Mac mini 5,1 Mid-2011 - MC815LL/A
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini 5,1 Mid-2011 - MC815LL/A

10.10.2014 | 10:39
Kupio moj prvi Mac nakon visegodisnjeg koristenja hackintosha..
Narucio sam preko ebaya macmini server kit:
http://www.ebay.com/itm/New-Mac-Mini-A1347-Server-add-Second-Hard-Drive-2nd-SSD-Flex-Cable-Kit-821-1500A-/360934173896?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item
Mislim staviti SSD Samsung 840 120GB Evo na mjesto HDD, te
500GB HDD na drugi sata port..
SSD bi vrtio Snow Leopard a zanima me da li je moguca instalacija Win 8,1 na drugi hdd (particija 100GB) preko BootCampa?.
10.10.2014 | 11:15
Provjeri prije ! Čini mi se da je za taj model najniži OS 10.8 Mountain Lion i da Snow Leopard ne možeš instalirati. Može do modela 4.1 a tvoj je 5.1. Ono drugo sa SSD i HDD nije problem. Ako nemaš nešto baš zahtjevno, radije stavi Prozore na virtualku.
10.10.2014 | 11:20
Za Win na bootcamp (zašto, zaboga, zašto??? :eek: ), potraži na apple stranicama informaciju o tome koje Bootcamp assistant drivere sadrži. Po tome ćeš vidjeti da li je podržan Win 8.1 ili samo 8, ili samo 7.
Budi upozoren, windows driveri za apple hardware su očajni. Osobito govorim o power managementu.
10.10.2014 | 11:38
@ temeljnik - VirtualBox za light virtualizaciju (bez grafički intezovnog posla), za sve ostalo VMWare Fusion/ Parallels
10.10.2014 | 22:53
To je ovaj komp i on se iporučivao s Lionom, a na netu možeš naći instalaciju Snow Leoparda koja na njemu radi ok isto kao i najnoviji Yosemite, barem je to kod mene slučaj.
10.10.2014 | 23:31
Znaci,, virtualizacija umjesto bootcampa....OK..
Jos me zanima ov0:
mattgemmell.com/using-os-x-with-an-ssd-plus-hdd-setup/
misljenja i preporuke?
11.10.2014 | 10:34
rusty kaže:
@ temeljnik - VirtualBox za light virtualizaciju (bez grafički intezovnog posla), za sve ostalo VMWare Fusion/ Parallels

Preporučam parallels zbog jednostavnosti i pokretanja aplikacija kao da su OSX aplikacije... nisam probao VMWare, možda i on ima te mogućnosti
11.10.2014 | 12:06
Pri čemu nećemo zaboraviti naglasiti da je VirtualBox besplatan, a Parallels košta 80 €
11.10.2014 | 12:28
Prebjezima je svaki program besplatan.
12.10.2014 | 10:45
smayoo kaže:
Pri čemu nećemo zaboraviti naglasiti da je VirtualBox besplatan, a Parallels košta 80 €

Ma sve 5... Kad vidim upotrebljivost, platim... Tako sam kupio parallels access
12.10.2014 | 12:26
Hoce li raditi alfa awus036h na virtualci?
12.10.2014 | 12:30
Sto je to? Alfa ...
12.10.2014 | 12:31
da
12.10.2014 | 13:09
Kupi PC. Nemas brige s nicime. Prst u uho i boli te djoko
12.10.2014 | 17:11
Pod virtualkom vrlo vjerojatno hoće. Pod Macom možda neće jer, koliko vidim, navode izričito podršku za OS 10.4, 10.5 i 10.6. Dakle imaš dobre šanse da kext ne radi na 10.9 ili 10.10.
12.10.2014 | 18:01
Pa on je i naveo da hoće Snow, dakle 10.6.
12.10.2014 | 18:06
Super. Onda hoće.
12.10.2014 | 18:30
Hocw, hoce, ali kako?
12.10.2014 | 18:55
Valjda bumo čuli/pročitali.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.10.2014 | 06:48
Ta dotična Alfa radi dobro pod virtualnim windowsima 7 u paralellsima i u Backtrack i Kali linuxu pod Virtual Boxom, a sve isprobano dok sam bio na 10.8. Definitivno ne radi u Mac OS X više verzije od 10.6. Pod OS X 10.7 i više radi samo u KisMAC-u.
26.10.2014 | 10:18
Upravo stigao macmini server kit s ebaya..
Planiram naruciti s OWC shopa jos:eshop.macsales.com/item/Newer%20Technology/MSMXDW0GBSW eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/1333DDR3S16P/
Zanima me da li se osim dostave placa i pdv?
26.10.2014 | 10:35
temeljnik kaže:
Upravo stigao macmini server kit s ebaya..
Planiram naruciti s OWC shopa jos:eshop.macsales.com/item/Newer%20Technology/MSMXDW0GBSW eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/1333DDR3S16P/
Zanima me da li se osim dostave placa i pdv?

Navodno se carina i PDV plaća za pošilje vrijednosti veće od 150 eura, a samo PDV (bez carine) na pošiljke vrijednosti veće od cca 22 eura (160 kn).
26.10.2014 | 15:30
zabac kaže:
Kupi PC. Nemas brige s nicime. Prst u uho i boli te djoko

haha, umirem od smijeha već 2 minute, morao sam pohvaliti komentar..
26.10.2014 | 20:37
Komentar je bio u kontekstu. Naravno kako ce imati 100 problema s PC-em.
Presao bi na MAC samo zato jer je fensi. Ja sam presao na MAC jer ni jje bilo dosta prckanja i reinstala.
27.10.2014 | 13:59
Testirao sam macmini s prime95 i temperature idu 92-97C.. da li je to normalno za njega?
27.10.2014 | 14:36
Nije normalno
27.10.2014 | 14:50
Sve ovisi koliko taj prime95 opterećuje procesor... Moj Mid 2011 Mini, kad obrađujem neki video postiže takve temperature i to je za takvo opterećenje procesora potpuno normalno... Onda se ventilatori počnu brže vrtiti i drže temperaturu na negdje 85 - 87 stupnjeva i oko tih vrijednosti se temperature vrte dok ne završi obrada...
27.10.2014 | 20:57
Prime95 ga opterecuje 100% a to je i problem posto mi na laptop pc-u ne prelazi 75.C nikad...
27.10.2014 | 21:22
Ja sam isto, kad sam presao sa PC-a na Mac ostao iznenadjen puno višim temperaturama na kojima Mac-ovi rade... Ali stvarno nemaš razloga za brigu, ako opteretiš procesor 100% temperature ce otići u nebo, ali isto tako će se i procesor, odnosno komp ugasiti prije nego što dodje do neke štete... Meni se to na Miniju nije nikad dogodilo, a znam ga dosta "nagaziti", pa mislim da se neće ni tebi. Ako bas želiš malo povećati broj RPM-a ventilatora probaj SMC Fan control, ali u principu ne brini i uživaj u Macu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 10 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

damir1, Ender, Riba, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (435)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO