29.06.2026 | 11:59
Pongy75 kaže:
Kome nije nužno kupovati, bolje pričekati. Ako postojeći Mac zadovoljava trenutne potrebe ne vidim silu i pritisak za kupnjom novog.
Vezano uz Macbook Neo, za moje potrebe je tih 8GB i više nego dovoljno, i ja sam dakle ta ciljana skupina. To računalo je upravo zato osmišljeno, povolhan ulazak u Apple svijet za nezahtjevne korisnike.
Kao što sam već nekoliko puta pokušavao skrenuti pažnju, ovdje na forumu, Apple ima liniju proizvoda za nezahtjevne i zahtjevne korisnike. Nema smisla uspoređivati i čuditi se manjoj količini memorije u osnovnim modelima.
Kolega pontmax, PC i Mac nema smisla uspoređivati, filozofija načina rada, sam profil korisnika je drugačiji. Nije sve u brojkama, ima tu ipak nešto više. Sam Jobs je zagovarao da se na računalo ne gleda samo kao na "stroj", već da ono bude produžena ruka ljudske kreativnosti. Tehnikalije i tablice kod Mac-a nikad nisu bile prioritet. Mac je svoje korisnike dobio "onim nečim", čega u PC svijetu nažalost nema, usprkos brojkama.
Ja sam profil korisnika da Apple, AMD, Intel, nVidia znače meni isto koliko i ja njima.
Prije samo nekog vremena govorili su kako je 16GB RAM-a minimum, pričali o 100GB, 200GB RAMA kad gle odjednom 8GB je super. Ovo nisu moje riječi niti sam ja to izjavio.
Isto je izjavio i Microsoft kako za WIn sada je dovoljno 8GB RAM-a.
Ono što ja želim kazati jeste da razlika između Apple-a, Intel-a, AMD-a ... razlike nema, ako te mogu oderati do kosti to će i napraviti.
Evo vidi što je izbacio, dobri, stari, povjerljivi Sony:
Sada zamisli kolekcionara koji ima 100 ili 200 filmova, godinama štedio, kupovao ... i sada "adio baraka", kupuj opet.
I sada ti isti kažu piratsvo je kršenje zakona. Prema viđenom, how yes no!
Stipe Posal(Steve Jobs) , sve ono što je rekao, mislio ... jeste i otišlo sa njim, na našu žalost.