Kako da ovo uradim
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako da ovo uradim

02.10.2020 | 19:54
Želio bih ovaj crtež u obliku ovala da prenesem na fotografiju koja mi služi kao podloga, ali tako da tu podlogu vidim i unutar ovala, ispod cijelog crteža. U kom se to programu priprema i kako? Prilažem podlogu koju koristim kao fotografiju i oval.
Prilozi:
02.10.2020 | 22:04
Maknes svu bijelu boju (selektiras i pobrises, ili maskiras) i snimis kao proziran file (PNG). Moralo bi raditi.
02.10.2020 | 22:08
drlovric kaže:
Maknes svu bijelu boju (selektiras i pobrises, ili maskiras) i snimis kao proziran file (PNG). Moralo bi raditi.

Ne ide. Vidim da ovde nije podloga koju sam želio prikopčati i na koju želim staviti ovaj oval, ali tako da je on u prvom planu, a ispod ta podloga. Ne znam zašto ne mogu da srtavim tu podlogu kao sliku ovdje.
03.10.2020 | 02:34
Ako radiš Indd, importiraš sliku ovala i drugu željenu sliku.
Staviš sliku ovala iznad te slike.
Selektiraš oval, ideš pod Object - Effect, pod Transparecy u Basic Blending Mode odabereš recimo Multiply ili neki drugi koji ti odgovara.
Ovo je najbrži način ako ti odgovara rezultat.
Ovaj rezultat ne može kontrolirati da imaš točno određenu crvenu iz ovala.
03.10.2020 | 09:42
Kada dođem dovde, ne znam šta dalje. Nema toga što vi spominjete.
Prilozi:
03.10.2020 | 12:52
Upravo to je to. ????
Kad odabereš transparency otvoriti se potreban izbornik.

Malo istražujte kad već često radite u indd.
To bi moglo olakšati puno toga, jer ovo je jedan od osnovnih izbirnika za uređenje objekata u indd.
03.10.2020 | 17:21
Pa šta dobijem, efekte. Meni treba da mi podloga ”probije” kroz crtež ovala, da sve bude u boji podloge, a samo oval crven postavljen na tu podlogu. Ne znam kako se to radi i u kom programu.
03.10.2020 | 17:58
Air je već odgovorio, to je način kako u InDesignu to na brzinu riješiti i naveo je ograničenje koje taj pristup ima. Nećeš dobiti nikakve 'efekte' kako navodiš nego uz pomoć tog izbornika i odabirom Multiply blending moda ćeš izbiti tu bijelu podlogu. Ovisno o boji podloge ispod svega varirat će i nijansa tog ovala. U InDesignu možeš i putem Window --> Effects dobit isto to, dakle biraš Multiply u padajućem izborniku.
Drugi način je u Photoshopu kao što je drlovric spomenuo, nekim od alata (color range, magic wand....) selektirati podlogu, izbrisati je i snimiti to s nekom ekstenzijom koja podržava transparenciju (psd, tiff, png) i onda plejsati u Indd.
03.10.2020 | 18:49
Laki kaže:
Pa šta dobijem, efekte. Meni treba da mi podloga ”probije” kroz crtež ovala, da sve bude u boji podloge, a samo oval crven postavljen na tu podlogu. Ne znam kako se to radi i u kom programu.

Laki, moraš se malo "igrati". Isprobavati efekte i sl.
Ovo što pitaš su zbilja bazične stvari do kojih možeš i sam doći isprobavajući mogućnosti softwarea kojeg koristiš.

Ne koristim InDesign, pa ne znam kako to tamo točno funkcionira, ali pretpostavljam da je jako slično Photoshopu.
U Photoshopu to napraviš bez problema.
Pogledaj moju sliku u prilogu...

Za donji layer sam korisio fotku. Layer iznad toga je tvoj okvir s Multiply Blend modeom od 30%. Preko toga sam jos stavio Overlay kako bih još malo izvukao crvenu boju. S tim što sam na Overlay layeru izbrisao bijelu površinu.
Uvrh glave, minuta posla.
Dakako, možeš se još malo igrati layerima, Blend modovima i postavkama da dobiješ rezultat koji ti najbolje odgovara.

Okvir.jpg
03.10.2020 | 18:53
Gjuroo kaže:
Laki kaže:

Laki, moraš se malo "igrati". Isprobavati efekte i sl.
Ovo što pitaš su zbilja bazične stvari do kojih možeš i sam doći isprobavajući mogućnosti softwarea kojeg koristiš.

Ne koristim InDesign, pa ne znam kako to tamo točno funkcionira, ali pretpostavljam da je jako slično Photoshopu.
U Photoshopu to napraviš bez problema.
Pogledaj moju sliku u prilogu...

Za donji layer sam korisio fotku. Layer iznad toga je tvoj okvir s Multiply Blend modeom od 30%. Preko toga sam jos stavio Overlay kako bih još malo izvukao crvenu boju. S tim što sam na Overlay layeru izbrisao bijelu površinu.
Uvrh glave, minuta posla.
Dakako, možeš se još malo igrati layerima, Blend modovima i postavkama da dobiješ rezultat koji ti najbolje odgovara.

Okvir.jpg

E, baš ovo želim i bolje je da odmah radim u Photoshopu. Jedino što se podloge tiče želim da ima zaobljene uglove. Moram pokušati da i sam dođem do ovoga. Hvala.
03.10.2020 | 19:01
Dobio u InDesignu Window > Effects > Multiply
Prilozi:
03.10.2020 | 20:27
Laki kaže:
Dobio u InDesignu Window > Effects > Multiply

Eto. Laganini
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 53 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi