Nabavka Mac Minija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nabavka Mac Minija

25.02.2016 | 09:56
Došao je i taj trenutak. Skupih dovoljno para i odlučio sam se počastiti Mac Minijem kojeg želim nabaviti otkako sam se počeo interesirati za Apple proizvode.
Istraživao sam dan i noć, na njuškalu su me već blokirali koliko prometa im generiram zbog refreshanja mac sekcije

Znamo svi da je kod nas ponuda dosta loša, al ja sam se tješio da će biti bolje. Jučer sam na poslu sa kolegama malo pričao o tome i dali su mi jednu ideju o kojoj nisam nikada ni razmišljao. Nabaviti mac mini preko UK ebaya. Cijene su zapravo i ok za ono što nude (8 ili 16bg rama sa terabajtom harda). Kada malo bolje razmislim prilikom kupnje na njuškalu ne dobivam nikakvu garanciju, na ebayu me štiti buyer protection + ako kupim od neke firme koja ga je refurbishala oni znaju dat pisanu garanciju od 6 mjeseci, još ako ugrabim neki deal, svi zadovoljni.

Dolazimo do glavnog problema. Pošto uvijek naručujem iz kine, nisam nipta kupovao iz EU (shame on me) ne znam kakva je rpocedura sa porezom carinom itd. tj. donekle znam ali neke cake mi nisu jasne.

Jedan seller ima odlične minije ali šalje samo DHL-om, što znači da na cijenu koju njemu platim mogu slobodno nabiti jos 200-500 više za sve te špediterske naknade?

Neki selleri šalju putem royal maila što mi se čini kao super opcija ali tu ne znam kakva je situacija sa porezom (znam da carinu ne plaćam jer smo u EU), dal se on plaća ili ne ?

Treća opcija mi je kolega u Irskoj. Na žalost, na irskom ebayu nema nikakva ponuda, tj ima jedan mac ali mi probija budžet. Možda da kupim na UK ebayu i da se pošalje njemu u irsku, ali nigdje ne mogu naći plaća li se porez na to sve. Na kraju on može meni poslati ili kada bude dolazio u hr, fino mi dopelja u koferu.

Što se tiće samog Mac Minija dugo sam ciljao na 2011 model, ali ako idem na ebay opciju onda bez problema mogu upiknuti neki 2012 model sa i5 2.5ghz, 8gb ram i 1tb harda.

Ideje, savjeti...
25.02.2016 | 10:35
Previše si zakomplicirao. Naruči kod onog koji šamje royal mailom. Platit ćeš ili naš, ili uk porez, ovisno o tome koliko je trgovac velik, odmah kod kupnje i pošiljka će ti doći doma. Točka. Nikakva naknadna plaćanja kad naručuješ iz eu, osim što ti naša pošta može naplatiti nešto sitno ako ti dostave paket baš na vrata. Ako dobiješ žutu cedulju pa ideš u poštu po to, onda ni to.
25.02.2016 | 11:59
A zašto ne pogledaš nabavu iz Njemačke ili Austrije. I uzmi onda najači model s i7 quad core 2.3 gHz. To je najači mini i takve više ne proizvode, imam sam takvog s 16 gb rama i ssd... Mala zvijer od računala.
25.02.2016 | 13:15
Čovjek vjerojatno ne govori njemački.
25.02.2016 | 13:28
Iskreno nije mi to ni palo na pamet.
@ smayoo google translate?
25.02.2016 | 13:44
govori
25.02.2016 | 14:01
ebay.de i ebay.at su zapravo isti. Mini 2012 i5 2.5, 8gb, 500gb na njemackom kosta 4500-4800kn (buy it now opcija) dok na ebay.co.uk isti košta 3550kn. Ako kupim u engleskoj još mi ostane para za ssd
25.02.2016 | 17:05
Ajde super onda. Inače je bilo obratno. Nisam pratio. Možda je trenutno neki povoljan tečaj gbp.
26.02.2016 | 15:24
Upravo mi je pobjego jedan 2012 pred nosom (u mojem slučaju tipkovnicom), ali sam sad našao još dva druga. Jedan je isto osnovni model 2012 a drugi je ovaj osnovni iz 2014. Koji bi bio bolji između to dvoje? Znam da 2014 ima noviji proc i to sve ali ga ne mogu upgradeat, što je i bio moj osnovni plan. A i ovih 1.4GHz mi baš ne uljeva povjerenje, čitao sam dosta loše recenzije o njemu...
27.02.2016 | 13:56
Evo da se pohvalim, danas ujutro me dočekao lijepi notification Popodne uplaćujem pa javim kak je prošlo.
Prilozi:
27.02.2016 | 15:21
Super. Jel to novo ili rabljeno?

Gledam malo na ebay UK, Macbook pro retina 15 2.5GHz, 2015 se cijeni oko 1400 £. Bitno jeftinije nego kod nas!
27.02.2016 | 15:46
Rabljeno naravno ali ima račun, barem neki dokaz da ga nije maznuo + ebay miney back guarante ako nesto ne valja sa macom.
27.02.2016 | 16:13
3400 kn za taj mini. Dobra kupnja, bravo
27.02.2016 | 19:43
iLeo kaže:
3400 kn za taj mini. Dobra kupnja, bravo

Nevidim šta je tu posebno dobro oko cijene minija modela starog 4 godine ? Ako se ne varam to je i5 2.5 gHz dual-core intel HD 3000 i 4 gb rama. Ja sam taj mini ( novi ) kupio na Filipinima 2013 g. za 550 $ kad je dolar bio oko 5.5 kn ili nešto više.
27.02.2016 | 20:15
A da ga ukradeš, još je jeftinije.
Sigurno nisi išao na Filipine po Mac Mini?
27.02.2016 | 20:51
zabac kaže:
A da ga ukradeš, još je jeftinije.
Sigurno nisi išao na Filipine po Mac Mini?

Normalno da je to kupljeno usput, jer je bilo povoljno. Baš gledam oglasnik i jedan prodaje iz zg isti takav mini s 8 gb rama i dva harda po 500 gb, za 3.800. Vjerovatno bi ga spustio na 3.400 koliko je plaćeno s e-bay

www.njuskalo.hr/macintosh/mac-mini-2.5-i5-oglas-18186262
27.02.2016 | 20:53
cariblanco kaže:

Nevidim šta je tu posebno dobro oko cijene minija modela starog 4 godine ? Ako se ne varam to je i5 2.5 gHz dual-core intel HD 3000 i 4 gb rama. Ja sam taj mini ( novi ) kupio na Filipinima 2013 g. za 550 $ kad je dolar bio oko 5.5 kn ili nešto više.

Kolko znam nalazimo se u hrvatskoj, 2016. godina je a dolar stoji na 7,1
27.02.2016 | 20:55
@cariblanco taj mac mini iz oglasa je 2011. godiste, ima usb 2.0 i stariji procesor. Ja sam uzeo model 2012.
27.02.2016 | 21:04
Cariblanco ideš šta u englesku ili filipine?
27.02.2016 | 21:20
U Engleskoj nisam nikad bio, na Filipine možda, ako dobijemo kakav novi projekat...sad pretežno pičimo po Skandinaviji ; Finska, Norveška i Švedska. Dobili smo preko KET_a jedan projekat u Salvadoru i refurbishment jedne centrale koje smo radili u Keniji oko 1975...Iranu su ukinili sankcije, možda se nešto otvori i tamo. Za sad je stanje više nego dobro, popunjeni smo za par godina

@energyman ok za navedene razloge. Nisam rekao da si loše odabrao, samo sam reagirao na post od @iLeo jer mislim da kupovina minija starog 4 godine za 3.400 kn mi ne izgleda kao dobra kupnja. Možda sam u krivu i ne pratim cijene. Mislim da je isti takav kao tvoj, ali novi na njuškalu 4850 kn

www.njuskalo.hr/macintosh/apple-mac-mini...racun-oglas-17429065
28.02.2016 | 15:07
Sad mi je pao na pamet jedan problem, kako syncati sve fajlove između MacbookProa i Minija koji je u dolasku. Na MBP već imam dvije particije (jedna za app i OSX, a druga za user folder), na miniju ću isto tako konfigurirati particije. Zanima me imate li preporuku za neki free software koji to radi. Sjećam se da sam jednom davno koristio BitTorrent Sync kojem sam doslovno označio koji folder hoću syncati, on je kreirao neki key kojeg sam zalijepio u program na drugom kompu i odredio destination folder. Ne znam je li se što promijenilo ima li boljih riješenja?
28.02.2016 | 15:50
Migration Assistant, standardni, ugrađen u OS X. Možeš preslikati sve direktno s postojećeg računala, ili s njegovog TM backupa.
28.02.2016 | 15:53
Mislio sam da mi oba kompa budu u syncu, dakle kada nešto radim na MBP, isto je vidljivo i na miniju.
28.02.2016 | 16:08
www.econtechnologies.com/chronosync/overview.html
Ali nije besplatno.
28.02.2016 | 17:53
energyman kaže:
Mislio sam da mi oba kompa budu u syncu, dakle kada nešto radim na MBP, isto je vidljivo i na miniju.

Čemu to? Sve isto ili samo neke file-ove?
Mrežni disk je meni najzgodniji. Sve se radi na njemu ili program za sinkronizaciju kako je predloženo.
28.02.2016 | 18:14
Sve mora biti isto, ako radim na poslu u photoshopu i after effectsu hocu doma nastaviti na miniju i moraju me docekati isti projekti i materijali koje koristim.
Razmisljao sam i ja o mreznom disku ali zasto bi bezveze zauzimao prostor na samom disku. Docoljno mi je samo da se usporedi sadrzaj na jednom i drugom disku i da se prebaci ono sto je izmijenjeno ili ne postoji na drugom disku. Doslovno hocu napravit mirror hardova.
28.02.2016 | 18:35
Oblak ne dolazi u obzir? Ne mislim DropBox i takvi. već ga sam napravi na nekom NAS-u ili čak i DropBox.
01.03.2016 | 09:43
Kako su ti rekli - uzmi Dropbox pretplatu, metni Documents folder u njega i to je to.

Samo se nadam da imaš brzi upload i na poslu i doma, jer afx i psd fileovi od gigabajta će ti se na sporoj vezi uploadati cijeli dan i noć, što ti je jasno
01.03.2016 | 10:46
Po mom iskustvu, veća je vjerojatnost da mu nije jasno. Meni se već desetak ljudi u zadnjih 2 godine žalilo kako im te cloud usluge "ne rade kako treba" i onda ispadne da očekuju da im se gigabajtni fajlovi uploadaju momentalno (ali doslovce - momentalno)
01.03.2016 | 11:25
@smayoo ne znam zašto misliš da mi ne bi bilo jasno ?
Upravo iz tog razloga želim izbjeći DropBox i ostale cloud servise. Zato sam i linkao BitTorrent Sync kojeg sam svojedobno koristio i bio je predobar. Nema uploadanja na servere nego direktna komunikacija sa kompa na komp. Brzine prijenosa su mi bile i po 2.5MB/s. No čuo sam da po novom ne dozvoljava linkanje home foldera, nego moram svaki folder unutar njega linkati.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 7 minuta
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO