MBPro tekućina po tipkovnici
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBPro tekućina po tipkovnici

15.11.2018 | 19:56
Pažljivo oko će odmah primjetiti da se na tipkovnici uglavnom pišu hrvatske riječi.
15.11.2018 | 21:11
@riba

Ne bih se složio.
Hrvatske diakritke vlasnik koristi samo prosječno često, ali ni približno kao ove tipke koje su po rubovima prljave, ali po sredini ispolirane do sjaja od česte upotrebe.
15.11.2018 | 21:21
Bilo kako bilo, znamo da uopće ne koristi funkcijske tipke
15.11.2018 | 21:29
... a da mu tipka 'Q' negdje ispadne, ne bi ni primijetio.

16.11.2018 | 17:53
m@xym kaže:
@riba

Ne bih se složio.
Hrvatske diakritke vlasnik koristi samo prosječno često, ali ni približno kao ove tipke koje su po rubovima prljave, ali po sredini ispolirane do sjaja od česte upotrebe.

Ali obrati pažnju na Q, W, X i Y.
16.11.2018 | 18:56
Riba kaže:
m@xym kaže:
@riba

Ne bih se složio.

Ali obrati pažnju na Q, W, X i Y.

16.11.2018 | 20:33

Fakat, te tipke kao da su s neke druge - potpuno čiste tipkovnice. Ono, izbaci uljeze...
17.11.2018 | 10:20
Skoro gotovo, još ću sutra malo a alkoholom (96%) i vatom. Imam kolegu dijabetičara, pa je sav pribor za čišćenje mukte...kak se veli u svakom zlu, nešto dobro

17.11.2018 | 10:28
Lijepo...

... da se to još bolje očistiti, ali ako ti je previše odjednom, ponovi postupak alkoholom za tjedan dana i onda samo tu i tamo lagano prebrišeš i nikad više nemoj dozvoliti da ti tipkovnica bude onakva, ne zato kaj je grozno izgledala nego zato kaj nije zdravo

EDIT:
E da, jesi li probao da li radi?
17.11.2018 | 11:22
I ja sam dijabetičar, nažalost na inzulinu

Evo, sinoć je stigao Magic mouse 2, a Magic keyboard i Apple TV dolaze za desetak dana, nije bilo na stanju.
Prilozi:
17.11.2018 | 12:12
drazenp1706 kaže:
I ja sam dijabetičar, nažalost na inzulinu

Evo, sinoć je stigao Magic mouse 2, a Magic keyboard i Apple TV dolaze za desetak dana, nije bilo na stanju.

@Bertone, sve radi za pet. Onu prvu jedinicu sam uništio s previše tekućine za staklo...tak da sad znam kako treba s tim

@drazenp1706, nije to ništa tragično.Taj kolega s drugog foruma, koji mi je dao sve isto je na inzulinu, već 15 g. Drži se svih propisanih regula i najnormalnije funkcionira, ponekad si čak i malo popije u umjerenim količinama, za neke prigode. Imao sam i jednog kolegu s sličnim problemima, koji nije mogao bez alkohola i hrane koja njemu paše. Govorio je "tko ga hebe, neka krepam ako nemogu jesti i piti što ja želim " Onda su mu prvu nogu odrezali, pa je išao s štakama u birtiju, a kad su mu odrezali i drugu nogu, onda je samo primao posjete svojih "pajdaša" i brzo je otišao na vječni počinak.

Hoću ti reći, da to nije nekakva teška bolest ( najčešće je nasljedna ili uzrokovana nekim stresom ) s kojom nebi mogao najnormalnije živjeti i nadživjeti mnogne nas, ako se budeš svojih pravila pridržavao...živio ti meni
17.11.2018 | 12:27
@cariblanco - hvala na lijepim željama! Nemam naviku konzumirati alkohol, no znam da je pivo primjerice ubitačno za dijabetes. Volio sam, i volim papati, a povišeni šećer mi je dijagnosticiran par godina nakon završetka nesretnog stradavanja u domovinskom ratu. Mišljenja sam da nije do stresa, već do mog hedonističkog pristupa hrani. A sada više ne ide tako, sve se mjeri, sve na vagu, no bitno da je bolest pod kontrolom.

Da ne skrećemo s teme, koliko je stara tvoja tipkovnica, i da li je to prvi model Magic keyboard-a ili je to Magic keyboard 2? Pitam zbog tipki za smjer, tzv. kursorskih tipki. Vidim da postoje dvije varijante, jedna s manjim (tvoja) i jedna s većim kursorskim tipkama. Navodno da novi model ima ugrađenu bateriju te da se puni putem Maca, a u stari idu klasične baterije.
17.11.2018 | 13:02
Drago mi je da je sve pod kontrolom Da pivo je najgore, ali malo crnog vina, tu i tamo nije na odmet.

Tipkovnica je dvojka s ugrađenom baterijom i jako sam zadovoljan s njom. Punim je možda svaki mjesec ili dva, ovisi koliko tipkam i dal sam doma. Još da je tad bila siva, ziher bi nju uzeo
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.11.2018 | 13:08
Dvojka, skoro pa ista. I lightning konektor za punjenje.

Dnevno u prosjeku korištenja 4 do 5 sati. Punjenje jednom mjesečno. Miš jednom u 3 tjedna (magic mouse 2).

Volio bih vidjeti koliko bi mi, i da li, trackpad bio koristan, odnosno korisniji od miša.
17.11.2018 | 13:14
Kaj je ova slika "ista" s neta ili se ti pripremaš za izbjeglice
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.11.2018 | 13:20
jok... vježbam tajlandski... za izbjeglice sam spreman.

Moj Mini je došao s Tajlanda skupa s mišem i tipkovnicom. Ipad 2 je iz Kanade, iz Japana je nešto kablova, jedino je 5s kupljen u HR. ATV 4K je također s Tajlanda (zapravo mislim da je on iz Burme).

Airpodsi i beats sluške su kupljene u HR.
17.11.2018 | 17:46
Daddo, neke stvari ne dozvoljavam, niti u šali.
  • Daddo
  • Posjetitelj
17.11.2018 | 21:18
Pošteno smayoo.

Zaboravio sam ipad pro 9.7 ženin i iphone 6s plus, također kupljeni u HR.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, marioart, Riba, yvann11, Anonimci (953)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO