SSD Disk pomoć!?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SSD Disk pomoć!?

10.08.2017 | 09:46
smayoo kaže:
Ja ne mislim da je ta cijena baš tako pretjerana. To prije svega ovisi o tome kolika je nekom uporabna vrijednost. Da je moj, ja ga ne bi prodavao (kao što ne prodajem svoj, koji je non-retina mid 2012) jer mi vrijedi više nego što mogu dobiti za njega. Međutim, ako gledaš koliko košta novi MBP, ovo je cca 60% cijene. Zašto bi moralo biti jeftinije od toga?
Možda je jedina objektivna cijena do koje možeš doći - da gledaš pošto odu takvi na E-bayu u npr. Njemačkoj.

Evo, našao sam sličan laptop (ja imam NVIDIA M650 kao dodatnu grafulju) - ovaj je generacija ispred (ima NVIDIA M750 GPU) - ali po ostalom smo isti koliko vidim (jedino on ima malo slabiji CPU, njegov je 2.3, a moj 2.7 GHz). On svoga cijeni na njemačkom ebayu 1399 eura, znači po nekom web tečaju 10.3552 kn. Ne znam... Uz sve ove dodatke (Time Capsule, Superdrive) - možda i ode za 13000 kn
www.ebay.de/itm/Apple-MacBook-PRO-Retina...e:g:DSwAAOSwTglYmipz
10.08.2017 | 11:40
iYoda kaže:
@smayoo Znači mogu bez problema obaciti taj RAM onda za svoj laptop i radit će... Neda mi se plaćati preveliku poštarinu i naručivati i sve to čekati pa bi htio to rješiti kod nas... Bio sam tražio taj tip RAMA i kod ali nisam našao i neznam kako sad odjedhnom ga opet ima u shopovima .. izgleda da nisam dovoljno dobro pretražio sve

Moralo bi sve raditi. Najveći keks kojeg ti prima je 4 GB, dakle ukupno max 8 GB RAM.
10.08.2017 | 11:42
Kloba kaže:
smayoo kaže:
Ja ne mislim da je ta cijena baš tako pretjerana. To prije svega ovisi o tome kolika je nekom uporabna vrijednost. Da je moj, ja ga ne bi prodavao (kao što ne prodajem svoj, koji je non-retina mid 2012) jer mi vrijedi više nego što mogu dobiti za njega. Međutim, ako gledaš koliko košta novi MBP, ovo je cca 60% cijene. Zašto bi moralo biti jeftinije od toga?
Možda je jedina objektivna cijena do koje možeš doći - da gledaš pošto odu takvi na E-bayu u npr. Njemačkoj.

Evo, našao sam sličan laptop (ja imam NVIDIA M650 kao dodatnu grafulju) - ovaj je generacija ispred (ima NVIDIA M750 GPU) - ali po ostalom smo isti koliko vidim (jedino on ima malo slabiji CPU, njegov je 2.3, a moj 2.7 GHz). On svoga cijeni na njemačkom ebayu 1399 eura, znači po nekom web tečaju 10.3552 kn. Ne znam... Uz sve ove dodatke (Time Capsule, Superdrive) - možda i ode za 13000 kn
www.ebay.de/itm/Apple-MacBook-PRO-Retina...e:g:DSwAAOSwTglYmipz

U biti, objektivna cijena bi bila ne ona koju prodavač traži, nego, ona koju kupci na kraju izlicitiraju. Znači, ne prati buy it now predmete, nego aukcije, čekaj da završe pa gledaj koja je bila konačna izlicitirana cijena.

Ako misliš i dalje koristiti Mac, zašto prodaješ Time Capsule i SuperDrive? OK, kužim zašto SuperDrive , ali zašto Time Capsule?
10.08.2017 | 11:57
Ma ne znam bih li išta prodavao, samo me zanima cijena. Kada bih mogao to prodati i kupiti novo, možda bih to i napravio. A Time Capsule je onaj predzadnji wireless po brzini (n), pa bi novi Mac trebao i novi Time Capsule ako bih htio da se iskoristi brzina prijenosa do kraja.
10.08.2017 | 12:30
Prije svega procijeni koliko ti je ta wifi brzina uopće usko grlo. Možda i nije. Meni je cijela kuća na "n" standardu, NAS je na žici, kao i dock na radnom stolu u uredu i ništa ne zapinje.
10.08.2017 | 13:55
Pa i meni vjerojatno. Možda mi je Samsungov Smart TV iz 2016 ac - ne znam, ali spojen je na ruter i WiFi i žicom - i za gledanje videa, bilo YouTube bilo Netflix ili YouTube ili TED Talk, automatski više koristi žicu. WiFi mu je kada preko moba hoću pristupiti TV-u više... Ali ponavljam, niti sam ne znam bih li prodavao išta, samo me zanimalo koliko mogu dobiti za komp i popratne detalje, nisam siguran bih li ga prodavao. Kako sam kažeš, meni ima puno veću vrijednost nego tržištu.
12.04.2018 | 15:10
Samo za info. Nakon dugo premišljanja, zbog visoke cijene, danas sam uzeo prijenosni SSD Samsung T5 500GB. Sa diskom dolazi USB kabel tip C prema A i kabel C prema C.
Cijena je 1282kn, što je neobično nisko obzirom da se cijene drugdje kreću oko 1800 kn. Kupio ga u Centro.hr, pa tko voli nek izvoli.
Po testovima slovi kao jedan od bržih i navodno kvalitetnih. Mada ja uvijek sumnjam u kvalitetu elektronike.
12.04.2018 | 15:57
Dobra je cijena za 500GB i to još eksterni...
12.04.2018 | 18:35
JOHN kaže:
Mada ja uvijek sumnjam u kvalitetu elektronike.

Naravno! Nema do hrastove daske!
12.04.2018 | 23:03
smayoo kaže:
JOHN kaže:

Nisam mogao odolit a da to ne napišem, baš zbog tebe.
12.04.2018 | 23:12
dpasaric kaže:
Dobra je cijena za 500GB i to još eksterni...

Cijena je super povoljna. Krajem prošle godine su bili oko 2100kn, a koji mjesec prije se nisu mogli ni nabavit kod nas.
Zanimljivo da u istom dućanu, taj isti disk ima dvije bitno različite cijene. Jedna je 1700 i nešto, a druga 1282kn. Pet puta sam valjda pitao jel ima neke razlike u proizvodu. Vele da je razlika samo u dobavljaču.
13.04.2018 | 00:21
Pa iako je ta razlika čudna na prvu, doista se masu puta mogu vidjeti iste komponente sa različitim cijenama u istom dućanu.
To doista ovisi o dobavljaču, odnosno veliki mogu naručiti veliku količinu određenog hardvera i onda oni u startu imaju manju ulaznu cijenu.
Sa druge strane neki dobavljači uzimaju bezobrazno visoku proviziju zbog ekskluzivnih ugovora koje imaju pa onda tu i tamo tko zna kojim kanalima neka roba dođe po povoljnijoj cijeni od nekog drugog dobavljača.
I ja sam tako nedavno ubo Logitech MX Mastera koji je imao dvije cijene sa razlikom od 270 kn... iako je vrh dućana Konzum oni prodaju (imali su) MazerR miša za 160 kn, a preporučena izlazna cijena od strane proizvođača je 35$ (oko 210 kn) pa si sad mislite kako nešto možeš prodavati po manjoj cijeni od ulazne cijene, gdje je tu profit i kojim je kanalima to došlo u RH
13.04.2018 | 04:54
Lako je mišu u konzumu biti jeftin...kad im je mačka u Londonu
13.04.2018 | 05:30
Skrivena u mišiju rupu...
13.04.2018 | 05:30
JOHN kaže:
smayoo kaže:
JOHN kaže:

Nisam mogao odolit a da to ne napišem, baš zbog tebe.

16.04.2018 | 19:06
Samo da na prvu pohvalim, nakon par dana korištenja. Baš brzo snima. Do te mjere da mi se čini da nema potrebe prebacivat s njega, nego direkt na njemu radit.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 27 minuta
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds