Natječaj za ovitak - Re br. 19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Natječaj za ovitak - Re br. 19

19.10.2010 | 13:19
Tema
Grafičko rješenje ovitka časopisa Re.

Opis teme
Dizajn ovitka 19. broja.
U ovitak ulaze prednja korica (naslovnica), stražnja korica i hrbat te unutrašnjost korica.
Format časopisa je A5 (148 x 210 mm).

Propozicije
Dizajn je slobodan (ne postoji tema broja), ali mora sadržavati sljedeće informacije i elemente:

naslovnica
- logo
- trenutni broj (19)
- godina (10.) i datum izdanja (prosinac 2010.)
- cijena (15 kn)
* logo časopisa mora biti cjelovit, prepoznatljiv i vidljiv; nisu dopuštene nikakve transformacije ni preinake, osim promjene boje (u svrhu uklapanja u ovitak); ukoliko vam je potreban logo u nekom drugom formatu, javite nam se pa ćemo vam ga poslati

hrbat
- logo
- časopis za umjetnost i kulturu
- broj
- datum izdanja

stražnja korica
- logo
- www(.)casopis-re(.)net
- info(a)casopis-re(.)net
- © Udruga parNas, 2010.
- bar-kod + ISSN 1333-4905

unutarnje korice
- prednja unutarnja: slobodan dizajn uz obavezno naveden opis imena časopisa: re /lat/ prefiks koji označuje: obratno, ponovo, iznova
- stražnja unutarnja: slobodan dizajn

Sve dosadašnje naslovnice možete vidjeti na gore navedenoj web stranici časopisa.
Primjere čitavih ovitaka možemo vam na zahtjev poslati mailom.

Trajanje natječaja
Od 18. 10. do 21. 11. 2010.

Nagrada
Honorar u iznosu od 600 kn dodjeljuje Udruga za umjetnost i kulturu parNas.

Napomena
Ukoliko ne bude ponuđeno zadovoljavajuće rješenje zadržavamo pravo odustajanja od obaveze proglašenja pobjednika.

Slanje radova
Molimo da prijedloge vizualnih rješenja šaljete u JPG formatu na mail: info(a)casopis-re(.)net (količina nije ograničena).
Nakon odabira pobjednika, autor će nam poslati rad u vektorskom formatu.

Hvala.

Uredništvo
19.10.2010 | 20:55
Ne mogu ne primijetiti da nakon zadnjeg natječaja (koji si također ovdje oglasio) nisi objavio nikakve rezultate, pa čak ni izjavu o odustajanju od odabira pobjednika.
19.10.2010 | 22:27
Toliko o mojoj "neozbiljnosti".
www.jabucnjak.hr/forum/grafika/51325-nat...ovitak-casopisa.html
19.10.2010 | 22:51
@smayoo - nije mi, iskreno palo na pamet da bi to na takav način trebalo izvesti, obavijestio sam sve sudionike natječaja o ishodu. šta da ovdje zalijepim odabrani ovitak, na to si mislio?

@dražen - ne kužim na šta ciljaš upirući prstom na prošli natječaj. na to što nisam stavio "rezultat" ili...?
19.10.2010 | 23:10
@ Finn
Mislim da se to odnosi na ono što je smayoo napisao. Kad si već ovdje objavio, bar zatvori s rezultatom, ma kakav bio!
19.10.2010 | 23:13
Finn, kako ti je palo na pamet da ovdje objaviš natječaj, a nije ti palo na pamet da ovdje objaviš rezultat? Pa nije da su to plaćeni oglasi pa da si morao platiti još jednom za objavu rezultata... A čak i da jest tako - za svaki javno objavljen natječaj se i rezultati objavljuju javno.

No, dobro, da ne šiljimo... Vjerujem da se radi samo o propustu. Da, mislim da je primjereno da ovdje objaviš odabrani ovitak i ime pobjednika (ili odluku da nema pobjednika, ako tako odlučite). I ne samo ovdje, nego i svudgje gdje si natječaj objavio.
19.10.2010 | 23:18
ok, slažem se. jel postoji ograničenje veličine fotke? koje parametre da stavim?
19.10.2010 | 23:22
Pa da, Smayoo mi je baš dao ideju. S kojom se slažem u potpunosti. Stvar bi bila utoliko zanimljivija da je na "natječaju" pobijedio slučajno netko s Jabučnjaka. Smatram da bi uz novčanu naknadu koja je ponuđena, i nagrada u obliku objave pobjednika na forumu Jabučnjaka itekako bila interesantna te da ima svoju "težinu".
19.10.2010 | 23:35
svakako. i meni bi bilo drago da pobijedi netko s Jabučnjaka. za ovaj puta sam prilično siguran da nije.
samo mi recite kako da prilagodim fotku (veličina i težina) da ju mogu ovdje objaviti...
19.10.2010 | 23:49
evo zašto nisam stavljao rezultat - ovo je premaleno da bi se dobro vidjelo: www.jabucnjak.hr/forum/grafika/51325-nat...-casopisa.html#56387
20.10.2010 | 00:06
Desni klik na sliku pa "Open image" (u Operi) ti prikazuje sliku u punoj veličini u kojoj je uploadana (ograničenje je, ako se dobro sjećam 800x800 pix - piše u formi gdje se bira file za upload).
20.10.2010 | 15:29
aha... nisam to skužio. onda sam mogao i manju fotku stavit...
23.12.2010 | 13:11
Ispričavam se zbog čekanja, izbor ovitka za novi broj potrajao je duže od predviđenog.
Za ovitak novog broja časopisa odabrali smo rad koji je na zahtjev uredništva minimalno modificiran, ovo je konačna verzija.
Hvala svima na sudjelovanju i podršci koju nam na taj način pružate. Nadamo se da ćete se i ubuduće odazivati na naše natječaje.
Pozdrav svima.
Prilozi:
23.12.2010 | 13:20
vječiti problemi s uploadom fotki...

Re19_ovitak1.jpg
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa