Quark me zeza
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quark me zeza

15.06.2006 | 04:48
Najpametniji jabučnjaci
Zasto mi Quark Passaport 6 ne da uopće mogućnost da ukljućim gore hrvatsku zastavicu.
Znaci da ne mogu pisati šđžčć
15.06.2006 | 05:58
frane je napisao:
Najpametniji jabučnjaci
Zasto mi Quark Passaport 6 ne da uopće mogućnost da ukljućim gore hrvatsku zastavicu.
Znaci da ne mogu pisati šđžčć

Nemoj me drzat za rijec posto sam s Quarkom raskrstio od verzije 4.1, ali mislim da verzija 6 ne podrzava Unicode kak spada i da je to jedini razlog tvom problemu.
15.06.2006 | 15:36
Ako 6 ne radi na unicode layoutu, onda ne radi ni 5 valjda ?
Znaci nema rješenja ?
15.06.2006 | 17:08
Ne bavim se quarkom, ali mislim da ako ta app pravi probleme sa prepoznavanjem unicode (sistemskog) layouta, onda ces morati \"rucno\" instalirati neke od roman i CE layouta koje mozes skinuti na ovim stanama... nije najelegantnije rjesenje i nisam siguran da li rjesava posao u quarku, ali meni je pomoglo u nekim starim app....

pozdrav!
16.06.2006 | 20:31
Ej
Stavio sam unicode layout, ali ne da mi da ga iskopiram u mapu sistema.
Da mi samo u library na sistemskom disku.
Međutim kad podiže program.....ruši ga.
Znam zašto i znam rješenje, ali bez obzira na sve niti CE fontovi niti ROMAN nasi fontovi ne rade.
Nema cak ni ispisivanja krivih znakova, samo bjelina.

Pozdrav i hvala;)
16.06.2006 | 21:05
Brzo riješenje tvog problema - InDesign
16.06.2006 | 23:58
Ok je ljudi.
Sve štima
sada gore desno stoji Pikov Hr Roman+Unicode i sve mi radi bar za sada.

mika je napisao:

Mika, ti si naprosto zaljubljen u taj InDesign.
18.06.2006 | 07:44
Quark 6.x ne podržava Unicode, kao ni ranije verzije. Svaka druga tastatura aktivna osim US ga ruši pri podizanju.

A InDesign svakako i ja preporučujem, i jesam zaljubljen u njega. Bar kad mu je Quark konkurent.
18.06.2006 | 08:04
U InDesing nisam ni malo zaljubljen;), mrzim DTP 8), možeš pitati bilo koga tko me poznaje (ima ih dosta na Jabučnjaku), ali sam silom prilika bio primoran baviti se da DTP-om i mislim da bi izludio da sam morao sve raditi u Quarku, ili ne daj Bože u Wordu.

PS
MODO 2.01 RULZ (u to sam već zaljbljen )
18.06.2006 | 18:20
Quark 6.x ne podržava Unicode, kao ni ranije verzije. Svaka druga tastatura aktivna osim US ga ruši pri podizanju

Da, ruši ga samo pri podizanju,ako nije ne us, a meni ga konkretno ruši pri kombinaciji shift-jabuka-c. na na unicode layoutu sa jabučnjaka.

Sve ostalo radi kako treba.
Pozdrav
18.06.2006 | 18:23
U InDesing nisam ni malo zaljubljen;)

A di ćeš biti zaljubljen u tu spodobu

Šalim se naravno.
Od Adobe programa za prijelom radio sam samo u Pagemakeru kratko vrijeme. InDesign sam otvorio nekoliko puta. Nemam ga čak ni instaliranog.

Slušaj, novi Quark košta 30 000 kn.
A šta treba više pričati ....

Pozdrav
03.07.2006 | 16:47
mika je napisao:

Ma imaš pravo Mika.
S Quarkom se uopće ne da napraviti valjana ps datoteka.
Ne može je pročitati ni preview ni konvertirati distiller.

Kakva je uopće budućnost (tj. sadašnjost)ps fontova na OSX ?
21.07.2006 | 01:33
Bijah na G odmoru pa tek sada malo cackam po forumu i...
...citam i nemogu vjerovati.
Prvi Quark sam kupio 1992. u Austriji na nekakvom ponizenju cijena (Sondersngebot) u zdrapanoj kutiji i bez uputa i na njemackom. Od tada kupujem svako toliko UPgrade i sada sam na 6.5-tici. Nikada, zbilja nikada nisam imao problema niti sa fontovima, niti s overprintima, PS-ima, PDF-ima. Sada 6.5-tica radi na Coreduu pod 10.46 i nista se ne blesavi. Radim podosta knjiga i novina i tu je Quark zakon.
Glede problema koje imate: Instalacija mora biti uredno napravljena, preference uredno postelane, tipkovnice u pravim Liibraryima, fontovi po mogucnodti PS i adekvatni PPD-i za postscripte odnosno Acrobat i Destiler za PDF-e i tada to sve radi kako jedino Quark moze raditi.
O IN designu radije ne bi.
Pozdrav
21.07.2006 | 16:14
nevs je napisao:

Glede problema koje imate: Instalacija mora biti uredno napravljena, preference uredno postelane, tipkovnice u pravim Liibraryima...

Možete li nešto konkretnije napisati glede toga?

Pozdrav
21.07.2006 | 17:37
nevs je napisao:
Bijah na G odmoru pa tek sada malo cackam po forumu i...
...citam i nemogu vjerovati.
Prvi Quark sam kupio 1992. u Austriji na nekakvom ponizenju cijena (Sondersngebot) u zdrapanoj kutiji i bez uputa i na njemackom. Od tada kupujem svako toliko UPgrade i sada sam na 6.5-tici. Nikada, zbilja nikada nisam imao problema niti sa fontovima, niti s overprintima, PS-ima, PDF-ima. Sada 6.5-tica radi na Coreduu pod 10.46 i nista se ne blesavi. Radim podosta knjiga i novina i tu je Quark zakon.
Glede problema koje imate: Instalacija mora biti uredno napravljena, preference uredno postelane, tipkovnice u pravim Liibraryima, fontovi po mogucnodti PS i adekvatni PPD-i za postscripte odnosno Acrobat i Destiler za PDF-e i tada to sve radi kako jedino Quark moze raditi.
O IN designu radije ne bi.
Pozdrav

Tebi je normalno da aplikacija u ovo doba nema Unicode podršku i još trista stvari? Da, sa Quarkom se može raditi, može i sa Corelom, ako sve prilagodiš njihovim potrebama. Ja više volim kada program prihvata sve normalne varijante koje postoje.
08.08.2006 | 22:32
Ovo postaje jedan od onih nikad završenih sukoba ko-je-bolji. Mac vs. PC, Pepsi vs. CocaCola, itd...

Quark je bio prije par godina jedini. PageMaker je bio - bar po meni - igračka... na plakatu 100x70 si napravio text box i rotirao ga za 90 stupnjeva... nema šamse da ga dobivaš na filmu. Bio je sporiji od čvarka.

Danas je čvarak na G3/300/192MB brži od InDesigna CS na DP 1.8 G5/1,5GB u dokumentima sa malo više - recimo 20ak ili više stranica i nešto sličica... ali... u čvarku nema puno puno toga, što ID pravi PRAVI dtp software. Glyphs, OType features, simbioza cijelog CS paketa... Dakle, nemojte se svadjati koji je bolji...

Uživam radit u ID i nikako ne želim prelazit na kvarak, ali nekje odpozadi me nešto grize u glavi... gdje je ona brzina i lakoća rada, kojom sam nekad radio u čvarku?!

Svakome svoje.
09.08.2006 | 05:47
accom je napisao:
Ovo postaje jedan od onih nikad završenih sukoba ko-je-bolji. Mac vs. PC, Pepsi vs. CocaCola, itd...
Uživam radit u ID i nikako ne želim prelazit na kvarak, ali nekje odpozadi me nešto grize u glavi... gdje je ona brzina i lakoća rada, kojom sam nekad radio u čvarku?!
Svakome svoje.

Nije sve u programima. Ima nesto i u operativnom sustavu.
Stari Mac OS bjese munjevit, ali i bezvezan.
Danas u Tigru ima vise algoritama u obicnom rastezanju prozora negoli u pola Photoshopa na starom Mac OS-u.
09.08.2006 | 23:15
Zašto PS koji napravim ne mogu prebaciti u PDF.
Nečitljiv je za preview i za distiller ?

Iz Quarka

I šta bi to i kako trebalo postaviti u prave library-je.
Thanks
13.08.2006 | 03:20
Glede Librarya.
KOd normalne instalacije Quarka (.dmg + serial) sve se poslozi gdje treba.
Bitno je PPD-e gurnuti u en.lproj - Library - Printers - PPDs, po mogucnosti imati u mrezi ili drito neki PS printer i iskoristiti ga za izradu PS datoteke uz odgovarajuci PPD.
Glede pdf-a.
Najlakse je PDF napraviti direktno iz Quarka - export PDF a za to je potreban Acrobat 7 pro - po mogucnosti instaliran nakon Quarka. Neznam zasto ali tako to meni radi.
Kod velikih dokumenata (100+ stranica - cmyk), osobno, podjelim dokument u nekoliko manjih ili preko Imposera u tiskovne forme od 4, 8, 16 stranica ovisno o formatu.
Prference Quarka su mala nauka i iako godinama radim s njim jos uvijek nisam siguran jesam li ih podesio najblje...ali nemam nekih problema osim sto se Quark nekad izblesavi i neće pohraniti dokument koji je u radu - kao - nemoze naci gdje da pohrani dokument. Ponekad Save as upali a ponekad ne zat oje najjednostvnije u Preferencama ukljuciti AutoSave i AutoBackUP. Napravi, doduse, bezbroj nepotrebnih dokumenata, ali nije ih tesko naknadno pobacati.
Nadam se da sam barem malo pomogao.
13.08.2006 | 05:28
nevs je napisao:
Glede Librarya.
KOd normalne instalacije Quarka (.dmg + serial) sve se poslozi gdje treba.
Bitno je PPD-e gurnuti u en.lproj - Library - Printers - PPDs, po mogucnosti imati u mrezi ili drito neki PS printer i iskoristiti ga za izradu PS datoteke uz odgovarajuci PPD.
Glede pdf-a.
Najlakse je PDF napraviti direktno iz Quarka - export PDF a za to je potreban Acrobat 7 pro - po mogucnosti instaliran nakon Quarka. Neznam zasto ali tako to meni radi.
Kod velikih dokumenata (100+ stranica - cmyk), osobno, podjelim dokument u nekoliko manjih ili preko Imposera u tiskovne forme od 4, 8, 16 stranica ovisno o formatu.
Prference Quarka su mala nauka i iako godinama radim s njim jos uvijek nisam siguran jesam li ih podesio najblje...ali nemam nekih problema osim sto se Quark nekad izblesavi i neće pohraniti dokument koji je u radu - kao - nemoze naci gdje da pohrani dokument. Ponekad Save as upali a ponekad ne zat oje najjednostvnije u Preferencama ukljuciti AutoSave i AutoBackUP. Napravi, doduse, bezbroj nepotrebnih dokumenata, ali nije ih tesko naknadno pobacati.
Nadam se da sam barem malo pomogao.

Znam da se PPD stavlja u en.Iproj, ali nije u tome problem.
Problem je u neispravnosti napravljenih postscriptova. Naveo sam već što se događa.

InDesign ih radi i od ne PS fontova.
25.08.2006 | 07:12
Ma imao sam educational verziju Quarka, koja nije radila kako treba.
Inače, treba instalirati neunicode software, koji automatski instalira Hrv.rsrc u keyboard layouts.
Onda se program podiže i na našoj zastavici.
31.08.2006 | 17:29
nevs je napisao:
fontovi po mogucnodti PS

Da, ali nije nužno
12.09.2006 | 01:06
frane wrote:

Slušaj, novi Quark košta 30 000 kn.
A šta treba više pričati ....

Izvinjavam se zbog ove dezinformacije koju sam dobio direktno iz usta prodavača u jednom Apple dućanu kod nas. Možda je to onda i bilo tako, ali sam upravo primio cjenik iz Depola u Splitu.
Najskuplji Quark passport 7 sa hrvatskim dijeljenjem riječi, košta nešto više od 11 000 kn. sa PDV-om.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, brashnaiputra, florijan, Riba, Anonimci (1112)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO