Sandisk USB stik, A & C
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sandisk USB stik, A & C

26.05.2025 | 20:06
shop.sandisk.com/products/usb-flash-driv...?sku=SDDDC4-032G-G46

Neki dan sam uzeo ovaj od 512G i moram reći da sam razočaran koliko je spor.

Kupujem te njihove modele već godinama jer imaju i USB C i USB A krajeve pa su korisni i sa novim i starim Macovima. Valjda mi je prvi bio 64GB, pa 128, pa dva komada 256 (plus jedan crni od 256) i svi su radili ok. Nisam nešto testirao te brzine ali djeluju relativno brzi.

E pa, ovaj model od 512 je neki fušeraj. Zagrijava se i kopiranje na njega traje otprilike 4 puta dulje nego na 256 model. A ovaj 256 ke krcat sa stvarima i star je barem godinu dana dok je 512 model prazan i nov. Ne znam jel moj nekako pokvaren ili što, ali probao sam i sa HFS Plus, pa APFP i na kraju ExFAT. Sve isto sporo.

Ovo pišem i kao upozorenje nekom tko to planira kupiti ali i kao upit, ako netko ima takav USB koji možda radi dobro na osnovu čega bi se moglo zaključiti da ovaj moj nije dobar i da bih ga možda trebao zamijeniti.
26.05.2025 | 20:31
Imam takav od 32GB i radi super. Za stick te veličine od 512 GB, meni bi zdrava pamet rekla da to ne može raditi kako valja jer nema dostatno hlađenje. Spor ti je vjerojatno jer ide u thermal throttling. Pretpostavljam da pokušavaš prekopirati stotine gigabajta u šutu pa ti se to događa. Da ga koristiš za parcijalna čitanja i pisanja (po par gigabajta, recimo), vjerojatno bi ti bio jednako brz kao i ovi manji.
26.05.2025 | 20:32
Testirao sam sa jednim fajlom od 1,2 GB.

Istina, on krene brzo do negdje 100MB i tu krenu pauze kojih ima nekoliko do kraja.

A evo, 256 radi super. Na njega sam i znao poslati po 10-20 GB u komadu. Npr. XCode ili MacOS instalacije koje skinem na jednom kompu pa šetam okolo, dvije lokacije a ne da mi se nosati prave USB3 diskove u ruksaku s kompom. Ni punjač nikad ne nosim pa mi je ovo bila ideja kako imati neke stvari uvijek sa sobom. Na svu sreću, to će i biti nešto što ću gore snimiti jednom ili dvaput godišnje i onda ne dirati.

edit - sad gledam sitna slova na njima, dva srebrna od 128 i 256 su made in china, crni od 256 i srebrni od 512 su made in taiwan.
27.05.2025 | 00:17
I moja iskustva s USB memorijama velikog kapaciteta su loša. Na kraju sam potpuno odustao od svega preko 64 GB. Drago mi je da ti imaš dobro s tim od 256 GB, ako mi ikada bude trebao tolikog kapaciteta, sada znam što tražiti.

U mojem iskustvu najbolje se pokazao Verbatim, pogotovo za neke delikatne operacije tipa flash navigacije u autu i slično.
27.05.2025 | 01:20
Imam Samsung od 512 GB, USB-C. Radi ko metak!

www.hgspot.hr/usb-stick-512-gb-samsung-t...-plavi-muf-512da-apc
27.05.2025 | 08:35
Imam ovaj shop.sandisk.com/products/usb-flash-driv...?sku=SDDDC3-512G-G46

i radi bez problema i na iPhoneu i na iPadu - the high-end USB 3.2 Gen 1 performance with up to 400MB/s read speeds

A ovaj je još brži, duplo brži od mog. www.amazon.com/dp/B0DVDKLLKX/ Transfer speeds up to 800MB/s
27.05.2025 | 08:54
IgorD kaže:
Testirao sam sa jednim fajlom od 1,2 GB.

Istina, on krene brzo do negdje 100MB i tu krenu pauze kojih ima nekoliko do kraja.

U tom slučaju, ja bih digao reklamaciju. To zvuči kao neispravan uređaj.
27.05.2025 | 13:06
Ja sam imao neki ultra full cool gamerski Kingston. Bio sigurno par stotina dolara, i sluzio mi kao extended storage u Playstation.

Jedan dan je samo umro, tako da im bas i ne vjerujem
27.05.2025 | 13:29
Tako je i baba od mog kuma. Jedan dan samo umrla.
27.05.2025 | 17:58
Imam
SanDisk SSD SDSSDE30-1T00-G26 Portable SSD 1TB R800MB/s
i
Portable SSD T5 USB 3.1 500GB

Ako ih se isteka a ne unmounta, raspadne se TOC ili sto vec.
Oba su exFAT formatirana.

Rjesenje je ustekati ih na Windowse i onda on popravi stvar. macOS je nemocan.

Treba paziti s takvim diskovima. Stick mi nikad nije crko na taj nacin.
27.05.2025 | 20:10
Jedno su SSD a drugo su USBovi.
27.05.2025 | 21:05
Oba se prodaju kao SSD. Valjda jesu SSD.
27.05.2025 | 22:04
Memorija na čipu je SSD, kakav god da mu je konektor...
28.05.2025 | 18:10
Da i ne. Nije memorija sve.
SSD bi trebao biti bolji a ispada da u ova dva moja slucaja nije.
Imam i neki SATA 256GB SSD z vanjskom kucistu i taj radi kako treba.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 39 minuta
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!
  • cariblanco: glasao, fali još jedan glas do tisuće ;)
  • cariblanco: Zašto nema mogućnosti za više opcija kod glasanja u anketi ? Koristim mini i mac book pro, skoro podjednako....i sad ti glasaj
  • dpasaric: Članak će biti analiza postojećeg i preporuke za kupce polovnih, mislim da će biti vrlo korisno - i da, ima dosta iznenađenja!
  • dpasaric: Hvala svima!
  • drlovric: Imas pravi workstation kojeg mozes i ponijeti kad zatreba. Sta drugo traziti od racunala.
  • drlovric: Jbt ja kontao 50% nas ima MBP sa M, kad one single digit :) Nisam uopce ni razmisljao kupiti neki drugi stroj ikada :)
  • JOHN: Upravo kliknuo :)
  • dpasaric: Molim one koji još nisu dali glas u anketi koji Mac (ili PC) koriste, da daju glas! Spreman je članak sa zanimljivom analizom, ali moram imati uzorak od 1.000 glasova. Hvala! :)
  • smayoo: @drpongrac23, imamo nešto zajedničko. Ja isto volim piti vino. :D
  • smayoo: Pretpostavljam da će nas Riba ili Davor informirati o tome.
  • drpongrac23: Zašto se na forumu odjednom ne vidi karma od korisnika?
  • JOHN: Al ću recimo navijat za repku
  • JOHN: Ma nisam ja tražio neko logično objašnjenje niti ga baš očekujem od fanova. Jednostavno sam samo iznio svoje mišljenje
  • drpongrac23: Ja volim obrezivat i špricat trsje, i na kraju piti vino!!!
  • drlovric: Neko voli lov, neko pecanje, neko kafane, neko kazan da pece rakiju, neko voli utakmice....u cemu je problem? Neka svako radi u zivotu sta ga veseli :)
  • cariblanco: Ulovit će te kad ostariš, onda se možeš vaditi na staračko ludilo :D
  • JOHN: onda kad još vidim kad se pošoraju radi toga. Nisam kužio ji kad samo bio jako mlad, a ni sada kada sam mlad :)
  • JOHN: Nikad neću shvatit tu opsjednutost prema navijanju za klubove. Još kad vidim koju sumu zarađuju ti gonjači lopte, dodatno mi pozli i obezvrijedi sve intelektualno sto postoji na ovoj kugli. Ajd još za repku donekle mogu shvatit, događa se povremeno, ali taj svakodnevni fanatizam za domaćom i stranom ligom…..jbg :)
  • drlovric: Svakako klubu treba cestitati. Ljudi rasprodal sve igrace i uzeli prvenstvo. Poslovna magija :) U igri su i za drugi trofej, ali mislim da je to dogovoreno da ne osvoje. Vidjet cemo za par dana... A mi Hajdukvoci cemo (opet) do godine slaviti :)
  • smayoo: Čestitke treneru i igračima, ponajprije! :)
  • cariblanco: Zasluženo Rijeka, čestitke i od mene...s malim buđetom, lupili su šamar onima koji nemilice troše
  • cariblanco: KREPAT MA NE MOLAT
  • Gjuroo: Čestitke navijačima Rijeke na osvajanju lige.
  • smayoo: I znamo gdje živiš! :D
  • Yonkis: zašto?! jer smo sekta :)
  • VanjusOS: zašto se ne može imati oboje
  • VanjusOS: haha, pa šta vam je ljudi
  • FiFi: @VanjusOS Isssss, pa nisam lud (ROFL)
  • drpongrac23: @VanjusOS - odmah izmoliti 12 oćenaša i moliti za pokoru!!!
  • VanjusOS: nisam mislio virtualne windows 11, već preko dual boota...
  • FiFi: @VanjusOS Imam ja Windows 11 u VMWare Fusion na Intel MBP
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

hal9000, jmirakul, robee, zvone, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO