rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost

24.01.2013 | 15:28
Pozdrav vlasnik sam novog rMBP 13 evo već punih mjesec dana super mislite si

I radilo je sve ok do danas, naime, ujutro kod paljenja se upalila i kamera odnosno lampica koja pokazuje da kamera radi, zeleno svijetlo kraj kamere, odmah mi je bilo čudno, probao sam par puta resetirati, još uvijek radi, znači svaki put kad stisnem POWER tipku, ona se upali i nemože se nikako ugasiti.

Probao sam par stvari, tipa reset PRAM-a, SMC-a, u System information kamera je kao hardwer vidljiva, ali na aplikacijama uopće ne šljaka, tipa Facetime, photobooth, na Skype-u nekad radi nekad ne.

Izbrisao sam OS, i sad dižem ponovo, no još uvijek svijetli, ne vjerujem da će šljakati ponovo.

Kontaktirao sam i iStyle i rekli su da ga dofuram u servis da pogledaju o čemu se radi.

Jer ima tko kakva iskustva s tim?

Unaprijed zahvaljujem.
24.01.2013 | 15:44
Instaliraj ManyCam aplikaciju, mislim da ti je free, i pogledaj da li ti tamo šljaka..
24.01.2013 | 16:07
Evo čim se instalira OS, probat ću i to napraviti.
24.01.2013 | 16:25
Ako ti tamo radi, onda moguće da je do software-a, jer nema smisla da u ManyCam-u radi, a drugdje ne.. a ako ni na njemu ne radi vjerovatno je nešto hardwerski. To je samo moja pretpostavka. Javi kad probaš.
24.01.2013 | 20:53
E iskomplocirali su ga do maskimuma, a ja se nisam pripremio na to.
Sad nemogu dignuti OS nikao drugacije nego preko inetrneta, a to sa mojom vezom traje 5 sati
Znas sta mi jedino nije jasno, zasto svijetli odmah nakon sto upalim komp? Zato mislim da je hardverski problem to.
24.01.2013 | 22:18
Apsolutno ne mora značiti. Ta lampica je softverski upravljiva.

Ali zaista nikad neću shvatiti taj windowsaški poriv da se brže-bolje prepegla OS za svaku glupost...
24.01.2013 | 22:39
Imao sa sličnu situaciju na MB bijeli, prije nekoliko godina. Tjedan dana nakon kupnje novoga, pri paljenju odmah zasvijetli lampica od kamere i tako ostane svijetliti ali kameru nemogu koristiti. Onda restart i radi pa sljedeći restart i opet neradi. Nakon tjedan do dva izašao je firmware update i to se riješilo. Mislim da bi trebalo gledati ako ima firmware updat.
24.01.2013 | 22:54
therrlu kaže:

Jer ima tko kakva iskustva s tim?

Unaprijed zahvaljujem.

Pa to je bar jasno.... Veliki Apple brat te gleda... I tu nema pomoći
25.01.2013 | 00:24
smayoo kaže:

Ali zaista nikad neću shvatiti taj windowsaški poriv da se brže-bolje prepegla OS za svaku glupost...

Poriv ili ne, probao sam i vidio da nije riješilo, nije me ništa koštalo, jel!

Isprobana je ManyCam aplikacija i ne prikazuje nikakvu sliku.
25.01.2013 | 00:43
Ja sumnjam onda na hardwesku grešku. Šalji na reklamaciju.. nemaš tu šta puno filozofirati..
25.01.2013 | 09:26
I ja mislim da je nažalost tako, hvala svakako.
01.02.2013 | 21:57
Čisto da se javim da je ekran kamera odzujala na 1mj staroj retini, čeka se novi ekran i to je to :/
02.02.2013 | 02:30
Bolje sad, nego za godinu dana

Još bolje, naravno, nikad! Ali i Apple se tu i tamo kvari... Koliko god oni Kinezi na pokretnoj traci pazili, potkrade se neki škart, ili im se zamagli pred očima dok sklapaju i eto...

Veselo ti čekaj novi Retina Display i čuvaj taj račun pa možeš barem još 11 mjeseci mirno spavat
02.02.2013 | 12:28
Hoćeš iskreno, uopće se ne veselim novu displeju niti ništa, nego sam razočaran, jer sa svakim novih apple uređajem imam problem, a pogotovo sa retinom koja dođe 17k.
02.02.2013 | 14:51
Bah... Valjda je kod tebe količina problema proporcionalna kg/kn
Nažalost...

Ja sam, nekom srećom, na iMacu, MBP 15 i Air 13 imao u prosjeku svega 1 problem po računalu. Nakon 7 god je iMacu crko HDD, na MBP sam mijenjao bateriju i optiku, a Air je već 2 god OK.

No, nikad ne reci nikad
02.02.2013 | 15:13
Šta je kamera upreśana u display pa se mora zbog toga on i mjenjati?
02.02.2013 | 15:44
@MacSlavko - to ti je kao i auti, stariji auti su bili puno kvalitetniji
@cariblanco - da, integrirana je u display i mora se cijeli display mjenjati.
07.02.2013 | 21:17
Eto,, ekran je dosao i zamijenjenje, sutra ga podizem, necu pohvaljivati ili kuditi istyle dok ne pregledam laptop na moguca ostecenja ili probleme.
11.02.2013 | 19:07
Pregledao sve, svaka čast, ekran zamijenjen, no sad dolazi do jedne druge stvari, naime, ekran je jako žut, probao sam kalibrirati, međutim to nije to, vidi se još uvijek ta neka žuta nijansa, koja na prethodnom nije bila, ima li tko sa tim kakva iskustva
11.02.2013 | 19:25
Uh...
Nemam rMBP, ali se bojim da tom žutilu ne bude pomoći. Nekoć su to uvažavali na iMacu 27", no i onda si ga mogao dati na zamjenu i možda dobiti novi - jednako žuti monitor...

Što kažu rMBPovci?
11.02.2013 | 20:19
Nije to takvo zutilo (nisu fleke/mrlje). Kompletan ekran vuce na zuto. Vidio kod frenda na iPhone-u. Mozda kakav kalibrator promjeni situaciju. Digni temperaturu boje. To su oni kelvini. Kod visoke temperature trebalo bi vuci na plavkasto.
11.02.2013 | 21:54
Ovo je video, čisto da vidite kako to izgleda, gledajte ovu 15" retinu na desnoj strani, tako mi izgleda startup moje retine.

Nemojte reći da je normalno, jer nije, ekran je novi novcati, kontaktirat ću opet istyle i tražiti ponovnu zamjenu ekrana, uređaj je star nešto više od mjesec dana i plaćen je 17k kn, za te novce se nemogu baš tako zafrkavati, moram napomenuti da je prethodni ekran bio u redu, i nije bilo ovakvog inteziteta žute boje.

Kad pojačam kelvine onda vuče na plavkasto, to je točno.
12.02.2013 | 03:26
Samo kod startupa ili je cijelo vrijeme žut?

Jer meni je isto tako, ali kada uđe u OS promjeni se u postavke koje mu je kalibrator stavio.
12.02.2013 | 07:05
NITROS kaže:

Jer meni je isto tako, ali kada uđe u OS promjeni se u postavke koje mu je kalibrator stavio.

Mozda nije izkalibriran. Mada sumnjam. Probati posuditi kalibrator i vidjeti da li ce izvuci zutilo. Postavke u kompu su bile za jedan ekran, promijenio si ekran, a postavke suostale od staroga. Ne bi ja brze-bolje u servis. Posalji im e-mail da imas trag da si prijavio, a probaj pisuditi kalibrator i iskalibrirati monitor.
12.02.2013 | 10:06
zabac kaže:

Mozda nije izkalibriran. Mada sumnjam. Probati posuditi kalibrator i vidjeti da li ce izvuci zutilo. Postavke u kompu su bile za jedan ekran, promijenio si ekran, a postavke suostale od staroga. Ne bi ja brze-bolje u servis. Posalji im e-mail da imas trag da si prijavio, a probaj pisuditi kalibrator i iskalibrirati monitor.

I ja sam mislio da nije iskalibriran jer je monitor drugi, vidjet ću sad, kalibrator nažalost nemam od kuda posuditi :/
u krajnjem slučaju, neka ga dečki u servisu iskalibriraju, trebali su to napraviti ako su vidjeli da je ekran žut

NITROS kaže:

Promjene se postavke na one koje sam kalibrirao, ali prežut je ekran svejedno.
12.02.2013 | 15:57
E da, ali mislim da će ti svaki kalibrator iskalibrirati na pravilnu boju.

Btw. inače po defaultu Apple ima jako plave tonove iskalibrirane. Tako da ako uspoređuješ sa nekalibriranim Apple monitorom, nemoj
Ja kada sam kupio profi monitor, mislio sam da je pokvaren jer mi je davao žutu nijansu, onda shvatio da Apple ustvari daje prehladne tonove... a oko ti se navikne.
12.02.2013 | 17:30
Ok,nabavit ću kalibrator pa ću vidjeti šta se da s njime napraviti, uglavnom, imam i iMac i kad gledam njih dvoje, nebo i zemlja koja je razlika, imam još jedan monitor sa na kojem imam laptop koji nije mac i s tim je razlika glava boli, ali vidjet ćemo što će biti kad kalibriram sve monitore
13.02.2013 | 01:46
Kažem ti, vjerojatno je samo u kalibraciji problem.
13.02.2013 | 09:48
Sutra ću dobiti kalibrator, pa ću vidjeti da li se išta da napraviti
14.02.2013 | 19:22
Eto, ekran sam kalibrirao, startup i dalje ostao žut, kad se os digne, promijeni se u kalibriranu boju, no ona vuče na nijanse žute i plave :/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 20 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Riba, robee, rusty, ZeljkoB, Anonimci (504)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO