nabavka dodatnih diskova i kablova Macstudio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

nabavka dodatnih diskova i kablova Macstudio

06.04.2022 | 12:41
U vezi nekih sumnji, postaviti ću par pitanja, pa vas molim da mi pomognete…

Sada radim na iMacu 21 iz 2011. koji ima Thunderbolt s FireWire 800 adapterom. Kupio sam Thunderbolt 3 adapter na eBayu i spojiti ću ga na Thunderbolt 4 priključak na novom Macstudiu. Nadam se da će to raditi jer imam staru Canon HV40 kameru s kojom još uvijek snimam.

Još uvijek imam vanjski HDD od WesternDigital s 12TB na kojemu mi je Final Cut Express 4 zajedno s 174 kasete od 60 minuta snimljenog video materijala starog više od 23 godine. Sada kada dođem na Macstudio moram se prebaciti na Final Cut Pro X kojega sam prije kupio. Da li da i dalje koristim stari vanjski FireWire HDD od WesternDigitala ili da kupim novi USB 3.1 vanjski disk i koji?

Gdje da kupim Thunderbolt 4 kablove koji idu od Macstudio do budućeg vanjskog HDD i kablove koji idu od prednje strane Macstudio USB-C do USB A miša?

Gdje da kupim HDMI kabel koji ide od Macstudia do novonabavljenog monitora?
06.04.2022 | 13:44
diplodocusIII kaže:
U vezi nekih sumnji, postaviti ću par pitanja, pa vas molim da mi pomognete…

Sada radim na iMacu 21 iz 2011. koji ima Thunderbolt s FireWire 800 adapterom. Kupio sam Thunderbolt 3 adapter na eBayu i spojiti ću ga na Thunderbolt 4 priključak na novom Macstudiu. Nadam se da će to raditi jer imam staru Canon HV40 kameru s kojom još uvijek snimam.

Još uvijek imam vanjski HDD od WesternDigital s 12TB na kojemu mi je Final Cut Express 4 zajedno s 174 kasete od 60 minuta snimljenog video materijala starog više od 23 godine. Sada kada dođem na Macstudio moram se prebaciti na Final Cut Pro X kojega sam prije kupio. Da li da i dalje koristim stari vanjski FireWire HDD od WesternDigitala ili da kupim novi USB 3.1 vanjski disk i koji?

Gdje da kupim Thunderbolt 4 kablove koji idu od Macstudio do budućeg vanjskog HDD i kablove koji idu od prednje strane Macstudio USB-C do USB A miša?

Gdje da kupim HDMI kabel koji ide od Macstudia do novonabavljenog monitora?

Jesam li te dobro razumio: imaš iMac-a, u TB uključen TB-to-FW800, na njega WD i kameru?

Disk - ja bi definitivno novi, plus backup. Najbrže neko TB kućište, najjeftinije neko USB kućište, možda čak neki NAS (ali tu gubiš PUNO na brzini). NAS je više koristan kao backup. HDD Toshiba ili HGST.

Kablovi ne moraju bit TB - ako ti je periferija usb, dovoljan ti je USB to USB-C kabel. Možda je zgodno riješenje neki USB-C ili Thunderbolt HUB?
06.04.2022 | 13:57
Ja uvijek navijam za Synology NAS, a ove bi postojeće diskove koristio za backup.
Ukoliko se ne radi o nekom 4K videu, možda NAS ne bi bio usko grlo?
Dobar dio Synology NAS-ova (ako izuzmemo slabije 2xxj modele) ima dva ethernet porta i podržava link agregaciju.
06.04.2022 | 15:09
Mala digresija - ako radis sa DV videom onda ti je i taj 2011. iMac overkill
07.04.2022 | 08:20
@accom Da, imam u Thunderbolt priključak priključen FireWire i vanjski HDD od 12GB i kameru Canon HV40 kada skidam video na vanjski HDD. Da li mi je za buduću 4K rezoluciju dovoljan USB 3.1 HDD ili trebam kupiti Thunderbolt disk od npr 2TB i onda spremati QuickTime na USB 3.1?

@zoranowsky Mislim da bih ipak radio na Thunderbolt ili na USB 3.1 vanjskom HDDu nego na mreži. Backup (koji imam već 12 godina) je na starijim vanjskim FireWire 800 HDDovima.

@^SuperUnknown^ Radim s DV videom na materijalu od prije 13 godina do danas na HDVu. Kasnije sam bio kupio druge kamere i sada imam Canon HV40 (iza 3 kamere Canon HV30) i kameru Canon HF G30. Za godinu dana ću kupiti novu kameru Sony ili Canon koja snima 4K.
07.04.2022 | 12:24
... još me zanima monitor koji ću trebati s Macstudio računalom...
Treba mi monitor velik do cca 27' i koji košta cca 2500kn. Na webu ima dosta široka ponuda, samo ne znam točno koji bih model i kojeg proizvođa kupio. Ja ću koristiti monitor samo par sati tjedno, ne 8 sati svaki dan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 minuta
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju
  • Matija klc: Decki, trebam popraviti staklo na watchu. Razbilo se. Gdje predlazete? Ima li samo istyle original i da ne gubim garanciju? Hvala
  • Yonkis: Reset ili reboot/restart?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO