MacBook Pro 15", 2011,grafika - reballing?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 15", 2011,grafika - reballing?

12.04.2017 | 22:11
Bok ekipa,

znam da je već prožvakana tema nekoliko puta, pročitao sam sve teme pokrenute vezano uz ovaj opće poznati problem sa lošim grafičkim čipom u seriji Macbooka Pro 2011, ali sam htio čuti ako je moguće novija iskustva, ako netko može napisati...

Navodno, Apple je besplatno vršio zamjene čitave matične na modelima 2011, i ta "akcija" je trajala do 31.12.2016. (ili 4 godine od kupnje) i sad je gotovo..

Ima li forumaša koji su uspješno ostvarili ovu akciju? Ako da - opišite gdje, u kojem servisu, koliko je trajalo, te kako se ponaša Macbook nakon zamjene - da li su vam se opet pojavili isti problemi, ili ne?

Ima li forumaša koji su radili reballing ili reflowing? Ako da - gdje i za koju cijenu? I isplati li se, tj. da li se riješio problem trajno ili ne?

Hvala svima, nadam se da ćete se raspisati..

P.S. Koliko vas uopće ima 15" model, iz 2011? Koliko ga dugo imate? Jeste li zadovoljni njime?

Hvala unaprijeda na iskustvima, savjetima..
13.04.2017 | 05:13
Ja sam ali za model iz 2008:

www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/a-to-kada-bijeli-dim-izae.html

Drzalo je nekih godinu dana ako se dobro sjecam (bit ce tamo u komentarima). Meni se isplatilo, navodno bi zamjena samog GPUa bila trajnije rjesenje, dosta je o tome pisao "IT Elektronika" po forumu. Kontaktiraj nekog od njih i vidi sto ti kazu pa odluci.
13.04.2017 | 10:42
Ako planiras kupiti takav laptop,zaboravi.reflowing je ubleha tj drzi max 3 mjeseca i to da drhtis nad njim(licno iskustvo radio najmanje 1000 puta) Rebbaling je ok varijanta ali samo sa novim cipom tj ako pokusavas stari da ponovo kugliras sto rece riba max godinu dana.Ako sve saberes onda se nikako ne isplati ulaziti u tu pricu.
13.04.2017 | 16:58
a kolike su sada cijene za bilo koji popravak?

nažalost, ja sam već kupio takav neispravan Macbook, i sad sam zaglavio sa njime i pokušavam napraviti što se može.. Macbook se može korisititi, ako se samo poklopac zatvori, tj. ode u sleep, i samo osnovne fukcije surfanja i slično, jer valjda koristi integriranu grafičku i nema problema.... Ako ga ugasim, te ponovo probam upaliti, onda pri prvom podizanju nakon pokazane jabuke, samo bude bijeli ekran, i tako stoji, ventilatori odu na max.. i onda se ugasi. Nakon ponovnog paljenja i resetiranja PRAM-a, uspije se podići...

Molim pomoć, savjetima kako pokušati oživjeti ga..

Hvala!
13.04.2017 | 17:13
Pod System Preferences, Energy Saver, sasvim gore lijevo u kutu, isključi kvačicu "Autmatic Graphics Switching". Kad ti se budi bez spojenog punjača, trebao bi koristiti integriranu grafičku, a na ovu jaču prebacuje kad je spojen na struju.
Što se tiče popravka, Riba je napisao sve, više-manje. Da li u Osijeku imaš servis koji bi ti napravio zamjenu grafičkog čipa, to ne znam. U Zagrebu vjerojatno ima, ali ja nemam informaciju o tome. U Rijeci ITelektronika piše (tu kod nas na forumu) da on to zna, ali ne radi s krajnjim korisnicima
ITelektronika kaže:
naši kapaciteti tako i tako uvijek popunjeni. Naime radimo s mnoštvom servisa kako ovlaštenih tako i divljih a okrenuti smo uglavnom prema suradnji s servisima a ne prema fizičkim osobama. Iz tog razloga se ne oglašavamo.

E, sad, nedavno mi je jedan drugi korisnik skrenuo pažnju da se na svojim web stranicama ipak oglašavaju, i to kao, specifično, Apple servis, i čak štoviše imaju video zamjene grafičkog čipa na iMacu. Sad ti znaj...
13.04.2017 | 17:26
čim isključim kvačicu "automatic graphic switching", nestade miša, sve se smrzne...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 47 minuta
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Tomek, Anonimci (764)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO