Provjeri prije ! Čini mi se da je za taj model najniži OS 10.8 Mountain Lion i da Snow Leopard ne možeš instalirati. Može do modela 4.1 a tvoj je 5.1. Ono drugo sa SSD i HDD nije problem. Ako nemaš nešto baš zahtjevno, radije stavi Prozore na virtualku.
Za Win na bootcamp (zašto, zaboga, zašto??? :eek: ), potraži na apple stranicama informaciju o tome koje Bootcamp assistant drivere sadrži. Po tome ćeš vidjeti da li je podržan Win 8.1 ili samo 8, ili samo 7.
Budi upozoren, windows driveri za apple hardware su očajni. Osobito govorim o power managementu.
To je ovaj komp i on se iporučivao s Lionom, a na netu možeš naći instalaciju Snow Leoparda koja na njemu radi ok isto kao i najnoviji Yosemite, barem je to kod mene slučaj.
Pod virtualkom vrlo vjerojatno hoće. Pod Macom možda neće jer, koliko vidim, navode izričito podršku za OS 10.4, 10.5 i 10.6. Dakle imaš dobre šanse da kext ne radi na 10.9 ili 10.10.
Ta dotična Alfa radi dobro pod virtualnim windowsima 7 u paralellsima i u Backtrack i Kali linuxu pod Virtual Boxom, a sve isprobano dok sam bio na 10.8. Definitivno ne radi u Mac OS X više verzije od 10.6. Pod OS X 10.7 i više radi samo u KisMAC-u.
Komentar je bio u kontekstu. Naravno kako ce imati 100 problema s PC-em.
Presao bi na MAC samo zato jer je fensi. Ja sam presao na MAC jer ni jje bilo dosta prckanja i reinstala.
Sve ovisi koliko taj prime95 opterećuje procesor... Moj Mid 2011 Mini, kad obrađujem neki video postiže takve temperature i to je za takvo opterećenje procesora potpuno normalno... Onda se ventilatori počnu brže vrtiti i drže temperaturu na negdje 85 - 87 stupnjeva i oko tih vrijednosti se temperature vrte dok ne završi obrada...
Ja sam isto, kad sam presao sa PC-a na Mac ostao iznenadjen puno višim temperaturama na kojima Mac-ovi rade... Ali stvarno nemaš razloga za brigu, ako opteretiš procesor 100% temperature ce otići u nebo, ali isto tako će se i procesor, odnosno komp ugasiti prije nego što dodje do neke štete... Meni se to na Miniju nije nikad dogodilo, a znam ga dosta "nagaziti", pa mislim da se neće ni tebi. Ako bas želiš malo povećati broj RPM-a ventilatora probaj SMC Fan control, ali u principu ne brini i uživaj u Macu...
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima