Zamjena tipkovnice na MBP 15" 2011....iskustva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjena tipkovnice na MBP 15" 2011....iskustva?

08.12.2016 | 15:58
Dakle, obzirom da mi je bivsi problem sa printerom riješen, jos jednom hvala ekipi na forumu, na red je dosao problme sa tipovnicom na laptopu.......naprosto se 60% tipaka ugasilo i ne reagiraju na ista..... probao sam sve metode koji se mogu naci po netu, al doslovce sve... i naprosto morati cu je zamijeniti....

pitanje ili pitanja su:
1. gdje i kako je moguce proci sto jeftinije
2. da li i pod kojim varijantama tipkovice, se moze osobno zamijeniti uz malo proucavanja i truda, da ne placam servis itd
3. gdje se moze kupiti nova tipkovnica i da li postoje "zamjenske" koje takodjer obavljaju posao kao applove original zamjenske

4. navedite sve ono sto nisam se sjetio dotaknuti....

hvala ..
"sad ce da se tipkovnica ce da se riješi! " .....
08.12.2016 | 16:19
1. Oglasi
2.Mozes probati
3.Apple Servis(obicno kosta vise nego polovan laptop),Ne
Bez para nema muzike
08.12.2016 | 16:26
Ovo ne bude jeftino. Nosi u servis. Po sve sudeci, treba rastaviti kompletan komp.
08.12.2016 | 18:09
rekli mi 1000kn u servisu, filex mislim....
08.12.2016 | 18:44
Vidim da tipkovnica po ebayu ima za 20-30 USD, a procedura zamjene nije trivijalna, iako ti samo treba vrijeme, nešto alata i strpljenja:

www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch...ase+Replacement/5907

Mislim da je 1000 kuna ok cijena za nekoga tko nije vičan ovom poslu.
08.12.2016 | 21:54
Prije svega budi siguran da problem zaista jest hardverski. Vidi ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/154960-p...u-sierri.html#155011

Da li se i tvoja tipkovnica tako ponaša?
08.12.2016 | 21:58
ponasa se gore od toga....
08.12.2016 | 22:50
Bitno je - da li dugi pritisak na tipku ponovno "aktivira" tu tipku na neko vrijeme?
09.12.2016 | 07:12
ne.....ne vise......sad je mrtva...slova q w e p š đ a s d f g h j k l č ć ž - < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 / + /?*)='&%$#"⁄ rade ostali ne.....a ovi koji rade ,rade pa ne rade....
09.12.2016 | 11:17
www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_tr...astatur&_sacat=0

Nova (ili rabljena) tipkovnica (sa ili bez pozadinskog osvjetljenja) da se kupiti na E-bayu za 15-25 EUR + dostava. Vjerojatno ti je to OK, iako su tipke njemačke. U krajnjoj liniji, same kapice tipki se lako presele s ove neispravne. Ali, ako nisi vičan tome, ne mijenjaj sam, odnesi u neki servis, a onda ti je pametnije da pustiš servisu da ti dobavi tipkovnicu pa da neku garanciju na sve skupa.

Dosta članova je ovdje bilo zadovoljno RAM servisom u Malešnici, a još nisam ni od jednog čuo da je nezadovoljan.
09.12.2016 | 15:48
zamjena nove 600kn. savrseno... jos 240gb ssd i sve skupa 1300kn... ludilo.
:)ubrzo krece u servis
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, tino1, Anonimci (534)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?