešto veće ali definitivno MacBook to prepoznaje i pokaze!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa