Monitor od 30" do 34"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor od 30" do 34"

04.02.2025 | 17:41
Pozdrav,

Znam da svi preporučuju Apple Studio, ima li nešto jeftinije, ok znam da možda neće biti kao AS ali sam vidio puno dobrih monitora ...
A i ne mogu koristiti Apple Studio jel korisrim Win i Mac(nema smisla kupovati za svaki kompjuter monitor).

Može li koja preporuka za monitor od 500€ do 700€ za rad na računalu(izrada videa za poduku, izrada web stranica ...), ne za igrice.

Hvala
04.02.2025 | 18:49
FHD, 2K ili 4K? Ne bih išao na ništa niže od 4K. Osobno imam LG 27", 4K, spojen na MBA M1 - savršeno sam zadovoljan!

Trebalo bi pripaziti da ima barem 2 priključka za video ulaz, HDMI x2 ili HDMI + display port, ili neka takva kombinacija, no svi ti "veći" monitori uglavnom imaju više tih priključaka. Kod mene je na monitor spojen u isto vrijeme PS5 i MBA, tako da nema petljanja s kablovima.

Cijene su dosta išle dolje.
04.02.2025 | 21:14
Ja koristim Dell 32" U3224KB, ali nije ništa jeftiniji od Apple Studio Display, jedino što radi na bilo čemu (nisam bio svjestan da ASD ne radi na Windows računalu - zar zaista ne radi?).
04.02.2025 | 21:48
Moj glas ide za ultrawide monitore. Ja sam tako naucio i ne bih se vracao. Imam neki curved LG 34". Star je 5-6 godina ali radi korektno...
04.02.2025 | 21:57
Preporuka za ovo
www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/huawei-...-28-4k-hdr-53060276-

ako nadjes u HR. Ja sam ga kupio u Linksu. Fantastican omjer stranica 3:2. Meni je spojen na PC masinu i Mac laptop, switching je brz i jednostavan....
05.02.2025 | 08:02
Ja isto gledam za novim monitorom, i Asus ProArt linija mi je baš intrigantna. 4K mi ništa ne znači, sasvim mi odgovara 3440x1400 34 inča i 2560x1440 27 inča. Neki od njih imaju 5 g. garancije. Cijene za ono što nude (što sam našao na netu) su stvarno o.k.

Katastrofa što se tiče cijena - isti vlasnik (allegro), drugo tržište:
www.mimovrste.com/iskanje?s=ASUS%20PROART%20MONITOR
www.mall.hr/trazenje?s=ASUS%20PROART%20MONITOR

I moj glas ide za ultrawide - ne mogu zamislit rad bez njega.
05.02.2025 | 08:32
Imam i LG Ultrawide 34" i iako nije loš, ne mogu ga preporučiti. Taj format, osim što izgleda cool, mi se nije u radu pokazao smislen, a niti kvaliteta slike nije kao na Appleovim monitorima. Osobno radim na 2 x 30" Cinema i još nisam vidio nešto bolje osim ludo skupog XDR-a. Znam da je to staro i teško nabavljivo, ali to je moje iskustvo.
05.02.2025 | 10:49
Mi u uredu imamo 10tak komada Dell U3223QE, 32" 4K monitor i nemam prituzbi. Za posao je super, bavimo se videom/postprodukcijom. Mislim da su malo iznad tvog budzeta ali probaj naci na nekom popustu.
Ultrawide su zanimljivi ali vecina ih je zakrivljenih i meni to jako smeta kada radim jer ako imam neku grafiku cesto mi te linije izgledaju krivo zbog zakrivljenosti monitora tako da meni to nije opcija.
05.02.2025 | 13:41
Pa ajde i do 1000€ što bi mogli preporučiti.

Prije sam uvijek imao Dell-ove monitor, jednom sam dobio Xiaomi 34" curved monitor, svi su se žalili da nije nešto, da je smeće ali meni je radio boli glava. Od boja, tamno-svijetlo, nemaš osjećaj krive slike(pogotovo kad nešto moram nacrtati), kao što rekoh, meni je radio strava, ko sat iz "Švice".
No zadnjih mjeseci kao da je oslabio. Na brze promjene tamno, svijetlo kao da je oslabio. Ne znam.
Svakako treba ga zamijeniti.
Prvi kompjuter mi je bio ZX Spectrum a kad sam dobio Com.64 to je bilo kao da sam sletio na mjesec mada Com.64 nikada nije imao lijepe slike kao Spectrum dok bi se učitavala igra.
Želim reći, najskuplje nije uvijek i najbolje. Meni gaming ne znači ništa, obično snimanje tutoriala i web dizajn.

Prije pola godine vidio sam AOC monitor, košato je oko 600€, ja nisam pitao točno koji je, nisam mogao vjerovati koje boje. Monitor je bio izložen u trgovini i imao video reklamu, namjerno sam gledao iz kuteva, ovako, onako, nisam našao niti jednu manu ... za 600€ ali neznam koji je bio.

Ima monitora samo ko će to sve "povatat".
05.02.2025 | 13:51
pontmax1 kaže:
Prvi kompjuter mi je bio ZX Spectrum a kad sam dobio Com.64 to je bilo kao da sam sletio na mjesec

Eto. To sam i ja stalno Davoru govorio, ali nije se dao krstit. Spectrum pa Spectrum...
05.02.2025 | 14:49
Pogledaj onda ovaj gore sto sam ti napisao, koliko vidim 850-900 su i za to sto ti treba mislim da je super.
Evo tu imas i review, dobar za sve sto ti treba
www.rtings.com/monitor/reviews/dell/u3223qe

Sto se tice Spectrum vs c64, imao i jedno i drugo i Spectrum mi je nekako vise prirastao srcu iako je c64 defintiivno bio superiorniji.
05.02.2025 | 16:35
MoschuS kaže:
Sto se tice Spectrum vs c64, imao i jedno i drugo i Spectrum mi je nekako vise prirastao srcu iako je c64 defintiivno bio superiorniji.

Ma malo sutra superiorniji... imao je ubitačno sporu hi-res grafiku, procesor mu je radio na 1 MHz, a Spectrumu na 3,5 MHz. Ono što priznajem Commodoreu je genijalni SID zvučni čip. No, to je Speccy kasnije nadoknadio a Yamahom YM2149. O kvaliteti Basica neću, na ZX Spectrumu su odrasle generacije programera, na C64 se moglo igrati i to je bilo to.
05.02.2025 | 16:44
Istina da, na Speccyu sam se dosta zabavljao u Basicu dok je c64 bio iskljucivo za igre.
Cak sam imao i ovo cudo od softvera, zapravo jos uvijek cuvam tu kazetu. Zao mi je sto nisam vise toga sacuvao jer sam imao dosta originala :/

05.02.2025 | 17:12
Ako može proći i 27” moja preporuka je DELL U2723QE, boje i kontrast odlični, koristi se za grafički i web dizajn, MB Pro se samo jednim kabelom spoji na njega i ujedno se puni i koristi lokalnu mrežu. Za igre nije jer mu refresh rate nizak, ali to si ionako naveo kao nevažno
05.02.2025 | 18:04
Ja sam imao Apple IIc koji je imao vlastiti monitor, ovako zelen kao Jabucnjak Monokromatski.

Skoro svi ostali su imali C64. U mom kraju Spectrum nije bi tako popularan. Barem sto ja znam.

Kasnije je dosla kraljica Amiga 500.
05.02.2025 | 19:08
dpasaric kaže:
na ZX Spectrumu su odrasle generacije programera, na C64 se moglo igrati i to je bilo to.

Hijackali smo čovjeku temu, hm. Valjda je dobio dovoljno informacija do sad

Ne slažem se nikako. Mene su igre vrlo kratko zanimale. Nakon prvog srednje nije me nijedna držala dulje od par dana osim Serpent's Star (još na posuđenom Apple IIe klonu), Elite i, u društvu, zbog iznimne igrivosti, Wizard of Wor.

Kao što se najbolje naučiš voziti na najlošijem autu, tako se najbolje naučiš programirati na Commodore 64 upravo zato što mu je BASIC bio jako rudimentaran pa sam se vrlo rano prebacio na assembler, a koji je OPET bio rudimentaran u odnosu na Z80 (samo 3 registra i gotovo pa RISC set instrukcija ). Jedino su solidna biblioteka kernel funkcija, VIC i SID omogućavali više. A pravi je izazov bio naučiti se njima služiti.

Suština toga što sam naučio programirajući u assembleru za MOS6502 davala mi je veliku prednost u svemu gdje sam kasnije u životu programirao. Diplomski rad sam odabrao programirati u MC68030 assembleru, a ne u C-u i napisao sam cijeli adaptivni fuzzy algoritam kojem je ciklus bio bitno kraći od 3,3 ms na stroju koji je imao osnovni takt od 7 MHz.
13.02.2025 | 21:15
Hvala na odgovorima, odlučio sam do hiljadarke pa šta bude.
Može preporuka do 1000€?
Od 28" do 34" max.
Web dizajn, malo video ... igrice kao što sam rekao me ne zanimaju.
14.02.2025 | 08:10
Ja sam zadovoljan s Lenovo ThinkVision
koreqt.hr/proizvodi/monitori-12?ordering...e=57&price=14061
15.02.2025 | 15:08
Kod nas(BiH) se sad moze Samsung s9 27" 5K nabaviit za 1100Eura. Mozda i o tome razmisliti.
LP
Agdal
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 35 minuta
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO