eMac G4 nadogradnja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eMac G4 nadogradnja

27.04.2008 | 16:04
Imam eMac s G4 procesorom i dva modula po 256MB memorije.
Zelim tu memoriju povecati na 1GB.

Oznaka memorije je nesto KTA-G4333 - To 333 je valjda MHz?!

Zanima me jesu li te memorije kompatbilne s relativno lako dospunim memorijama za PC?

Ili gdje bi se mogle pronaci odgovarajuce, kolko to moze kostati...

Ako netko moze prokomentirati, unaprijed zahvaljujem.
27.04.2008 | 18:24
Ja sam za svoj eMac kupio u HGSpotu memoriju. Koji G4 procesor je u pitanju? Ako je 1,25 onda ti je DDR memorija a ako je manje od toga onda imaš PC133. Kupi brand name memoriju a meni je najbolje radila Hynix ili Samsung.

A cijena - 512 MB memorije DDR400 ti je oko 200 kn po slotu a ona PC133 ti je duplo skuplja, oko 400 kn.

Pozdrav!
Slavo
28.04.2008 | 15:46
Zaboravio sam napisat da ja DDR, a to je najbitnije.

Zapravo, ne znam koliko je bitna ta brzina memorije u ovom slucaju?!

Ima tih DDR400, DDR333 itd... Znam iz iskustva da neodgovarajuca brzina, takt(MHz), moze izazvat nepopravljivu stetu.

Hvala puno na komentaru. Ako radi ta neka iz HGspota bice dobro.
28.04.2008 | 15:57
mivica je napisao:
[quote]Znam iz iskustva da neodgovarajuca brzina, takt(MHz), moze izazvat nepopravljivu stetu.
quote]

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ajme

(DDR na bilo kojoj većoj brzini prilagođuje se nazivnom taktu, a mislim i da imaju par zlatnih medalja na olimpijskim igrama)
28.04.2008 | 18:59
mivica je napisao:

Ima tih DDR400, DDR333 itd... Znam iz iskustva da neodgovarajuca brzina, takt(MHz), moze izazvat nepopravljivu stetu.

Ovo jednostavno nije tocno. Od kud ti to?
07.06.2008 | 03:03
Izgorila mi je nedavno jedna maticna ploca, na PC-u istina, zbog lose kombinacije takta procesora i takta memorije...

Zaboravio sam detalje, ali jasno je pisalo u uputama za maticnu plocu da kombinacija procesora s FSB taktom "tim-i-tim", nece radit s DDR memorijom takta "tog-i-tog"! No, ipak sam probao na silu i sve se zadimilo.

Maticna je bila neko novo, ali jeftino sranje i nitko skim sam pricao nije znao za slicni primjer nekompatibilnosti pa razumijem vase cudjenje, ali savjetujem svima pazljivo citanje uputa u slicnim situacijama. I uvazavanje preporuka:-)
07.06.2008 | 12:10
Mogu jedino konstatirati da se koincidentno s tvojim pokušajem desilo nešto drugo radi čega je matična zadimila. Bez uvrede (ne znam koliko si vičan takvim zahvatima), ali moguće je da si nestručnim zahvatima uspio učiniti nešto drugo, a da nisi ni svjestan, radi čega je ploča izgorjela. Prostor za pristup rukama do ploče je često tijesan i dok prčkamo pokušavajući nešto izvući ili nešto ugurati lako se desi da se neki kabel iščupa djelomično ili sasvim, da se nešto savije, da se neka PCI kartica naheri... Da ne kažem što može napraviti jedan šarafić koji ti ispadne na ploču a da ga nisi primjetio.

Nekompatibilna memorija sigurno ne može prouzročiti HW kvar. Može samo ne raditi. Jednostavno zato što je memorija potrošač struje i ne generira nikakav izlazni signal koji bi imao snagu koja je potrebna da se nešto spali.
18.06.2008 | 01:12
Ha, moguce da je i tako nesto, ali bili smo prilicno pazljivi.

Hvala na interesu!

Nisam jos, ali ubacit cu DDR 400 u taj Mac pa sta mu bude...

Pozdrav!
18.06.2008 | 21:28
Generalno pravilo na Macovima od prvih modela do danas jest da dok god se radi o istom tipu memorije, a razlika je samo u brzini, to nije problem kada se ide na niži takt. Štoviše, neki modeli čak dopuštaju i obrnuto - da se koristi sporija memorija od deklarirane, ali tada stroj sam ruši takt sabirnice na takt koji memorija dopušta.

Uništiti stroj neodogovarajućom memorijom je gotovo nemoguće.
27.08.2008 | 19:36
Pročitao sam na jednom forumu da se u emac 1.25 mogu ubaciti 2 x 1 gb i da radi al mene zanima dal radi bolje?
08.09.2008 | 01:10
Ja sam u Lampu (iMac) 1,25 ubacio 2 x 1GB DDR 400 različitih proizvođača. ali istih karakteristika (koji su se spustili na radni takt ploče tj. 333MHz) i sve radi OK. Nije velika razlika u odnosi na 1GB, ali dobro dođe malo "viška" RAMa...
iStatPro Widget pokazuje da uglavnom trošim oko 1,5 GB pa eto...
08.09.2008 | 11:11
Nisu tako skupi pa ću probat.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO