MBP 16" 2019 napajanje preko USB-C
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 16" 2019 napajanje preko USB-C

15.07.2022 | 06:51
Elem, stroj intenzivno koristim zadnjih nekoliko dana, otkako sam prebacio sve sa starog Maca na njega i sad možda otkrivam toplu vodu (jer mi je prethodni Mac iz 2015, s magsafe2 napajanjem i TB2 konektorima), ali evo, zanima me čuti je li to samo moj problem ili je to jednostavno tako, tj. da znam trebam li dići neku reklamaciju prema trgovcu od kojeg je Mac kupljen (imam godinu dana jamstva).

Uglavnom, kad sam u uredu, Mac je na stolu, spojen na Apple Thunderbolt Display 27", preko originalnog Apple adaptera TB3/TB2. To sve radi OK. Magsafe napajanje koje daje ATB ne koristim, odlučio sam ne kupovati onaj jedan jedini što na tržištu postoji adapter s magsafe(2) napajača na usb-c uređaj, jer su korisnički komentari užasni, cca trećina se žali da to ne radi uopće ili gotovo uopće.

Prva ideja mi je bila da napajanje izvedem USB-A/USB-C kabelom s jednog od ATB portova. To radi, pa prestane (Mac kaže "source: power adapter, battery not charging", funkcionira, ali se baterija lagano, lagano prazni). Kad jednom prestane, više neće i ne pomaže ištek-uštek ni s jedne, ni s druge strane. Nagađam da je problem u tome da USB port s ATB ne daje dovoljno struje kad potrebe narastu (kad se zavrti AutoCAD i Windows virtualka i još 2-3 zahtjevnije web stranice).

Međutim, zbunjuje me to da tada niti USB-C napajač i kabel koji su došli s Macom (po svemu sudeći, originalni Apple, ali ne mogu biti 100% siguran), a niti OWC USB-C napajač i vrlo solidan kabel deklariran na 100W snage - također ne rade.

I što onda? Najgluplja windows fora . I thunderbolt prema ATB, i napajanje uštekani su s desne strane (Mac ima po dva USB-C porta sa svake strane). Preštekam napajanje (s vanjskog USB-C napajača) na lijevu stranu - i radi.

Nisam još probao što ako uštekam napajanje s ATB USB porta na lijevu stranu Maca jer mi je kabel prekratak, moram malo razmjestiti stvari po stolu da to probam.

Uglavnom, zanima me ima li tko slično iskustvo? Dakle, da Mac ne može uzeti dovoljno struje ako se napajanje spoji na istu stranu na koju je spojen i thunderbolt link? Nisam, naime siguran trebam li (mogu li) to smatrati neispravnošću ili je to - jednostavno tako...
15.07.2022 | 12:07
Moje iskustvo je drukcije, ali nepotrebno sada konkretno spominjati detalje. Rjesenje:

eshop.macsales.com/shop/owc-thunderbolt-hub

Za najmanje zivciranje i maksimalni financijski trosak, rjesenje je ovaj dock i adapter koji vec imas TB2/TB3.

A sada ozbiljnije...

Citao sam davno da ti macovi (koji ti imas) imaju na jednoj strani manju propusnost (podataka, jel) (na onoj dalje od TB kontrolera na maticnoj ploci). Medjutim, kakve to veze sa strujom ima...nema i nema smisla da bi imalo.

Meni ovo zvuci kao neispravan dio dal na macu ili u punjacu koji si dobio.
16.07.2022 | 17:52
Svjestan si da taj hub ukida smisao Apple Thunderbolt Displaya?
Ali OK, recimo da idem u tom smjeru, u kombinaciji s nabavom većeg monitora (da, Davore, priznajem da sam jednom prije bio izjavio kako mi nikad neće trebati 30" monitor na stolu... ), taj OWC hub ujedno daje i napajanje prema Macu?

Hvala ti za informaciju, malo sam progooglao i - pronašao obratnu situaciju

eshop.macsales.com/blog/61253-power-your...from-the-right-side/

taj članak se poziva na ovaj post:

apple.stackexchange.com/questions/363337...ertab=active#tab-top

To je sasvim drugi problem od ovog kojeg ja imam, ali pokazuje da fkt ima neke veze s koje strane se ušteka napajanje.
16.07.2022 | 18:17
I ja sam čuo za te lijevo/desno probleme koji proizlaze iz nekog tehničkog ograničenja. Nisam to istraživao, ali znam da se o tome dosta pisalo. Proguglaj malo po MacRumors forumu.
16.07.2022 | 18:26
Mrmlj... gunđ... "#!"%"#...
16.07.2022 | 21:23
Oooo... jbt, nemre ni jedna tema proći bez lijevih i desnih
17.07.2022 | 01:14
Jel vidiš... Ja sam htio desno, a ono me tjera lijevo i štaću...
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.07.2022 | 03:40
smayoo kaže:

Nisam, naime siguran trebam li (mogu li) to smatrati neispravnošću ili je to - jednostavno tako...

To je - jednostavno tako. I nije neispravnost. Slične stvari se događaju i u PC svijetu već godinama na prijenosnicima gdje to "lijevo-desno" i količina periferije i mjesta na koje je priključena igra ulogu. Imao si ranije onu neku temu baš tvoju u kojoj su ti nestajali uređaji na hubu nekom i cijeli hub.

Imaš tu "nesreću" da si zahtjevan korisnik sa specifičnim workflowom i kad od stroja koji ima dovoljno snage biti prijenosnik za sve tvoje potrebe pokušaš napraviti stolno računalo na 1 ili 2 kabela to jednostavno ne ide.

USB A port zaboravi kao izvor napajanja za bilo koje trošilo snage veće od 18W.

Imali smo temu TB4 vs USB-C - power delivery.... netko je tražio kabel i način kako da poveže neki hub koji ima i USB C i PD port na sebi, i prijenosnik. Znam da si sudjelovao i da smo raspravljali o tome i da sam objašnjavao razliku i da ima veze s ukupnom propusnošću sabirnice.
17.07.2022 | 08:38
Daddo kaže:
smayoo kaže:

Nisam, naime siguran trebam li (mogu li) to smatrati neispravnošću ili je to - jednostavno tako...

To je - jednostavno tako. I nije neispravnost. Slične stvari se događaju i u PC svijetu već godinama na prijenosnicima gdje to "lijevo-desno" i količina periferije i mjesta na koje je priključena igra ulogu. Imao si ranije onu neku temu baš tvoju u kojoj su ti nestajali uređaji na hubu nekom i cijeli hub.

To je bio problem s običnim (prastarim) malenim USB hubom koji je u specifičnoj situaciji izazvao pad napona napajanja na upstream USB hubu ugrađenom u ATB. Zamijeno sam spravicu i problem je bio nestao.

Imaš tu "nesreću" da si zahtjevan korisnik sa specifičnim workflowom i kad od stroja koji ima dovoljno snage biti prijenosnik za sve tvoje potrebe pokušaš napraviti stolno računalo na 1 ili 2 kabela to jednostavno ne ide.

Ma evo, čak i ide, samo ne onako kako sam prvotno zamislio...

USB A port zaboravi kao izvor napajanja za bilo koje trošilo snage veće od 18W.

Ma, to sam i pretpostavio da neće ići, ali sam ipak želio probati jer je rješenje kojim izbjegavam điđanje dodatnih uređaja. Nisam očekivao da može namaknuti 100% snage, ali mislio sam da bi moglo raditi na način da pokriva potrebe dok nema zahtjevnog softvera u radu. Međutim, jednom kad ispadne, ostane zablesiran...

Imali smo temu TB4 vs USB-C - power delivery.... netko je tražio kabel i način kako da poveže neki hub koji ima i USB C i PD port na sebi, i prijenosnik. Znam da si sudjelovao i da smo raspravljali o tome i da sam objašnjavao razliku i da ima veze s ukupnom propusnošću sabirnice.

Ne sjećam se te teme uopće. Možeš li je, molim te, probati ti pronaći?
17.07.2022 | 13:10
Ali to ispadanje je i prije bilo prisutno. Kada se port (pre)optereti ispadne i jedino reset pomaze.
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.07.2022 | 19:24
izvoli…
18.07.2022 | 21:39
hvala!
  • Daddo
  • Posjetitelj
19.07.2022 | 04:58
Bilo je i ovo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 5 sati
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO