Kupovina novog Mini M1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina novog Mini M1

14.11.2022 | 13:39
Pozdrav,
može li se u Hrvatskoj kupiti novi Mac Mini M1 16/512
ali da se čeka 5 do 7 dana na isporuku?
Ili da se ode u trgovinu i jednostavno kupi s police
Sadašnji MBP sam kupio polovnog pa nisam imao ovaj problem.
Većinom ima na stanju osnovni model 8/256.

Hvala.
14.11.2022 | 15:03
Ja sam na MacBook Air M1, osnovni model, čekao točno 8 dana, Instar informatika. Koliko sam gledao Mac minije, jer mi je prvotno bila ideja kupiti njega, najbolje što se nudi je 8/512, mislim da je sve drugo potrebno naručiti, jer spada u CTO model prodaje. Mislim da je bilo riječi baš o tim stvarima ovdje na forumu.
14.11.2022 | 18:54
Mislim da će ti ovdje Davor najbolje moći odgovoriti.
Ali možda da razmisliš o narudžbi od Apple.de, preko Mailboxde. Mogu iz vlastitog iskustva reći da radi (zadnje sam naručio AppleTV.

Sad sam za probu ubacio na Apple.de ovaj model što ti želiš, i kaže da je dostupan (1259 eur). Znači, Apple pošalje u Zittau na adresu Mailboxde, i oni ti GLS-om proslijede na tvoju odresu za cca 15 EUR.
14.11.2022 | 20:51
Hvala na odgovorima.
Ipak bih se držao domaćih trgovina, je malo skuplje...
Naša sam dvije koje mogu isporučiti do 10 dana.
Ali nikad nisam kupovao od njih pa moram provjeriti.
14.11.2022 | 21:14
Vlado pozdrav!

Nije mi ovo jasno, vjerujem da govoriš o 16 GB memorije i 512 GB SSD-om? Takvi modeli nisu serijski, to je tzv. BTO, build-to-order i takvi se čekaju 30 do 60 dana. Zaista ne znam tko te mulja da BTO može isporučiti za 5 do 7 dana.

To je teoretski moguće jedino tako da je neki veliki trgovac (nema takvih kod nas) naručio par takvih BTO modela "za svaki slučaj" ako naiđe kupac da želi baš takav.

A ako već naručuješ BTO, onda ti nema financijskog smisla uzeti 512 GB SSD, onda uzmeš 16 GB i 1 TB, ovakav:

jabucnjak.kreativni.hr/apple-mac-mini-m1/

Takav ćeš onda jednog dana i lakše prodati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 26 minuta
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?