iBook clamshell blueberry
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook clamshell blueberry

02.07.2008 | 12:43
Eto i ja cu napokon zadovoljiti svoje djecacke snove, jutros krenuo iz Tampe SAD, preko ebaya, za smijesno malu cijenu... e sad nije da se zelim pohvaliti svojim novim ultra uber brzim strojem, ionako ije za mene nego za curu kao poklon za diplomski, želim par informacija od ljudi koji su imali prilike susresti se sa ovakvim primjercima...
specsi su sljedeci:
300MHz PPC G3
6GB Hard Drive
192MB SDRAM

E sad pitanja, sasvim slucajno imam 256 Mb pc133 sodimm sdrama. oce ovaj momak (ili bolje da kazem cura-vise slici nazensku) to moci progutati, koliko sam skontao max mu je jedan keks od 512 ali pc100 - oce li ovaj moj raditi?

HDD je vjerojatno standardni ATA ide 2.5"? ako nije slobodno me ispravite, da nebi kupio krivi...

E sad software: nabavio sam 10.3 na cd-ovima. po netu sam citao da je najbrzi na toj macki, pa me zanima jeli to istina, i hoce li to moci potjerati ms office 2004?

I ono najbitnije, ona ce ga vjerojatno koristiti za bazu mp3-ca, malo officea, i puno igranja starih igrica...

Na mome macbooku, igra abandonware igrice sa snes-om, scumvm, boycotom... uglavnom neke emulacije, sa pc-a je donijela simse(1-cu,a ne dvojku jer je prekomplicirana...) te je od mene preuzela ovisnost o diablu i homm,
sta se od toga moze zagrati na ovako finom malom i nadasve starom stroju?
Hvala unaprijed...
02.07.2008 | 16:00
aj baš mi reci na kraju kad ti dođe doma koliko si ga na kraju platio. znači ebay, carina, pdv, poštarina...
02.07.2008 | 16:04
zasada bez carine sa postarinom, trackingom i osiguranjem je 175$ ili oko 850 kn, a koliko ce oni na carini opalit boga pitaj, mozda prodje kao poklon jer sam zamolio da mi ga zamotaju i naznace da je poklon... <drzim fige>
02.07.2008 | 17:47
boki je napisao:
E sad pitanja, sasvim slucajno imam 256 Mb pc133 sodimm sdrama. oce ovaj momak (ili bolje da kazem cura-vise slici nazensku) to moci progutati, koliko sam skontao max mu je jedan keks od 512 ali pc100 - oce li ovaj moj raditi?

Hoće.

HDD je vjerojatno standardni ATA ide 2.5"? ako nije slobodno me ispravite, da nebi kupio krivi...

Je.

E sad software: nabavio sam 10.3 na cd-ovima. po netu sam citao da je najbrzi na toj macki, pa me zanima jeli to istina, i hoce li to moci potjerati ms office 2004?

Za OS X ne znam, vjerojatno je ok, Office će raditi, ali bilo bi sve skupa puno sretnije da nabaviš veći memorijski modul...

I ono najbitnije, ona ce ga vjerojatno koristiti za bazu mp3-ca, malo officea, i puno igranja starih igrica...

Na mome macbooku, igra abandonware igrice sa snes-om, scumvm, boycotom... uglavnom neke emulacije, sa pc-a je donijela simse(1-cu,a ne dvojku jer je prekomplicirana...) te je od mene preuzela ovisnost o diablu i homm,
sta se od toga moze zagrati na ovako finom malom i nadasve starom stroju?
Hvala unaprijed...

Pa ovisi o hardverskim zahtjevima svega nabrojanog. Većina bi trebala raditi bez problema. Na tom stroju je najveći problem niska rezolucija što je ponekad problem u OS X-u
03.07.2008 | 01:31
mislim da veci memorijski modul nece ici, imam 256, to cu uvalit pa kako mu bude, i novi disk, i to bi bilo dovoljno ulaganja u nesto sto ce mozda izdahnuti za godinu dana...ionako mora izgurati dok ne izadje novi mbp, tada ovaj macbook ide njoj u ruke, meni nova maca, a clamshell na policu za ukras, ili necakinji za igru...

riba hvala na odgovoru, jedva cekam malca da dode, da vidim kako se ponasa...
04.07.2008 | 12:56
Ja imam starog iBookicha Clamshell Blueberry - to je IMHO najljepsi Appleov laptop e v e r

Moj je G3 na 366 Mhz ak se dobro sjecam, a ima 320 Mb RAM-a i promijenila sam mu HD (450 Gb). Na njemu imam 10.3. i radi sasvim OK, Office 2004 radi bez problema .

Bas me zanima hoce li ti lupiti carinu. Javi pls.
Jer ja bih probala kupiti staru lampu (moze i neispravnu) preko eBaya, ali me frka carine.
04.07.2008 | 13:44
U Clamshell ide 512 SO-DIMM MB bez problema i HDD do 80 GB! Provjereno! I to ide u prvu verziju, tako da ide i u novije ...
04.07.2008 | 14:24
Lampi san vidio miljardu na ebayu, i to prilicno povoljne, samo je problem sto je postarina za njih uzasno skupa... javim kako je proslo...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
05.07.2008 | 16:29
jinxie je napisao:

Moj je G3 na 366 Mhz.......i promijenila sam mu HD (450 Gb). Na njemu imam 10.3. i radi .....

450 GB ??? Interesantno
Na G3 500 Mhz - meni je 10.4 radio brže od 10.3, pa ti vidi...
05.07.2008 | 17:27
Ma sorry, typo, mislila sam na 40 Gb, a ne 450 Gb
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
06.07.2008 | 16:03
jinxie je napisao:
Ma sorry, typo, mislila sam na 40 Gb, a ne 450 Gb

12.08.2008 | 15:48
Stigao jutros... perfektan upravo pišem s njega... stavio 256 ram modul, sad ukupno ima 320, radi ko mali satić... došao sa 10.3.9 i officeom 2004 predisntaliranim, ali ionako sve to ide u smeće jer novi disk čeka da ga uvalim... samo skupljam hrabrost jer ga triba dobro rastavit za stavit disk...

Što se tiče carine naplatio poštar nešto više od 230 kunica... mislim da je to pdv, nisam siguran nisam jos stigao racunat, igram se sa novom igrackom... :-D
12.08.2008 | 15:50
BTW čudan mu je bio put dovde... iz Tampe kreniio za Montreal, tamo stajao 15 dana, onda se vratio u NY i od tamo krenio za hrvatsku, u hrvatskoj stajao zadnjih 9 dana i jutros mi došao... Svjetski putnik... Jedva čekam vidjeti curi izraz lica kad joj ga uručim, iako najradije nebi... :-D
12.08.2008 | 16:11
Hej, pa to je super!
Znaci da te cijeli ispravni iBookich kostao manje od 1100 kn!

Kladim se da ce cura biti odusevljena.

Ja bas gledam po eBayu bateriju za svoga, sve mi ga zao da lezi u ladici neiskoristen.
12.08.2008 | 16:33
Super da je stiglo ali sta je to putovalo 5 tjedana??? Malo previse, mene bi vec paranoja ulovila da je negdje u ocean pao
12.08.2008 | 17:07
Imao sam tracking pa sam znao gdje je, a i stalno sam bio u kontaktu sa curom što mi ga je prodala pa je ona pilala svoju poštu... uglavnom neko sranje sa lufthansom i nekim štrajkom pa su otkazivani teretni letovi i tako to... bitno da je tu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, rusty, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (733)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO