Mac mini 2012 vs 2014
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini 2012 vs 2014

13.07.2016 | 20:09
smayoo kaže:
Privatno kaže:
jzelko kaže:
Ja imam tog 2012 i ne bih ga mijenjao ni za dva od 2014. Sa SSDom leti, imam svih 16Gb rama a igrice nisam nikad ni igrao. Za sve ostalo je još uvijek više nego dovoljan.

to je dual core li quadcore verzija?

Koga briga, wtf? Kad si zadnji put radio na kompu nešto gdje je CPU bio usko grlo?

ok , znaci nije vrijedno se protegnut zbog quadcore verzije..

jedino kad mi je procesorska snaga trebala je kod produciranja mjuze, ali za to mi je i dual core bio dostatan, zasad barem.
14.07.2016 | 10:20
Doslo bude vrijeme eksternih grafickih kartica. Thunderbolt tada dolazi do izrazaja. Mene to zanima. Postoje neki pokusaji ali trebaju raditi bez prtljanja po sistemu. Mozda za koju godinu.

Zabac
20.07.2016 | 00:06
Uzeo na kraju mini 2014 i5 2,6GHz , 8GB, 1TB..
rekao bih da ce me sluzit dobro.
20.07.2016 | 06:04
Cestitam, Mini je cudo od strojcica, rijetko kad je itko imao problema s njima.
20.07.2016 | 10:23
Čestitam i ja. Mi ih doma imamo tri. Onaj srednji (2010) je imao slučaj krepanog HDD-a nakon godinu i pol dana, i to je to. Kuc kuc kuc.
20.07.2016 | 13:44
Hvala na cestitkama!

Ma i ja sam nakrcan
starci imaju mac mini 2009 , bivsoj dao mac mini 2007 (i jos joj sluzi za gledanje filmova i muziku), i sad ovaj 2014.

teska srca priznajem da sam ovisan o apple stvarcicama: macbook pro, mac mini, ipod, ipad i iphone zasad kod mene u kolekciji.
jednostavno u jednom trenutku sam otkantao windowse i android i symbian. za moje koristenje i ukus mi apple radi najbolje, bez obzira sto to dolazi s vecom cijenom. uglavnom mi se dosad pokazalo da nisam bogat da kupujem jeftino.

PS Smayo imao si pravo, ovaj mehanicki 5400 disk je sporiji ali kod desktopa mi to i nije tolko vazno, bitniji mi je kapacitet.
iduca stavka mi je kako konfigurirati da mogu streamat preko macbooka filmove sa mac minija, ili mozda jednostavnije samo neki file sharing. na windowsima sam imao nekakav homesharing, vjerojatno je i na osx nesto slicno.
20.07.2016 | 14:07
Vjerojatno ti je Plex najbolje rješenje, digli Plex server na Miniju i spajaj se na njega.
20.07.2016 | 15:07
Plex je super, imaš i iPhone i iPad app pa filmove možeš gledati doslovno na čemu hoćeš
20.07.2016 | 16:25
Kao platforma zagledanje na smart tv-u plex je zakon, ali za gledanje na ipadu i iphoneu infuse pro je meni puno bolji.
20.07.2016 | 16:54
ići će i Plex tu bez problema pošto će mu macmini biti server, tako da transcoding prema ios uređajima neće biti problematična. U krajnjoj liniji to mu je free, inFuse košta, ali ako Plex ne bude radio inFuse će sigurno biti odlično rješenje
21.07.2016 | 05:49
Plex nije free na iOS uredjajim, jedino na tvOS-u. Za streamanje na iOS uredaju je potreban ili Plex Pass ili aktivacija app-a kroz in-app purchase koja kosta koliko i jedan mjesec Plex Pass-a
21.07.2016 | 07:29
Ja imam i infuse i plex. Na PS4, LG TV i Roku sam dobio Plex client besplatno. Medjutim za iOS sam platio 5$ kroz in-app purchase. E sad imajuci u vidu da imamo 2 iPhone i 2 iPad, i nije neki trosak

Infuse je mislim bio 10$ i odlican je za brzinski nesto pogledati. Koristim ga obicno za stvari koje nemam u Plex server katalogu. Najcesce tutoriali...
21.07.2016 | 07:59
Infuse ima prednost sto moze automatski skinuti titlove u slucaju potrebe, mislim da Plex nema tu mogucnost.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (734)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?