Kupnja MacBook Pro Retina 13,3 (2015)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja MacBook Pro Retina 13,3 (2015)


26.10.2018 | 17:49
Pozdrav ekipa,

Iako sam se registrirao kod Vas na jabučnjaku prije više godina nisam nešto aktivan član te povremeno bacim oko na ovaj forum čisto da ostanem detaljnije upoznat sa svijetom jabučinog veličanstva. Nadalje imam par pitanja pa se nadam kako pitanje postavljam na pravom mjestu te ako griješim nadam se da se nećete ljutit. Planiram kupit od prijatelja MacBook Pro Retina 13,3 (2015) sa 128gb,i5,iris 6100 (ulazni model), kupljen u iStyleu u siječnju 2016. god. te me zanima na što bih trebao obratit pozornost prije kupovine. To bi mi bio prvi MacBook te se nebi zaletio sa kupovinom. Prijenosnik bi mi služio za ne zahtjevne stvari (surfanje,multimedija,office paket) ali znam da on ima snage i za puno zahtjevnije stvari. Ono što me zanima je Vaša iskustva sa navedenim modelom te ako biste mi mogli sugerirat neku realnu cijenu za njega (ako pravila foruma to dopuštaju) jer prijatelj mi nema pojma o njegovoj vrijednosti tj. možemo reći da je teški amater u IT svijetu. Računalo je relativno malo korišteno (nekih 225 ciklusa baterije) te je u savršenom vizualnom stanju. Bit će mi drago poslušati Vaša mišljenja. Unaprijed se zahvaljujem.
26.10.2018 | 18:05
www.coconut-flavour.com/coconutbattery/

Ovo stavi nz komp i vidi u kojem je stanju baterija.
Ako je vizualno OK, onda mozes razmisljati o kupovini.
EU eBay ti je dobra lokacija za cijene provjeriti.
26.10.2018 | 18:41
To sam si i mislio da je baterija kljucna u svemu. Na taj sam program obratio pozornost tako da cu ga svakako upotrijebit prije kupovine. Gledao sam dosta videa gdje se korisnici zale na pregrijavanje doticnog modela zbog lose termalne paste gdje preporucuju promjenit tu pastu za neku bolju da su rezultati definitivno primjetni. Takoder nadam se da Mojave radi fluidno na tom modelu.

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
26.10.2018 | 20:11
Na taj uređaj više nema garancije, ako što pođe po zlu očekuj basnoslovne cijene rezervnih dijelova, s druge strane, za taj novac danas možeš bez problema kupiti novi MacBook Air. S obzirom na tvoje zahtjeve on bi ti pokrio sve potrebno.

Ima još jedna stvar, ako ti navedeno računalo prodaje prijatelj, moj ti je savjet da ti ga posudi na par dana, pa ga u miru i detaljno testiraj te onda odluči o kupnji. Nije mali novac u pitanju, stoga opreza nikad dosta.

Sretno sa kupnjom!
26.10.2018 | 20:59
Da definitvno nije mali novac u pitanju kad gledamo da je uredaj rabljen. Nazalost Air definitvno ne dolazi u obzir jer je njegov ekran samo u HD rezoluciji i to me u 2018 god. ozbiljno ljuti. Svakako cu ga testirati da, inace ga nebi ni kupovao da mi ga prijatelj ne prodaje pa znam kako se odnosi prema njemu. Procitao sam da su cijene popravaka gotovo neisplative, jedino toga me je strah, no kupovina bilo kojeg rabljenog uredaja je rizik pa tako i macbooka. Vjerujem u dugotrajnost i kvalitetu Apple uredaja jer zasad nisam imao problema sa ni jednim. Hvala na savjetima!
26.10.2018 | 21:37
Neki dan se na vikalici Lucija raspitivala pošto bi prodala sličan takav MBP. Ja sam joj napisao da procjenjujem 800 do 1000 €.
Ja sam neke svoje Macove kupio nove, neke polovne. Do sad ih je sveukupno 9 (5 sam kupio nove, 4 polovne). Skoro svi kvarovi koje sam do sad imao su trivijalni (5x pokvareni HDD, jednom pod garancijom, sve na Macovima koji su kupljeni novi; 1x pokvareni RAM, na polovnom Mac Pro starom 10 godina), a razlog je možda dijelom i taj što nikad nisam skakao na ganc novi model pa sam mogao pri kupnji izbjegavati modele za koje se pokazalo da imaju nekih problema. Jedini ne-trivijalan kvar mi je bio na mom prvom MBP (kupljen novi) late 2008 na kojem mi je krepala matična jer mi se otvorio u torbi, probudio i pregrijao.

Hoću reći - Macovi su u pravilu kvalitetni proizvodi. Ako nema serijski feler, mali su izgledi da će se pokvariti, čak i nakon puno godina rada. Ne treba se bojati kupnje polovnog.
27.10.2018 | 00:02
Kolega hvala na procjeni i ja mislim kad se uzmu svi parametri da je 1000 eura gornja granica i da za te novce uredaj mora biti tip-top. To mi je cak prihvatljivo ako bi se u buducnosti zblesirao disk ili rami premda niti to kod applea nije jeftino. U svakom slucaju sam dosta pedantan sa racunalima te je kod mene sleep na racunalu nepoznat pojam (mozda je nekom ovo glupo) ali smatram da moze utjecat na dugotrajnost racunala. Budem ga istestirao detaljno ako budem zadovoljan definitvno vrlo brzo ide noviji macbook pro. Ovaj bi mi trebao posluzit kao test za ulazak medu Mac korisnike posto sam cijeli zivot na windowsu. Stoji takoder i ovo da je mozda i caka u tome da se ne uzimaju mozda prve varijante u serijama nego da se ceka dok se isprave neki mozebitni nedostatci u seriji. Po toj logici ovaj sto se meni nudi je ipak zadnji Pro te vrste u tom dobu pa se nadam najboljem.
27.10.2018 | 00:08
Kratko i jasno: nemoj kupovati nikakav Mac sa samo 128GB SSD-a bez obzira što misliš da nisi zahtjevan korisnik. Ulazni, non-Touch Bar modeli MBP su imali SSD na keksu koji se može zamijeniti, pa provjeri je li to takav model, ali onda se odmah radi o dodatnoj investiciji.

Također, nemoj slučajno išta kupovati prije idućeg utorka kada izlaze novi Mac modeli.
27.10.2018 | 09:16
Na ovoj Retini se ssd moze promjenit i to cak vrlo jednostavno no sam ssd i nije bas jeftin, nebi to bio Apple da nesto ne zakomplicira. Ima i raznih adaptera koji prilagode klasicni m2 nvme ssd da odgovara tom modelu no ne znam kako to onda radi. Mislis da 128gb nije dovoljno za rad a da veca pohrana bude na eksternom disku? Budemo vidjeli za utorak i mene zanima dosta toga ali mislim da bih svakako isao na tu Retinu (jer je u pitanju zamjena vise sa nadoplatom) pa ako mi se sve to dopadne vjerovatno bih poslje njega uzeo ili noviji Pro ili ako izbace nasljednika Aira samo sa Retina ekranom.

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
27.10.2018 | 10:16
dpasaric kaže:
Kratko i jasno: nemoj kupovati nikakav Mac sa samo 128GB SSD-a bez obzira što misliš da nisi zahtjevan korisnik. Ulazni, non-Touch Bar modeli MBP su imali SSD na keksu koji se može zamijeniti, pa provjeri je li to takav model, ali onda se odmah radi o dodatnoj investiciji.

Također, nemoj slučajno išta kupovati prije idućeg utorka kada izlaze novi Mac modeli.


Ja se ne bi složio s tobom. Imam isti takav s 128GB i slobodno je 67,58GB. Nemam multimedije ništa. Ubacio sam i SD karticu od 128GB, ali slobodno je 119,67GB. RAdim obradu fotki i videa(PS/LR/GoPro neki program), nešto Nikon programa i uredski alati (Word/Excel/PP).
Sve ostalo je na eksternom disku (multimedija) i i na NAS-u (fotografije i kućni filmovi).

E da, gore je 10.11.6
27.10.2018 | 10:33
Za zamjenski ssd vidi na macUpgrade.eu

Ni ja se ne slažem s Davorom. 128GB ssd može biti sasvim OK. Ovisi o navikama. Ja imam 250GB i treba mi toliki radi tri virtualke i komocije da sve svoje projekte od 1992. naovamo držim na tom disku i vučem svuda sa sobom Inače bi mi 128GB bilo ibera.
27.10.2018 | 11:04
Mislim da bi i meni bilo 128gb dovoljno, na sadasnjem prijenosniku imam 256gb ssd ali je od toga uvijek oko 175-180 prazno. Jednostavno vodim se onom logikom da ssd nije za skladistenje podataka. Decki koliko sam skuzio dosta vas izbjegava upgrade na Sieru i Mojave na recimo tim i starijim modelima sta je stvarno tolika razlika u radu ili su ove dvije varijante bugovite?! Koristi li itko tu Retinu na Mojaveu. Pitao sam frenda on je azurirao na Mojave i kaze da ne kuzi neku bitnu razliku samo sto on bas i nije relevantan jer se ne kuzi bas.
27.10.2018 | 13:08
Imam mid 2014 MBP 13 na Mojave i radi sasvim normalno. Boot time je uzasno dug u usporedbi s ranijim verzijama OS-a, ali sve ostalo radi ok. Mozda neke programe ucitava zericu dulje, al nista sto ce ometati rad ako nisi neki power user.

Osobno sam stavio sam radi dark moda, ostalo od noviteta mi nista ne koristi. Kolko sam citao, boot time je sporiji otkako su uveli novi file system na ranijoj verziji OS-a.
27.10.2018 | 14:57
Hvala na informacijama, skuzio sam po testovima brzine da je boot time dosta dug recimo meni na windows prijenosniku nvme disk digne sustav za ne vise od 8 sec dok je to na Macbooku dvostruko duze. Nije nekakav problem ali je primjetno da je boot za nvme ssd dosta spor. No sa tim cu se pomirit, bitnije je kad se upali da radi kako spada i da mi autonomija baterije nije narusena zbog novijeg OS-a.
27.10.2018 | 17:20
@amg, molim te makni onaj “potpis” iz Tapatalka. Smeta i smanjuje čitkost teksts. Hvala
27.10.2018 | 17:25
Skuzio sam, maknuo sam ga mislim da ga nema na zadnja dva posta. A i sugurno je problem sto dolazi sa Android uredaja pa bode u oci...hahah! Nisam obracao paznju iskreno...
27.10.2018 | 19:07
Nema veze Android, nego to bezobrazno Tapatalkovo ukrcavanje reklame u tekst posta. Hvala ti.
28.10.2018 | 11:38
Svaka čast vama spartancima koji sa 128GB možete raditi. Ok, ne kažem da to nije moguće, ali to je često stvar visoke osobne discipline i informatičkog znanja. Obični korisnici jednostavno ne znaju svoje računalo držati pod kontrolom i toliko uredno da mogu sa 128GB funkcionirati nakon par mjeseci.

Sve govorim iz iskustva, ne mogu nabrojati koliko ljudi je dolazilo kod nas s tim problemom i 1-2GB slobodnog prostora i "sve im je sporo". U dva navrata sam ODBIO prodati kupcu Mac sa 128GB SSD-om. Jednostavno sam rekao: "Nema problema, ako ga jako želite, kupite ga u Zagrebu, ja Vam to ne želim prodati." Neki su me ipak poslušali, pa uzeli 256GB modele i onda je kasnije bilo: "Joj hvala ti što si bio tako uporan, ne znam što bih sada da sam uzeo onaj mali, a činilo se da mi je to dosta..."

128GB samo za iskusne mahere koji jako-jako dobro znaju što rade i za što im računalo treba. Prekjučer me zvala prijateljica koja ima MBP Retinu sa 128GB i koristi ga SAMO za email, web i Excel. Poludjela je jer nije mogla sinkati Outlook bazu od firme koju mora imati (12 godina podataka) jer nije bilo MJESTA na SSD-u. A to je samo mail i tablice, a kamo li da netko drži i neku multimediju.
28.10.2018 | 12:12
O tome pricam. Imam i ja iskustva s takvima. Jednostavno nisu u stanju shvatiti potencijalni problem dok se on stvarno me pojavi.
Nije mi jasno zasto netko cuva forvasduse na disku.
Sato netko ne skine privitak mego ga 100x itvara iz maila i toliko mu se putanakoti na disku, zasto prosljedjumu istu poruku onoliko puta kliko ima primatelja (ni zaboga da netko vidi kome je prosljedjeno bozicno drvce!).
28.10.2018 | 12:46
Moj Air iz 2011 ima discipliniranog usera... više od 50% slobodno
28.10.2018 | 14:16
“dpasaric” kaže:
Prekjučer me zvala prijateljica koja ima MBP Retinu sa 128GB i koristi ga SAMO za email, web i Excel. Poludjela je jer nije mogla sinkati Outlook bazu od firme koju mora imati (12 godina podataka) jer nije bilo MJESTA na SSD-u. A to je samo mail i tablice, a kamo li da netko drži i neku multimediju.


Ali, to sigurno nije bilo “samo” to što je nabrojala, zar ne?
28.10.2018 | 15:25
Prosjecni user je glup. Nek si kupi vanjski disk s 4tb pa ce mu i 50 gb bit dosta.
28.10.2018 | 17:38
smayoo kaže:
“dpasaric” kaže:
A to je samo mail i tablice, a kamo li da netko drži i neku multimediju.


Ali, to sigurno nije bilo “samo” to što je nabrojala, zar ne?


Ne znam detalje, nisam imao stroj u rukama, sređivali smo problem on-remote. Sigurno bih ja našao još svašta, ali poanta je da nisu svi toliko stručni i uredni.
28.10.2018 | 17:59
Nije govor o stručnosti ili urednosti, već o aljkavosti.
Uvijek postroji "budla" koja bude "probušenu gumu" zamjenila.
Danas dobar dio ljudi uopće ne koristi mozak (a besplatno je) i mišljenja su kako to treba napraviti "netko drugi".

Trebao si prijateljici prodati novi komp i tako ponavjati dok joj ne dođe "iz dupeta u glavu" pa pokuša promjeniti nešto.
28.10.2018 | 18:33
Iskreno radim u prodaji i savjetovanju o asortimanu racunala (HP only) i odgovorno tvrdim barem za prijenosnike u windows okruzenju da je 128gb za korisnika bez pohrane tj. za rad i vise nego dovoljno e sad je problem kod vecine ljudi sto im je pojam ciscenja diska od starijih varijanti windowsa znanstvena fantastika a zahtjeva prakticki 2 klika i sve se odradi samo. Pretpostavljam da je slicna stvar i sa Mac racunalima i skupljanjem raznih gluposti. A kad korisniku spomenes ili preporucis clean install nakon godine ili dvije kao da si im opalio samar. Dobro je kolega rekao radi se o cistoj aljkavosti i nista vise. Naravno da je dodatan komfor koji pruza veci SSD pozeljan ali razlika u cijeni je cesto prevelika barem kod Macbooka.
28.10.2018 | 19:09
Kod OSX/macOS-a nema tih problema, ništa se ne koti s vremenom. Unix ipak bolje barata s resursima od Windowsa.
Clean install se na MAC-u radi svakih 10 godina (valjda).
S druge strane SSD ima jednu manu a to je da ne smije biti zatrpan do "čepa" jer onda nije u stanju raditi i uspori rad računala. Mehanički diskovi ne pate od tog problema (jedino defragmentacija dugo traje).
  • Daddo
  • Posjetitelj
28.10.2018 | 19:37
amg kaže:
Iskreno radim u prodaji i savjetovanju o asortimanu racunala (HP only) i odgovorno tvrdim barem za prijenosnike u windows okruzenju da je 128gb za korisnika bez pohrane tj. za rad i vise nego dovoljno e sad je problem kod vecine ljudi sto im je pojam ciscenja diska od starijih varijanti windowsa znanstvena fantastika a zahtjeva prakticki 2 klika i sve se odradi samo. Pretpostavljam da je slicna stvar i sa Mac racunalima i skupljanjem raznih gluposti. A kad korisniku spomenes ili preporucis clean install nakon godine ili dvije kao da si im opalio samar. Dobro je kolega rekao radi se o cistoj aljkavosti i nista vise. Naravno da je dodatan komfor koji pruza veci SSD pozeljan ali razlika u cijeni je cesto prevelika barem kod Macbooka.


Oprosti, ali moram pitati:

1. Koliko godina imaš?
2. Koliko dugo jesi u IT-u?
3. Koliko godina radnog iskustva imaš?

Zašto pitam?

Jer sam eto baš jučer "završio" jedan friško isporučeni HP Elitedesk i njegovo dodavanje u domenu. Od 500 GB diska, nakon instalacije svih nužnih ažuriranja Windows 10 OS-a te instalacije Office 365 programskog paketa (E1 plan) i 4 poslovne aplikacije (od čega su dvije RemoteApp i zapravo su samo RDP prečaci do servera) te programske podrške za 2 mrežna pisača i jedan skener, ostalo mi je slobodno malo ispod 400 GB. Korisničkih podataka 0, Outlook još ni nije konfiguriran pa da mogu pričati o veličini mailboxa.

Ako pričaš o kućnim korisnicima, onda oprosti što sam uopće pitao išta... moja je pretpostavka da pričamo o ljudima kojima su računala alati i osnovna sredstva za rad a ne igračke.
28.10.2018 | 19:40
amg kaže:
Iskreno radim u prodaji i savjetovanju o asortimanu racunala (HP only) i odgovorno tvrdim barem za prijenosnike u windows okruzenju da je 128gb za korisnika bez pohrane tj. za rad i vise nego dovoljno e sad je problem kod vecine ljudi sto im je pojam ciscenja diska od starijih varijanti windowsa znanstvena fantastika a zahtjeva prakticki 2 klika i sve se odradi samo. Pretpostavljam da je slicna stvar i sa Mac racunalima i skupljanjem raznih gluposti. A kad korisniku spomenes ili preporucis clean install nakon godine ili dvije kao da si im opalio samar. Dobro je kolega rekao radi se o cistoj aljkavosti i nista vise. Naravno da je dodatan komfor koji pruza veci SSD pozeljan ali razlika u cijeni je cesto prevelika barem kod Macbooka.


Amg, molim te za malo pristojnosti. Idući put, prije nego pomisliš spominjati windowse ovdje u bilo kakvom pozitivnom kontekstu, obavezno u uredništvo dostavi pismenu molbu s potpisom ovjerenim kod bilježnika i 40 kn takse, ovjerenu kopiju domovnice, ovjerenu kopiju putovnice, ovjerenu kopiju windowsovnice i ovjerenu kopiju appleovnice te sačekaj propisani rok od 90 dana da ti odgovorimo.

A za ovo što si se drznuo spomenuti HP, to ti nažalost ne možemo oprostiti. Kazni se s dva dobro odmjerena vritnjaka.
28.10.2018 | 19:56
Da pricao sam manje vise o prosjecnim korisnicima (sto za kucnu sto za poslovnu upotrebu) jer ovo sto si ti naveo definitvno nije prosjecan korisnik. Sta da ti kazem kad 95% laptopa kojih rijesimo za poslovnjake dolazi sa Windows 10 Home koji niti nema podrsku za VPN i servere te je vise slozen za home usera kao sto i sam znas.

A ne ne nisam nista pozitivno rekao nego sam samo povukao paralelu sa velicinom diska u windows okruzenju. Hp moram spomenut jer ih prodajem i od neceg se mora zivjet haha. Nisam dosao velicat niti Hp a niti Windows no mogu reci da i u tim vodama ima zanimljivih i kvalitetnih uredaja sto god Vi mislili. Eto ako nekom bude trebao Hp ili nesto vezano za taj brand (printeri, radne stanice,all in one rijesenja,dodatna oprema) dajem prijateljsko-forumski popust i mozda kakav "dobar" savjet. Eto sad sam se izreklamirao, opet cu dobit po usima. Odlutali smo od tebe, manimo se Hp-a fokus bi trebao biti na Pro Retini.
28.10.2018 | 20:55
amg kaže:
Iskreno radim u prodaji i savjetovanju o asortimanu racunala (HP only) i odgovorno tvrdim barem za prijenosnike u windows okruzenju da je 128gb za korisnika bez pohrane tj. za rad i vise nego dovoljno


S obzirom da instalacija Windows-a zauzme nekih 80a-ak GB, na disku od 128 GB (cca 110 GB formatirano) ostane nekih 20-30 GB slobodnog prostora, tu si apsolutno u pravu. Samo, teško ćeš naći korisnika koji apsolutno ništa neće instalirati na kompjuter, i neće skinuti niti jednu sliku ili video sa mobitela, ili muziku ili nešto slično.

Druga strana problema je ta što će obični update Windows-a dodatno odgristi pokoji komad slobodnog prostora, a ista stvar je i sa update-om drivera.

Suma sumarum, nakon godine dana, na kompjuteru na kojem se ništa ne instalira, i ne snimaju nikakvi dokumenti, lako se može dogoditi da ponestane slobodnog prostora.

Laptop koji se koristi u poslovnom okruženju, a ima 128 GB disk, je praktično neupotrebljiv. (govorim iz iskustva)

amg kaže:
e sad je problem kod vecine ljudi sto im je pojam ciscenja diska od starijih varijanti windowsa znanstvena fantastika a zahtjeva prakticki 2 klika i sve se odradi samo.


I ti su u pravu, ali za prosječnog korisnika to i jest znanstvena fantastika. Kada prosječni korisnik krene čačkati po sistemskim postavkama, to obično ne završi dobro (čitaj, potrebna je ponovna instalacijom kompletnog sustava).

amg kaže:
A kad korisniku spomenes ili preporucis clean install nakon godine ili dvije kao da si im opalio samar. Dobro je kolega rekao radi se o cistoj aljkavosti i nista vise.


Clean install Windows-a nije baš tako trivijalna stvar (recovery particija doduše to znatno pojednostavljuje) i traži dosta planiranje. Potrebno je backupirati sve korisničke podatke, poskidati sve potrebne drivere, i popisati sve instalirane programe.

Nakon toga ide instalacija Windows-a, odrađivanje Windows update-a, i instalacija drivera, pa nakon toga ponovna instalacija svih programa i vraćanje podataka.

Sve to traje, u idealnim uvjetima, par sati (u praksi skoro cijeli dan), i definitivno nije nešto u što će se prosječan korisnik rado upustiti.

Ljudi koji se razumiju (u manjoj iii većoj mjeri) u kompjutere, i ovakvo što im ne predstavlja neki problem, u pravilu ne razumiju da 'prosječni korisnik' ništa od ovoga ne zna, a ako nešto i zna, obično negdje napravi kardinalnu grešku, i onda opet treba pomoć onih koji se razumiju u tematiku.

Prosječni korisnik će sa diskom od 128 GB vrlo brzo doći u situaciju da nema mjesta na disku, sa diskom od 256 GB će većina biti zadovoljna, a sa diskom od 512 GB uglavnom neće nikad primijetiti da im fali prostra.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 30 minuta
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO