Mac mini 2012 vs 2014
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini 2012 vs 2014

13.07.2016 | 20:09
smayoo kaže:
Privatno kaže:
jzelko kaže:
Ja imam tog 2012 i ne bih ga mijenjao ni za dva od 2014. Sa SSDom leti, imam svih 16Gb rama a igrice nisam nikad ni igrao. Za sve ostalo je još uvijek više nego dovoljan.

to je dual core li quadcore verzija?

Koga briga, wtf? Kad si zadnji put radio na kompu nešto gdje je CPU bio usko grlo?

ok , znaci nije vrijedno se protegnut zbog quadcore verzije..

jedino kad mi je procesorska snaga trebala je kod produciranja mjuze, ali za to mi je i dual core bio dostatan, zasad barem.
14.07.2016 | 10:20
Doslo bude vrijeme eksternih grafickih kartica. Thunderbolt tada dolazi do izrazaja. Mene to zanima. Postoje neki pokusaji ali trebaju raditi bez prtljanja po sistemu. Mozda za koju godinu.

Zabac
20.07.2016 | 00:06
Uzeo na kraju mini 2014 i5 2,6GHz , 8GB, 1TB..
rekao bih da ce me sluzit dobro.
20.07.2016 | 06:04
Cestitam, Mini je cudo od strojcica, rijetko kad je itko imao problema s njima.
20.07.2016 | 10:23
Čestitam i ja. Mi ih doma imamo tri. Onaj srednji (2010) je imao slučaj krepanog HDD-a nakon godinu i pol dana, i to je to. Kuc kuc kuc.
20.07.2016 | 13:44
Hvala na cestitkama!

Ma i ja sam nakrcan
starci imaju mac mini 2009 , bivsoj dao mac mini 2007 (i jos joj sluzi za gledanje filmova i muziku), i sad ovaj 2014.

teska srca priznajem da sam ovisan o apple stvarcicama: macbook pro, mac mini, ipod, ipad i iphone zasad kod mene u kolekciji.
jednostavno u jednom trenutku sam otkantao windowse i android i symbian. za moje koristenje i ukus mi apple radi najbolje, bez obzira sto to dolazi s vecom cijenom. uglavnom mi se dosad pokazalo da nisam bogat da kupujem jeftino.

PS Smayo imao si pravo, ovaj mehanicki 5400 disk je sporiji ali kod desktopa mi to i nije tolko vazno, bitniji mi je kapacitet.
iduca stavka mi je kako konfigurirati da mogu streamat preko macbooka filmove sa mac minija, ili mozda jednostavnije samo neki file sharing. na windowsima sam imao nekakav homesharing, vjerojatno je i na osx nesto slicno.
20.07.2016 | 14:07
Vjerojatno ti je Plex najbolje rješenje, digli Plex server na Miniju i spajaj se na njega.
20.07.2016 | 15:07
Plex je super, imaš i iPhone i iPad app pa filmove možeš gledati doslovno na čemu hoćeš
20.07.2016 | 16:25
Kao platforma zagledanje na smart tv-u plex je zakon, ali za gledanje na ipadu i iphoneu infuse pro je meni puno bolji.
20.07.2016 | 16:54
ići će i Plex tu bez problema pošto će mu macmini biti server, tako da transcoding prema ios uređajima neće biti problematična. U krajnjoj liniji to mu je free, inFuse košta, ali ako Plex ne bude radio inFuse će sigurno biti odlično rješenje
21.07.2016 | 05:49
Plex nije free na iOS uredjajim, jedino na tvOS-u. Za streamanje na iOS uredaju je potreban ili Plex Pass ili aktivacija app-a kroz in-app purchase koja kosta koliko i jedan mjesec Plex Pass-a
21.07.2016 | 07:29
Ja imam i infuse i plex. Na PS4, LG TV i Roku sam dobio Plex client besplatno. Medjutim za iOS sam platio 5$ kroz in-app purchase. E sad imajuci u vidu da imamo 2 iPhone i 2 iPad, i nije neki trosak

Infuse je mislim bio 10$ i odlican je za brzinski nesto pogledati. Koristim ga obicno za stvari koje nemam u Plex server katalogu. Najcesce tutoriali...
21.07.2016 | 07:59
Infuse ima prednost sto moze automatski skinuti titlove u slucaju potrebe, mislim da Plex nema tu mogucnost.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 44 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO