iMac G5 buka ventilatora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G5 buka ventilatora

• ez-rider
  • Posjetitelj
16.07.2005 | 20:51
Uvaženi ..

PC sam korisnik koji se zainteresirao za Mac prvenstveno zbog OS X Tiger'a.

Razmisljam o kupnji novog/rabljenog stroja, slijedom cega sam dosao i do iMac'a G5 za kojeg na sve strane pisu da je bucan kako avion na daljinsko upravljanje. (Iako bi nazivno trebao biti iznimno tih, iMac G4 je bucniji?)

Ima li takvih slucajeva kod nas u HR ili je kod nas uobicajeno, nirvana?

Hvala!

.ez.
16.07.2005 | 21:46
ja imam iMac G5 i ima buke samo ako radite zahtjevnije poslove a ostalo je zbilja tih, možete si podesiti i performanse (utječe na ventilatore) u system preferances--> energy saver-->options
Stvar je odlična!!
16.07.2005 | 22:25
Spram klasičnog PC-ija je ugodno tih.
  • ez-rider
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 02:16
scienceman.com/pgs/00_imacG5.html

na ovom linku pri dnu ima mali QT movie .. ne bih ovo nazvao tihim ..

vjerujem da iMac G5 ne bi trebao biti bucan ali izgleda da ima modela koju si vrlo bucni i to ne malo sudeci po pisanju na netu ..

Tako mi se cini i u ova dva odgovora .. jedan se malo vise cuje drugi manje ..

no vjerujem da se iMac u HR moze isprobati prije kupnje .. gledao sam jednog 17\" i nije se cuo .. ali nije nista ni radio ..

.ez.
17.07.2005 | 14:03
1. na tim stranicama hvale rev. 2 stroja (na koju ćeš nalatjeti ako ga kupuješ) i govore da je stroj sada još TIŠI nego rev. 1 (rev 1 je orginalni stroj kakav je prvi pušten u profaju, a rev 2. je novija verzija, malčice izmjenjena)
2. na tom quicktime movie-u (odmah ispod filmića) kaže da su to mjerili sa mikrofonom !!! (tip drži mikrofon u ruci, zato se stroj tako glasno čuje), a smisao filmića je pokazati ljudima drugačije okretajne brzine ventilatora i razne zvukove koje proizvode.
TAko da ja i vjerujem, većima ljudi na jabučjnaku bi to ipak nazvala tihim. I možeš biti bez brige. Pozdrav
17.07.2005 | 20:07
Mika je napisao:
2. je novija verzija, malčice izmjenjena)

hmm... malčice? za mene jača grafička i već stavljen Bluetooth i 512 rama baš nije malčice.

kod PC njegova kutija (procesor) sroji na podu pa ga nečujete a iMac G5 vam je pred očima (procesor je iza ekrana) pa ga kadkada čujete, ali kada malo bolje poslušate skužit ćete da je G5 za pravo tih, nečujan, a PC pri nikakvom poslu zuji zuji i zuji a buka se da lako riješiti pokretanjem iTunesa ili iPoda!
  • ez-rider
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 23:12
Hvala na odgovorima ..
pozdrav ..
18.07.2005 | 00:33
Imam iMaca G5 i stvarno je tih, osim kad ga opteretis, naravno... ali i onda je dosta tisi od mog starog PC-a
  • User
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 00:51
Evo jedne usporedbe... Doduse nemam iMac G5 nego G3 ali ipak je Mac .

Da bi koliko toliko ohladio svoj PC u kucistu imam 7 ventilatora, a taj komp je smjesten na katu no cak i po danu kad ima zvukova okolo ja ga cujem iz predsoblja u prizemlju . Anegdota - namjestio sam si budilicu na PC-u da mi odsvira moje omiljene MP3-ce u taj-i-taj sat, a da bi \"zvonio\" PC mora bit i upaljen cijelu noc . Naravno, brzo sam odustao od te ideje jer ima jedna plava dioda na prednjoj strani kucista koja mi \"ugodno\" osvijetli pola sobe, a k tome buka je bila neizdrziva .

S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top . Masina je gotovo necujna!

A i dobra stara Performa 5200 koja je u mom posjedu je daleko tisa od PC-a.

P.S. vidio sam neki dan novu novcatu konfu baziranu na athlonu 64 i poprilicno je tiha sto se hladjenja tice, no unutra sam cuo jedan zvuk koji nisam cuo jos od pradavnog doba 386-ica, 486-ica i prvih pentiuma, a to je - trrrk, trk, trrrrrrrrrk (glasno citanje po disku). Kao sto rekoh, vec dosta vremena ni kod PC-a, a pogotovo ne kod Maca nisam cuo taj zvuk, ali ovo(radi se o 120GB disku, a zvuci ko 120MB ) mi je probudilo neka sijećanja .
18.07.2005 | 04:49
User je napisao:

Masina je gotovo necujna!

Potpuno tačno!
18.07.2005 | 12:36
S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top

ooooooo itekako se moze spavati kraj iMaca...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 23 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO