Problem sa ssd-om!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa ssd-om!

18.01.2014 | 00:56
Ugradio sam u macbook pro early 2011, 13-inch ssd kingston v300 240GB, i nakon dizanja sistema, maverick os pocela su smrzavanja svakih nekoliko minuta.Nažalost umjesto prije tek sam tada malo pogledao iako je naveden da radi sasvim ok s apple-ovim macbook-ovima javili su se komentari da i drugi imaju slican problem i da rjesenje lezi u zamjeni ssd drugom markom, intelovom recimo.Spreman sam ovaj ssd ugraditi u bratov pc, ali koji sad ssd uzeti a da sigurno radi? nije da trebam 2 ssd-a, molim savjet, hvala
18.01.2014 | 02:16
owc diskovi rade bez problema
18.01.2014 | 02:25
MBP early 2011 - Ne bih te htio plašiti, ali si vidio ovo: reddit? Baš danas je ovo postala top tema.
18.01.2014 | 08:09
Onda ga nemoj plašiti. Njegov 13' MBP ima samo grafiku integriranu u proc, pa ga to ne treba zabrinjavati.

Inače je najsigurnija opcija Intel ili OWC, iako ja u svom imam OCZ Agility već preko dvije godine i radi bez problema (isto MBP 13' early 2011).
Jedino što sam ja još uvijek na ML.
18.01.2014 | 08:56
Ja mislim da se sjećam da je Davor imo problema sa Kingstonom v300 i da je pisao Kinstonu i da su mu dali novi zbog kulantnosti. Ali i tovoj bi trebo imati garanciju. Ako ti se Sistem zamrzava zbog SSD-a , a da je Hardware-ski problem, onda taj SSD neće raditi i nigdje drugdje.
Ja sam do sad imao samo dobra iskustva sa Kingstonom.

Je si li eliminirao sve ostalo? Pogledaj na njihovim stranicama ima li neki novi Update za njega? Probaj ga nasaditi ponovo. Secure Erase i sve iz početka.
Probaj se prijaviti sad ko novi korisnik, i pogledaj dali ti se to dešava. Ako ga nasadiš iz početka počni s clean instalom pa onda tek popeglaj Backup. Da li ti je uštekan kako treba? Na kraju zamjeni ga za novi kod tvog dobavljača.

Ja ti osim Kingstona preporućam jedan od ovih:

Samsung 840 EVO 250 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III
Samsung 840 Pro Series 256 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III
Kingston HyperX SH103S3 240 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III
Crucial M500 240 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III

Samsung Pro je "profesionalna" vrerzija tako da bi morala biti robustnija od ostalih.
18.01.2014 | 15:59
hvala svima na postovima, disk je novi, ima garanciju kupljen prije 3 dana, radi najnormalnije na bratovom pc-u, zvao sam par servisa u zg-u, i rekli su da vecinom ugradjuju intel i crucial , i istina naletio sam na par postova ljudi koji imaju problem s kingstonom i bas ovim modelom, na kngstonovoj stranici nemaju nikakav firmware za skinut, jedino tools-e ali samo za win, linux i mac nista-klasika. Tako da na kraju brat ispada najsretniji u cijeloj prici.pokusao sam izvaditi i vratiti memorije-2x2GB ddr3, svi savjeti o prasini ili pregrijavanju proca su mi malo nejasni jer mac nije otvaran i nema zrna prasine nigdje...pokusat cu otpojiti vratiti disk, napravit svjezi clean install-iako sam i sad napravio clean install, ako ne pomogne uzimam intela..decki hvala jos jednom, nisam cesto kod vas, ali vas rado imam "u rezervi" ako sto zapne....pozdrav
18.01.2014 | 16:38
Ako ti se hoće, probaj instalirati ML, jer sam isti disk stavio u MB White i radi uredno
18.01.2014 | 18:43
E sada je kasno, da si došao ovdje prije odmah bismo ti rekli da taj ne radi. Zna se za to i Kingston ih mijenja za nove modele koji rade odlično. Te starije serije imaju neki Mac specifičan bug. Možda ti je brže prodati ga nekome s PC-ijem i uzeti noviji model.

Ja sam prošli tjedan ugradio još jedan Kingstonov klijentu i radi savršeno.
18.01.2014 | 22:44
Jel to ovaj SSD? Takodje uzeo sebi, pa da na vrijeme zamjenim. LP
image-9f562dce387ceb615da5b499fd7c249e.jpg
18.01.2014 | 23:10
dpasaric kaže:
E sada je kasno, da si došao ovdje prije odmah bismo ti rekli da taj ne radi. Zna se za to i Kingston ih mijenja za nove modele koji rade odlično. Te starije serije imaju neki Mac specifičan bug. Možda ti je brže prodati ga nekome s PC-ijem i uzeti noviji model.

Meni V300 radi super u MBPu 7,1, a radio je super i u MBu 3,1. Mozda nesto sa serijom iz 2011?
19.01.2014 | 12:29
Moguće... uglavnom znaju za problem i čak se može i zaobići, ali traži da se formatira low-level na PC-iju s nekim njihovim alatom. Tako mi je rekao support, ali preporuka je bila da se ne zezam nego da mi pošalju novi i ciao.
19.01.2014 | 13:31
isti takav imam u frendovom laptopu 13" 2009, dual core i radi perfektno, ja sam uzeo isti takav samo 240Gb i smrzava
19.01.2014 | 13:33
dpasaric kaže:

mislis da bi ga mogao vratiti u trgovinu i traziti drugi uz eventualnu nadoplatu?
nekako sumnjam....
19.01.2014 | 13:35
Moze onda samo preporuka za konkretni model koji def radi ok da si trazim sutra....ako se nesmije napisat na forumu moze i poruka u inbox....hvala
19.01.2014 | 21:40
Kingstone v300 120Gb sam imao u MBP 15 early 2008 i radio je super, isti je radio i u MBP 15 2012 - kod mene je u oba radio ko švicarski sat.
19.01.2014 | 22:00
treba biti 240GB ili 256GB
19.01.2014 | 22:28
Hmm, gledam sada, pa ta V300 serija bi morala biti ok. Možda je samo pokvaren?
20.01.2014 | 08:38
Kako mislish ta serija? Jel kod tebe bila neka druga v300?
21.01.2014 | 00:12
nope, na pc-u radi cijeli dan bez ikakvih problema
21.01.2014 | 00:18
Baš smo isti taj Kingston V300 120GB u firmi ugradili u iMac 7.1 jer je dosadašnji HDD dao svoje. Zasad radi OK.
21.01.2014 | 10:30
stavio isti takav SSD (Kingston V300 120GB) u iMac 5.1 i vec mjesec dana radi bez problema...
30.01.2014 | 23:37
Intelov SSD vec nekoliko dana radi bez ikakvih problema, rijec je o seriji 530 240GB, koju kako sam cuo od dobavljača uzimaju i vodeći servisi za apple u zagrebu....
10.02.2014 | 12:16
Evo, ja taman na raskrscu zivota
dakle, intel 530 ili kingston V300? oba 120GB jer mi toliko budzet dopusta.
what is gonna be ?
10.02.2014 | 13:52
Intel
10.02.2014 | 14:21
Zahvaljujem !
10.02.2014 | 14:31
Intel
11.02.2014 | 17:05
Ne bih zelio otvarati novu temu pa cu pitanje postaviti ovdje, malo je generalno ali se radi o SSD-u.
Dakle, da li netko moze objasniti koliko se moze i da li je dobro brisati stvari na SSD-u? Koliko to skodi disku?
Mnogi kazu da se na SSD instalira sistem, osnovni software poneke igre koje se cesto igraju i to je to, muziku, video bi trebalo staviti na neki drugi HDD.
A sta sa svim onim malim stvarima koje se nakupe u kanti, recimo kad se napravi neki update pa se stara verzija automatski stavi u kantu sve se to mora pobrisati jednom. Koliko je sve to prihvatljivo ili ne?

Hvala!
11.02.2014 | 18:08
Ovisi o SSD-u kojeg imaš a i o sustavu u kojem radi. Ako tvoj SSD ima Garbage Collection u svom Kontroleru onda se on sam slaže i njemu ništa ne smeta da se po njemu piše i briše, ako opet imaš OS koji podržava TRIM to ti preuzima TRIM i posprema ti SSD tako da u oba slučaja SSD radi normalno i da mu ništa ne škodi da se po njemu piše i briše po potrebi. Ali ako nemaš ni jedno ni drugo onda je barem u našem okruženju bolje ne brisati i pisati učestalo jer SSD postaje sve sporiji. To ti se neće pokazati odmah nego s vremenom. Ali da te odmah umirim skoro svi SSD ovi novije generacije imaju Garbage Collection u svojim Kontrolerima tako da te to ne treba previše brinuti, a postoji i niz drugih metoda kako SSD dovesti ured kad se zatrpa i zaguši. Svakako nije preporučivo iskoristiti sav prostor na njemu nego ostaviti nekih 5% slobodnog.
10.01.2015 | 23:36
da ne otvaram novu temu...

instalirao sam danas OWC-ov SSD (Electra 3G) u iMac 9,1 (early 2009). zapravo, instalirao ga je Sank - puno hvala još jednom.
sve je prošlo ok, rastavili, sastavili i provjerili je li se "uhvatio". disk utility ga je prepoznao, napravili particiju, već je bio formatiran, skinuli i pokrenuli trim enabler, ali se ispostavilo da ga ovaj model očito ne treba.
nazdravili s lokalnom borovičkom, ubacio ga u bunker i došao doma da prebacim na njega OS i pokrenem ga kao startup disk.

nakon što sam spojio komp i upalio ga, iskočila mi je čudna poruka (u prilogu). pogledam u finder - nema SSD-a; pogledam u disk utility - nema ga ni tamo.
nazovem Sanka, on kaže da možda onaj nepotrebni trim enabler nije šta sprčkao. isključim ga, čak ga i pobrišem, ali ništa.

dakle, ima li tko ideju šta se to moglo desiti da sistem više ne vidi SSD, nakon što ga je lijepo registrirao?
10.01.2015 | 23:49
da ne pišemo na dvije fronte, možete ovdje odgovoriti: www.jabucnjak.hr/forum/hardver/138083-in...u-rijeci.html#138210
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO