Mac mini 2012 vs 2014
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini 2012 vs 2014

13.07.2016 | 20:09
smayoo kaže:
Privatno kaže:
jzelko kaže:
Ja imam tog 2012 i ne bih ga mijenjao ni za dva od 2014. Sa SSDom leti, imam svih 16Gb rama a igrice nisam nikad ni igrao. Za sve ostalo je još uvijek više nego dovoljan.

to je dual core li quadcore verzija?

Koga briga, wtf? Kad si zadnji put radio na kompu nešto gdje je CPU bio usko grlo?

ok , znaci nije vrijedno se protegnut zbog quadcore verzije..

jedino kad mi je procesorska snaga trebala je kod produciranja mjuze, ali za to mi je i dual core bio dostatan, zasad barem.
14.07.2016 | 10:20
Doslo bude vrijeme eksternih grafickih kartica. Thunderbolt tada dolazi do izrazaja. Mene to zanima. Postoje neki pokusaji ali trebaju raditi bez prtljanja po sistemu. Mozda za koju godinu.

Zabac
20.07.2016 | 00:06
Uzeo na kraju mini 2014 i5 2,6GHz , 8GB, 1TB..
rekao bih da ce me sluzit dobro.
20.07.2016 | 06:04
Cestitam, Mini je cudo od strojcica, rijetko kad je itko imao problema s njima.
20.07.2016 | 10:23
Čestitam i ja. Mi ih doma imamo tri. Onaj srednji (2010) je imao slučaj krepanog HDD-a nakon godinu i pol dana, i to je to. Kuc kuc kuc.
20.07.2016 | 13:44
Hvala na cestitkama!

Ma i ja sam nakrcan
starci imaju mac mini 2009 , bivsoj dao mac mini 2007 (i jos joj sluzi za gledanje filmova i muziku), i sad ovaj 2014.

teska srca priznajem da sam ovisan o apple stvarcicama: macbook pro, mac mini, ipod, ipad i iphone zasad kod mene u kolekciji.
jednostavno u jednom trenutku sam otkantao windowse i android i symbian. za moje koristenje i ukus mi apple radi najbolje, bez obzira sto to dolazi s vecom cijenom. uglavnom mi se dosad pokazalo da nisam bogat da kupujem jeftino.

PS Smayo imao si pravo, ovaj mehanicki 5400 disk je sporiji ali kod desktopa mi to i nije tolko vazno, bitniji mi je kapacitet.
iduca stavka mi je kako konfigurirati da mogu streamat preko macbooka filmove sa mac minija, ili mozda jednostavnije samo neki file sharing. na windowsima sam imao nekakav homesharing, vjerojatno je i na osx nesto slicno.
20.07.2016 | 14:07
Vjerojatno ti je Plex najbolje rješenje, digli Plex server na Miniju i spajaj se na njega.
20.07.2016 | 15:07
Plex je super, imaš i iPhone i iPad app pa filmove možeš gledati doslovno na čemu hoćeš
20.07.2016 | 16:25
Kao platforma zagledanje na smart tv-u plex je zakon, ali za gledanje na ipadu i iphoneu infuse pro je meni puno bolji.
20.07.2016 | 16:54
ići će i Plex tu bez problema pošto će mu macmini biti server, tako da transcoding prema ios uređajima neće biti problematična. U krajnjoj liniji to mu je free, inFuse košta, ali ako Plex ne bude radio inFuse će sigurno biti odlično rješenje
21.07.2016 | 05:49
Plex nije free na iOS uredjajim, jedino na tvOS-u. Za streamanje na iOS uredaju je potreban ili Plex Pass ili aktivacija app-a kroz in-app purchase koja kosta koliko i jedan mjesec Plex Pass-a
21.07.2016 | 07:29
Ja imam i infuse i plex. Na PS4, LG TV i Roku sam dobio Plex client besplatno. Medjutim za iOS sam platio 5$ kroz in-app purchase. E sad imajuci u vidu da imamo 2 iPhone i 2 iPad, i nije neki trosak

Infuse je mislim bio 10$ i odlican je za brzinski nesto pogledati. Koristim ga obicno za stvari koje nemam u Plex server katalogu. Najcesce tutoriali...
21.07.2016 | 07:59
Infuse ima prednost sto moze automatski skinuti titlove u slucaju potrebe, mislim da Plex nema tu mogucnost.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 13 minuta
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO