nabavka dodatnih diskova i kablova Macstudio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

nabavka dodatnih diskova i kablova Macstudio

06.04.2022 | 12:41
U vezi nekih sumnji, postaviti ću par pitanja, pa vas molim da mi pomognete…

Sada radim na iMacu 21 iz 2011. koji ima Thunderbolt s FireWire 800 adapterom. Kupio sam Thunderbolt 3 adapter na eBayu i spojiti ću ga na Thunderbolt 4 priključak na novom Macstudiu. Nadam se da će to raditi jer imam staru Canon HV40 kameru s kojom još uvijek snimam.

Još uvijek imam vanjski HDD od WesternDigital s 12TB na kojemu mi je Final Cut Express 4 zajedno s 174 kasete od 60 minuta snimljenog video materijala starog više od 23 godine. Sada kada dođem na Macstudio moram se prebaciti na Final Cut Pro X kojega sam prije kupio. Da li da i dalje koristim stari vanjski FireWire HDD od WesternDigitala ili da kupim novi USB 3.1 vanjski disk i koji?

Gdje da kupim Thunderbolt 4 kablove koji idu od Macstudio do budućeg vanjskog HDD i kablove koji idu od prednje strane Macstudio USB-C do USB A miša?

Gdje da kupim HDMI kabel koji ide od Macstudia do novonabavljenog monitora?
06.04.2022 | 13:44
diplodocusIII kaže:
U vezi nekih sumnji, postaviti ću par pitanja, pa vas molim da mi pomognete…

Sada radim na iMacu 21 iz 2011. koji ima Thunderbolt s FireWire 800 adapterom. Kupio sam Thunderbolt 3 adapter na eBayu i spojiti ću ga na Thunderbolt 4 priključak na novom Macstudiu. Nadam se da će to raditi jer imam staru Canon HV40 kameru s kojom još uvijek snimam.

Još uvijek imam vanjski HDD od WesternDigital s 12TB na kojemu mi je Final Cut Express 4 zajedno s 174 kasete od 60 minuta snimljenog video materijala starog više od 23 godine. Sada kada dođem na Macstudio moram se prebaciti na Final Cut Pro X kojega sam prije kupio. Da li da i dalje koristim stari vanjski FireWire HDD od WesternDigitala ili da kupim novi USB 3.1 vanjski disk i koji?

Gdje da kupim Thunderbolt 4 kablove koji idu od Macstudio do budućeg vanjskog HDD i kablove koji idu od prednje strane Macstudio USB-C do USB A miša?

Gdje da kupim HDMI kabel koji ide od Macstudia do novonabavljenog monitora?

Jesam li te dobro razumio: imaš iMac-a, u TB uključen TB-to-FW800, na njega WD i kameru?

Disk - ja bi definitivno novi, plus backup. Najbrže neko TB kućište, najjeftinije neko USB kućište, možda čak neki NAS (ali tu gubiš PUNO na brzini). NAS je više koristan kao backup. HDD Toshiba ili HGST.

Kablovi ne moraju bit TB - ako ti je periferija usb, dovoljan ti je USB to USB-C kabel. Možda je zgodno riješenje neki USB-C ili Thunderbolt HUB?
06.04.2022 | 13:57
Ja uvijek navijam za Synology NAS, a ove bi postojeće diskove koristio za backup.
Ukoliko se ne radi o nekom 4K videu, možda NAS ne bi bio usko grlo?
Dobar dio Synology NAS-ova (ako izuzmemo slabije 2xxj modele) ima dva ethernet porta i podržava link agregaciju.
06.04.2022 | 15:09
Mala digresija - ako radis sa DV videom onda ti je i taj 2011. iMac overkill
07.04.2022 | 08:20
@accom Da, imam u Thunderbolt priključak priključen FireWire i vanjski HDD od 12GB i kameru Canon HV40 kada skidam video na vanjski HDD. Da li mi je za buduću 4K rezoluciju dovoljan USB 3.1 HDD ili trebam kupiti Thunderbolt disk od npr 2TB i onda spremati QuickTime na USB 3.1?

@zoranowsky Mislim da bih ipak radio na Thunderbolt ili na USB 3.1 vanjskom HDDu nego na mreži. Backup (koji imam već 12 godina) je na starijim vanjskim FireWire 800 HDDovima.

@^SuperUnknown^ Radim s DV videom na materijalu od prije 13 godina do danas na HDVu. Kasnije sam bio kupio druge kamere i sada imam Canon HV40 (iza 3 kamere Canon HV30) i kameru Canon HF G30. Za godinu dana ću kupiti novu kameru Sony ili Canon koja snima 4K.
07.04.2022 | 12:24
... još me zanima monitor koji ću trebati s Macstudio računalom...
Treba mi monitor velik do cca 27' i koji košta cca 2500kn. Na webu ima dosta široka ponuda, samo ne znam točno koji bih model i kojeg proizvođa kupio. Ja ću koristiti monitor samo par sati tjedno, ne 8 sati svaki dan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 1 minute
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, moragd, temeljnik, tino1, Anonimci (404)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO