Mac 5,1 (2010) nema slike nema tona. Evo sta ima..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac 5,1 (2010) nema slike nema tona. Evo sta ima..

31.08.2020 | 16:31
Nadam se da sam privukao paznju clickbait naslovom

Eto, ja sam se jutros digao iz sleepa, a moj Mac nije. On cak i nije u sleepu vec kao da je u dubokoj komi.

Mislio sam da je preko nici nestalo struje, ali pritiskom na power button se nista ne dogadja. Apsolutno nista (kasnije se ipak nesto dogodi, pa citaj dalje).

Prvo mi palo na pamet da je riknulo napajanje. Nevjerojatno, ali istinito, with a little help from my friends sam u nekoliko sati dosao u posjed drugog napajanja.

Sad dolazi dio u kojem se ipak nesto dogodi... Nakon sto sam ugradio drugo napajanje i spojio kabel na njega, nakratko je bljesnula crvena lampica iz prostora gdje stoje dijagnosticke diode. Osim toga se nista drugo nije dogodilo. Cak se ne upali ni bijela lampa kod poser gumba.
Kratko nakon toga sam ponovo pritisnuo power dugme i cuo se samo njezni klik.

Prije par dana sam komp nadogradio grafickom karticom i novim parom procesora.
Do danas je sve radilo normalno. Tu i tamo bi se pri renderiranju culi ventilatori. Nisam sad siguran jel od grafulje ili procesora. Vecinom sam rendao preko procesora jer su, zacudo, brze rendali od graficke.
Temperature proceva mislim da nisu isle preko 55-60 stupnjeva, a i za Nortbrige mislim da je max bilo 65 stupnjeva. Podatke za graficku nemam.

Proceseori su x5780, a grafulja je gtx 970. Dakle, nisam napravio nikakav overkill niti ubacio neku komponentu s kojom se komp nije sposoban nositi.

Danas planiram vratiti stare komponente u komp da vidim hoce li se ista dogoditi.

Nadam se samo da nije maticna. To bi me dotuklo.
Da je do napajanja, vjerojatno se ne bi upalila ni ta crvena lampica.

Ako netko ima sto pametno (ili manje pametno) za reci, spreman sam poslusati...
(Samo nemojte reci da je maticna u pitanju. To je taboo.)
31.08.2020 | 16:54
Sad sam se sjetio jednog detalja koji je mozda i nebitan, ali cisto da ne bude da sam zatajio neku informaciju...

Naime, sinoc sam napravio nesto sto jos nikada nisam napravio - iskljucio sam mis iz monitora i ukljucio ga u USB na poledjini kompa.

Mislim, i to je jos sinoc normalno radilo. Komp je riknuo preko noci kad ga nista nije opterecivalo.
31.08.2020 | 19:16
Te maticne nemaju na sebi onu on board bateriju?
31.08.2020 | 19:22
Jesi mijenjao procesore? Crvena se lampica pali ako ne prepozna procesor. Vjerojatno treba dotegnuti hladnjake. Ne pitaj me kako to znam...
31.08.2020 | 20:56
Stroj si sinoć stavio sam u sleep? To znaš da 5,1 s third-party grafičkom na novim sistemima ne može sam otići u sleep, to ga sruši, moraš ga uvijek "ručno" sleepati. No, restart to uvijek sredi, tako da je kod tebe neki drugi problem čini se.

A ovo s hladnjacima smo Djuro i ja već prošli, to svakako prvo probaj!
31.08.2020 | 21:26
Riba kaže:

Pa ne znam
31.08.2020 | 21:51
Kao što možete vidjeti, pišem s našim dijakritičNim znakovima, što znači da se javljam preko tastature i monitora spojenih na Mac iz naslova, a ne preko gay-phonea.

U međuvremenu sam pokušao dotegnuti šarafe na hladnjacima, ali nije se imalo šta dotezati.
Osim toga mi je Mmrzlja vratio staru ATI karticu, pa sam nju upiknuo umjesto "nove" Evge.
Eto, komp radi.

Probat ću još jednom staviti "novu" karticu kad mi Mmrzlja vrati kablove za nju (Da, malo razmjenjujemo komponente ko sličice za album) Čisto da vidim hoće li se stvar ponoviti.

Zanimljivost je to da sam, pri uočavanju nerada kompjutera, prvo pomislio "Samo da nisu procesori". Karticu sam platio 3x više, ali procevi su me baš oduševili. Kartica mi nekako intuitivno nije sjela i možda sam je obeshrabrio negativnom energiom. Jbga, i kartice su... neka... energetska bića. Imaju slojeve kao luk ili ogrovi

@dpasaric: Stroj je normalno radio nekoliko dana od ugradnje komponenti. Išao je sam u sleep i isto tako je sam ujutro izlazio iz sleepa. Bez problema. Upratio sam tu na forumu da postoje neki problemi oko toga, ali meni se to nije događalo. Meni je komp zamro bez znakova života. Ni restart, ni nogice, ni krilca, ni kljun.

Još uvijek ne vjerujem da sam danas došao i u posjed drugog napajanja, čisto da vidim jel u tome problem... Mislim, ko to može?

Idem se napit od sreće.

Pusa svima i hvala na pomoći!

Nadam se da se ova tema neće nastaviti u negativnom smislu.
31.08.2020 | 22:01
Nego, još uvijek me muči taj miš... Nekako preskače. Ne hvata svaki klik. Hoću prevući folder (ili neki dokument) s jednog kraja ekrana na drugi, a on to ispusti na pola puta, ako ne i ranije.
Po novom normalnom baš moram jače stisnuti tipku da bi on držao. Ak stisnem labavo, ko da nisam ni stisnuo. Počeo mi se ponašati kao žena. I ona više voli da je jače stisnem neko da sam kilav.
Ne znam sad jel da tražim novu ženu ili da se učim stiskanju na ovom mišu...

Hm...
31.08.2020 | 22:36
Pametan muškarac zna da ti žena to bolje valja što je dulje voliš. Dakle, ne traži novu ženu, žena je kao i vino.
Što se miša tiče, kužim da je ži(v)čani, ali nisi napisao koji. Apple "sapun"? Ili neki drugi?
31.08.2020 | 23:34
smayoo kaže:
Pametan muškarac zna da ti žena to bolje valja što je dulje voliš. Dakle, ne traži novu ženu, žena je kao i vino.
Što se miša tiče, kužim da je ži(v)čani, ali nisi napisao koji. Apple "sapun"? Ili neki drugi?

Zar nisu muskarci kao vino?
No, dobro.. Ajd necu trazit drugu dok se ova potpuno ne ukiseli

Mis je Razer Abyssus v2.0. Sad je vec prosao 2 godine, pa vjerujem da mu otkazuje prekidac. Tak je i prethodni Razer negdje trajao, pa sam ga ja popravljao i potpuno izgubio Mislim, ko jos nosi misa na servis?

Vidjet cu jel mogu desno klikalo sa starog staviti na lijevo klikalo ovog ne-bas-novog. Mozda i ovog “popravim”
31.08.2020 | 23:38
Ako ti samo lijevi klik radi nepouzdano (a gibanje je glatko, ostale tipke isto), onda nema što, sigurno je do tipke.
31.08.2020 | 23:40
Kao vino? Što starije, to kiselije!
31.08.2020 | 23:54
Je li miš USB ili BT? Ako je BT, problem je često "šum" više BT uređaja, napravi novo uparivanje, pa možda dobiješ drugi kanal i onda bude radio mekano.

Obično bude to, mora raditi skroz smooth kada je sve ok. Mada, može taj problem biti i zbog hardverskog problema pri pristupu disku npr, vidio sam i to, kada je nešto baš pokvareno na data sabirnici pa davi cijeli stroj.
31.08.2020 | 23:55
Promaklo ti je, napisao je da je bio preštekao miša iz monitora u Mac
31.08.2020 | 23:59
Gjuroo kaže:

Možda jesu. Ali ja ne pijem ta vina. Samo ova... druga.

Kao i vino, i žene moraš pravilno čuvati i njegovati pa se neće nikad ukiseliti. Kao što znaš, vina trebaš čuvati polegnuta i povremeno ih okrenuti malo.
01.09.2020 | 11:54
Riba kaže:

moja 5.1 ima bateriju
01.09.2020 | 12:07
@glitchy miš

upali geekbench i gledaj da ti ne svjetle crvene lampice uz hladnjak,
to ti trokira sa Ati 5770?
Prilozi:
01.09.2020 | 13:17
nmrzlja1 kaže:
@glitchy miš

upali geekbench i gledaj da ti ne svjetle crvene lampice uz hladnjak,
to ti trokira sa Ati 5770?

Ovo s mišem nije baš toliko ozbiljno i komplicirano. Samo je lijevi klik postao malo "tvrđi"
01.09.2020 | 13:22
smayoo kaže:
Gjuroo kaže:

Možda jesu. Ali ja ne pijem ta vina. Samo ova... druga.

To je tako šovinistički, a ako još radiš razliku između crnih i bijelih vina, onda si i rasist

Kao i vino, i žene moraš pravilno čuvati i njegovati pa se neće nikad ukiseliti. Kao što znaš, vina trebaš čuvati polegnuta i povremeno ih okrenuti malo.

Ovo si tako lijepo rekao da ću te citirati prvom prilikom
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 minuta
  • dpasaric: Nova anekta! :)
  • Kloba: Vidio sam to jutros. Reko neću staviti tu ako ispadne patka. Ipak, čini se da je ok izvor. Tko zna tko će završiti na giljotini zbog ovoga. Sjetćamo se pijanog vlasnika testnoga iPhonea 4 i kako je Jobs poslije tužo Gizmodo
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju
  • Matija klc: Decki, trebam popraviti staklo na watchu. Razbilo se. Gdje predlazete? Ima li samo istyle original i da ne gubim garanciju? Hvala
  • Yonkis: Reset ili reboot/restart?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, yawn pong, Anonimci (383)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO