iBook clamshell blueberry
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook clamshell blueberry

02.07.2008 | 12:43
Eto i ja cu napokon zadovoljiti svoje djecacke snove, jutros krenuo iz Tampe SAD, preko ebaya, za smijesno malu cijenu... e sad nije da se zelim pohvaliti svojim novim ultra uber brzim strojem, ionako ije za mene nego za curu kao poklon za diplomski, želim par informacija od ljudi koji su imali prilike susresti se sa ovakvim primjercima...
specsi su sljedeci:
300MHz PPC G3
6GB Hard Drive
192MB SDRAM

E sad pitanja, sasvim slucajno imam 256 Mb pc133 sodimm sdrama. oce ovaj momak (ili bolje da kazem cura-vise slici nazensku) to moci progutati, koliko sam skontao max mu je jedan keks od 512 ali pc100 - oce li ovaj moj raditi?

HDD je vjerojatno standardni ATA ide 2.5"? ako nije slobodno me ispravite, da nebi kupio krivi...

E sad software: nabavio sam 10.3 na cd-ovima. po netu sam citao da je najbrzi na toj macki, pa me zanima jeli to istina, i hoce li to moci potjerati ms office 2004?

I ono najbitnije, ona ce ga vjerojatno koristiti za bazu mp3-ca, malo officea, i puno igranja starih igrica...

Na mome macbooku, igra abandonware igrice sa snes-om, scumvm, boycotom... uglavnom neke emulacije, sa pc-a je donijela simse(1-cu,a ne dvojku jer je prekomplicirana...) te je od mene preuzela ovisnost o diablu i homm,
sta se od toga moze zagrati na ovako finom malom i nadasve starom stroju?
Hvala unaprijed...
02.07.2008 | 16:00
aj baš mi reci na kraju kad ti dođe doma koliko si ga na kraju platio. znači ebay, carina, pdv, poštarina...
02.07.2008 | 16:04
zasada bez carine sa postarinom, trackingom i osiguranjem je 175$ ili oko 850 kn, a koliko ce oni na carini opalit boga pitaj, mozda prodje kao poklon jer sam zamolio da mi ga zamotaju i naznace da je poklon... <drzim fige>
02.07.2008 | 17:47
boki je napisao:
E sad pitanja, sasvim slucajno imam 256 Mb pc133 sodimm sdrama. oce ovaj momak (ili bolje da kazem cura-vise slici nazensku) to moci progutati, koliko sam skontao max mu je jedan keks od 512 ali pc100 - oce li ovaj moj raditi?

Hoće.

HDD je vjerojatno standardni ATA ide 2.5"? ako nije slobodno me ispravite, da nebi kupio krivi...

Je.

E sad software: nabavio sam 10.3 na cd-ovima. po netu sam citao da je najbrzi na toj macki, pa me zanima jeli to istina, i hoce li to moci potjerati ms office 2004?

Za OS X ne znam, vjerojatno je ok, Office će raditi, ali bilo bi sve skupa puno sretnije da nabaviš veći memorijski modul...

I ono najbitnije, ona ce ga vjerojatno koristiti za bazu mp3-ca, malo officea, i puno igranja starih igrica...

Na mome macbooku, igra abandonware igrice sa snes-om, scumvm, boycotom... uglavnom neke emulacije, sa pc-a je donijela simse(1-cu,a ne dvojku jer je prekomplicirana...) te je od mene preuzela ovisnost o diablu i homm,
sta se od toga moze zagrati na ovako finom malom i nadasve starom stroju?
Hvala unaprijed...

Pa ovisi o hardverskim zahtjevima svega nabrojanog. Većina bi trebala raditi bez problema. Na tom stroju je najveći problem niska rezolucija što je ponekad problem u OS X-u
03.07.2008 | 01:31
mislim da veci memorijski modul nece ici, imam 256, to cu uvalit pa kako mu bude, i novi disk, i to bi bilo dovoljno ulaganja u nesto sto ce mozda izdahnuti za godinu dana...ionako mora izgurati dok ne izadje novi mbp, tada ovaj macbook ide njoj u ruke, meni nova maca, a clamshell na policu za ukras, ili necakinji za igru...

riba hvala na odgovoru, jedva cekam malca da dode, da vidim kako se ponasa...
04.07.2008 | 12:56
Ja imam starog iBookicha Clamshell Blueberry - to je IMHO najljepsi Appleov laptop e v e r

Moj je G3 na 366 Mhz ak se dobro sjecam, a ima 320 Mb RAM-a i promijenila sam mu HD (450 Gb). Na njemu imam 10.3. i radi sasvim OK, Office 2004 radi bez problema .

Bas me zanima hoce li ti lupiti carinu. Javi pls.
Jer ja bih probala kupiti staru lampu (moze i neispravnu) preko eBaya, ali me frka carine.
04.07.2008 | 13:44
U Clamshell ide 512 SO-DIMM MB bez problema i HDD do 80 GB! Provjereno! I to ide u prvu verziju, tako da ide i u novije ...
04.07.2008 | 14:24
Lampi san vidio miljardu na ebayu, i to prilicno povoljne, samo je problem sto je postarina za njih uzasno skupa... javim kako je proslo...
05.07.2008 | 16:29
jinxie je napisao:

Moj je G3 na 366 Mhz.......i promijenila sam mu HD (450 Gb). Na njemu imam 10.3. i radi .....

450 GB ??? Interesantno
Na G3 500 Mhz - meni je 10.4 radio brže od 10.3, pa ti vidi...
05.07.2008 | 17:27
Ma sorry, typo, mislila sam na 40 Gb, a ne 450 Gb
06.07.2008 | 16:03
jinxie je napisao:
Ma sorry, typo, mislila sam na 40 Gb, a ne 450 Gb

12.08.2008 | 15:48
Stigao jutros... perfektan upravo pišem s njega... stavio 256 ram modul, sad ukupno ima 320, radi ko mali satić... došao sa 10.3.9 i officeom 2004 predisntaliranim, ali ionako sve to ide u smeće jer novi disk čeka da ga uvalim... samo skupljam hrabrost jer ga triba dobro rastavit za stavit disk...

Što se tiče carine naplatio poštar nešto više od 230 kunica... mislim da je to pdv, nisam siguran nisam jos stigao racunat, igram se sa novom igrackom... :-D
12.08.2008 | 15:50
BTW čudan mu je bio put dovde... iz Tampe kreniio za Montreal, tamo stajao 15 dana, onda se vratio u NY i od tamo krenio za hrvatsku, u hrvatskoj stajao zadnjih 9 dana i jutros mi došao... Svjetski putnik... Jedva čekam vidjeti curi izraz lica kad joj ga uručim, iako najradije nebi... :-D
12.08.2008 | 16:11
Hej, pa to je super!
Znaci da te cijeli ispravni iBookich kostao manje od 1100 kn!

Kladim se da ce cura biti odusevljena.

Ja bas gledam po eBayu bateriju za svoga, sve mi ga zao da lezi u ladici neiskoristen.
12.08.2008 | 16:33
Super da je stiglo ali sta je to putovalo 5 tjedana??? Malo previse, mene bi vec paranoja ulovila da je negdje u ocean pao
12.08.2008 | 17:07
Imao sam tracking pa sam znao gdje je, a i stalno sam bio u kontaktu sa curom što mi ga je prodala pa je ona pilala svoju poštu... uglavnom neko sranje sa lufthansom i nekim štrajkom pa su otkazivani teretni letovi i tako to... bitno da je tu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 1 minute
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO