Kako da ovo uradim
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako da ovo uradim

02.10.2020 | 19:54
Želio bih ovaj crtež u obliku ovala da prenesem na fotografiju koja mi služi kao podloga, ali tako da tu podlogu vidim i unutar ovala, ispod cijelog crteža. U kom se to programu priprema i kako? Prilažem podlogu koju koristim kao fotografiju i oval.
Prilozi:
02.10.2020 | 22:04
Maknes svu bijelu boju (selektiras i pobrises, ili maskiras) i snimis kao proziran file (PNG). Moralo bi raditi.
02.10.2020 | 22:08
drlovric kaže:
Maknes svu bijelu boju (selektiras i pobrises, ili maskiras) i snimis kao proziran file (PNG). Moralo bi raditi.

Ne ide. Vidim da ovde nije podloga koju sam želio prikopčati i na koju želim staviti ovaj oval, ali tako da je on u prvom planu, a ispod ta podloga. Ne znam zašto ne mogu da srtavim tu podlogu kao sliku ovdje.
03.10.2020 | 02:34
Ako radiš Indd, importiraš sliku ovala i drugu željenu sliku.
Staviš sliku ovala iznad te slike.
Selektiraš oval, ideš pod Object - Effect, pod Transparecy u Basic Blending Mode odabereš recimo Multiply ili neki drugi koji ti odgovara.
Ovo je najbrži način ako ti odgovara rezultat.
Ovaj rezultat ne može kontrolirati da imaš točno određenu crvenu iz ovala.
03.10.2020 | 09:42
Kada dođem dovde, ne znam šta dalje. Nema toga što vi spominjete.
Prilozi:
03.10.2020 | 12:52
Upravo to je to. ????
Kad odabereš transparency otvoriti se potreban izbornik.

Malo istražujte kad već često radite u indd.
To bi moglo olakšati puno toga, jer ovo je jedan od osnovnih izbirnika za uređenje objekata u indd.
03.10.2020 | 17:21
Pa šta dobijem, efekte. Meni treba da mi podloga ”probije” kroz crtež ovala, da sve bude u boji podloge, a samo oval crven postavljen na tu podlogu. Ne znam kako se to radi i u kom programu.
03.10.2020 | 17:58
Air je već odgovorio, to je način kako u InDesignu to na brzinu riješiti i naveo je ograničenje koje taj pristup ima. Nećeš dobiti nikakve 'efekte' kako navodiš nego uz pomoć tog izbornika i odabirom Multiply blending moda ćeš izbiti tu bijelu podlogu. Ovisno o boji podloge ispod svega varirat će i nijansa tog ovala. U InDesignu možeš i putem Window --> Effects dobit isto to, dakle biraš Multiply u padajućem izborniku.
Drugi način je u Photoshopu kao što je drlovric spomenuo, nekim od alata (color range, magic wand....) selektirati podlogu, izbrisati je i snimiti to s nekom ekstenzijom koja podržava transparenciju (psd, tiff, png) i onda plejsati u Indd.
03.10.2020 | 18:49
Laki kaže:
Pa šta dobijem, efekte. Meni treba da mi podloga ”probije” kroz crtež ovala, da sve bude u boji podloge, a samo oval crven postavljen na tu podlogu. Ne znam kako se to radi i u kom programu.

Laki, moraš se malo "igrati". Isprobavati efekte i sl.
Ovo što pitaš su zbilja bazične stvari do kojih možeš i sam doći isprobavajući mogućnosti softwarea kojeg koristiš.

Ne koristim InDesign, pa ne znam kako to tamo točno funkcionira, ali pretpostavljam da je jako slično Photoshopu.
U Photoshopu to napraviš bez problema.
Pogledaj moju sliku u prilogu...

Za donji layer sam korisio fotku. Layer iznad toga je tvoj okvir s Multiply Blend modeom od 30%. Preko toga sam jos stavio Overlay kako bih još malo izvukao crvenu boju. S tim što sam na Overlay layeru izbrisao bijelu površinu.
Uvrh glave, minuta posla.
Dakako, možeš se još malo igrati layerima, Blend modovima i postavkama da dobiješ rezultat koji ti najbolje odgovara.

Okvir.jpg
03.10.2020 | 18:53
Gjuroo kaže:
Laki kaže:

Laki, moraš se malo "igrati". Isprobavati efekte i sl.
Ovo što pitaš su zbilja bazične stvari do kojih možeš i sam doći isprobavajući mogućnosti softwarea kojeg koristiš.

Ne koristim InDesign, pa ne znam kako to tamo točno funkcionira, ali pretpostavljam da je jako slično Photoshopu.
U Photoshopu to napraviš bez problema.
Pogledaj moju sliku u prilogu...

Za donji layer sam korisio fotku. Layer iznad toga je tvoj okvir s Multiply Blend modeom od 30%. Preko toga sam jos stavio Overlay kako bih još malo izvukao crvenu boju. S tim što sam na Overlay layeru izbrisao bijelu površinu.
Uvrh glave, minuta posla.
Dakako, možeš se još malo igrati layerima, Blend modovima i postavkama da dobiješ rezultat koji ti najbolje odgovara.

Okvir.jpg

E, baš ovo želim i bolje je da odmah radim u Photoshopu. Jedino što se podloge tiče želim da ima zaobljene uglove. Moram pokušati da i sam dođem do ovoga. Hvala.
03.10.2020 | 19:01
Dobio u InDesignu Window > Effects > Multiply
Prilozi:
03.10.2020 | 20:27
Laki kaže:
Dobio u InDesignu Window > Effects > Multiply

Eto. Laganini
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 52 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds