rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost

24.01.2013 | 15:28
Pozdrav vlasnik sam novog rMBP 13 evo već punih mjesec dana super mislite si

I radilo je sve ok do danas, naime, ujutro kod paljenja se upalila i kamera odnosno lampica koja pokazuje da kamera radi, zeleno svijetlo kraj kamere, odmah mi je bilo čudno, probao sam par puta resetirati, još uvijek radi, znači svaki put kad stisnem POWER tipku, ona se upali i nemože se nikako ugasiti.

Probao sam par stvari, tipa reset PRAM-a, SMC-a, u System information kamera je kao hardwer vidljiva, ali na aplikacijama uopće ne šljaka, tipa Facetime, photobooth, na Skype-u nekad radi nekad ne.

Izbrisao sam OS, i sad dižem ponovo, no još uvijek svijetli, ne vjerujem da će šljakati ponovo.

Kontaktirao sam i iStyle i rekli su da ga dofuram u servis da pogledaju o čemu se radi.

Jer ima tko kakva iskustva s tim?

Unaprijed zahvaljujem.
24.01.2013 | 15:44
Instaliraj ManyCam aplikaciju, mislim da ti je free, i pogledaj da li ti tamo šljaka..
24.01.2013 | 16:07
Evo čim se instalira OS, probat ću i to napraviti.
24.01.2013 | 16:25
Ako ti tamo radi, onda moguće da je do software-a, jer nema smisla da u ManyCam-u radi, a drugdje ne.. a ako ni na njemu ne radi vjerovatno je nešto hardwerski. To je samo moja pretpostavka. Javi kad probaš.
24.01.2013 | 20:53
E iskomplocirali su ga do maskimuma, a ja se nisam pripremio na to.
Sad nemogu dignuti OS nikao drugacije nego preko inetrneta, a to sa mojom vezom traje 5 sati
Znas sta mi jedino nije jasno, zasto svijetli odmah nakon sto upalim komp? Zato mislim da je hardverski problem to.
24.01.2013 | 22:18
Apsolutno ne mora značiti. Ta lampica je softverski upravljiva.

Ali zaista nikad neću shvatiti taj windowsaški poriv da se brže-bolje prepegla OS za svaku glupost...
24.01.2013 | 22:39
Imao sa sličnu situaciju na MB bijeli, prije nekoliko godina. Tjedan dana nakon kupnje novoga, pri paljenju odmah zasvijetli lampica od kamere i tako ostane svijetliti ali kameru nemogu koristiti. Onda restart i radi pa sljedeći restart i opet neradi. Nakon tjedan do dva izašao je firmware update i to se riješilo. Mislim da bi trebalo gledati ako ima firmware updat.
24.01.2013 | 22:54
therrlu kaže:

Jer ima tko kakva iskustva s tim?

Unaprijed zahvaljujem.

Pa to je bar jasno.... Veliki Apple brat te gleda... I tu nema pomoći
25.01.2013 | 00:24
smayoo kaže:

Ali zaista nikad neću shvatiti taj windowsaški poriv da se brže-bolje prepegla OS za svaku glupost...

Poriv ili ne, probao sam i vidio da nije riješilo, nije me ništa koštalo, jel!

Isprobana je ManyCam aplikacija i ne prikazuje nikakvu sliku.
25.01.2013 | 00:43
Ja sumnjam onda na hardwesku grešku. Šalji na reklamaciju.. nemaš tu šta puno filozofirati..
25.01.2013 | 09:26
I ja mislim da je nažalost tako, hvala svakako.
01.02.2013 | 21:57
Čisto da se javim da je ekran kamera odzujala na 1mj staroj retini, čeka se novi ekran i to je to :/
02.02.2013 | 02:30
Bolje sad, nego za godinu dana

Još bolje, naravno, nikad! Ali i Apple se tu i tamo kvari... Koliko god oni Kinezi na pokretnoj traci pazili, potkrade se neki škart, ili im se zamagli pred očima dok sklapaju i eto...

Veselo ti čekaj novi Retina Display i čuvaj taj račun pa možeš barem još 11 mjeseci mirno spavat
02.02.2013 | 12:28
Hoćeš iskreno, uopće se ne veselim novu displeju niti ništa, nego sam razočaran, jer sa svakim novih apple uređajem imam problem, a pogotovo sa retinom koja dođe 17k.
02.02.2013 | 14:51
Bah... Valjda je kod tebe količina problema proporcionalna kg/kn
Nažalost...

Ja sam, nekom srećom, na iMacu, MBP 15 i Air 13 imao u prosjeku svega 1 problem po računalu. Nakon 7 god je iMacu crko HDD, na MBP sam mijenjao bateriju i optiku, a Air je već 2 god OK.

No, nikad ne reci nikad
02.02.2013 | 15:13
Šta je kamera upreśana u display pa se mora zbog toga on i mjenjati?
02.02.2013 | 15:44
@MacSlavko - to ti je kao i auti, stariji auti su bili puno kvalitetniji
@cariblanco - da, integrirana je u display i mora se cijeli display mjenjati.
07.02.2013 | 21:17
Eto,, ekran je dosao i zamijenjenje, sutra ga podizem, necu pohvaljivati ili kuditi istyle dok ne pregledam laptop na moguca ostecenja ili probleme.
11.02.2013 | 19:07
Pregledao sve, svaka čast, ekran zamijenjen, no sad dolazi do jedne druge stvari, naime, ekran je jako žut, probao sam kalibrirati, međutim to nije to, vidi se još uvijek ta neka žuta nijansa, koja na prethodnom nije bila, ima li tko sa tim kakva iskustva
11.02.2013 | 19:25
Uh...
Nemam rMBP, ali se bojim da tom žutilu ne bude pomoći. Nekoć su to uvažavali na iMacu 27", no i onda si ga mogao dati na zamjenu i možda dobiti novi - jednako žuti monitor...

Što kažu rMBPovci?
11.02.2013 | 20:19
Nije to takvo zutilo (nisu fleke/mrlje). Kompletan ekran vuce na zuto. Vidio kod frenda na iPhone-u. Mozda kakav kalibrator promjeni situaciju. Digni temperaturu boje. To su oni kelvini. Kod visoke temperature trebalo bi vuci na plavkasto.
11.02.2013 | 21:54
Ovo je video, čisto da vidite kako to izgleda, gledajte ovu 15" retinu na desnoj strani, tako mi izgleda startup moje retine.

Nemojte reći da je normalno, jer nije, ekran je novi novcati, kontaktirat ću opet istyle i tražiti ponovnu zamjenu ekrana, uređaj je star nešto više od mjesec dana i plaćen je 17k kn, za te novce se nemogu baš tako zafrkavati, moram napomenuti da je prethodni ekran bio u redu, i nije bilo ovakvog inteziteta žute boje.

Kad pojačam kelvine onda vuče na plavkasto, to je točno.
12.02.2013 | 03:26
Samo kod startupa ili je cijelo vrijeme žut?

Jer meni je isto tako, ali kada uđe u OS promjeni se u postavke koje mu je kalibrator stavio.
12.02.2013 | 07:05
NITROS kaže:

Jer meni je isto tako, ali kada uđe u OS promjeni se u postavke koje mu je kalibrator stavio.

Mozda nije izkalibriran. Mada sumnjam. Probati posuditi kalibrator i vidjeti da li ce izvuci zutilo. Postavke u kompu su bile za jedan ekran, promijenio si ekran, a postavke suostale od staroga. Ne bi ja brze-bolje u servis. Posalji im e-mail da imas trag da si prijavio, a probaj pisuditi kalibrator i iskalibrirati monitor.
12.02.2013 | 10:06
zabac kaže:

Mozda nije izkalibriran. Mada sumnjam. Probati posuditi kalibrator i vidjeti da li ce izvuci zutilo. Postavke u kompu su bile za jedan ekran, promijenio si ekran, a postavke suostale od staroga. Ne bi ja brze-bolje u servis. Posalji im e-mail da imas trag da si prijavio, a probaj pisuditi kalibrator i iskalibrirati monitor.

I ja sam mislio da nije iskalibriran jer je monitor drugi, vidjet ću sad, kalibrator nažalost nemam od kuda posuditi :/
u krajnjem slučaju, neka ga dečki u servisu iskalibriraju, trebali su to napraviti ako su vidjeli da je ekran žut

NITROS kaže:

Promjene se postavke na one koje sam kalibrirao, ali prežut je ekran svejedno.
12.02.2013 | 15:57
E da, ali mislim da će ti svaki kalibrator iskalibrirati na pravilnu boju.

Btw. inače po defaultu Apple ima jako plave tonove iskalibrirane. Tako da ako uspoređuješ sa nekalibriranim Apple monitorom, nemoj
Ja kada sam kupio profi monitor, mislio sam da je pokvaren jer mi je davao žutu nijansu, onda shvatio da Apple ustvari daje prehladne tonove... a oko ti se navikne.
12.02.2013 | 17:30
Ok,nabavit ću kalibrator pa ću vidjeti šta se da s njime napraviti, uglavnom, imam i iMac i kad gledam njih dvoje, nebo i zemlja koja je razlika, imam još jedan monitor sa na kojem imam laptop koji nije mac i s tim je razlika glava boli, ali vidjet ćemo što će biti kad kalibriram sve monitore
13.02.2013 | 01:46
Kažem ti, vjerojatno je samo u kalibraciji problem.
13.02.2013 | 09:48
Sutra ću dobiti kalibrator, pa ću vidjeti da li se išta da napraviti
14.02.2013 | 19:22
Eto, ekran sam kalibrirao, startup i dalje ostao žut, kad se os digne, promijeni se u kalibriranu boju, no ona vuče na nijanse žute i plave :/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Gjuroo, Riba, temeljnik, Anonimci (629)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO