MacBook Pro 2018 problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 2018 problemi


05.06.2019 | 04:30
Hvala, nisam ni pomislio razmišljati na taj način, meni je 100% = 100% iako ima neke logike u tome što kažeš, ali je onda verzija softvera koji mjeri opterećenje glupa ili ima neki bug u sebi jer meni nikad nije pokazalo opterećenje CPU-a preko 100%

PS. Ili moj softver ima bug pa ne pokazuje preko 100%
05.06.2019 | 10:31
Ako softver nije pisan da koristi više jezgri, tada njegov jedan proces ne može koristiti više od 100% (svo raspoloživo vrijeme jedne jezgre). Dakle, velika većina (osobito ovog običnog uredskog ili pokućarskog) softvera ni ne može dobiti više od 100% CPU jer ne zna raditi na više jezgri istodobno.
05.06.2019 | 19:02
O operativnom sustavu može ovisiti samo kojoj će se jezgri dodijeliti neki proces.
Ali ako program nije napravljen tako da se izvodi u više paralelnih procesa, nema toga operativnog sustava koji može razdijeliti jedan proces na više jezgri.
05.06.2019 | 20:15
Točno, to je tzv. 'load balancing' tj. ravnomjerna raspodjela opterećenja po jezgrama.

Ali, ako sam dobro shvatio, ti si komentirao smayoo-v odgovor Bertone-u u kojemu mu je on objašnjavao da single thread programi niti ne mogu opteretiti procesor (tj. jezgru, da budem precizniji) sa više od 100% (dok multithreading programi to mogu, ako rade na više jezgri i 'vrte' ih na 100%).

Load balancing sa svim tim nema nikakve veze. Operativni sustav će rasporediti sve procese tako da ravnomjerno optereti sve jezgre, ali mutithreading program koji npr. vrti tri procesa na tri jezgre i svaka je na 100% će i dalje pokazivati 300% iskorištenje procesora.
06.06.2019 | 14:00
Pojednostavljeno rečeno, nijedan user orijentirani program nije pisan otpočetka na nivou jedinica i nula, tj. svaki program poziva sistemske rutine za određene procedure, npr. učitaj nešto s diska, povuci nešto prek mreže, interneta, isprintaj neki vrag. Uglavnom, kad bilo kakav bezvezni program pozove OS u pomoć za neki task, sistemske rutine u tom trenutku mogu koristiti više jezgri i to u konačnici može biti prikazano kao da korisnički program (ni kriv ni dužan) koristi više jezgri.

Još jednostavnije, apsolutno svaki program može imati koristi od više jezgri / procesora u kompu.
06.06.2019 | 17:00
"Pojednostavljeno rečeno, nijedan user orijentirani program nije pisan otpočetka na nivou jedinica i nula, tj. svaki program poziva sistemske rutine za određene procedure, npr. učitaj nešto s diska, povuci nešto prek mreže, interneta, isprintaj neki vrag."

Ova rečenica nema puno smisla, jer su svi programi (i korisnički i sistemski) u biti napisani na nivou 'nula i jedinica'.

"Uglavnom, kad bilo kakav bezvezni program pozove OS u pomoć za neki task, sistemske rutine u tom trenutku mogu koristiti više jezgri i to u konačnici može biti prikazano kao da korisnički program (ni kriv ni dužan) koristi više jezgri."

Danas su operativni sustavi i napravljeni tako da koriste više jezgri, i da se npr. korisnički program vrti na jednoj jezgri, a servisi operativnog sustava, koji opslužuju taj program, na drugoj jezgri (ili više njih), ali to ne znači puno korisničkom programu koji nije predvidio mult-threading (više-nitno) izvođenje, jer će korisnički program, nakon što zatraži 'uslugu' operativnog sustava, i dalje čekati dok od njega ne dobije traženi rezultat.

Izvođenje procesa operativnog sustava se ne računa kao potrošeno vrijeme korisničkog programa, kada program nešto radi, troši procesorsko vrijeme, kada ne radi ili čeka da OS nešto napravi za njega, tada taj proces ne troši procesorsko vrijeme.
06.06.2019 | 19:53
Strojni jezik i jesu samo nule i jedinice, jer je to jedino što logički sklopovi kompjutera mogu 'razumjeti'. Samo što se za programiranje strojnog jezika koriste mnemonici, jer su naredbe i podaci i u heksadecimalnom sustavu (koji se koristi umjesto binarnog) prekomplicirani za lako pamćenje.

Naravno, programi (sistemski i korisnički) se obično pišu u nekom višem programskom jeziku, puno razumljivijem nama ljudima, ali kada se kompajliraju, opet se sve svodi na nule i jedinice.

Ali to očito nije ono što je 'pisac htio reći', nego je vjerojatno mislio na to da niti jedan korisnički program ne radi apsolutno sve sam, nego koristi i sistemske rutine operativnog sustava.

Pisanje sistemskih rutina obično nije tako trivijalan zadatak, pa je u pravilu pametnije koristiti dokumentirane sistemske pozive OS-a nego 'izmišljati toplu vodu', jer je mala vjerojatnost da će programer aplikacije taj posao napraviti bolje od usko specijaliziranog programera koji o samom OS-u zna više nego što će prosječni programer ikad znati.
06.06.2019 | 22:17
Evo još malo zanimljivosti. Nisam stručnjak i možda sam potpuno u krivu ali prema ovome komp radi na 800 MHz, temp je cjelo vrijeme oko 70 stupnjeva ... s tim da sam ga tu probal baš zalaufati da vidim dal se bude nekaj pomaklo ali nema pomoći, Photoshop se diže bar 2-3 minute, a rad u njemu je praktički nemoguć.
Prilozi:
02.07.2019 | 22:52
Nastavak priče. Nakon još jednog testiranja u servisu zaključeno je da je mašina 100% ispravna ali i dalje se događaju u najmanju ruku čudni problemi.

1. kad su spojeni Dell 4K monitori (2 komada putem Mini DP donglea s dva ulaza, skalirani na 2560x1440px) kompjuter se nakon nekog vremena (10-15 min.) skroz uspori, Intel Power Gadget pokazuje da se frekvencija spusti na 0.8 GHz i tu miruje dok se komp ne ugasi/restarta. Ovo se događa bez obzira dal je spojen jedan ili dva 4K monitora i bez obzira koja rezolucija je odabrana (best for display ili scaled opcije). Istko je i ako spojim HDMI kabel na dongle. I komp se uspori bez obzira kaj radim, dal je otvoren jedan tab u browseru ili više aplikacija.

2. kad su spojeni Dell UHD monitori (2 komada rez. 2560x1440) kompjuter radi bez greške, mogu rendat 4K video iz Premierea kolko god hoću sve radi uredno nemogu ga "ubit". Intel Power Gadget - sve uredno radi.

3. kad su spojeni Dell HD monitori (2 komada rez. 1920x1080) kompjuter radi bez greške, isto ko i točka 2.

4. kad nema externih monitora sve je OK.

Moj prošli MacBook Pro verzija iz 2016.-te je radila isto dobro sa UHD monitorm. Nisam spajal 2 komada, ali sa jednim je radilo super (preko OWC donglea).
Ima nešto po forumima da ljidi imaju problema sa 4K monitorima i throtlanjem ali to su neki izolirani slučajevi ko i ovaj moj. Možda je jednostavno neki problem u kompatibilnosti kablova i adaptera jer monitori nažalost nisu USB-C pa da ih spojim direkt u komp nego moram preko donglea. Možda bi pomoglo da kupim display port to usb-c kabel ...

Dal ima nekog ovdje da spaja externe monitore na MacBook pa da podjeli iskustvo kako ga spaja i koju (scaled) rezoluciju koristi jer 4K je meni jednostavno presitno za normalan rad.

Hvala.
02.09.2019 | 14:16
Pozdrav svima,
nakon što je komp skoro cijeli osmi mjesec proveo u servisu (iStyle) i nakon što je po drugi put zamjenjena matična ploča stanje je i dalje isto.

Na slici se vidi da u potpuno random intervalima kompjuter ide u "idle" mod (spusti ga na 0.8 GHz), i tako stoji 5-10 minuta, i onda radi normalno par minuta, pa opet idle i tako se vrti u krug. Kad padne na 0.8 rad na kompjuteru je nemoguć jer je lag tolki da klik miša ima delay od 10+ sekundi. Temperatura je cijelo vrijeme ista, u rangu 60-70 stupnjeva tako da se to očito ne dešava zbog preopterećenja (što i je vidljivo na slikama) nego je očito neki hardverski bug. S tim da imam i situacije kad radi dobro i kad je temperature debelo preko 80 stupnjeva (video/photo export). Nakon malo detaljnijeg monitoringa ovo se dešava i u situacijama kad su spojeni externi monitori (2x4K) i kad su odspojeni. S tim da sam monitore isprobavao u svim mogućim native i scaled rezolucijama i tu se ništa ne mijenja.Ista stvar je i na High Sierri i na Mojave. Novi user, reinstalacije, sve moguće je probano sa software straane.

iStyle (mađari) tvrde da je s kompjuterom sve OK i da nemam pravo dobiti novi komp makar neznaju objasniti ovo što se događa. Supportu se nemože poslati mail sa ovim slikama da vide kaj se dogđa nego samo telefonsko objašnjenje pa je pitanje dal će se tamo neko smilovati ili neće. Vjerojatno da neće jer oni valjda vraćaju sve u mađarima u iStyle ...

Komp mi je užasno bitan za posao i zadnja mi je namjera trolati ili zajebavati ikog zbog nekih mojih mušica. Svi koji su vidjeli ovo vele da je ovo prvi puta i da nisu imali ovakav slučaj.
Što i kako dalje? Garancije mi istječe 16.9.

Dal ima neko nekog negdje u Supportu ili neki kontakt kojemu se mogu direktno obratiti?
02.09.2019 | 16:18
Ljudi su ovdje ranije pisali da bi se s takvim kompom odvezli u najbliži Apple Store (Austrija, Italija...) i na licu mjesta dobili drugi stroj. Neki drugi su pisali kako su telefonskim pozivom na Apple Support riješili problem i nakon tog razgovora bi im ovlašteni servis zamijenio nešto (cijeli komp ili matičnu, ili...).
Ne kužim zašto "Mađarima" u iStyle? Zar ovi iz Zagrebačkog servisa šalju u Mađarsku? To su ti oni baš rekli ili...?
02.09.2019 | 16:43
U Mađarskoj je centrala za regiju i od tamo idu sva odobrenja.
Sva Apple roba u Hrvatsku dolazi iz Mađararske, servisni dijelovi itd. jer ne postoji Apple Hrvatska.

Tako je bar meni komunicirano, ako netko zna drugačije nek me ispravi.
02.09.2019 | 16:47
Ako si dobio novu matičnu, onda je to isto kao da si dobio novi komp, dakle siguran sam bi se događalo isto i na sasvim novom kompu. Nije mi jasna druga stvar, zašto u iStyelu nisu uzeli bilo koji drugi prijenosnik koji tamo imaju za demo i probali isto? Dakle doneseš sporne monitore tamo i da se proba na njihovim Macovima što se događa?

No, mene tu "smeta" druga stvar, a to je uopće taj koncept gdje se na prijenosnik spajaju dva 4K monitora. Znam da su tehničke specifikacije da je to moguće, ali meni to zdravorazumski izgleda toliko tehnički nategnuto da sam to nikada ne bih niti pomislio napraviti. To je ne baš lagan posao i za full-size dvokatnu grafičku karticu u toweru, a ne za siroti prijenosnik. I nije mi jasno zašto se to uporno forsira, valjda marketing to gura da bi imali o čemu pričati.

Ako ne želiš gubiti živce, jednostavno makni iz priče te 4K monitore i koristi neke normalne.
02.09.2019 | 16:48
ales_1717 kaže:
U Mađarskoj je centrala za regiju i od tamo idu sva odobrenja.
Sva Apple roba u Hrvatsku dolazi iz Mađararske, servisni dijelovi itd. jer ne postoji Apple Hrvatska.

Tako je bar meni komunicirano, ako netko zna drugačije nek me ispravi.


To je istina, mada nije to niti Apple Hungary, nego to vodi ovlašteni zastupnik Apcom, oni nisu Apple, ali imaju ovlasti da to rade za Balkan.
02.09.2019 | 17:27
Inaće, garancija ti je 2 godine (ako je model 2018).

Meni se grije MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015) kad spojim vanjski monitor iakokomp ima integriranu grafiku.
02.09.2019 | 17:29
Pa temperatura je uvijek u istom rasponu (60-70C), nekad radi dobro, nekad throttla. Priznao bi throttling da ga diže na 90 i više stupnjeva pa da ga hladi, ali ovak je to skroz random, tj. nema pravila. Throttlanje se događa i kad je sistem potpuno miran, nije upaljena ni jedna aplikacija niti ništa. Isto je i kad su spojeni i odspojeni monitori, spojen jedan monitor, 4K rezolucija, 1080p rezolucija itd. Isprobano i sa običnim HD (1920x1080p) monitorm i dešava se ista stvar, istina, nešto rjeđe ali desi se. HDMI, display port, razni adapteri (OWC) uvijek isto.

Poznanik ima isti setup (isto komp i isti monitori) i radi mu sve dobro.
Pun je internet i YT kanali raznih hardware likova koji spajaju i duple 5K monitore na MB Pro bez ikakvih problema.
Da je to neki uobičajeni problem ljudi bi se masnovno žalili, a ovako ima nekoliko izoliranih slučajeva poput mojeg.
02.09.2019 | 17:40
Nemaš više gdje puno tražiti, još je ostala baterija i ekran.
03.09.2019 | 00:58
Znači znaš za računalo isto kao tvoje na kojem to radi dobro? Pa to je barem prijenosnik, zamoli vlasnika da dođe s tobom u trgovinu, pokaži kako radi ispravno na njegovom, a na tvojem ne - i onda je sve jasno.
03.09.2019 | 13:31
Pričao sam jutros više od sat vremena sa Apple Supportom.
Prvo kratko s nekim likom na lošem hrvatskom koji me spojio dalje sa nekom svojom nadređenom (Danica).

S njom samo na angleskom, prošli sve servise i sve kaj se radilo na kompu do sada. Spojila se remote na komp, pokrenuli smo službenu dijagnostiku, poslao sam joj natrag report zajedno sa screenshotovima iz Intel Power Gadgeta i originalni račun. Bila je jako susretljiva, saslušala je sve, predložila još jednom zamjenu matične ploče na što smo oboje zaključili da nema nikakvog smisla. Pitala me na kraju što bi ja htio i tu sam joj rekao da ako je ikako moguće da dobijem novi komp da bi to bilo odlično. Ispričao da sam power user više od 15 godina itd. Rekla je da ćemo rješit problem sigurno i javit se povratno unutar 48 sati sa rješenjem pa javim ovdje kako je prošlo.

Nemam kaj nositi i testirati kod njih, prodano je X ovakvih kombinacija kakva je moja i niko se nije žalio osim mene (u HR). Ovo je prvi Mac u mojih 15+ godina koji zeza, svi ostali su u pravilu radili 24/7 bez ikakvih problema. Ima izoliranih sliučajeva sličnih mojem (na Apple forumima) tako da to je neki hardverski bug.
03.09.2019 | 15:16
A što imaš sve od softvera instalirano gore?
03.09.2019 | 17:36
Adobe CC, Figma, Atom, WP (Localhost), Chrome, Backup and Sync, Office (Word, Excel, Powerpoint), Trello, Slack, Typeface (font manager), Nucleo (icon manager), WhatsApp desktop.
Sav software je original, nemam ništa piratizirano.
03.09.2019 | 19:04
Task manager i daje pokazuje veliko zauzece procesora kod keenel-task?

Ja bi, ako nisi, na novo instalirao macOS (sto god tko rekao) i to bez ikakvih programa i promatrao koji dan ponasanje. Instalirao bi program po program i opet gledao sto se desava.
03.09.2019 | 20:25
@Ales_1717, mislim da je jako mala šansa da se zaista radi o hardverskom kvaru ako si DVA PUTA zamijenio matičnu ploču i i dalje imaš isti problem. Ili pak hardverski problem nije u Macu, nego u jednom od 4k monitora, ili u činjenici, što kaže Davor, da je voziti dva 4k monitora jednostavno prezahtjevno za taj komp.
03.09.2019 | 20:41
Jesi li probao vidjeti da li se ista stvar desava u windowsima?
03.09.2019 | 21:45
kupus kaže:
Jesi li probao vidjeti da li se ista stvar desava u windowsima?


Ok, iako je danas tek treći u mjesecu znamo tko odnosi mjesečnu nagradu Jabučnjaka za najšaljivijeg člana mjeseca
03.09.2019 | 22:47
03.09.2019 | 22:50
To što je Kupus pitao uopće nije šaljivo, to bi bila vrijedna informacija.

No, prije te komplikacije, lakše je uzeti isti takav stroj i spojit ga pod MacOS-om na te sporne 4K monitore.
04.09.2019 | 10:51
- probano je s reinstalacijom i High Sierra i Mojave dešava se ista stvar
- kad je sistem potpuno čist, friško instaliran, ne otvorim ni jedan app dešava se isto (throttling), nakon cca. 5 minuta dignu se ventovi i počne "veselje"
- activity monitor je čist, nema nikakvih čudnih pojava
- kad 4K monitor stavim na 1920x1080px rezoluciju dešava se istva stvar
- kad spojim samo jedan monitor isto je, isprobaano sve rezolucije i sve kombinacije (HDMI, display port, usb-c i razni multiport adapteri)
- kad nema spojenih monitora dešava se istva stvar. mislio sam prije da nije, ali detaljnim monitoringom i praćenjem Intel Power Gadgeta kroz cijeli dan komp throttla uvijek
- na prošlu generaciju MB Pro (2016 15" Touch bar) sam spajao 2560x1600px monitore i radilo je sve bez problema
- ako takoreći najjači MB Pro nemože progutati 2 monitora u 1920x1080px rezi onda nek ide sve kvragu jer po specifikacijama na taj komp se može spojiti 4 x 4K ili 2 x 5K monitor
- kad spojim sve na MB Air (2018) od cure nema throttlanja, taj mali komp bez probema goni i punu 4K rezoluciju. komp je sporiji ali nema ovih grešaka i usporavanja kao kod mene

I osnovna garancija (bez Apple Care) je godinu dana, neznam od kud podatak o dvije godine?
04.09.2019 | 11:26
I opet si nabrojao sto stvari, a ne ono BITNO:

- kako se ponašaju ta dva konkretna sporna monitora na ISTOM takvom MacBooku?
- kako se ponašaju na bilo kojem tekućem Mac modelu kojeg imaju u trgovini, ako nemaju baš tvoj?

Jer ako si dobio novu matičnu, to je to, kladim se da novi Mac ne bi ništa pomogao, to znači da se radi o nekoj nekompatibilnosti na hardverzoj razini i tu treba ganjati Dell zašto nije naveo da ti monitori nisu kompatibilni s tom i tom serijom MacBooka.

A ako isprobate te monitore na ISTOM takvom MacBooku i oni rade dobro, znači da su ti ugradili neispravan motherboard, što je rubno vjerojatno. Teško da ima nešto treće.

Dakle, raspetljaj to. Kakve reinstalacije, kakav Activity Monitor...
04.09.2019 | 12:30
dpasaric kaže:
I opet si nabrojao sto stvari, a ne ono BITNO:

- kako se ponašaju ta dva konkretna sporna monitora na ISTOM takvom MacBooku?
- kako se ponašaju na bilo kojem tekućem Mac modelu kojeg imaju u trgovini, ako nemaju baš tvoj?

Jer ako si dobio novu matičnu, to je to, kladim se da novi Mac ne bi ništa pomogao, to znači da se radi o nekoj nekompatibilnosti na hardverzoj razini i tu treba ganjati Dell zašto nije naveo da ti monitori nisu kompatibilni s tom i tom serijom MacBooka.

A ako isprobate te monitore na ISTOM takvom MacBooku i oni rade dobro, znači da su ti ugradili neispravan motherboard, što je rubno vjerojatno. Teško da ima nešto treće.

Dakle, raspetljaj to. Kakve reinstalacije, kakav Activity Monitor...


Ja se slažem da bi to trebalo raspetljati ali da mi je malo smiješno što čovjeka ovako povlače okolo je. Stvarno ne znam u čemu je problem sa konkretnim kompom ali da se nalazim na njegovom mjestu isto bi očekivao bar da pokušaju sa novim kompom pa pomoglo to ili ne barem bi bila pokazana dobra volja oko problema sa kompom koji ne košta malo a već je dovoljno vremena proveo na servisu.
A ne da ja kao mušterija moram hodati okolo gdje me pošalju sa macbookovima od prijatelja i tegleći dva monitora ne bi li ja nešto dokazivao.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 32 minuta
 • Riba: Pfff, moja gospodja ima naljepnicu preko kamere.
 • accom: [link]
 • accom: I Safari:
 • Dijete: QNAP i DEADBOLT ransomware…
 • Dijete: Decki, oprez [link]
 • jura22: Recimo, stari Harley Davidson motori ili Fiat 500 "Topolino" još uvijek imaju podršku.
 • jura22: 7 godina je minimalno. Nije isključano da bude i duže.
 • zvone: Nisam upoznat s tim. Moram pogledati.
 • ^SuperUnknown^: zvone, moze uz OpenCore Legacy :)
 • zvone: Ti bi bilo 7 godina. Makar valjak macpro može.
 • zvone: Mom MBP iz 2014. ne moze na Monterrey koliko sam shvatio.
 • Kloba: I za mobitele je tako. Barem mislim da jest. Uvijek smo tu pisali o sedam godina.
 • Kloba: Sedam godina podrške ima Apple proizvod, samo da dodam. Znači, reervni djelovi u ovlaštenim dućanima, softwareski updatei - taj paket. Znam jel imam laptop iz 2013.
 • Kloba: Jbt, MAK u Jutarnjem... [link]
 • dpenava: Bilo je 5 godina do sada, ali 6S još uvijek dobiva nadogradnje. Nešto sam načuo da će EU natjerati proizvođače na minimum 7 godina podrške.
 • invictus: Negdje sam pročitao taj podatak, ali više ne mogu ga naći. Koliko godina nakon izbacivanja određenog iPhone-a, on dobiva najzadnji iOS sustav? Mota mi se po glavi 5 ili 7? Jel zna netko taj podatak?
 • Riba: BigMac, otvori temu u Jabucnjak forumu i daj vise detalja, ja korisrtim Operu i sve je ok
 • BigMac: riba, još uvijek na operi ne pamti mi pass
 • ZeljkoB: Zgodan app za kontrolu punjenja baterije [link]
 • stefanjos: zato sam ja uzeo base model. sa 512 gb :( ali kod mene je :D
 • catalina: Naručio 16" M1 Max 32-core 64GB, 2TB 28.10. u jednog od naših resellera, još nema apsolutno nikakve novosti...
 • dino82: babinho, da vjerujem da bi moglo! moj je u ducan stigao 12.1. pa su ga poslali isti dan GLS-om u ZG.
 • babinho: Ja sam narucio isto kao Dino 3 dana kasnije, znaci postoji nada da bi moj mogao doci ovaj tjedan
 • dino82: Pro 10 16 jezgri, 32GB RAM, 1TB disk, US tipkovnica, presao sa MBP 2013 15''. Osjetna razlika u svakom pogledu :)
 • catalina: Dino koja konfiguracija?
 • dino82: stigao jucer 14'' BTO narucen 28.10. u iStore
 • frki: 16 M1 BTO čekam od kraja 11 mjeseca
 • babinho: Nego, je li ikome stigao 14" BTO MB pro? Cini mi se da ce prije izaci M2 nego mi dobijemo M1
 • babinho: @ivan.ocd necu ti savjetovati da koristis laznu adresu nekog McDonaldsa u npr. Bostonu kao svoju. Isto tako nemoj napraviti paypal account s tom adresom na kojem bi ti moglo proci placanje HR karticom :)
 • ivan.ocd: Ma ništa od toga, hvala ti. Gledao sam malo i tražio po internetu: prekomplicirano je to za mene.
 • smayoo: Piši u forum. Pitanje će ti odavde iscuriti prije nego ga vidi netko tko ti zna odgovoriti
 • ivan.ocd: Pozdrav svima! Imam jedno pitanje: koji bi bio najbolji način da mogu koristiti sve Apple usluge u Hrvatskoj? Je li preporučljivo (i kako) napraviti američki Apple ID ili neki europski?
 • Kloba: Ovu sam ti prepisku preveo
 • Kloba: I had the same problem. Drove me nuts. Go to settings. Go to cellular. Scroll down to find music. Toggle off. Good luck!
 • Kloba: Ljude to živcira koliko vidim pa pokušavaju to ugasiti. Ovo sam ti našao. Odi u settings, nađi cellular, to scrollaj dolje dok ne nađeš Music - i to stavi na on jer da ti se ne pali treba biti na off što je u tvom mobitelu slučaj. Javi kako je prošlo..
 • Lennon12: Pozdrav, zna li netko isključiti opciju kada upalim airpods da mi se u iphoneu u pozadini odmah ne uključi apple music app? nisam uspio na netu naći..
 • Kloba: Koga zanima slučaj Periš; iako svi znamo da je momak vrlo vjerojatno mrtav - MUP Srbije objavio je 10-minutnu video rekonstrukcije njegova kretanja zbog netočnih navoda medija. Pa koga zanima: [link]
 • nihad: svo pakiranje ima i folije, nema ogrebotine nijedne
 • nihad: plus i magic keyboard 2
 • nihad: Da li je OK cijena za iMac Late 2015 (2.8Ghz 4 jezgre) 8GB RAM i 256SSD, 550eura ?
 • zoranowsky: @zmay, poslao sam ti pm
 • igorsumonja: @catalina uzeo u iStyle pred par dana M1 Max
 • zvone: Jedini minus je sto nisam uzo BTO i do barem 2TB diska. Ostalo je OK.
 • zvone: Za sada sam jako zadovoljan. Tipkovnica je jako ugodna a o ekranu da ne pricam. Brz za svakodnevnu uporabu, sve Blizzardove igre rade brzo na nativnoj rezoluciji.
 • zvone: Ja sam uzeo pred Božić M1 max. Dosao u style u West Centru jedan dan i kaze tip dolaze sutra i ja rezervirao. Zvali me sutra i uzeo. Mislim da je bilo dva tri dana pred Božić.
 • Zmay: Ima tko da prodaje kakav 68k Mac? :)
 • catalina: Ekipa, je li itko u Hrvatskoj zadnjih dana dobio M1 Max model?
 • Kloba: Daj, stvarno je dobar. Navodno piše i knjige
 • stefanjos: poslusam
 • Kloba: Umjetnik, jbt...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO