Apple special event San Francisco
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple special event San Francisco

• inflame
  • Posjetitelj
08.09.2005 | 15:30
pa da se i ja malo raspišem, ako nemate ništa protiv.
nisam baš toliko u Apple svijetu zadnje vrijeme, pa ne
znam jel taj special event bio nešto veliko il' nešto manje,
pa će se dogoditi da se začudim kako na njem nema nijednog novog računala. činjenica je da male nove stvari koje Amerikanci i svi oni koji imaju iTunes music store jedva čekaju nama Hrvatima ne znače baš puno.

kad sam vidio iPod nano zamislio sam se kako ga tražim
po kući mrmljajući; Isuse, pa di sam ga ostavio???
sve u svemu iPod za liliputance sa flash memorijom.
vidim da ima i screen lock. to je valjda zato da drugi
ne vide da na njem imate ranije albume Britney Spears.
začuđujuće, al piše da svira glazbu. no to još stvarno nisam znao. radi sa ovim i radi sa onim. radi sa svim. i naravno da je skip free. nema toga na ovom svijetu što više nije skip free a da je novo. podržava slike. UAU! i naravno da radi sve ostale čudesne stvari koje jedan iPod može.

iTunes 5 ima new look. pomislio sam da će ovo novo izdanje
bit nešto totalno revolucionarno. mislim, ne bi ih ubilo da program naprave tako da podržava skinove i nove vizualizacije u bojama koje korisnik želi odabrati.
osim novog looka može se playliste organizirati u foldere.
dobro se sjećam toga. staviš nešto u folder i onda ne vidiš tjednima, mjesecima, a ponekad i godinama. daleko od očiju, daleko od srca. al to neka vas kod iTunesa ne brine, jer ima novi search bar. iskreno, ja se ne sjećam kad sam s tim nešto tražio a da nisam našo. jedna od novosti je i ta da ako ste roditelj koji voli slušati Eminema možete spriječiti djetetu da radi to isto dok vas nema sa parental controls.
opcije ko što su share and stream i podcasts ljudi poput mene sa dial-upom mogu zaboraviti. ne koriste vam previše niti kad nemate flatrate adsl ili nešto slično. ipak, sve u svemu, iTunes nikad nije ni bio loš. može samo biti još bolji.
možda im samo fali ideja?

motoROKR
motorola sa iTunes glazbom?
zanimljiva, ali nama smrtnicima još uvijek cijenom
tako nedostupna.

eto. to je sve od mene.
ja čekam nove Macove (mini i eMac) i PowerBookove sa G5 procesorima i 2 GHz, a vi? kad će više???
08.09.2005 | 15:43
I mene sve to skupa ostavlja prilicno hladnim, a cini mi se i vecinu starosjedioca koji su na Mac dosli davno, a ne privuceni hip gadgetima poput iPoda koji su ih napravili switcherima.
K tome ja nemam obicaj slusati mp3 glazbu, ne znam u cemu je stvar, nekoliko puta sam se prisilio ali jednostavno se toga ne sjetim, u stanu je radio ukljucen 24/7 a glazbenu kolekciju imam na CD-ovima.
No ako je ovo potrebno da bi Apple zaradio novac za \"prave\" igrackice, ja sam za.
08.09.2005 | 19:48
Riba je napisao:
I mene sve to skupa ostavlja prilicno hladnim, a cini mi se i vecinu starosjedioca koji su na Mac dosli davno, a ne privuceni hip gadgetima poput iPoda koji su ih napravili switcherima.
K tome ja nemam obicaj slusati mp3 glazbu, ne znam u cemu je stvar, nekoliko puta sam se prisilio ali jednostavno se toga ne sjetim

Svi smo mi dinosauri, koje uhvati glib za stopala cim pomislimo kako se trebamo malo skrasiti i prokomentirati stvarnost Moj tast jos uvijek slusa svoj .. pazi! .. magnetofon! i sakuplja neke snimke od svojih prijatelja. Starinski kov audiofila jos se uvijek ne odvaja od gramofona i ploca, bez obzira koliko glasno pucketale, jednako kao i mnogi ovdje od PowerPC procesora, G5-ica i sl., iako vrijeme gazi sve to. Tri cetvrtine starijih od 40 godina u mislima jos uvijek zivi u socijalizmu a ona jedna cetvrtina u nekom posve desetom uredjenju, koje valjda i ne postoji. Danas valjda jedino novinari mogu biti i ostati u trendu, jer im je pisanje o novotarijama kruh, koji se u svom osnovnom prehrambenom obliku nije promijenio barem vec 5 tisucljeca.
08.09.2005 | 23:49
iTunesi 5 su mi ok. Bilo bi grozno da nude \"skinove\", IMHO to u Aqui nema smisla. Nano je fora, ali ja bih voio da ima direktan priključak na USB ili FW kao Shuffle. Mrzim kablove i dockove. Motorolin telefon je ok, ali nekako prejadan - što nisu V3 napravili da ima iTunese...
09.09.2005 | 01:53
iTunes meni izgleda losije nego stari, na novom ocigledno idu na look koji vec ima Mail aplikacija. Scrollbarovi su slijepljeni uz rub prozora sto ne izgleda bog zna kako. No svejedno, i tako iTunes rijetko palim. Ono sto sam primjetio isprobavajuci search na iTunes music storeu jest da su se u ponudi pojavile stvari koje bih vec i kupio.
11.09.2005 | 15:58
Ja sam odusevljen iTunesima, a zbog njih mi polako sjeda i nova Mail aplikacija uz uvjet da se prije prvog koristenja koristi CageFighter

Jednostavno sada imam mnogo vise mjesta u horizontali, pametnije je iskoristeno i poslozeno.

Nano je isto jeben, prejeben - to bi kupio zeni da vec nema Minija, a ovako do druge prilike. Jedino mi je sada prevelika rupa izmedju Nanoa i starog iPoda, ono, da su bar minija ostavili u tom segmentu - no znam da se ne bi isplatilo

ROKR - ne opterecujem se njime, imat ce prodju vjerojatno, no nije ni bitno.
11.09.2005 | 22:39
Da Nano je stvarno cool al ipak mislim da su mu trebali dodati radio (iako se to kosi s politikom prodaje glazbe putem iTunesa). Također mislim da su mu mogli omogučiiti pregledavanje filmiča ako ne u divixu onda barem u QT. ROKR je ružan ko noč (to je moje subjektivno mišljenje) i odlično mu pristaje ime, zapravo ja bi ga nazvo SHREK-R ako več r mora biti na kraju. Kad se čovjek navikne na Apple-ov dizajn, teško može probaviti takvo čudo od \"telefowalkman-a\". Živjela demokracija.
Ray
14.09.2005 | 03:56
www.cooltechzone.com/index.php?option=co...view&id=1781

Zanimljiva je teorija o RokRu. To je Appleov eksperiment koji ga ništa ne košta.
Članak kaže da nije slučajno kako telefon samo izvodi pjesme i da je broj ograničen na 100 naslova (naravno, kojima se može doskočiti ripanjem cijeloga albima kao jednoga broja...), te da NE uspostavlja vezu s iTMS-om i NE može skidati pjesme iako je spreman za UMTS2.

Člankopisac kaže ako Jobs jako dobro zna da budućnost leži u crossoveru telefona i iPoda, da je podlo pristao na pokus s belikim ograničenjima - i na Motorolin rizik.

Zato je RokR toliko nezanimljiv, a ni Motorola si nije dala osobitog truda (vidi njihov mobitel RAZR za kojim su trenutačno svi pomahnitali)...

Jasno je da su mogli napraviti ama baš sve da ta naprava skida glazbu i da za mnoge postane primarni centar kupovine u iTMS-u, ali osim tehničko-tržišnog pokusa tu je i veliki otvpor telekom tvrtki: 30 sekundi ringtona (auditivno loše kvalitete) oni i danas prodaju za ne manje od 2 dolara (30 sekundi streaminga u iTMS-u je besplatno...), a da bi kupovali kvalitetni AAC za manje od $1. Valja biti nježan prema neprijatelju prije nego ga napadneš... A iza telekom tvrtki, koje su gotovo potpuno preuzele prodaju samih telefona (!), krije se još i RIAA koja nikako da odustane od omašćivanja brka na ringtonovima koji idu i do 3 dolara. S telekomima dijele pare - za ništa, iTMS je u tom kontekstu - u punoj snazi - preveliki remetilački faktor. A i da ima sve to, zar bi Jobs ugrozio iPoda koji sam po sebi tako dobro ide? A, pokazo je Shuffle, nije sve u kapacitetu. iPode temeljene na hardovima ćemo izgleda nastaviti samo mi koji vidimo osim glazbe i slika tu još i slobodan prostor za rijenos datoteka. Ako to nekome nešto znači, mojim curama ne treba HD iPod, ali im nije dosta Shuffle. Dakle, Božić je moj i Božji, a morat ću kupiti najmanje dva. S obzirom da su cure ide bijeli....
14.09.2005 | 04:00
Iskreno, i meni se manje NEdopada Sony-Ericssonovov K750i i onaj navodno wPhone, ali to nije jednostavno to. Čini se da su i Moto i-E išli najprije na nepopularni model \"ciglice\". Ništa čudno, to se najjeftinije proizvodi, nije preskupo, pa će vidjeti rezultat. Onda kreću preklapači i klizni modeli, pa najdeluxe... mada je malo čudno da tim stvarima nisu opremljeni (bez da se ikoga išta pita) najskuplji smartphoneovi.
14.09.2005 | 10:27
Nano je super, po veličini i izgledu. Sad još samo da slijedeća generacija sadrži i sve funkcije mobitela a da se izgled ne promijeni (uključujući ne povečavanje broja tipki!?) i to je to.
15.09.2005 | 00:40
...ali odsustvo clickwheela već su zamjerili ROKRu. No, s time bi se mogla zamijeniti masa drugih gumbića po telefonu... Ma, dosta je da clickwheel bude fi=2,5 cm
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 38 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, robee, tino1, Anonimci (427)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO