29.03.2026 | 12:43
Laki kaže:
Moj iMac je serviser otvorio, očistio prašinu, mijenjao neke dijelove - ali mi nije jasno zašto mi se povremeno zatamni ekran. Čujem, npr. muziku tada. Isključim ga na dugme, uključim i radi mo opet nekiliko dana.
Kako nije jasno? Što točno nije jasno u tome da je cijela ta serija GPU-a bila s greškama od provog dana, imali su krivo konsturiran raspored elemenata na čipu koji tijekom godina vodi do degradacije. I kada se pokvareni GPU zamijeni "novim", a novih zapravo nema, znači on se mijenja opet s čipom koji ima grešku, samo je pitanje kada će se opet pokvariti.
Po zadnji put - taj iMac više nije moguće pozudano popraviti i prihvatite to. Rekli ste da imate lijepi veliki eksterni monitor od 32", ako nemate sada sredstava za novi Mac, mogli ste me poslušati i kupiti za siću Mac Pro (5,1) koji bi vam pouzdano radio dok se ne pojavi iMac 32" o kojem sanjate (ako se pojavi) - ili ako vam je to staro, kupiti Mac Studio 32 GB/1TB za 1.000 € + PDV koji prodajem. Za ono što vi radite (InDesign, PS, AI) to je i prejak stroj, ništa skuplje od toga vam ne treba.