Cijene Macbook Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cijene Macbook Pro

13.03.2013 | 10:01
Nisi ti citao temu, nego si jednim okom bacio pogled na naslov
13.03.2013 | 10:21
U pravu si, onda najte zamerit...
13.03.2013 | 10:38
Di si ti bio devedsetprve ha ha
13.03.2013 | 11:05
U Amsterdamu:woohoo:
13.03.2013 | 11:09
Štulić, jesi to ti?

Inaće baš gledam na njuškalo i lik prodaje MBP 13 novi za 7500 iz USA a evo i onaj od jučer sa 8000 spustio na 7500 - star 1mj , dakle gori, dao bi ga i za 7000kn kako je krenuo po danu spuštati za 500kn .... to je TO , dobro sam ja rekao da kad uđemo u EU, da budu puno jeftiniji, ljudi toliko neće imati da budu sve živo prodavali samo da prežive ! ! !
Dok oglas ispod njega čovjek isti 2 god star prodaje za 100kn skuplje
13.03.2013 | 11:10
Jok...on je u Ultrechtu:)
13.03.2013 | 11:31
Cijene u oglasima su jedno, a stvarna namira - mozes racunati na jos -10 % popusta na tu cijenu minimalno cim nanjuse kes...
13.03.2013 | 12:44
U dućanima je duplo skuplje a primaju ustvari samo keš, bilo bi OK pošto su tako skupi , da uzimaju i robu pa bi se tako rješio starog miksera, plinske peći i zimskih guma
28.04.2026 | 10:18
Bok svima. Da ne otvaram novu temu, tražim novi MacBook M5 Max i malo uspoređujem cijene.

U Hr u iStyle-u je cijena 6.800€. Na iDucan.hr je ta ista konfiguracija 400€ jeftinija. Da li netko ima kakva iskustva s tom firmom, da li je bilo kakvih problema?

Gledao sam i vani. Na drugoj temi ovdje na forumu marioart je spomenuo veliki lanac trgovina u DE cyberport.de. Više nije potreban poslovni račun, šalju i fizičkim osobama. Ta ista konfiguracija je skoro 800€ jeftinija. OK PDV u DE je 19% ali opet. Riba je imao pozitivna iskustva s tom trgovinom pa sam mislio uzeti kod njih. Pošto je to BTO, nije mi baš jasno kako je moguće odabrati sve osim rasporeda tipkovnice (uzeo bih ENG INT radi programiranja). Nude samo DE.

Na drugoj trgovini www.alternate-b2b.de moguće je sve konfigurirati, čak i HR layout tipkovnice, ali je problem da oni rade samo B2B dakle fizička osoba ne može naručiti.

U njemačkom Apple Store-u je ta ista konfiguracija skoro 400 € jeftinija nego kod nas, i može se naručiti ENG INT layout.

Ima možda tko kakvu preporuku odakle bi bilo najbolje naručiti novi laptop?

Hvala svima na odgovorima
28.04.2026 | 11:04
Goc98 kaže:
Bok svima. Da ne otvaram novu temu, tražim novi MacBook M5 Max i malo uspoređujem cijene.

U Hr u iStyle-u je cijena 6.800€. Na iDucan.hr je ta ista konfiguracija 400€ jeftinija. Da li netko ima kakva iskustva s tom firmom, da li je bilo kakvih problema?

Gledao sam i vani. Na drugoj temi ovdje na forumu marioart je spomenuo veliki lanac trgovina u DE cyberport.de. Više nije potreban poslovni račun, šalju i fizičkim osobama. Ta ista konfiguracija je skoro 800€ jeftinija. OK PDV u DE je 19% ali opet. Riba je imao pozitivna iskustva s tom trgovinom pa sam mislio uzeti kod njih. Pošto je to BTO, nije mi baš jasno kako je moguće odabrati sve osim rasporeda tipkovnice (uzeo bih ENG INT radi programiranja). Nude samo DE.

Na drugoj trgovini www.alternate-b2b.de moguće je sve konfigurirati, čak i HR layout tipkovnice, ali je problem da oni rade samo B2B dakle fizička osoba ne može naručiti.

U njemačkom Apple Store-u je ta ista konfiguracija skoro 400 € jeftinija nego kod nas, i može se naručiti ENG INT layout.

Ima možda tko kakvu preporuku odakle bi bilo najbolje naručiti novi laptop?

Hvala svima na odgovorima

Alternate radi i sa obicnim kupcima..

www.alternate.de/Apple/Mac-Konfigurator

uzmi gdje je jeftinije i ako se bojis eventualnih problema uzmi apple care i miran si
28.04.2026 | 13:07
Hvala ti na info, poslao sam upit na Alternate.

Napravio sam konfiguraciju, ali pošto kupujem van DE, ne mogu automatski naručiti i platiti nego moraju napraviti ponudu. Sad čekam koliko bude ispalo tj. da li je kaj jeftinije nego tu kod nas.

Javim se sa više detalja

EDIT: izgleda da ne bude išlo:

Unfortunately, it is not possible to deliver this product directly to your country. You can currently only order this article with a shipping address within Germany
28.04.2026 | 13:34
Javi se i Davoru ovdje na Jabucnjak, pa vidi kakvu cijenu ti oni mogu napraviti.
28.04.2026 | 18:57
Vidi ako prihvaćaju www.mailboxde.com/ adresu.
28.04.2026 | 19:47
Da li je netko narucivao iz Austeije od McShark?
Nude hrvatsku tipkovnicu.
mcshark.at/mac/macbook-air/macbook-air-m...-himmelblau-mdhh4d-a
28.04.2026 | 22:44
smayoo kaže:
Vidi ako prihvaćaju www.mailboxde.com/ adresu.

Razmišljao sam o tome, i znao sam prije kupovati preko mailboxa, ali nikad tako velike vrijednosti. Frend je uzimao tri pita polovni iMac preko eBaya i koristio je mailbox, od 3 pošiljke, jedan mu je došao potrgan. Kakve sam ja sreće… meni bi bila prva

jura22 kaže:
Da li je netko narucivao iz Austeije od McShark?
Nude hrvatsku tipkovnicu.
mcshark.at/mac/macbook-air/macbook-air-m...-himmelblau-mdhh4d-a

Austrija nije baš tako povoljna kao Njemačka. Od svih država u regiji, Italija je najskuplja, praktički kao i Hrvatska (mislim da je razlika kojih 50€), Austrija je kojih 300€ dok je Njemačka daleko najpovoljnija, skoro 600€ (možda čak i više, već su mi se pomješale sve usporedbe, hehe)
29.04.2026 | 08:31
Mi u Kreativnom uvijek damo najbolju cijenu koja ide za naše hrvatske uvjete, ali često se može dobiti povoljnije kod velikih resellera na zapadu koji to mogu jer jednostavno imaju bolji rabat. No, stvar se onda lomi na HR tipkovnici koju je gotovo nemoguće dobiti vani jer Apple to sam interno zabranjuje jer štite tržišta i svoje regionalne principale (za našu regiju Apcom), ali se ponekad nešto zaleti od nekuda - jedan moj frend je iz Njemačke kupio novi MBP s HR tipkovnicom. Ali to je bio one-time-shot i više se nikada nije ponovilo kod tog resellera (za kojeg prije nikada čuo).

Generalno, u Hrvatskoj se 99% toga kupi na firmu, PDV se lako obračuna i prelomi, pa je to kupcima često najelegantnija kupovina i nitko ne škrilji radi 50 € gore-dolje čak i ako je negdje vani bolja cijena - jer to uvijek znači i neki rizik. Uostalom sjećate se moje epizode gdje je viljuškar doslovno probio paket i onda se ti nateži. Da, sve je na kraju bilo pokriveno i plaćeno, ali uz mjesec i nešto zezancije. A nedavno smo na forumu imali slučaj iPhonea gdje je na kraju došla prazna kutija. Ok, i to je sređeno na kraju i pokriveno, ali ono...

Naravno, super cijena se može dobiti iz USA kome ne terbaju HR tipke - ili kada netko velik mora očistiti lager iz bilo kojih razloga, pa ih onda daju van po ulaznoj cijeni ili čak ispod ako im treba keš za obrt ciklusa. Samo to treba baš ubosti...
29.04.2026 | 09:13
Programer sam pa mi HR ili EN layout odgovaraju (samo da Enter nije US layout). Ne bi baš htio DE layout. Sad važem da li mi izgled tipkovnice vrijedi 500€ (ne računajući zezancije s poštom)

Poslao sam upit Alternate-u i moguće je preuzimanje u dućanu (blizu Frankfurta). Ignorirali su dio oko slanja na MailBox.DE pa pretpostavljam da to ne rade. Ionako nemaju Apple Care+ nego neko njihovo osiguranje koje ne pokriva oštećenja tako da se ne bi kockao sa poštom.

Cyberport ima Apple Care+ ali samo laptop sa DE rasporedom tipkovnice. Nema niti EN. Poslao sam upit da li bi poslali na MailBox.DE ali već dva dana nema odgovora (provjerio sam i spam filter).

Naći firmu voljnu za dogovor i odbitak PDV-a u HR se isto pokazalo kao nemoguća misija. A ne bi išao u otvaranje obrta samo za povoljniji laptop, hehe.

Tako da mi najizglednije ostaje uzeti preko iDucan.hr. Ipak su 400€ jeftiniji nego iStyle. Ima tko kakva iskustva s tom trgovinom?
29.04.2026 | 12:38
Ti Apple Care mozes kupiti naknadno (unutar inicijalnog jamstva). Uopce nije vazno gdje si kupio racunalo, ne traze niti racun.

Uneses kod i aktiviras dodatne 2 godine jamstva. Ja sam uvijek tako radio.

Jednom davno sam kupio Apple care na Ebay, seller mi otvorio pakiranje, slikao kod i poslao porukom. Sve uredno proslo prilikom aktivacije.
29.04.2026 | 13:46
Mislim da je prozor za naknadnu aktivaciju Apple Care-a puno manji. Možda max 90 dana od kupnje. Ali moguće da se varam.
29.04.2026 | 13:46
Ako trebaš custom konfiguraciju Apple Store se čini kao dobra opcija ako ti Venecija nije predaleko. Ili AT ili DE ovisno gdje si u HR.
Naklikaš što ti treba (osim HR tipkovnice) i osjetno si ispod iStyle dućana. I dobiješ dvije godine jamstva, a ne jednu kao kod nas.
Razlika u cijeni za MacBook Pro 16inch M5 Max 48GB/2TB je 400 EUR (plus godina jamstva).
I kraće se čeka na BTO modele nego kod nas.

Zanimljivo da iStyle više ne nudi HR tipkovnice za određene BTO konfiguracije.

Za osnovne konfiguracije ako si u prilici pričekaš popuste. Apple ne daje popuste, ali dućani i Amazon da.

Na Apple Store imaš i refurbished modele koje treba loviti, ali se zna zalomiti dobar popust ako ne patiš na zadnje modele Macova.

Ne razumijem M5 Max za programiranje, al dobro.
29.04.2026 | 14:01
Local LLM… M5 ima neuralne akceleratore u svakoj GPU jezgri koji drastično ubrzavaju performanse. Najbitnija mi je količina RAM-a i takve konfiguracije su jako rijetke na tržištu rabljenih (pa i refurbished).

Putovati u Italiju za doslovno 50€ uštede mi ne pada na pamet (a gdje je trošak goriva i cestarine). Austrija i Njemačka su povoljnije, čak i taj iDucan u HR… sve je povoljnije od iStyle-a. Inače sam iz Varaždina
29.04.2026 | 14:28
MacBook Pro 16inch M5 Max 128GB/2TB
Apple Store DE: 6.250 EUR
Apple Store AT: 6.250 EUR
Apple Store IT: 6.350 EUR
iDucan HR: 6.600 EUR
iStyle HR: 7.020 EUR

Kada kažeš "za doslovno 50€ uštede" na što točno misliš?
29.04.2026 | 15:05
Na iDucan.HR je 6399 ... ako je u IT 6350, kolika je to razlika?
Prilozi:
29.04.2026 | 15:09
Pa za 100€ odes u AT i kupis.
Inace u EU je garancija 2 godine.
29.04.2026 | 15:17
Koliko znam, jedini Apple Retail store u AT je u Beču. MediaMarkt koji je u Grazu ne nudi BTO konfiguracije (sa 128 GB RAM-a). Online trgovine u DE nude i jeftijije nego Retail store (nađe se i za 5900).

Najveći problem je čekanje i onda organizirati pickup. Ili jednostavno uzeti tu u HR, pa sam zato pitao za iskustva sa iducan.hr-om
29.04.2026 | 15:29
Imas u Grazu McShark.
29.04.2026 | 15:45
Hvala na sugestiji, budem pogledao
29.04.2026 | 16:56
Kako to uopce funkcionira kada HR drzavljanin kupuje u Austriji?

Ciji PDV placas?
29.04.2026 | 17:01
Austrijski ako kupuješ ako fizička osoba.
29.04.2026 | 17:35
Goc98 kaže:
Na iDucan.HR je 6399 ... ako je u IT 6350, kolika je to razlika?

Sumnjiva.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 42 minuta
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO