Umro mi mac :-(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umro mi mac :-(

15.03.2013 | 14:39
5 - skužio

svakako je ulaganje OK, žena će ga koristiti 2 sata dnevno za surfanje i mail i to na desktop postolju sa ventilatorima
Vjerujem da bude potrajao još, duže ngo neki novi HP
15.03.2013 | 17:43
Nisu ti potrebna nikakva postolja sa ventilatorima. SMCFanControl je mali app sa kojim kontroliras brzinu vrtnje ventilatora u macbooku. Instaliraj to i podigni minimalnu vrtnju sa 2000 - 3000. To ce drzati laptop cijelo vrijeme malo hladnijim, a ako se desi da temperatura poraste mozes podesiti profile pa samo sa jednim klikom kontroliras sam koju brzinu hoces. Evo ja vec tako 2g. mazim i pazim svog dedu macbooka
15.03.2013 | 18:47
Defou kaže:
Nisu ti potrebna nikakva postolja sa ventilatorima. SMCFanControl je mali app sa kojim kontroliras brzinu vrtnje ventilatora u macbooku. Instaliraj to i podigni minimalnu vrtnju sa 2000 - 3000. To ce drzati laptop cijelo vrijeme malo hladnijim, a ako se desi da temperatura poraste mozes podesiti profile pa samo sa jednim klikom kontroliras sam koju brzinu hoces. Evo ja vec tako 2g. mazim i pazim svog dedu macbooka

Zar postolje s ventilatorom smeta? Radije da mi radi 200mm ventilator ispod kompa na 1000rpm, nego oni maleni na 4000rpm. Buka je neusporedivo manja.
15.03.2013 | 19:19
damba7 kaže:
smayoo kaže:
Ha, čuj, ako nema vremena čitati, onda jamačno ima novca pa neka plaća 1000 kn...

Zašto ne bi bilo isplativo popraviti notebook za 1000kn?!
Da čak uložim 1000kn, njegova je vrijednost na tržištu 3000kn što je plus od 2000kn, da ga ovako raskomadam dobio bi soma kn i natezao se mjesecima po oglasniku...

...tak da je moja računica vjerujem dobra.

Ovaj dio sa 3000 ne drzi vodu, jer može ekipa na njuškalu tražiti toliko, ali ne dobije jer je ovo općepoznati kvar na toj matičnoj/ grafičkoj na tim serijama MBP, pa uglavnom idu za puno manje...
15.03.2013 | 20:02
zabac kaže:
Zar postolje s ventilatorom smeta? Radije da mi radi 200mm ventilator ispod kompa na 1000rpm, nego oni maleni na 4000rpm. Buka je neusporedivo manja.

Naravno da smeta. Dali nosis i stol i stolicu sa laptopom okolo? Dali ti to sve stane u torbu od laptopa ili renats kombi? Dali je bolje 200kn u dzepu i 1000rpm vise (+par dB) ili - 200kn i pola kile (gdje god drzis) vise?
15.03.2013 | 20:42
Notebook koristi žena i samo navečer za surfanje, mail - iz fotelje u krilu i uvijek ima postolje koje je koji cm deblje od notebook-a, nije bed jer je lagano i OK....

A što se tiće ekipe sa njuškala ili ovdje, kad pogledaš isti su oglasi i tu i tamo i onamo i vamo, tako da može neko tražiti i više i manje ali za svoj znam kakav je i ispllatljivije mi je dati 1000kn i imati opet OK nešto nego riskirati, pa da ga baš kupim i za 2000kn a znaš i sam da za 2000kn macbook pro dual core da je u donekle normalnom stanju da se teško kupi, ili se može kupiti, ako da - evo i frend bi uzeo sebi
15.03.2013 | 21:03
Moje misljenje je da ako platis 1000kn reballing i servis ti pritom u potpunosti zamijeni los lem, da nebi trebalo biti problema. Jos ako taj lem kojeg zamijene bude imao olovo u sebi bit ce cvrsci i mozes mirno spavati... Ovo sa postoljem i ventilatorima je stvar ukusa. Neka mi Zabac ne zamjeri
16.03.2013 | 22:35
da ne otvaram novu temu.....zakaj mac prži tak sporo? pa 30 min prži DVD tj na 2x , ima neka fora ili kaj?
16.03.2013 | 23:54
pa zato sto je samo 2x.....mnogi imaju naviku sa Win-a na 16x..ili 24x.....pa im posle sve sporo........milsim da tu nema neke pomoci....
17.03.2013 | 09:01
Po mom iskustvu, DVD pržen na više od 4x nije nikad radio pouzdano. Čak ni prije 10 godina kad su i mediji, i pržilice bili puno kvalitetniji.
17.03.2013 | 09:17
Defou kaže:
zabac kaže:

Naravno da smeta. Dali nosis i stol i stolicu sa laptopom okolo? Dali ti to sve stane u torbu od laptopa ili renats kombi? Dali je bolje 200kn u dzepu i 1000rpm vise (+par dB) ili - 200kn i pola kile (gdje god drzis) vise?

A zašto bi uopće postolje vukao okolo?? Postolje mi koristi kad sam doma i kad MBP spojim na monitor, tada se i grafička kartica prebaci s integrirane na diskretnu.
Ako sam s time smanjio buku, definitivno mi koristi. Primjedba od 200kn je bezvezna, čak i glupa jer ako daš za komp 15.000kn, onda 200kn nisu neki problem.
17.03.2013 | 11:46
nikad nisam imao nikakvu potrebu baš ni pržiti al sam primjetio da ide 2x što je koma sporo jer sam jučer pržio dual L DVD i trajalo mi okvirno preko 2 sata i tada sam se zapitao koji ti je
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robertM, temeljnik, Anonimci (928)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO