OWC, SSD, imam li sve potrebno?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OWC, SSD, imam li sve potrebno?

04.02.2015 | 11:43
Ima u EU OWC gudiza:

hardwrk.com/
macupgrade.eu/
20.02.2015 | 23:34
Prosli tjedan sam napokon stigao naruciti, ali mi je odbijena kartica. koristio sam deviznu(ziro nemogu iz ociith razloga, tekuci nije visa), i odbijena je, owc mi je poslao mail da ne moze potvrditi adresu shippinga. pa sam krenuo na paypal(upravo sada, nisam stigao) i uglavnom ista stvar, linkao sam taj devizni, i ne moze, ne prolazi ta provjera adrese. ocito je rijec do kartice i zabe.

stavio bi ja ziro racun(znam da to sigurno radi, jer sam prije zabunom imao nju kao glavnu) i jedino on radi. a nemogu ju korisiti zbog poreza i to sve(receno mi je da ne korisitm nju, jer je ona cisto za honorarna primanja)

kako ikako uplaiti onda owcu novce. meni ti diskovi hitno trebaju. jer imac je jedva upotrebljiv. macbook imam, ali autocad i 13 incha. jednostavno ne, koristio bi TDM(target display mode) ali ni to ne radi(otvorio sam i o tome temu)

please help :/
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.02.2015 | 00:17
Do nedavno sam za net kupovinu koristio godinama iskljucivo visa karticu od ziro racuna. Nitko me nikad nije upozorio za porez i ograniceno koristenje... zbunj...
21.02.2015 | 16:15
Zašto ne možeš koristiti karticu žiroračuna zbog poreza? Ja sva moja platna sredstva koristim za privatne a i poslovne narudžbe. Samo kad naručim nešto poslovno upišem im moj oib firme sa HR919.......7 i dobijem račun na kojemu ne plaćam PDV. Ako ne naručim za firmu plaćam PDV. Ali u nikad mi ne provjerava shipping nego onu koja mi je na kreditnoj kartici, a shipping može biti druga i sve prolazi uredno.
21.02.2015 | 18:46
Evo, ja sam pred par dana plaćao Zabinom debitnom Visom. Imam na njoj nešto deviza cca par dolara a kad plaćam tobu stavim na nju dolare i bez problema plaćam. Koristio sam i Master ali su uspijeli jednom skinut 130$ pa je više ne koristim, ili ju aktiviram pa poslije uplate deaktiviram. Uglavnom rade mi obje Zabine.
21.02.2015 | 21:26
Rješeno je pomoću druge kartice. Hvala Smayoo.

A ostali, da pojasnim, ja sam student. Naravno redovan, a učlanjen sam u student servisu, i porezna gleda žiro račun da vidi koliko zaradim kada imam honorarni posao. Nesmije preći preko neke svote(11500kn ako se ne varam). Zato je bolje ne koristiti žiro račun(npr, za prebacivanje s tekuceg na žiro da bi nesto kupio s neta) jer oni to mogu vidjeti kao prelazak preko tih 11500kn. Uglavnom tako neka priča.
21.02.2015 | 22:08
to govoriš o mjesečnoj svoti koju "ne smiješ prijeći" ili...?
ja znam samo za to da preko nekih 50-60 tisuća kuna godišnje (ne sjećam se točno) plaćaš porez. ne znam da postoji neko ograničenje...
21.02.2015 | 22:25
Porez (kao i doprinosi za zdravstveno i mirovinsko, te gradski prirez) koje je netko dužan platiti ovise o ukupnim godišnjim prihodima, od kojih su prihodi na žiro računu jedan dio.
Ako je netko student, dakle izdržavan član obitelji, njegovi honorarni prihodi na godišnjoj razini ne smiju biti takvi da ispada da on zapravo radi i zarađuje, a netko (roditelj) ga deklarira kao izdržavanog člana obitelji i na temelju toga ostvaruje poreznu olakšicu.
Porezna uprava može sve prihode na žiro računu tumačiti kao oporezive, a tvoje je da im dokazuješ da je na neki prihod već plaćen valjan porez. Zato je takve situacije bolje izbjeći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 11 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO