iMac G5 buka ventilatora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G5 buka ventilatora

• ez-rider
  • Posjetitelj
16.07.2005 | 20:51
Uvaženi ..

PC sam korisnik koji se zainteresirao za Mac prvenstveno zbog OS X Tiger'a.

Razmisljam o kupnji novog/rabljenog stroja, slijedom cega sam dosao i do iMac'a G5 za kojeg na sve strane pisu da je bucan kako avion na daljinsko upravljanje. (Iako bi nazivno trebao biti iznimno tih, iMac G4 je bucniji?)

Ima li takvih slucajeva kod nas u HR ili je kod nas uobicajeno, nirvana?

Hvala!

.ez.
16.07.2005 | 21:46
ja imam iMac G5 i ima buke samo ako radite zahtjevnije poslove a ostalo je zbilja tih, možete si podesiti i performanse (utječe na ventilatore) u system preferances--> energy saver-->options
Stvar je odlična!!
16.07.2005 | 22:25
Spram klasičnog PC-ija je ugodno tih.
  • ez-rider
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 02:16
scienceman.com/pgs/00_imacG5.html

na ovom linku pri dnu ima mali QT movie .. ne bih ovo nazvao tihim ..

vjerujem da iMac G5 ne bi trebao biti bucan ali izgleda da ima modela koju si vrlo bucni i to ne malo sudeci po pisanju na netu ..

Tako mi se cini i u ova dva odgovora .. jedan se malo vise cuje drugi manje ..

no vjerujem da se iMac u HR moze isprobati prije kupnje .. gledao sam jednog 17\" i nije se cuo .. ali nije nista ni radio ..

.ez.
17.07.2005 | 14:03
1. na tim stranicama hvale rev. 2 stroja (na koju ćeš nalatjeti ako ga kupuješ) i govore da je stroj sada još TIŠI nego rev. 1 (rev 1 je orginalni stroj kakav je prvi pušten u profaju, a rev 2. je novija verzija, malčice izmjenjena)
2. na tom quicktime movie-u (odmah ispod filmića) kaže da su to mjerili sa mikrofonom !!! (tip drži mikrofon u ruci, zato se stroj tako glasno čuje), a smisao filmića je pokazati ljudima drugačije okretajne brzine ventilatora i razne zvukove koje proizvode.
TAko da ja i vjerujem, većima ljudi na jabučjnaku bi to ipak nazvala tihim. I možeš biti bez brige. Pozdrav
17.07.2005 | 20:07
Mika je napisao:
2. je novija verzija, malčice izmjenjena)

hmm... malčice? za mene jača grafička i već stavljen Bluetooth i 512 rama baš nije malčice.

kod PC njegova kutija (procesor) sroji na podu pa ga nečujete a iMac G5 vam je pred očima (procesor je iza ekrana) pa ga kadkada čujete, ali kada malo bolje poslušate skužit ćete da je G5 za pravo tih, nečujan, a PC pri nikakvom poslu zuji zuji i zuji a buka se da lako riješiti pokretanjem iTunesa ili iPoda!
  • ez-rider
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 23:12
Hvala na odgovorima ..
pozdrav ..
18.07.2005 | 00:33
Imam iMaca G5 i stvarno je tih, osim kad ga opteretis, naravno... ali i onda je dosta tisi od mog starog PC-a
  • User
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 00:51
Evo jedne usporedbe... Doduse nemam iMac G5 nego G3 ali ipak je Mac .

Da bi koliko toliko ohladio svoj PC u kucistu imam 7 ventilatora, a taj komp je smjesten na katu no cak i po danu kad ima zvukova okolo ja ga cujem iz predsoblja u prizemlju . Anegdota - namjestio sam si budilicu na PC-u da mi odsvira moje omiljene MP3-ce u taj-i-taj sat, a da bi \"zvonio\" PC mora bit i upaljen cijelu noc . Naravno, brzo sam odustao od te ideje jer ima jedna plava dioda na prednjoj strani kucista koja mi \"ugodno\" osvijetli pola sobe, a k tome buka je bila neizdrziva .

S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top . Masina je gotovo necujna!

A i dobra stara Performa 5200 koja je u mom posjedu je daleko tisa od PC-a.

P.S. vidio sam neki dan novu novcatu konfu baziranu na athlonu 64 i poprilicno je tiha sto se hladjenja tice, no unutra sam cuo jedan zvuk koji nisam cuo jos od pradavnog doba 386-ica, 486-ica i prvih pentiuma, a to je - trrrk, trk, trrrrrrrrrk (glasno citanje po disku). Kao sto rekoh, vec dosta vremena ni kod PC-a, a pogotovo ne kod Maca nisam cuo taj zvuk, ali ovo(radi se o 120GB disku, a zvuci ko 120MB ) mi je probudilo neka sijećanja .
18.07.2005 | 04:49
User je napisao:

Masina je gotovo necujna!

Potpuno tačno!
18.07.2005 | 12:36
S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top

ooooooo itekako se moze spavati kraj iMaca...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 20 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO