OWC, SSD, imam li sve potrebno?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OWC, SSD, imam li sve potrebno?

04.02.2015 | 11:43
Ima u EU OWC gudiza:

hardwrk.com/
macupgrade.eu/
20.02.2015 | 23:34
Prosli tjedan sam napokon stigao naruciti, ali mi je odbijena kartica. koristio sam deviznu(ziro nemogu iz ociith razloga, tekuci nije visa), i odbijena je, owc mi je poslao mail da ne moze potvrditi adresu shippinga. pa sam krenuo na paypal(upravo sada, nisam stigao) i uglavnom ista stvar, linkao sam taj devizni, i ne moze, ne prolazi ta provjera adrese. ocito je rijec do kartice i zabe.

stavio bi ja ziro racun(znam da to sigurno radi, jer sam prije zabunom imao nju kao glavnu) i jedino on radi. a nemogu ju korisiti zbog poreza i to sve(receno mi je da ne korisitm nju, jer je ona cisto za honorarna primanja)

kako ikako uplaiti onda owcu novce. meni ti diskovi hitno trebaju. jer imac je jedva upotrebljiv. macbook imam, ali autocad i 13 incha. jednostavno ne, koristio bi TDM(target display mode) ali ni to ne radi(otvorio sam i o tome temu)

please help :/
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.02.2015 | 00:17
Do nedavno sam za net kupovinu koristio godinama iskljucivo visa karticu od ziro racuna. Nitko me nikad nije upozorio za porez i ograniceno koristenje... zbunj...
21.02.2015 | 16:15
Zašto ne možeš koristiti karticu žiroračuna zbog poreza? Ja sva moja platna sredstva koristim za privatne a i poslovne narudžbe. Samo kad naručim nešto poslovno upišem im moj oib firme sa HR919.......7 i dobijem račun na kojemu ne plaćam PDV. Ako ne naručim za firmu plaćam PDV. Ali u nikad mi ne provjerava shipping nego onu koja mi je na kreditnoj kartici, a shipping može biti druga i sve prolazi uredno.
21.02.2015 | 18:46
Evo, ja sam pred par dana plaćao Zabinom debitnom Visom. Imam na njoj nešto deviza cca par dolara a kad plaćam tobu stavim na nju dolare i bez problema plaćam. Koristio sam i Master ali su uspijeli jednom skinut 130$ pa je više ne koristim, ili ju aktiviram pa poslije uplate deaktiviram. Uglavnom rade mi obje Zabine.
21.02.2015 | 21:26
Rješeno je pomoću druge kartice. Hvala Smayoo.

A ostali, da pojasnim, ja sam student. Naravno redovan, a učlanjen sam u student servisu, i porezna gleda žiro račun da vidi koliko zaradim kada imam honorarni posao. Nesmije preći preko neke svote(11500kn ako se ne varam). Zato je bolje ne koristiti žiro račun(npr, za prebacivanje s tekuceg na žiro da bi nesto kupio s neta) jer oni to mogu vidjeti kao prelazak preko tih 11500kn. Uglavnom tako neka priča.
21.02.2015 | 22:08
to govoriš o mjesečnoj svoti koju "ne smiješ prijeći" ili...?
ja znam samo za to da preko nekih 50-60 tisuća kuna godišnje (ne sjećam se točno) plaćaš porez. ne znam da postoji neko ograničenje...
21.02.2015 | 22:25
Porez (kao i doprinosi za zdravstveno i mirovinsko, te gradski prirez) koje je netko dužan platiti ovise o ukupnim godišnjim prihodima, od kojih su prihodi na žiro računu jedan dio.
Ako je netko student, dakle izdržavan član obitelji, njegovi honorarni prihodi na godišnjoj razini ne smiju biti takvi da ispada da on zapravo radi i zarađuje, a netko (roditelj) ga deklarira kao izdržavanog člana obitelji i na temelju toga ostvaruje poreznu olakšicu.
Porezna uprava može sve prihode na žiro računu tumačiti kao oporezive, a tvoje je da im dokazuješ da je na neki prihod već plaćen valjan porez. Zato je takve situacije bolje izbjeći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds