MacBook Pro 15", 2011,grafika - reballing?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 15", 2011,grafika - reballing?

12.04.2017 | 22:11
Bok ekipa,

znam da je već prožvakana tema nekoliko puta, pročitao sam sve teme pokrenute vezano uz ovaj opće poznati problem sa lošim grafičkim čipom u seriji Macbooka Pro 2011, ali sam htio čuti ako je moguće novija iskustva, ako netko može napisati...

Navodno, Apple je besplatno vršio zamjene čitave matične na modelima 2011, i ta "akcija" je trajala do 31.12.2016. (ili 4 godine od kupnje) i sad je gotovo..

Ima li forumaša koji su uspješno ostvarili ovu akciju? Ako da - opišite gdje, u kojem servisu, koliko je trajalo, te kako se ponaša Macbook nakon zamjene - da li su vam se opet pojavili isti problemi, ili ne?

Ima li forumaša koji su radili reballing ili reflowing? Ako da - gdje i za koju cijenu? I isplati li se, tj. da li se riješio problem trajno ili ne?

Hvala svima, nadam se da ćete se raspisati..

P.S. Koliko vas uopće ima 15" model, iz 2011? Koliko ga dugo imate? Jeste li zadovoljni njime?

Hvala unaprijeda na iskustvima, savjetima..
13.04.2017 | 05:13
Ja sam ali za model iz 2008:

www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/a-to-kada-bijeli-dim-izae.html

Drzalo je nekih godinu dana ako se dobro sjecam (bit ce tamo u komentarima). Meni se isplatilo, navodno bi zamjena samog GPUa bila trajnije rjesenje, dosta je o tome pisao "IT Elektronika" po forumu. Kontaktiraj nekog od njih i vidi sto ti kazu pa odluci.
13.04.2017 | 10:42
Ako planiras kupiti takav laptop,zaboravi.reflowing je ubleha tj drzi max 3 mjeseca i to da drhtis nad njim(licno iskustvo radio najmanje 1000 puta) Rebbaling je ok varijanta ali samo sa novim cipom tj ako pokusavas stari da ponovo kugliras sto rece riba max godinu dana.Ako sve saberes onda se nikako ne isplati ulaziti u tu pricu.
13.04.2017 | 16:58
a kolike su sada cijene za bilo koji popravak?

nažalost, ja sam već kupio takav neispravan Macbook, i sad sam zaglavio sa njime i pokušavam napraviti što se može.. Macbook se može korisititi, ako se samo poklopac zatvori, tj. ode u sleep, i samo osnovne fukcije surfanja i slično, jer valjda koristi integriranu grafičku i nema problema.... Ako ga ugasim, te ponovo probam upaliti, onda pri prvom podizanju nakon pokazane jabuke, samo bude bijeli ekran, i tako stoji, ventilatori odu na max.. i onda se ugasi. Nakon ponovnog paljenja i resetiranja PRAM-a, uspije se podići...

Molim pomoć, savjetima kako pokušati oživjeti ga..

Hvala!
13.04.2017 | 17:13
Pod System Preferences, Energy Saver, sasvim gore lijevo u kutu, isključi kvačicu "Autmatic Graphics Switching". Kad ti se budi bez spojenog punjača, trebao bi koristiti integriranu grafičku, a na ovu jaču prebacuje kad je spojen na struju.
Što se tiče popravka, Riba je napisao sve, više-manje. Da li u Osijeku imaš servis koji bi ti napravio zamjenu grafičkog čipa, to ne znam. U Zagrebu vjerojatno ima, ali ja nemam informaciju o tome. U Rijeci ITelektronika piše (tu kod nas na forumu) da on to zna, ali ne radi s krajnjim korisnicima
ITelektronika kaže:
naši kapaciteti tako i tako uvijek popunjeni. Naime radimo s mnoštvom servisa kako ovlaštenih tako i divljih a okrenuti smo uglavnom prema suradnji s servisima a ne prema fizičkim osobama. Iz tog razloga se ne oglašavamo.

E, sad, nedavno mi je jedan drugi korisnik skrenuo pažnju da se na svojim web stranicama ipak oglašavaju, i to kao, specifično, Apple servis, i čak štoviše imaju video zamjene grafičkog čipa na iMacu. Sad ti znaj...
13.04.2017 | 17:26
čim isključim kvačicu "automatic graphic switching", nestade miša, sve se smrzne...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 21 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Ender, Riba, tino1, ^SuperUnknown^, Anonimci (911)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO