eMac pitanjca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eMac pitanjca

25.11.2003 | 09:48
Pozdrav svima!

1. Masina je eMac 1 GHz G4 256/80 Gb/SuperDrive/56K i na njoj treba radit OS 9. Particioniran je hard na dva djela, instaliran je Panter, restoriran OS 9 i skopiran na drugu particiju. U startup disku se ne pojavljuje particija sa devetkom.
Da li se uopce oce dici taj model sa devetkom (ne emulacija na Panteri)?

2. Masina je ista samo postoji jedna particija na kojoj je Pantera i devetka se dize pod njom. U Panteri nema HR Roman tipkovnice.
Da li radi lokalizacija s Jaguara?
Ako ne, kako dobiti hr slova?
Kako lokalizirati devetku, jer kada se ide otvorit sistem u mapi sistema kaze da je u upotrebi pod desetkom. Kako lokalizirat devetku?

Fala na odgovorima
25.11.2003 | 11:21
1. Pogledaj na Apple stranicama - ali mislim da ne podrzava bootanje u 9tku - stovise, vrlo sam siguran...

2. Samo prebaci HR lokalizaciju na 10.3 i bit ce OK.
Devetku neces moci lokalizirati - zato sto nemres sistem otvoriti - jedino rjesenje bi ti bilo mislim instalirati OS 9 HR nekako gore.

Toliko od mene, nisam sad nesto pametan, znam....
25.11.2003 | 12:38
AFAIK stari eMac je podržavao boot u OS 9, ali ovaj zadnji model ne - samo kroz Classic emulaciju. Lokalizacija s Jaguara radi i na Pantheru. Devetku bi najlakše lokalizirao na nekom drugom OS 9 stroju, pa je onda podvalio ovome. No, ne kužim - zašto ti danas treba lokalizirani stari sustav pod emulacijom?
25.11.2003 | 17:00
Masinu je kupio frend i ima neke statisticke programe (StatView, SPSS) koji mu rade na devetki, poslije to prebaci u FH ili Word...
Je li pali ona ako dignem masinu sa DVDa pa onda cackam po devetki (ubacim hr tipkusu)?

Fala again
25.11.2003 | 18:13
Kada si već spomenuo SPSS je ima godinu dana izašao i za OS X.
27.11.2003 | 21:23
AFAIK stari eMac je podržavao boot u OS 9, ali ovaj zadnji model ne - samo kroz Classic emulaciju.
Ne bih tvrdio baš toliko odlučno da je to netočno, ali nemam dokaza.
Moram provjeriti.
eMac bi zbog škola trebao još jedno vrijeme biti 9-bootable
01.12.2003 | 21:03
Imaoc sam eMaca 1GHz, ali s combo driveom i pouzdano znam da može bootati OS9. Istina tu sm opciju upotrijebio samo jednom u ovih par mjeseci koliko ga imam. Moja konfiguracija je takva da je OSX i OS9 na istoj particij. Tako sam ga dobio instaliranog iz Angola.
02.12.2003 | 16:32
U OS 9 se može staviti HR tipkovnica iz X-a na slijedeći način (za one koji ne mogu bootati u 9-ku):

Otvoriti datoteku System iz 9-ke u System folderu u Resourceru
Otvoriti Hrvatski u Resourceru (može se file za 9-ku skinuti na jabučnjaku ili na free-zg.htnet.hr/piko )

U datoteku Hrvatski odabrati sve resource osim <DF> i Alis (vidim da mi se i to vuće po fileu) na lijevoj strani i odabrati iz menija Copy (ili Jabuka + C)
Sada u datoteci System lupiti na Jabuka+V (ili iz menija Paste)
Zatvoriti obje datoteke i pritom spremiti datoteku System !!!

Startati Classic i onda promijeniti layout u Keyboard u ControlPanelu - OD 9-ke !!!

PS. Imam nove stranice i nove layoute !!!
03.12.2003 | 21:19
Piko,
skinuo sam nove layoute i unicode fontove. S layoutima nisam imao nikavih problema, međutim sa fontovima imam.
Kada dva puta kliknem na unicode.sitx.bin napravi mi se unicode folder i u njemu po jedan folder za svaki font, međutim svi su folderi prazni osim ariela koji ima samo jedan file (kada sam ga pogledao u font booku prikazao mi je ćirilične fontove).
Čini mi se da je na poslu, na Windowsima bilo više fileova u Arial folderu (ostale nisam gledao na poslu).

Help!
04.12.2003 | 13:05
Provjerio sam i sve je OK (downloadao i raspakirao).... možda imaš stari stuffit ? ..... ja sam arhive radio sa 8.0.1
04.12.2003 | 14:48
Imam 8.0.1 deluxe. Sve ostale arhive s tvoga site rade, samo ta ne radi. Na windowsima sam ga uredno raspakirao i vidim pojedinačni direktorij za svaki font i po 4-5 fileova u svakom. Kopirao sam tako raspakiran direktorij na Memory Stick pa ću ga odnijeti doma i onda probati.
Šta znači ono da se može kopirati cijeli direktorij? Da li to znači da mogu uzet npr. direktorij Arial i kopirati ga u direktorij Fonts i da će MacOS to skužiti?

Još jedno pitanje. Ja imam već sve te fontove na sistemu, bez hrv. slova. Da li mogu maknuti postojeće i staviti ove tvoje, pa da sam siguran da će ih sve aplikacije koristiti? Trenutni fontovi nemaju istu ektenziju kao ovi tvoji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO