UPS za MAC i monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

UPS za MAC i monitor

21.01.2026 | 10:25
Pozdrav

Možete li mi predložiti UPS za MAC Studio i monitor.
U trgovinama ih ima malo i nisam siguran što kupiti.
Sada imam CybaerPower ali ima mu dvije godine i ... trebam ga zamijeniti.

Hvala

LP
21.01.2026 | 10:33
I meni je moj stari UPS odradio svoje... pa sam odlučio uzet ovo, što može isto služiti kao i UPS...

store.dji.com/si/list/power?from=site-na...b=784440158722592768

Solarni paneli su ovdje skupi, ali možeš naći jeftinije... uz to možeš i dodatne baterije naći jeftinije od originala, pa složit nešto konkretno.

Sad trebam sve složit, što će bit nešto posla, ali eto... mogu i frižider furat par dana...
21.01.2026 | 13:56
accom kaže:
I meni je moj stari UPS odradio svoje... pa sam odlučio uzet ovo, što može isto služiti kao i UPS...

store.dji.com/si/list/power?from=site-na...b=784440158722592768

Solarni paneli su ovdje skupi, ali možeš naći jeftinije... uz to možeš i dodatne baterije naći jeftinije od originala, pa složit nešto konkretno.

Sad trebam sve složit, što će bit nešto posla, ali eto... mogu i frižider furat par dana...

Hvala.
Iskreno skoro 3 godine koristim CyberPower UT1500EG, Monitor i WIn PC - 8 minuta radi kad ga isključiš iz struje što je meni sasvim dovoljno(nisam čekao da se skroz isprazni, možda može i 10 minuta izdržati).
Prebacio sam se na MAC koji troši puno manje i test mi pokazuje da je sve ok.
Budući da će skoro ući u treću godinu želim ga zamijeniti bez obzira što još radi.
Tvoja ideja je super ali ja bih radije nešto out of the box.
Koliko vidim HR je jad i bjeda što se općenito elektronike tiče naročito Split u kojem nema ništa, čak i trgovine koje imaju nešto ide preko naručivanja.
Imam vremena, nije hitno ali što brže nađem novi uređaj bolje.
Ako netko ima još koji predlog bio bih zahvalan.

Hvala!

P.S. Meni ne treba 1 sat da radi bez struje, treba mi zaštita(grnljavina, zaštitaoscilacija struje ...) i da mogu sve isključiti bez panike ako nestane struje.
21.01.2026 | 14:55
Taj CyberPower je sasvim dobar UPS.

Samo mu zamijeniti baterije.

Svaki novi sa USB suceljem se prepozna u MacOS-u u današnje vrijeme.
Za nov najbolje uzeti neki on line, mada su skuplji i cesce se mijenjaju baterije.
21.01.2026 | 19:15
Ne koristim s Macom, ali imam u komunikacijskom ormariću Eaton-ov UPS koji pogoni router, switch i Synology NAS i prije nekih dvije god je krepala baterija. Zamjena je bila poprilično jednostavna, tako da se slažem s Mirom Spirom. Nije neki fancy, ali spojen je usb-om na Synology i kada se desi da nestane struje, nakon što baterija padne na neku kritičnu razinu automatski radi shutdown nas-a.
21.01.2026 | 22:32
Eaton UPS komunikacija USBom ne radi s macOS. Barem nije radila prije godinu-dvije.
22.01.2026 | 13:44
smayoo kaže:
Eaton UPS komunikacija USBom ne radi s macOS. Barem nije radila prije godinu-dvije.

Eaton Powerware 3000 spojen na Mac Pro USB kabelom pod Venturom prikazuje postotak u power settings-u Mac-a i moze ga ugasiti ako postotak akumulatora padne ispod neke granice.

E sad da li radi gasenje ne znam jer se upali agregat.
22.01.2026 | 22:48
Pokušat ću kupiti baterije, ako ne kupit ću isti.
Ako ono čudovište(WIN PC) šta guta struju ko termo peć i monitor od 34" je radio, MAC je za njega pahuljica.
Ovaj moj UPS ima sve na MAC-u, prikazuje trenutnu potrošnju, može se namjestiti da se MAC sam ugasi ako nestane struje, program na MAC-u može testirati UPS i bateriju ... nastojim se držati "ono što radi ne diraj", jedino ako baš moram a cijena novoga je jako mala ako usporediš konkurenciju.
I ne volim ove sa ekranima, svjetlima ... ko lunapark.
Ovoga niti vidim niti čujem, samo kad je grmljavina napravit "beep" zvuk ako struja poludi, tako mi da znak ...

Jednostavan a radi sa MAC Studiom i 34" monitorom bez problema. I još sa prednje strane ima USB-A i USB-C ...

Uključio sam mjerilo za potrošnju struje i usporedio sa mjerama UPS-a, UPS daje jako dobre mjere, 99% isto, jako male razlike +-2W.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 21 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO